Meni Search

Ful nabrijan

Teletina s cous-cousom iz pećnice

Bugarska pita od krumpira
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Roštilj s umakom Romesco
Jabučni krumpirići s cimetom
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći savici u umaku od grejpa
Račići na posteljici od povrća
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Miješani grill
Lignje s povrćem i smokvama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ljetni ražnjići
Grill povrće na salatu
Kunić na bijelo
Kobasica u pivu i pecivu
Ramsteak u seksi umaku
Čarobna ljetna piletina
Belgija - Salade Liégeoise
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Prežgana juha
Brancinovo oko
Ražnjići od lososa
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski file s povrćem
Proljetna janjetina
Fini gulaš od gljiva
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći odresci u umaku od višanja
Krem juha od tikvica
Sočna pureća rolada
Rolice od blitve
Meso s repom
Fina pikantna piletina
Lignje na šumskom rižotu
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grdobina s povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Zabavni kineski ravioli
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sočna rebarca
Janjetina na padelu
Uzbudljivi kolač od blitve
Pizza sirni jastučići
Sočni pureći ražnjići
Nadjevene lignje
Marinirana piletina s roštilja
Riba u bijelom umaku
Lungić s povrćem
Pečena piletina s limunom
Popečci od tikvica
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill vratina u sendviču
Salata s mora
Piletina laganini
Dagnje na buzaru
Manastirski đuveč
Grill pirjana piletina s roštilja
Povrtni lonac
Hrskavi trokuti
Urbana pola
Voćna juha od višanja
Mediteranski kruščić s lovorom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Salata od liganja
Fileti lososa u finom umaku
Blagdanska rolada
Grill oslić u aromatičnoj korici
Delikatesna junetina na češki
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mini lazanje
Lagana sarma
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rezanci s krušnim mrvicama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kroketi od piletine
Kaštelanski makaruni
Vege odresci s marinadom
Sendvič s avokadom
Grdobina u pikantnoj šalši
Zlatna piletina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pirjani kunić
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Brusketa s avokadom
Rajčica s kukuruzom
Pohani tofu s povrćem
Grickalica slanutak iz pećnice
Piletina sa šafranom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Meksička party salata
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zanimljiva salata s kikirikijem
Piletina Kiev
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Fish&Chips u tortilji
Janjetina s medom od kadulje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mesne okruglice na ražnjiću
Lungić u sendviču
Šampinjoni u palačinki
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pašticada s njokima
Povrtni ražnjići
Mesne okruglice
Tjestenina fuži s tartufima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mediteranski špageti
Irska janjetina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Umak od limete (Molho de limao)
Vratina sa sezonskim povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mirisna pečenka
Aromatizirani kruh
Kuhano meso s umakom od hrena
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pizza s tunom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite teletinu s cous-cousom na nov i praktičan način bez dodavanja ulja. Jednostavno meso položite u vrećicu, dodajte cous-cous, poriluk, papriku i pecite u pećnici. Jako fino i nimalo komplicirano!

Sastojci

1 kg teletine
1 žlica Vegete
¼ žličice suhog timijana
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
1 žličica Gussnela Podravka
malo Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
150 g cous–cousa
100 g narezanog poriluka
120 g crvene paprike

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe80 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke i stavite u vrećicu za pečenje.
  • 2 Dodajte mješavinu Vegetu pomiješanu sa suhim timijanom, crvenom paprikom i Gussnelom i protresite da se sadržaj ravnomjerno rasporedi.
  • 3 Cous–cous pomiješajte s narezanom teletinom, porilukom i paprikom narezanom na kockice. Uspite u vrećicu s mesom.
  • 4 Vrećicu položite u posudu za pečenje i zatvorite vezicom. Sadržaj ravnomjerno rasporedite, a vrećicu na vrhu probodite iglom nekoliko puta.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 60 minuta.

Savjet

Možete dodati druge vrste povrća u smjesu s cous-cousom.

Posluživanje

Pečeno meso s cous–cousom poslužite sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 75.5 25 19
Fosfor mg 550.2 69 69
Kalij mg 939.85 25 25
Pantotenska kiselina mg 3.62 52 52
Niacin mg 29.03 207 145
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 1733.75 43 35
Sol g 0.56 0 0
Bjelančevine g 52.86 - -
Vlakna g 1.87 - -
Ugljikohidrati g 16.27 - -
Masti g 7.55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke