Meni Search

Okrećem novi list

Teletina s cous-cousom iz pećnice

Juha od rikule i račića
Rižoto tortice
Raskošna ljetna tava
Popečci od cvjetače
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Ražnjići od lososa
Krumpir u košuljici
Zanimljiva salata s kikirikijem
Velika Britanija - Pastirska pita
Zabavni kineski ravioli
Fina pikantna piletina
Povrtni ražnjići
Zapečena ricotta
Grill povrće na salatu
Lignje punjene crvenim radićem
Vegetina enchilada
Rižoto na španjolski način
Čarobni štapići
Uzbudljivi kolač od blitve
Sočna aromatična torta
Grčka seljačka salata
Sočna pureća rolada
Rolice od blitve
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Proljetno meso i povrće iz woka
Pirjani kunić
Uskršnja šunka na zabavan način
Kruh od cvjetače s kurkumom
Popečci od bulgura s umakom
Roštilj s umakom Romesco
Rižoto s tunom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zimski punč
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Janjetina na padelu
Vege odresci s marinadom
Belgija - Salade Liégeoise
Male teleće pitice
Voćna juha od višanja
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Empanade s pestom
Rezanci s krušnim mrvicama
Marokanska salata s cous-cousom
Tjestenina fuži s tartufima
Prežgana juha
Njemačka - Jetrica s jabukama
Kaštelanski makaruni
Salata od pečene rotkvice sa medom
Piletina s mascarponeom
Cous-cous s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Lignje i tikvice na štapiću
Rosti
Govedina s lukom
Piletina s pistacijama
Žuti medaljoni
Salata s neobičnim preljevom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Crveno ljetno varivo
Pečena piletina s limunom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Palačinke s nadjevom od riže
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Španjolski migas s bundevom
Čudotvorni čaj za detoks
Pileći gulaš
Rižini ravioli s mozzarellom
Sočna rebarca
Mediteranski špageti
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Bugarska pita od krumpira
Zlatna piletina
Špageti na kineski način
Lignje na šumskom rižotu
Mirisni prilog iz pećnice
Polpete od slanutka s kurkumom
Ramsteak u seksi umaku
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kineska juha s račićima i gljivama
Pohani tofu s povrćem
Ljubavne šurlice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Juha od bundeve s jabukom
Bruskete od cvjetače
Pileći bataci s umakom od luka
Sočna Wellington pečenka
Caponata alla Podravka
Goveđa rebarca sa zeljem
Pohana skuta
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Juha od cvjetače i camemberta
Polupunjene paprike
Rolice od soma
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Oslić s maslinama
Tagliatelle s pečenim povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Senf s paprikama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Kozice s rižom
Salata od tune i povrća
Brusketa s avokadom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Salata s mora
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Savici sa špinatom i satricom od sira
Mini lazanje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Prilog od prokulica
Pohane paprike
Mesne okruglice u umaku
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Papreni tart s marelicama
Salata od quinoe i povrća
Salata u košaricama od parmezana
Mesne okruglice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite teletinu s cous-cousom na nov i praktičan način bez dodavanja ulja. Jednostavno meso položite u vrećicu, dodajte cous-cous, poriluk, papriku i pecite u pećnici. Jako fino i nimalo komplicirano!

Sastojci

1 kg teletine
1 žlica Vegete
¼ žličice suhog timijana
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
1 žličica Gussnela Podravka
malo Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
150 g cous–cousa
100 g narezanog poriluka
120 g crvene paprike

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe80 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke i stavite u vrećicu za pečenje.
  • 2 Dodajte mješavinu Vegetu pomiješanu sa suhim timijanom, crvenom paprikom i Gussnelom i protresite da se sadržaj ravnomjerno rasporedi.
  • 3 Cous–cous pomiješajte s narezanom teletinom, porilukom i paprikom narezanom na kockice. Uspite u vrećicu s mesom.
  • 4 Vrećicu položite u posudu za pečenje i zatvorite vezicom. Sadržaj ravnomjerno rasporedite, a vrećicu na vrhu probodite iglom nekoliko puta.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 60 minuta.

Savjet

Možete dodati druge vrste povrća u smjesu s cous-cousom.

Posluživanje

Pečeno meso s cous–cousom poslužite sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 75.5 25 19
Fosfor mg 550.2 69 69
Kalij mg 939.85 25 25
Pantotenska kiselina mg 3.62 52 52
Niacin mg 29.03 207 145
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 1733.75 43 35
Sol g 0.56 0 0
Bjelančevine g 52.86 - -
Vlakna g 1.87 - -
Ugljikohidrati g 16.27 - -
Masti g 7.55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke