Meni Search

Superman

Teriyaki piletina

Orada s krumpirom i mladim lukom
Kunić na bijelo
Špageti mediteraneo
Rižoto s dagnjama
Riba u škartocu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Manastirski đuveč
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ljetni ražnjići
Blagdanska rolada
Odresci s umakom od kupina
Tuna burger
Goveđa rebarca sa zeljem
Salata s mljevenim mesom
Finska - Juha s lososom
Bruskete od cvjetače
Lungić s toplom salatom od šparoga
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Dip od južnog voća
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill vratina u sendviču
Piletina u aromatičnom omotaču
Mini lazanje
Hrskavi trokuti
Tjestenina u finom umaku
BBQ cheeseburger
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Svinjski gulaš
Macho hamburger
Kroketi od piletine
Lazanje u tavi
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Brownie s kajenskim paprom
Rebarca s graškom
Slatka patka
Mladi krumpir s ajvarom
Kuglice od riže i svježeg sira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kaštelanski makaruni
Jabučni krumpirići s cimetom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kokošja juha s požirakima
Fish&Chips u tortilji
Meksička party salata
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Piletina s kozjim sirom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignje na šumskom rižotu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileća prsa punjena čvarcima
Rižoto s tri vrste gljiva
Pohani zamotuljci
Pohani tofu s povrćem
Pizza sirni jastučići
Velika Britanija - Pastirska pita
Koprivnički odojak
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pašticada s njokima
Ramstek i salata s roštilja
Vratina sa sezonskim povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina s mascarponeom
Špageti na kineski način
Nadjevene lignje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ljetni lungić
Janjetina s medom od kadulje
Brusketa s avokadom
Piletina Kiev
Ramsteak u seksi umaku
Dječje lazanje
Teleći savici u umaku od grejpa
Mirisna pureća rolada
Skandinavske rolice s cimetom
Tjestenina fuži s tartufima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rezanci s krušnim mrvicama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Srneći file na salatu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Sočna pureća rolada
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Sočni pureći ražnjići
Proljetna janjetina
Pileća prsa iz pećnice
Roštilj s umakom Romesco
Piletina u pivu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina s nadjevom od ajvara
Pureća rolada s mlincima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Svinjski file s povrćem
Hrskavo pečeno pile
Piletina sa šafranom
Brancinovo oko
Obojeni hamburger
Teleći odresci u umaku od višanja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski file s grila
Zlatna piletina
Popečci od cvjetače
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rebarca s grilla
Bruskete s povrćem
Pileći gulaš
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Janjetina na padelu
Bugarska pita od krumpira
Ramstek s povrćem
Hrskava pileća krilca
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na japanski način jelo je koje će izvući sunce u vaš dan uz finu pikantnih začina u kombinaciji s medom.

Sastojci

600 g otkoštenih pilećih zabataka
200 g crvene paprike
200 g zelene paprike
300 g komorača
3 mlada luka
2 češnja češnjaka
150 g Riže okruglo zrno
100 ml soya umaka
3 žlice Bagremovog meda Podravka
3 žlice jabučnog octa
3 žlice ulja
sol
Vegeta Maestro šareni papar
1 žličica Vegete Pikant

Koristili smo

Šareni papar zrno

Šareni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Rižu skuhajte u blago posoljenoj vodi, ocijedite ju i ostavite sa strane na toplom.
  • 2 U manju posudu (manji wok) ulijte soja umak, jabučni ocat, dodajte med, pa kad zakuha na laganoj vatri, kuhajte 2 minute. Uklonite s vatre i ostavite na toplom.
  • 3 Pileće zabatke pospite Vegetom pikant i stavite ih u veći wok na 2 žlice dobro zagrijanog ulja. Popržite ih do lijepe zlatnožute boje, pa ih prebacite u posudu s teriyaki umakom. Stavite ih na laganu vatru i kuhajte još 5-6 minuta.
  • 4 U veći wok u kojem ste pekli meso dodajte preostalu 1 žlicu ulja, pa kad se dobro zagrije dodajte crvenu i zelenu papriku narezanu na prutiće i očišćeni komorač narezan na manje komade (ploške).
  • 5 Kratko popržite da malo omekšaju, pa dodajte mladi luk narezan na kolutiće, nasjeckani češnjak, posolite i popaprite. Još kratko popržite i uklonite s vatre.
  • 6 Zabatke izvadite iz umaka i narežite na komadiće veličine zalogaja, a umak prelijte u manju posudu.

Savjet

Češnjak možete zamijeniti 1 žličicom mljevenog đumbira.

Posluživanje

Poslužite uz kuhanu rižu i poprženo povrće.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke