Meni Search

Lagana depra

Teletina s cous-cousom iz pećnice

Dip od južnog voća
Dalmatinska simfonija
Mediteranska rapsodija
Teletina s pirjanim povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ciganski odrezak
BBQ svinjska rebarca u foliji
Špinatova juha s feta sirom
Rosti
Pileći štapići u ketchupu
Prežgana juha
Juha od gljiva
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pečena janjetina s bademima
Zanimljiva salata s kikirikijem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kuhana govedina s umakom od hrena
File steak na povrću
Sunčani užitak mediterana
Mesne okruglice
Piletina Kiev
Juha od bundeve s jabukom
Odresci u umaku s češnjakom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Caponata alla Podravka
Pileća prsa iz pećnice
Lazanje u tavi
Čarobna ljetna piletina
Tjestenina u finom umaku
Singapurski ljuti omlet
Salata od tune i krastavaca
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Dječje lazanje
Ražnjići od lososa
Rižoto tortice
Voćna juha od višanja
Povrtni ražnjići
Pohane paprike
Hrenovke u panceti
Umak od limete (Molho de limao)
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Fina pikantna piletina
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Empanade s pestom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Riba u bijelom umaku
Marinirana piletina s roštilja
Piletina sa šafranom
Lungić s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Palačinke s nadjevom od riže
Hrskava pileća krilca
Rižoto na španjolski način
Mesne okruglice na ražnjiću
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Biftek rolice
Kineska juha s račićima i gljivama
Pohani zamotuljci
BBQ Steak & chips
Riblja juha s Malte
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Svinjski file s povrćem
Senf s paprikama
Svinjski gulaš
Piletina na tajlandski način
Piletina s pistacijama
Zabavni kineski ravioli
Punjene tikve
Salata s neobičnim preljevom
Proljetno meso i povrće iz woka
Pečena piletina s limunom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina s povrćem
Uskršnja šunka na zabavan način
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Meksička party salata
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Rižoto s tunom
Crveno ljetno varivo
Zapečeni poriluk
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Fino varivo v loncu
Slatki lungić
Marokanska salata s cous-cousom
Riža s tunom
Dagnje na buzaru
Marinirano svinjsko pečenje
Blagdanski rižoto s bakalarom
Grčka seljačka salata
Uzbudljivi kolač od blitve
Lungić u sendviču
Pileća krilca s Coca-Colom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grdobina u pikantnoj šalši
Salata od quinoe i povrća
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Špageti na kineski način
Piletina s mascarponeom
Voćna salata s piletinom
Tjestenina fuži s tartufima
Nadjevene lignje
Popečci od bulgura s umakom
Rebarca s grilla
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina u finom mediteranskom umaku
Povrtni lonac
Špageti s acetom balsamicom
Zimski punč
Juha od kelja sa sirom
Finska - Juha s lososom
Hrskave tortice od krumpira
Mladi krumpir s ajvarom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Pita s crnim pivom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Sočna aromatična torta
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Grill vratina u sendviču
Govedina s lukom
Polupunjene paprike
Salata sa skutom
Švicarska juha sa sirom
Bugarska pita od krumpira
Teriyaki piletina
Mirisni prilog iz pećnice
Slasni BBQ burgeri
Pohana skuta
Palamida s čilijem i mangom
Salata s okruglicama od sira
Osvježavajuća juha od krastavaca
Pohani tofu s povrćem
Rajčica s kukuruzom
Sočni pureći ražnjići
Cous-cous s povrćem
Španjolski migas s bundevom
Juha od rikule i račića
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pripremite teletinu s cous-cousom na nov i praktičan način bez dodavanja ulja. Jednostavno meso položite u vrećicu, dodajte cous-cous, poriluk, papriku i pecite u pećnici. Jako fino i nimalo komplicirano!

Sastojci

1 kg teletine
1 žlica Vegete
¼ žličice suhog timijana
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
1 žličica Gussnela Podravka
malo Vegeta Maestro crnog papra mljevenog
150 g cous–cousa
100 g narezanog poriluka
120 g crvene paprike

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe80 min

  • 1 Meso narežite na veće kocke i stavite u vrećicu za pečenje.
  • 2 Dodajte mješavinu Vegetu pomiješanu sa suhim timijanom, crvenom paprikom i Gussnelom i protresite da se sadržaj ravnomjerno rasporedi.
  • 3 Cous–cous pomiješajte s narezanom teletinom, porilukom i paprikom narezanom na kockice. Uspite u vrećicu s mesom.
  • 4 Vrećicu položite u posudu za pečenje i zatvorite vezicom. Sadržaj ravnomjerno rasporedite, a vrećicu na vrhu probodite iglom nekoliko puta.
  • 5 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 60 minuta.

Savjet

Možete dodati druge vrste povrća u smjesu s cous-cousom.

Posluživanje

Pečeno meso s cous–cousom poslužite sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 75.5 25 19
Fosfor mg 550.2 69 69
Kalij mg 939.85 25 25
Pantotenska kiselina mg 3.62 52 52
Niacin mg 29.03 207 145
Vitamin D μg 30 15 15
Vitamin A μg 1733.75 43 35
Sol g 0.56 0 0
Bjelančevine g 52.86 - -
Vlakna g 1.87 - -
Ugljikohidrati g 16.27 - -
Masti g 7.55 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke