Meni Search

Ful nabrijana

Teletina s cous-cousom iz pećnice

Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fina pikantna piletina
Grickalica slanutak iz pećnice
Fish&Chips u tortilji
Hlebinska i pretepena juha
Fini gulaš od gljiva
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ossobuco
Lignje na šumskom rižotu
Grdobina s povrćem
Vege odresci s marinadom
Rajčica s kukuruzom
Janjetina s medom od kadulje
Piletina na kijevski način
Kaštelanski makaruni
Piletina laganini
Aromatizirani kruh
Kroketi od piletine
Delikatesna junetina na češki
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Račići na posteljici od povrća
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Tjestenina fuži s tartufima
Salata s mora
Ljetni ražnjići
Povrtni lonac
Hrskavi trokuti
Roštilj s umakom Romesco
Voćna juha od višanja
Sočna rebarca
Lungić s povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lungić u sendviču
Piletina Kiev
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lagana sarma
Povrtni ražnjići
Uzbudljivi kolač od blitve
Nadjevene lignje
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ražnjići od lososa
Svinjski file s povrćem
Lazanje s lignjama
Jabučni krumpirići s cimetom
Mirisna pečenka
Kunić na bijelo
Mini shepherd's pie
Mediteranski špageti
Pileći bataci s umakom od luka
Grdobina u pikantnoj šalši
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brancinovo oko
Meksička party salata
Čarobna ljetna piletina
Prežgana juha
Manastirski đuveč
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hrskava pileća krilca
Mesne okruglice na ražnjiću
Popečci od tikvica
Proljetno meso i povrće iz woka
Pohani tofu s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignje s povrćem i smokvama
Martinjska guska s hajdinom kašom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Šampinjoni u palačinki
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kuhano meso s umakom od hrena
Pizza sirni jastučići
Pirjani kunić
Pečena piletina s limunom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Bugarska pita od krumpira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rolice od blitve
Kobasica u pivu i pecivu
Grill povrće na salatu
Pogača sa sardinom
Proljetna janjetina
Turske pizze
Zlatna piletina
Umak od limete (Molho de limao)
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Riba u bijelom umaku
Sočni pureći ražnjići
Brusketa s avokadom
Irska janjetina
Fileti lososa u finom umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Mediteranski kruščić s lovorom
Blagdanska rolada
Pizza s tunom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ramsteak u seksi umaku
Marinirana piletina s roštilja
Teleći odresci u umaku od višanja
Salata od liganja
Piletina sa šafranom
Grill vratina u sendviču
Sočna pureća rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Belgija - Salade Liégeoise
Sendvič s avokadom
Meso s repom
Viška pogača
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Špageti s ribom
Okruglice u umaku od rajčice
Lignje s manistrom u škartocu
Urbana pola
Krem juha od tikvica
Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grill pirjana piletina s roštilja
Odresci od morskog psa
Miješani grill
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rezanci s krušnim mrvicama
Janjetina na padelu
Odresci u umaku s češnjakom
Mini lazanje
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite teletinu s cous-cousom na nov i praktičan način bez dodavanja ulja. Jednostavno meso položite u vrećicu, dodajte cous-cous, poriluk, papriku i pecite u pećnici. Jako fino i nimalo komplicirano!

Sastojci

1 kg teletine
1 žlica Vegete
¼ žličice suhog timijana
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
1 žličica Gussnela Podravka
malo Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
150 g cous–cousa
100 g narezanog poriluka
120 g crvene paprike

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe80 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke i stavite u vrećicu za pečenje.
  • 2 Dodajte mješavinu Vegetu pomiješanu sa suhim timijanom, crvenom paprikom i Gussnelom i protresite da se sadržaj ravnomjerno rasporedi.
  • 3 Cous–cous pomiješajte s narezanom teletinom, porilukom i paprikom narezanom na kockice. Uspite u vrećicu s mesom.
  • 4 Vrećicu položite u posudu za pečenje i zatvorite vezicom. Sadržaj ravnomjerno rasporedite, a vrećicu na vrhu probodite iglom nekoliko puta.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 60 minuta.

Savjet

Možete dodati druge vrste povrća u smjesu s cous-cousom.

Posluživanje

Pečeno meso s cous–cousom poslužite sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 75.5 25 19
Fosfor mg 550.2 69 69
Kalij mg 939.85 25 25
Pantotenska kiselina mg 3.62 52 52
Niacin mg 29.03 207 145
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 1733.75 43 35
Sol g 0.56 0 0
Bjelančevine g 52.86 - -
Vlakna g 1.87 - -
Ugljikohidrati g 16.27 - -
Masti g 7.55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke