Meni Search

Ful nabrijan

Teletina s cous-cousom iz pećnice

Roštilj s umakom Romesco
Janjetina s medom od kadulje
Manastirski đuveč
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina sa šafranom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočni pureći ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Kaštelanski makaruni
Proljetno meso i povrće iz woka
Krem juha od tikvica
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Marinirana piletina s roštilja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Salata s mora
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brusketa s avokadom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mini lazanje
Blagdanska rolada
Pečena piletina s limunom
Mesne okruglice
Lungić u sendviču
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Prežgana juha
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Fina pikantna piletina
Sočna pureća rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pašticada s njokima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pileći bataci s umakom od luka
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Šampinjoni u palačinki
Rajčica s kukuruzom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mirisna pečenka
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bugarska pita od krumpira
Grdobina u pikantnoj šalši
Ramsteak u seksi umaku
Fish&Chips u tortilji
Mediteranski kruščić s lovorom
Sočna rebarca
Okruglice u umaku od rajčice
Grill pirjana piletina s roštilja
Čarobna ljetna piletina
Kobasica u pivu i pecivu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Salata od liganja
Grill vratina u sendviču
Umak od limete (Molho de limao)
Hrskavi trokuti
Pirjani kunić
Vege odresci s marinadom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Vratina sa sezonskim povrćem
Aromatizirani kruh
Povrtni lonac
Rolice od blitve
Mediteranski špageti
Lagana sarma
Kroketi od piletine
Kuhano meso s umakom od hrena
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Brancinovo oko
Pizza s tunom
Kunić na bijelo
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Fini gulaš od gljiva
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Proljetna janjetina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Meso s repom
Grdobina s povrćem
Sendvič s avokadom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Delikatesna junetina na češki
Meksička party salata
Dagnje na buzaru
Lignje na šumskom rižotu
Belgija - Salade Liégeoise
Piletina laganini
Grill povrće na salatu
Nadjevene lignje
Irska janjetina
Ražnjići od lososa
Zanimljiva salata s kikirikijem
Voćna juha od višanja
Popečci od tikvica
Lungić s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Riba u bijelom umaku
Fileti lososa u finom umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Račići na posteljici od povrća
Pohani tofu s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Zabavni kineski ravioli
Janjetina na padelu
Pizza sirni jastučići
Jabučni krumpirići s cimetom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Uzbudljivi kolač od blitve
Lignje s povrćem i smokvama
Teleći odresci u umaku od višanja
Miješani grill
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Zlatna piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Povrtni ražnjići
Ljetni ražnjići
Grickalica slanutak iz pećnice
Urbana pola
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina Kiev
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Svinjski file s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite teletinu s cous-cousom na nov i praktičan način bez dodavanja ulja. Jednostavno meso položite u vrećicu, dodajte cous-cous, poriluk, papriku i pecite u pećnici. Jako fino i nimalo komplicirano!

Sastojci

1 kg teletine
1 žlica Vegete
¼ žličice suhog timijana
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
1 žličica Gussnela Podravka
malo Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
150 g cous–cousa
100 g narezanog poriluka
120 g crvene paprike

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe80 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke i stavite u vrećicu za pečenje.
  • 2 Dodajte mješavinu Vegetu pomiješanu sa suhim timijanom, crvenom paprikom i Gussnelom i protresite da se sadržaj ravnomjerno rasporedi.
  • 3 Cous–cous pomiješajte s narezanom teletinom, porilukom i paprikom narezanom na kockice. Uspite u vrećicu s mesom.
  • 4 Vrećicu položite u posudu za pečenje i zatvorite vezicom. Sadržaj ravnomjerno rasporedite, a vrećicu na vrhu probodite iglom nekoliko puta.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 60 minuta.

Savjet

Možete dodati druge vrste povrća u smjesu s cous-cousom.

Posluživanje

Pečeno meso s cous–cousom poslužite sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 75.5 25 19
Fosfor mg 550.2 69 69
Kalij mg 939.85 25 25
Pantotenska kiselina mg 3.62 52 52
Niacin mg 29.03 207 145
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 1733.75 43 35
Sol g 0.56 0 0
Bjelančevine g 52.86 - -
Vlakna g 1.87 - -
Ugljikohidrati g 16.27 - -
Masti g 7.55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke