Meni Search

Ful nabrijana

Teletina s cous-cousom iz pećnice

Voćna juha od višanja
Pogača sa sardinom
Grill povrće na salatu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti s ribom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Janjetina s medom od kadulje
Ražnjići od lososa
Mediteranski kruščić s lovorom
Turske pizze
Piletina Kiev
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ossobuco
Fileti lososa u finom umaku
Grickalica slanutak iz pećnice
Miješani grill
Jabučni krumpirići s cimetom
Belgija - Salade Liégeoise
Rezanci s krušnim mrvicama
Lagana sarma
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Čarobna ljetna piletina
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mesne okruglice
Odresci od morskog psa
Grdobina s povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Uzbudljivi kolač od blitve
Grill vratina u sendviču
Vege odresci s marinadom
Pečena piletina s limunom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kunić na bijelo
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignje s manistrom u škartocu
Povrtni ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pileći bataci s umakom od luka
Delikatesna junetina na češki
Proljetno meso i povrće iz woka
Proljetna janjetina
Brusketa s avokadom
Prežgana juha
Fina pikantna piletina
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Zabavni kineski ravioli
Ramsteak u seksi umaku
Marinirana piletina s roštilja
Pohani tofu s povrćem
Piletina sa šafranom
Odresci u umaku s češnjakom
Sočna rebarca
Grdobina u pikantnoj šalši
Pirjani kunić
BBQ svinjska rebarca u foliji
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Fish&Chips u tortilji
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Krem juha od tikvica
Povrtni lonac
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Salata od liganja
Martinjska guska s hajdinom kašom
Popečci od tikvica
Grill pirjana piletina s roštilja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lazanje s lignjama
Teleći savici u umaku od grejpa
Brancinovo oko
Irska janjetina
Urbana pola
Svinjski file s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Blagdanska rolada
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sendvič s avokadom
Bugarska pita od krumpira
Janjetina na padelu
Lungić u sendviču
Pizza s tunom
Meso s repom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći odresci u umaku od višanja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskavi trokuti
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Salata s mora
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Manastirski đuveč
Aromatizirani kruh
Mini shepherd's pie
Tjestenina fuži s tartufima
Lignje s povrćem i smokvama
Nadjevene lignje
Meksička party salata
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina na kijevski način
Lungić s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hlebinska i pretepena juha
Šampinjoni u palačinki
Rolice od blitve
Kobasica u pivu i pecivu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Okruglice u umaku od rajčice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mesne okruglice na ražnjiću
Kaštelanski makaruni
Umak od limete (Molho de limao)
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Sočna pureća rolada
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Račići na posteljici od povrća
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zlatna piletina
Pizza sirni jastučići
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Fini gulaš od gljiva
Viška pogača
Kroketi od piletine
Sočni pureći ražnjići
Rajčica s kukuruzom
Mirisna pečenka
Mediteranski špageti
Lignje na šumskom rižotu
Kuhano meso s umakom od hrena
Riba u bijelom umaku
Piletina laganini
Hrskava pileća krilca
Ljetni ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mini lazanje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite teletinu s cous-cousom na nov i praktičan način bez dodavanja ulja. Jednostavno meso položite u vrećicu, dodajte cous-cous, poriluk, papriku i pecite u pećnici. Jako fino i nimalo komplicirano!

Sastojci

1 kg teletine
1 žlica Vegete
¼ žličice suhog timijana
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
1 žličica Gussnela Podravka
malo Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
150 g cous–cousa
100 g narezanog poriluka
120 g crvene paprike

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe80 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke i stavite u vrećicu za pečenje.
  • 2 Dodajte mješavinu Vegetu pomiješanu sa suhim timijanom, crvenom paprikom i Gussnelom i protresite da se sadržaj ravnomjerno rasporedi.
  • 3 Cous–cous pomiješajte s narezanom teletinom, porilukom i paprikom narezanom na kockice. Uspite u vrećicu s mesom.
  • 4 Vrećicu položite u posudu za pečenje i zatvorite vezicom. Sadržaj ravnomjerno rasporedite, a vrećicu na vrhu probodite iglom nekoliko puta.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 60 minuta.

Savjet

Možete dodati druge vrste povrća u smjesu s cous-cousom.

Posluživanje

Pečeno meso s cous–cousom poslužite sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 75.5 25 19
Fosfor mg 550.2 69 69
Kalij mg 939.85 25 25
Pantotenska kiselina mg 3.62 52 52
Niacin mg 29.03 207 145
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 1733.75 43 35
Sol g 0.56 0 0
Bjelančevine g 52.86 - -
Vlakna g 1.87 - -
Ugljikohidrati g 16.27 - -
Masti g 7.55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke