Meni Search

Ful nabrijana

Teletina s cous-cousom iz pećnice

Tjestenina fuži s tartufima
Lazanje s lignjama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Povrtni ražnjići
Irska janjetina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zlatna piletina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mini shepherd's pie
Lagana sarma
Piletina Kiev
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskavi trokuti
Mini lazanje
Marinirana piletina s roštilja
Manastirski đuveč
Roštilj s umakom Romesco
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Salata od liganja
Brusketa s avokadom
Pogača sa sardinom
Uzbudljivi kolač od blitve
Grill oslić u aromatičnoj korici
Okruglice u umaku od rajčice
Lungić s povrćem
Popečci od tikvica
Pečena piletina s limunom
Grill pirjana piletina s roštilja
Kaštelanski makaruni
Voćna juha od višanja
Teleći odresci u umaku od višanja
Fileti lososa u finom umaku
Šampinjoni u palačinki
Pohani tofu s povrćem
Grdobina u pikantnoj šalši
Piletina na kijevski način
Mediteranski špageti
Riba u bijelom umaku
Ramsteak u seksi umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Turske pizze
Grill vratina u sendviču
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Proljetna janjetina
Sočna pureća rolada
Janjetina na padelu
Martinjska guska s hajdinom kašom
Ražnjići od lososa
Ossobuco
Teleći savici u umaku od grejpa
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Špageti s ribom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Blagdanska rolada
Grill povrće na salatu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lignje s manistrom u škartocu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pizza s tunom
Odresci u umaku s češnjakom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Delikatesna junetina na češki
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Fish&Chips u tortilji
Mediteranski kruščić s lovorom
Viška pogača
Pileći bataci s umakom od luka
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kunić na bijelo
Mesne okruglice
Lungić u sendviču
Račići na posteljici od povrća
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brancinovo oko
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ljetni ražnjići
Čarobna ljetna piletina
Proljetno meso i povrće iz woka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Meso s repom
Sočna rebarca
Salata s mora
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Jabučni krumpirići s cimetom
Pirjani kunić
Lignje s povrćem i smokvama
Hrskava pileća krilca
Bugarska pita od krumpira
Odresci od morskog psa
Kobasica u pivu i pecivu
Fina pikantna piletina
Meksička party salata
Janjetina s medom od kadulje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kuhano meso s umakom od hrena
Miješani grill
Sendvič s avokadom
Grickalica slanutak iz pećnice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rezanci s krušnim mrvicama
Mirisna pečenka
Povrtni lonac
Rolice od blitve
Fini gulaš od gljiva
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignje na šumskom rižotu
Prežgana juha
Kroketi od piletine
Rajčica s kukuruzom
Hlebinska i pretepena juha
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Krem juha od tikvica
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina laganini
Grdobina s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Sočni pureći ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ svinjska rebarca u foliji
Urbana pola
Belgija - Salade Liégeoise
Nadjevene lignje
Pizza sirni jastučići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Umak od limete (Molho de limao)
Vege odresci s marinadom
Svinjski file s povrćem
Aromatizirani kruh
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite teletinu s cous-cousom na nov i praktičan način bez dodavanja ulja. Jednostavno meso položite u vrećicu, dodajte cous-cous, poriluk, papriku i pecite u pećnici. Jako fino i nimalo komplicirano!

Sastojci

1 kg teletine
1 žlica Vegete
¼ žličice suhog timijana
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
1 žličica Gussnela Podravka
malo Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
150 g cous–cousa
100 g narezanog poriluka
120 g crvene paprike

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe80 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke i stavite u vrećicu za pečenje.
  • 2 Dodajte mješavinu Vegetu pomiješanu sa suhim timijanom, crvenom paprikom i Gussnelom i protresite da se sadržaj ravnomjerno rasporedi.
  • 3 Cous–cous pomiješajte s narezanom teletinom, porilukom i paprikom narezanom na kockice. Uspite u vrećicu s mesom.
  • 4 Vrećicu položite u posudu za pečenje i zatvorite vezicom. Sadržaj ravnomjerno rasporedite, a vrećicu na vrhu probodite iglom nekoliko puta.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 60 minuta.

Savjet

Možete dodati druge vrste povrća u smjesu s cous-cousom.

Posluživanje

Pečeno meso s cous–cousom poslužite sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 75.5 25 19
Fosfor mg 550.2 69 69
Kalij mg 939.85 25 25
Pantotenska kiselina mg 3.62 52 52
Niacin mg 29.03 207 145
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 1733.75 43 35
Sol g 0.56 0 0
Bjelančevine g 52.86 - -
Vlakna g 1.87 - -
Ugljikohidrati g 16.27 - -
Masti g 7.55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke