Meni Search

Ful nabrijan

Teletina s cous-cousom iz pećnice

Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kobasica u pivu i pecivu
Proljetno meso i povrće iz woka
Ljetni ražnjići
Meso s repom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Sočna rebarca
Mediteranski špageti
Piletina sa šafranom
Nadjevene lignje
Račići na posteljici od povrća
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pohani tofu s povrćem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ramsteak u seksi umaku
Kaštelanski makaruni
Mirisna pečenka
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Zabavni kineski ravioli
Krem juha od tikvica
Fish&Chips u tortilji
Pileći bataci s umakom od luka
Rolice od blitve
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rajčica s kukuruzom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Delikatesna junetina na češki
Fini gulaš od gljiva
Piletina laganini
Piletina Kiev
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Janjetina na padelu
Bugarska pita od krumpira
Šampinjoni u palačinki
Fileti lososa u finom umaku
Blagdanska rolada
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Hrskavi trokuti
Teleći odresci u umaku od višanja
Čarobna ljetna piletina
Sočni pureći ražnjići
Mesne okruglice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kunić na bijelo
Vege odresci s marinadom
Salata od liganja
Lungić s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Belgija - Salade Liégeoise
Lignje s povrćem i smokvama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Irska janjetina
Prežgana juha
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski file s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Zlatna piletina
Grill vratina u sendviču
Aromatizirani kruh
Manastirski đuveč
Voćna juha od višanja
Pizza s tunom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Jabučni krumpirići s cimetom
Meksička party salata
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Povrtni lonac
Proljetna janjetina
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Uzbudljivi kolač od blitve
Mediteranski kruščić s lovorom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pečena piletina s limunom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pašticada s njokima
Dagnje na buzaru
Grdobina s povrćem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill pirjana piletina s roštilja
Sendvič s avokadom
Umak od limete (Molho de limao)
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Povrtni ražnjići
Popečci od tikvica
Lignje na šumskom rižotu
Urbana pola
Miješani grill
Grdobina u pikantnoj šalši
Salata s mora
Kroketi od piletine
Mini lazanje
Vratina sa sezonskim povrćem
Ražnjići od lososa
Pizza sirni jastučići
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grickalica slanutak iz pećnice
Kuhano meso s umakom od hrena
Mesne okruglice na ražnjiću
Pirjani kunić
Marinirana piletina s roštilja
Lagana sarma
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brusketa s avokadom
Grill povrće na salatu
Riba u bijelom umaku
Fina pikantna piletina
Sočna pureća rolada
Okruglice u umaku od rajčice
Lungić u sendviču
Brancinovo oko
Tjestenina fuži s tartufima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite teletinu s cous-cousom na nov i praktičan način bez dodavanja ulja. Jednostavno meso položite u vrećicu, dodajte cous-cous, poriluk, papriku i pecite u pećnici. Jako fino i nimalo komplicirano!

Sastojci

1 kg teletine
1 žlica Vegete
¼ žličice suhog timijana
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
1 žličica Gussnela Podravka
malo Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
150 g cous–cousa
100 g narezanog poriluka
120 g crvene paprike

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe80 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke i stavite u vrećicu za pečenje.
  • 2 Dodajte mješavinu Vegetu pomiješanu sa suhim timijanom, crvenom paprikom i Gussnelom i protresite da se sadržaj ravnomjerno rasporedi.
  • 3 Cous–cous pomiješajte s narezanom teletinom, porilukom i paprikom narezanom na kockice. Uspite u vrećicu s mesom.
  • 4 Vrećicu položite u posudu za pečenje i zatvorite vezicom. Sadržaj ravnomjerno rasporedite, a vrećicu na vrhu probodite iglom nekoliko puta.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 60 minuta.

Savjet

Možete dodati druge vrste povrća u smjesu s cous-cousom.

Posluživanje

Pečeno meso s cous–cousom poslužite sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 75.5 25 19
Fosfor mg 550.2 69 69
Kalij mg 939.85 25 25
Pantotenska kiselina mg 3.62 52 52
Niacin mg 29.03 207 145
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 1733.75 43 35
Sol g 0.56 0 0
Bjelančevine g 52.86 - -
Vlakna g 1.87 - -
Ugljikohidrati g 16.27 - -
Masti g 7.55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke