Meni Search

Ful nabrijan

Teletina s cous-cousom iz pećnice

Pirjani kunić
Janjetina s medom od kadulje
Belgija - Salade Liégeoise
Okruglice u umaku od rajčice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Janjetina na padelu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mesne okruglice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kaštelanski makaruni
Fini gulaš od gljiva
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Povrtni lonac
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Jabučni krumpirići s cimetom
Salata s mora
Rolice od blitve
Delikatesna junetina na češki
Manastirski đuveč
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pileći bataci s umakom od luka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina laganini
Hrskavi trokuti
Popečci od tikvica
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mini lazanje
Grill oslić u aromatičnoj korici
Proljetna janjetina
Blagdanska rolada
Pizza sirni jastučići
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mesne okruglice na ražnjiću
Bugarska pita od krumpira
Teleći savici u umaku od grejpa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Vratina sa sezonskim povrćem
Čarobna ljetna piletina
Grill povrće na salatu
Ramsteak u seksi umaku
Rajčica s kukuruzom
Miješani grill
Prežgana juha
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Meso s repom
Fileti lososa u finom umaku
Pečena piletina s limunom
Sočna rebarca
Grdobina u pikantnoj šalši
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pohani tofu s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Račići na posteljici od povrća
Riba u bijelom umaku
Marinirana piletina s roštilja
Lungić u sendviču
Vege odresci s marinadom
Kunić na bijelo
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brancinovo oko
Irska janjetina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ražnjići od lososa
Sočni pureći ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Zanimljiva salata s kikirikijem
Sendvič s avokadom
Meksička party salata
Piletina sa šafranom
Ljetni ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lagana sarma
Lignje na šumskom rižotu
Lungić s povrćem
Fina pikantna piletina
Krem juha od tikvica
Salata od liganja
Uzbudljivi kolač od blitve
Proljetno meso i povrće iz woka
Svinjski file s povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Mediteranski špageti
Aromatizirani kruh
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zabavni kineski ravioli
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočna pureća rolada
Pizza s tunom
Umak od limete (Molho de limao)
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Nadjevene lignje
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grill vratina u sendviču
Grdobina s povrćem
Mirisna pečenka
Dagnje na buzaru
Piletina Kiev
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grickalica slanutak iz pećnice
Teleći odresci u umaku od višanja
Zlatna piletina
Fish&Chips u tortilji
Voćna juha od višanja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kuhano meso s umakom od hrena
Mediteranski kruščić s lovorom
Brusketa s avokadom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kroketi od piletine
Pašticada s njokima
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignje s povrćem i smokvama
Povrtni ražnjići
Kobasica u pivu i pecivu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Tjestenina fuži s tartufima
Urbana pola
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite teletinu s cous-cousom na nov i praktičan način bez dodavanja ulja. Jednostavno meso položite u vrećicu, dodajte cous-cous, poriluk, papriku i pecite u pećnici. Jako fino i nimalo komplicirano!

Sastojci

1 kg teletine
1 žlica Vegete
¼ žličice suhog timijana
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
1 žličica Gussnela Podravka
malo Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
150 g cous–cousa
100 g narezanog poriluka
120 g crvene paprike

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe80 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke i stavite u vrećicu za pečenje.
  • 2 Dodajte mješavinu Vegetu pomiješanu sa suhim timijanom, crvenom paprikom i Gussnelom i protresite da se sadržaj ravnomjerno rasporedi.
  • 3 Cous–cous pomiješajte s narezanom teletinom, porilukom i paprikom narezanom na kockice. Uspite u vrećicu s mesom.
  • 4 Vrećicu položite u posudu za pečenje i zatvorite vezicom. Sadržaj ravnomjerno rasporedite, a vrećicu na vrhu probodite iglom nekoliko puta.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 60 minuta.

Savjet

Možete dodati druge vrste povrća u smjesu s cous-cousom.

Posluživanje

Pečeno meso s cous–cousom poslužite sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 75.5 25 19
Fosfor mg 550.2 69 69
Kalij mg 939.85 25 25
Pantotenska kiselina mg 3.62 52 52
Niacin mg 29.03 207 145
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 1733.75 43 35
Sol g 0.56 0 0
Bjelančevine g 52.86 - -
Vlakna g 1.87 - -
Ugljikohidrati g 16.27 - -
Masti g 7.55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke