Meni Search

Ful nabrijana

Teletina s cous-cousom iz pećnice

Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Sočni pureći ražnjići
Teleći savici u umaku od grejpa
Hlebinska i pretepena juha
Ljetni ražnjići
Zabavni kineski ravioli
Turske pizze
Riba u bijelom umaku
Kroketi od piletine
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina sa šafranom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Proljetna janjetina
Mesne okruglice
Proljetno meso i povrće iz woka
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Meso s repom
Fina pikantna piletina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Hrskava pileća krilca
Irska janjetina
Piletina Kiev
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mini lazanje
Pogača sa sardinom
Pohani tofu s povrćem
Špageti s ribom
Jabučni krumpirići s cimetom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kuhano meso s umakom od hrena
Manastirski đuveč
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Prežgana juha
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Roštilj s umakom Romesco
Lignje s povrćem i smokvama
Janjetina s medom od kadulje
Lungić u sendviču
Lungić s povrćem
Martinjska guska s hajdinom kašom
Rajčica s kukuruzom
Blagdanska rolada
Bugarska pita od krumpira
Fini gulaš od gljiva
Odresci od morskog psa
Lagana sarma
Teleći odresci u umaku od višanja
Grdobina u pikantnoj šalši
Čarobna ljetna piletina
Mirisna pečenka
Marinirana piletina s roštilja
Lignje na šumskom rižotu
Grill povrće na salatu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pizza sirni jastučići
Fish&Chips u tortilji
Piletina laganini
Ossobuco
Viška pogača
Hrskavi trokuti
Grdobina s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Mesne okruglice na ražnjiću
Fileti lososa u finom umaku
Miješani grill
Krem juha od tikvica
Umak od limete (Molho de limao)
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Salata od liganja
Povrtni ražnjići
Mediteranski špageti
Kunić na bijelo
Ražnjići od lososa
Uzbudljivi kolač od blitve
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Voćna juha od višanja
Mediteranski kruščić s lovorom
Salata s mora
BBQ svinjska rebarca u foliji
Meksička party salata
Sočna rebarca
Belgija - Salade Liégeoise
Norveška krem juha od ribe i kozica
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mini shepherd's pie
Sočna pureća rolada
Popečci od tikvica
Pirjani kunić
Povrtni lonac
Brancinovo oko
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Račići na posteljici od povrća
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rezanci s krušnim mrvicama
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pizza s tunom
Zlatna piletina
Sendvič s avokadom
Janjetina na padelu
Grickalica slanutak iz pećnice
Aromatizirani kruh
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grill vratina u sendviču
Lignje s manistrom u škartocu
Rolice od blitve
Grill pirjana piletina s roštilja
Pečena piletina s limunom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Delikatesna junetina na češki
Kaštelanski makaruni
Šampinjoni u palačinki
Piletina na kijevski način
Vege odresci s marinadom
Brusketa s avokadom
Urbana pola
Svinjski file s povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kobasica u pivu i pecivu
Nadjevene lignje
Ramsteak u seksi umaku
Lazanje s lignjama
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci u umaku s češnjakom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite teletinu s cous-cousom na nov i praktičan način bez dodavanja ulja. Jednostavno meso položite u vrećicu, dodajte cous-cous, poriluk, papriku i pecite u pećnici. Jako fino i nimalo komplicirano!

Sastojci

1 kg teletine
1 žlica Vegete
¼ žličice suhog timijana
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
1 žličica Gussnela Podravka
malo Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
150 g cous–cousa
100 g narezanog poriluka
120 g crvene paprike

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe80 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke i stavite u vrećicu za pečenje.
  • 2 Dodajte mješavinu Vegetu pomiješanu sa suhim timijanom, crvenom paprikom i Gussnelom i protresite da se sadržaj ravnomjerno rasporedi.
  • 3 Cous–cous pomiješajte s narezanom teletinom, porilukom i paprikom narezanom na kockice. Uspite u vrećicu s mesom.
  • 4 Vrećicu položite u posudu za pečenje i zatvorite vezicom. Sadržaj ravnomjerno rasporedite, a vrećicu na vrhu probodite iglom nekoliko puta.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 60 minuta.

Savjet

Možete dodati druge vrste povrća u smjesu s cous-cousom.

Posluživanje

Pečeno meso s cous–cousom poslužite sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 75.5 25 19
Fosfor mg 550.2 69 69
Kalij mg 939.85 25 25
Pantotenska kiselina mg 3.62 52 52
Niacin mg 29.03 207 145
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 1733.75 43 35
Sol g 0.56 0 0
Bjelančevine g 52.86 - -
Vlakna g 1.87 - -
Ugljikohidrati g 16.27 - -
Masti g 7.55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke