Meni Search

Macho

Teriyaki piletina

Pileća krilca s roštilja
File steak na povrću
Rezanci s krušnim mrvicama
Lungić s povrćem
Brancinovo oko
Ribarska popara
Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice na ražnjiću
Ramstek s povrćem
Govedina s lukom
Teleći odresci u umaku od višanja
Delikatesna junetina na češki
Ljetni ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Mirisna pureća rolada
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teletina s pirjanim povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Nadjevene lignje
Lungić u sendviču
Grill vratina u sendviču
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Biftek rolice
Palačinke s nadjevom od riže
Špageti na kineski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Marinirano svinjsko pečenje
Pohani tofu s povrćem
Punjene tikve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kobasica u pivu i pecivu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Blagdanska rolada
Piletina s nadjevom od ajvara
Kuhana govedina s umakom od hrena
Dagnje na buzaru
Salata od tune i povrća
Mini lazanje
Teleći savici u umaku od grejpa
Kotleti u pivskom umaku
Slatki lungić
Macho hamburger
Meksička party salata
Pohani zamotuljci
Tjestenina fuži s tartufima
Sočni pureći ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Velika Britanija - Pastirska pita
Pileća prsa iz pećnice
Pileća prsa punjena čvarcima
Sočna pureća rolada
Proljetna janjetina
Pita s crnim pivom
Juha od gljiva
Kotlovina
Pureća rolada s mlincima
Janjetina na padelu
Piletina u pivu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zlatna piletina
Mladi krumpir s ajvarom
Pileća krilca s Coca-Colom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Špageti s acetom balsamicom
Irska janjetina
Hrenovke u panceti
Kroketi od piletine
Janjetina s medom od kadulje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Odresci s umakom od kupina
Pašticada
Kotlet s varivom od leće
Marinirana piletina s roštilja
Dip od južnog voća
Svinjski file s povrćem
Obojeni hamburger
Rebarca s grilla
Piletina s mascarponeom
Pileći štapići u ketchupu
Umak od limete (Molho de limao)
Bakalar s krumpirom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pizza s tunom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odrezak s umakom chimichurri
Slasni BBQ burgeri
Odresci u umaku s češnjakom
Ramsteak u seksi umaku
Medeni teleći kotleti
Hrskavi trokuti
Čarobna ljetna piletina
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pirjani kunić
Piletina sa šafranom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na japanski način jelo je koje će izvući sunce u vaš dan uz finu pikantnih začina u kombinaciji s medom.

Sastojci

600 g otkoštenih pilećih zabataka
200 g crvene paprike
200 g zelene paprike
300 g komorača
3 mlada luka
2 češnja češnjaka
150 g Riže okruglo zrno
100 ml soya umaka
3 žlice Bagremovog meda Podravka
3 žlice jabučnog octa
3 žlice ulja
sol
Vegeta Maestro šareni papar
1 žličica Vegete Pikant

Koristili smo

Šareni papar zrno

Šareni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Rižu skuhajte u blago posoljenoj vodi, ocijedite ju i ostavite sa strane na toplom.
  • 2 U manju posudu (manji wok) ulijte soja umak, jabučni ocat, dodajte med, pa kad zakuha na laganoj vatri, kuhajte 2 minute. Uklonite s vatre i ostavite na toplom.
  • 3 Pileće zabatke pospite Vegetom pikant i stavite ih u veći wok na 2 žlice dobro zagrijanog ulja. Popržite ih do lijepe zlatnožute boje, pa ih prebacite u posudu s teriyaki umakom. Stavite ih na laganu vatru i kuhajte još 5-6 minuta.
  • 4 U veći wok u kojem ste pekli meso dodajte preostalu 1 žlicu ulja, pa kad se dobro zagrije dodajte crvenu i zelenu papriku narezanu na prutiće i očišćeni komorač narezan na manje komade (ploške).
  • 5 Kratko popržite da malo omekšaju, pa dodajte mladi luk narezan na kolutiće, nasjeckani češnjak, posolite i popaprite. Još kratko popržite i uklonite s vatre.
  • 6 Zabatke izvadite iz umaka i narežite na komadiće veličine zalogaja, a umak prelijte u manju posudu.

Savjet

Češnjak možete zamijeniti 1 žličicom mljevenog đumbira.

Posluživanje

Poslužite uz kuhanu rižu i poprženo povrće.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke