Meni Search

Superman

Teriyaki piletina

Špageti mediteraneo
Blagdanska rolada
Norveška krem juha od ribe i kozica
Tjestenina u finom umaku
Grill vratina u sendviču
Obojeni hamburger
Ljetni lungić
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Kokošja juha s požirakima
Teleći odresci u umaku od višanja
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Sočna pureća rolada
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Hrskavo pečeno pile
Lungić s toplom salatom od šparoga
Dip od južnog voća
Piletina s mascarponeom
Popečci od cvjetače
Kunić na bijelo
Nadjevene lignje
Rižoto s dagnjama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mini lazanje
Svinjski file s povrćem
Bruskete od cvjetače
Lazanje u tavi
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileća prsa punjena čvarcima
Brownie s kajenskim paprom
Pašticada s njokima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina u pivu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
BBQ cheeseburger
Lignje na šumskom rižotu
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Salata s mljevenim mesom
Janjetina s medom od kadulje
Bruskete s povrćem
Vratina sa sezonskim povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kaštelanski makaruni
Janjetina na padelu
Rebarca s grilla
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski gulaš
Piletina s kozjim sirom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Macho hamburger
Odresci s umakom od kupina
Mladi krumpir s ajvarom
Slatka patka
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Finska - Juha s lososom
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pureća rolada s mlincima
Svinjski file s grila
Piletina s nadjevom od ajvara
Mirisna pureća rolada
Brusketa s avokadom
Pohani zamotuljci
Koprivnički odojak
Srneći file na salatu
Goveđa rebarca sa zeljem
Pohani tofu s povrćem
Proljetna janjetina
Rezanci s krušnim mrvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina sa šafranom
Pileća prsa iz pećnice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hrskavi trokuti
Sočni pureći ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Tuna burger
Zlatna piletina
Skandinavske rolice s cimetom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Riba u škartocu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Velika Britanija - Pastirska pita
Špageti na kineski način
Pileći bataci s umakom od luka
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramstek s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina Kiev
Kroketi od piletine
Manastirski đuveč
Roštilj s umakom Romesco
Pizza sirni jastučići
Rebarca s graškom
Ramstek i salata s roštilja
Dječje lazanje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći savici u umaku od grejpa
Kuglice od riže i svježeg sira
Tjestenina fuži s tartufima
Rižoto s tri vrste gljiva
Hrskava pileća krilca
Brancinovo oko
Pileći gulaš
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Meksička party salata
Piletina u aromatičnom omotaču
Ljetni ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na japanski način jelo je koje će izvući sunce u vaš dan uz finu pikantnih začina u kombinaciji s medom.

Sastojci

600 g otkoštenih pilećih zabataka
200 g crvene paprike
200 g zelene paprike
300 g komorača
3 mlada luka
2 češnja češnjaka
150 g Riže okruglo zrno
100 ml soya umaka
3 žlice Bagremovog meda Podravka
3 žlice jabučnog octa
3 žlice ulja
sol
Vegeta Maestro šareni papar
1 žličica Vegete Pikant

Koristili smo

Šareni papar zrno

Šareni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Rižu skuhajte u blago posoljenoj vodi, ocijedite ju i ostavite sa strane na toplom.
  • 2 U manju posudu (manji wok) ulijte soja umak, jabučni ocat, dodajte med, pa kad zakuha na laganoj vatri, kuhajte 2 minute. Uklonite s vatre i ostavite na toplom.
  • 3 Pileće zabatke pospite Vegetom pikant i stavite ih u veći wok na 2 žlice dobro zagrijanog ulja. Popržite ih do lijepe zlatnožute boje, pa ih prebacite u posudu s teriyaki umakom. Stavite ih na laganu vatru i kuhajte još 5-6 minuta.
  • 4 U veći wok u kojem ste pekli meso dodajte preostalu 1 žlicu ulja, pa kad se dobro zagrije dodajte crvenu i zelenu papriku narezanu na prutiće i očišćeni komorač narezan na manje komade (ploške).
  • 5 Kratko popržite da malo omekšaju, pa dodajte mladi luk narezan na kolutiće, nasjeckani češnjak, posolite i popaprite. Još kratko popržite i uklonite s vatre.
  • 6 Zabatke izvadite iz umaka i narežite na komadiće veličine zalogaja, a umak prelijte u manju posudu.

Savjet

Češnjak možete zamijeniti 1 žličicom mljevenog đumbira.

Posluživanje

Poslužite uz kuhanu rižu i poprženo povrće.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke