Meni Search

Ful nabrijan

Teletina s cous-cousom iz pećnice

Pikantna piletina s azijskim zeljem
Piletina laganini
Kaštelanski makaruni
Mini lazanje
Zanimljiva salata s kikirikijem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Marinirana piletina s roštilja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski file s povrćem
Grill povrće na salatu
Pečena piletina s limunom
Mediteranski kruščić s lovorom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lagana sarma
Grdobina s povrćem
Nadjevene lignje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Janjetina na padelu
Fileti lososa u finom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Račići na posteljici od povrća
Manastirski đuveč
Pizza s tunom
Mesne okruglice na ražnjiću
Pohani tofu s povrćem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ljetni ražnjići
Brancinovo oko
Vratina sa sezonskim povrćem
Sočna pureća rolada
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ramsteak u seksi umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Mediteranski špageti
Dagnje na buzaru
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pizza sirni jastučići
Janjetina s medom od kadulje
Lignje na šumskom rižotu
Vege odresci s marinadom
Kuhano meso s umakom od hrena
Proljetno meso i povrće iz woka
Sočni pureći ražnjići
Mirisna pečenka
Hrskavi trokuti
Salata od liganja
Fini gulaš od gljiva
Rolice od blitve
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grdobina u pikantnoj šalši
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Bugarska pita od krumpira
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sendvič s avokadom
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Tjestenina fuži s tartufima
Čarobna ljetna piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Roštilj s umakom Romesco
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kunić na bijelo
Miješani grill
Rajčica s kukuruzom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Prežgana juha
Popečci od tikvica
Piletina sa šafranom
Povrtni lonac
Umak od limete (Molho de limao)
Pašticada s njokima
Sočna rebarca
Salata s mora
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Proljetna janjetina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Meso s repom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Blagdanska rolada
Pirjani kunić
Povrtni ražnjići
Ražnjići od lososa
Krem juha od tikvica
Brusketa s avokadom
Irska janjetina
Riba u bijelom umaku
Zlatna piletina
Zabavni kineski ravioli
Delikatesna junetina na češki
Fina pikantna piletina
Lungić u sendviču
Grill pirjana piletina s roštilja
Mesne okruglice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Aromatizirani kruh
Šampinjoni u palačinki
Grickalica slanutak iz pećnice
Uzbudljivi kolač od blitve
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina Kiev
Lungić s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kroketi od piletine
Kobasica u pivu i pecivu
Okruglice u umaku od rajčice
Meksička party salata
Urbana pola
Voćna juha od višanja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Fish&Chips u tortilji
Grill vratina u sendviču
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite teletinu s cous-cousom na nov i praktičan način bez dodavanja ulja. Jednostavno meso položite u vrećicu, dodajte cous-cous, poriluk, papriku i pecite u pećnici. Jako fino i nimalo komplicirano!

Sastojci

1 kg teletine
1 žlica Vegete
¼ žličice suhog timijana
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
1 žličica Gussnela Podravka
malo Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
150 g cous–cousa
100 g narezanog poriluka
120 g crvene paprike

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe80 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke i stavite u vrećicu za pečenje.
  • 2 Dodajte mješavinu Vegetu pomiješanu sa suhim timijanom, crvenom paprikom i Gussnelom i protresite da se sadržaj ravnomjerno rasporedi.
  • 3 Cous–cous pomiješajte s narezanom teletinom, porilukom i paprikom narezanom na kockice. Uspite u vrećicu s mesom.
  • 4 Vrećicu položite u posudu za pečenje i zatvorite vezicom. Sadržaj ravnomjerno rasporedite, a vrećicu na vrhu probodite iglom nekoliko puta.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 60 minuta.

Savjet

Možete dodati druge vrste povrća u smjesu s cous-cousom.

Posluživanje

Pečeno meso s cous–cousom poslužite sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 75.5 25 19
Fosfor mg 550.2 69 69
Kalij mg 939.85 25 25
Pantotenska kiselina mg 3.62 52 52
Niacin mg 29.03 207 145
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 1733.75 43 35
Sol g 0.56 0 0
Bjelančevine g 52.86 - -
Vlakna g 1.87 - -
Ugljikohidrati g 16.27 - -
Masti g 7.55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke