Meni Search

Ful nabrijana

Teletina s cous-cousom iz pećnice

Meksička party salata
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zlatna piletina
Kobasica u pivu i pecivu
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Hrskava pileća krilca
Pečena piletina s limunom
Brusketa s avokadom
Pileći bataci s umakom od luka
Rezanci s krušnim mrvicama
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Račići na posteljici od povrća
Nadjevene lignje
Fina pikantna piletina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grdobina s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Janjetina s medom od kadulje
Bugarska pita od krumpira
Odresci od morskog psa
Šampinjoni u palačinki
Ražnjići od lososa
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Fini gulaš od gljiva
Pohani tofu s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina sa šafranom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Vege odresci s marinadom
Mini lazanje
Mesne okruglice na ražnjiću
Irska janjetina
Piletina laganini
Lignje na šumskom rižotu
Fileti lososa u finom umaku
Proljetna janjetina
Kunić na bijelo
Pirjani kunić
Sendvič s avokadom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Aromatizirani kruh
Čarobna ljetna piletina
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Povrtni ražnjići
Fish&Chips u tortilji
Pogača sa sardinom
Sočna rebarca
Kaštelanski makaruni
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Roštilj s umakom Romesco
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Proljetno meso i povrće iz woka
Piletina Kiev
Kolinjsko zelje s frišketinom
Brancinovo oko
Salata s mora
Blagdanska rolada
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lagana sarma
Lungić u sendviču
Rajčica s kukuruzom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Prežgana juha
Grill pirjana piletina s roštilja
Rolice od blitve
Marinirana piletina s roštilja
Sočna pureća rolada
Pizza sirni jastučići
Grill povrće na salatu
Grill vratina u sendviču
Lignje s povrćem i smokvama
Miješani grill
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hlebinska i pretepena juha
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Sočni pureći ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grickalica slanutak iz pećnice
Riba u bijelom umaku
Krem juha od tikvica
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Jabučni krumpirići s cimetom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Belgija - Salade Liégeoise
Tjestenina fuži s tartufima
Delikatesna junetina na češki
Povrtni lonac
Lignje s manistrom u škartocu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kroketi od piletine
Umak od limete (Molho de limao)
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Uzbudljivi kolač od blitve
Voćna juha od višanja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mediteranski kruščić s lovorom
Janjetina na padelu
Urbana pola
Mediteranski špageti
Okruglice u umaku od rajčice
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice
Mini shepherd's pie
Popečci od tikvica
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Ossobuco
Lungić s povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Martinjska guska s hajdinom kašom
Meso s repom
Viška pogača
Lazanje s lignjama
Pizza s tunom
Kuhano meso s umakom od hrena
Zabavni kineski ravioli
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Grdobina u pikantnoj šalši
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Špageti s ribom
Ljetni ražnjići
Hrskavi trokuti
Ramsteak u seksi umaku
Turske pizze
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina na kijevski način
Manastirski đuveč
Mirisna pečenka
Svinjski file s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata od liganja
Odresci u umaku s češnjakom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite teletinu s cous-cousom na nov i praktičan način bez dodavanja ulja. Jednostavno meso položite u vrećicu, dodajte cous-cous, poriluk, papriku i pecite u pećnici. Jako fino i nimalo komplicirano!

Sastojci

1 kg teletine
1 žlica Vegete
¼ žličice suhog timijana
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
1 žličica Gussnela Podravka
malo Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
150 g cous–cousa
100 g narezanog poriluka
120 g crvene paprike

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe80 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke i stavite u vrećicu za pečenje.
  • 2 Dodajte mješavinu Vegetu pomiješanu sa suhim timijanom, crvenom paprikom i Gussnelom i protresite da se sadržaj ravnomjerno rasporedi.
  • 3 Cous–cous pomiješajte s narezanom teletinom, porilukom i paprikom narezanom na kockice. Uspite u vrećicu s mesom.
  • 4 Vrećicu položite u posudu za pečenje i zatvorite vezicom. Sadržaj ravnomjerno rasporedite, a vrećicu na vrhu probodite iglom nekoliko puta.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 60 minuta.

Savjet

Možete dodati druge vrste povrća u smjesu s cous-cousom.

Posluživanje

Pečeno meso s cous–cousom poslužite sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 75.5 25 19
Fosfor mg 550.2 69 69
Kalij mg 939.85 25 25
Pantotenska kiselina mg 3.62 52 52
Niacin mg 29.03 207 145
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 1733.75 43 35
Sol g 0.56 0 0
Bjelančevine g 52.86 - -
Vlakna g 1.87 - -
Ugljikohidrati g 16.27 - -
Masti g 7.55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke