Meni Search

Ful nabrijana

Teletina s cous-cousom iz pećnice

Pizza sirni jastučići
Povrtni lonac
Čarobna ljetna piletina
Pirjani kunić
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Popečci od tikvica
Sočna pureća rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Fileti lososa u finom umaku
Hlebinska i pretepena juha
Povrtni ražnjići
Proljetno meso i povrće iz woka
Račići na posteljici od povrća
Pogača sa sardinom
Tjestenina fuži s tartufima
Teleći savici u umaku od grejpa
Hrskava pileća krilca
Grdobina s povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Marinirana piletina s roštilja
Fina pikantna piletina
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Voćna juha od višanja
Piletina Kiev
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Hrskavi trokuti
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Salata od liganja
Špageti s ribom
Grickalica slanutak iz pećnice
Grdobina u pikantnoj šalši
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lungić s povrćem
Martinjska guska s hajdinom kašom
Piletina sa šafranom
Pizza s tunom
Vege odresci s marinadom
Ljetni ražnjići
Meso s repom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Janjetina s medom od kadulje
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Salata s mora
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina na kijevski način
Zlatna piletina
Turske pizze
Aromatizirani kruh
Meksička party salata
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kunić na bijelo
Irska janjetina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kroketi od piletine
Ramsteak u seksi umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mini shepherd's pie
Mesne okruglice na ražnjiću
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kaštelanski makaruni
Mediteranski špageti
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Rajčica s kukuruzom
Roštilj s umakom Romesco
Miješani grill
Ossobuco
Odresci u umaku s češnjakom
Proljetna janjetina
Riba u bijelom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Grill pirjana piletina s roštilja
Viška pogača
Ražnjići od lososa
Rolice od blitve
Piletina laganini
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pileći bataci s umakom od luka
Manastirski đuveč
Okruglice u umaku od rajčice
Lignje na šumskom rižotu
Lazanje s lignjama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brusketa s avokadom
Lungić u sendviču
Kuhano meso s umakom od hrena
Sočni pureći ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Lignje s manistrom u škartocu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Fini gulaš od gljiva
Norveška krem juha od ribe i kozica
Krem juha od tikvica
Delikatesna junetina na češki
Odresci od morskog psa
Grill vratina u sendviču
Lignje s povrćem i smokvama
Uzbudljivi kolač od blitve
Urbana pola
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pečena piletina s limunom
Prežgana juha
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fish&Chips u tortilji
Sočna rebarca
Kobasica u pivu i pecivu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Nadjevene lignje
Svinjski file s povrćem
Mini lazanje
Sendvič s avokadom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Brancinovo oko
Lagana sarma
Belgija - Salade Liégeoise
Šampinjoni u palačinki
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Bugarska pita od krumpira
Pohani tofu s povrćem
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mirisna pečenka
Grill povrće na salatu
Blagdanska rolada
Janjetina na padelu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite teletinu s cous-cousom na nov i praktičan način bez dodavanja ulja. Jednostavno meso položite u vrećicu, dodajte cous-cous, poriluk, papriku i pecite u pećnici. Jako fino i nimalo komplicirano!

Sastojci

1 kg teletine
1 žlica Vegete
¼ žličice suhog timijana
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
1 žličica Gussnela Podravka
malo Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
150 g cous–cousa
100 g narezanog poriluka
120 g crvene paprike

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe80 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke i stavite u vrećicu za pečenje.
  • 2 Dodajte mješavinu Vegetu pomiješanu sa suhim timijanom, crvenom paprikom i Gussnelom i protresite da se sadržaj ravnomjerno rasporedi.
  • 3 Cous–cous pomiješajte s narezanom teletinom, porilukom i paprikom narezanom na kockice. Uspite u vrećicu s mesom.
  • 4 Vrećicu položite u posudu za pečenje i zatvorite vezicom. Sadržaj ravnomjerno rasporedite, a vrećicu na vrhu probodite iglom nekoliko puta.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 60 minuta.

Savjet

Možete dodati druge vrste povrća u smjesu s cous-cousom.

Posluživanje

Pečeno meso s cous–cousom poslužite sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 75.5 25 19
Fosfor mg 550.2 69 69
Kalij mg 939.85 25 25
Pantotenska kiselina mg 3.62 52 52
Niacin mg 29.03 207 145
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 1733.75 43 35
Sol g 0.56 0 0
Bjelančevine g 52.86 - -
Vlakna g 1.87 - -
Ugljikohidrati g 16.27 - -
Masti g 7.55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke