Meni Search

Superman

Teriyaki piletina

Svinjski file s grila
Sočni pureći ražnjići
Kokošja juha s požirakima
Piletina u aromatičnom omotaču
Grill vratina u sendviču
Koprivnički odojak
Pohani tofu s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci s umakom od kupina
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pileća prsa punjena čvarcima
Ljetni ražnjići
Hrskava pileća krilca
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Norveška krem juha od ribe i kozica
Srneći file na salatu
Teleći savici u umaku od grejpa
BBQ cheeseburger
Rižoto s tri vrste gljiva
Tuna burger
Meksička party salata
Goveđa rebarca sa zeljem
Dip od južnog voća
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pileći bataci s umakom od luka
Lazanje u tavi
Dječje lazanje
Popečci od cvjetače
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Roštilj s umakom Romesco
Skandinavske rolice s cimetom
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina sa šafranom
Zlatna piletina
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Janjetina na padelu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Tjestenina u finom umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Manastirski đuveč
Brownie s kajenskim paprom
Rebarca s grilla
Ramstek s povrćem
Nadjevene lignje
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Fish&Chips u tortilji
Kunić na bijelo
Teleći odresci u umaku od višanja
Ramstek i salata s roštilja
Tjestenina fuži s tartufima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lignje na šumskom rižotu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski gulaš
Bugarska pita od krumpira
Slatka patka
Rebarca s graškom
Sočna pureća rolada
Piletina Kiev
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pohani zamotuljci
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Špageti mediteraneo
Finska - Juha s lososom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Proljetna janjetina
Kuglice od riže i svježeg sira
Obojeni hamburger
Hrskavo pečeno pile
Orada s krumpirom i mladim lukom
Vratina sa sezonskim povrćem
Mini lazanje
Velika Britanija - Pastirska pita
Kruh od cvjetače s kurkumom
Bruskete s povrćem
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Salata s mljevenim mesom
Pašticada s njokima
Hrskavi trokuti
Piletina s mascarponeom
Svinjski file s povrćem
Rižoto s dagnjama
Kaštelanski makaruni
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina s nadjevom od ajvara
Pileći gulaš
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Mirisna pureća rolada
Pizza sirni jastučići
Brusketa s avokadom
Špageti na kineski način
Ramsteak u seksi umaku
Lungić s toplom salatom od šparoga
Janjetina s medom od kadulje
Blagdanska rolada
Mladi krumpir s ajvarom
Pureća rolada s mlincima
Bruskete od cvjetače
Macho hamburger
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Riba u škartocu
Brancinovo oko
Piletina s kozjim sirom
Piletina u pivu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ljetni lungić
Pileća prsa iz pećnice
Rezanci s krušnim mrvicama
Kroketi od piletine
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na japanski način jelo je koje će izvući sunce u vaš dan uz finu pikantnih začina u kombinaciji s medom.

Sastojci

600 g otkoštenih pilećih zabataka
200 g crvene paprike
200 g zelene paprike
300 g komorača
3 mlada luka
2 češnja češnjaka
150 g Riže okruglo zrno
100 ml soya umaka
3 žlice Bagremovog meda Podravka
3 žlice jabučnog octa
3 žlice ulja
sol
Vegeta Maestro šareni papar
1 žličica Vegete Pikant

Koristili smo

Šareni papar zrno

Šareni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Rižu skuhajte u blago posoljenoj vodi, ocijedite ju i ostavite sa strane na toplom.
  • 2 U manju posudu (manji wok) ulijte soja umak, jabučni ocat, dodajte med, pa kad zakuha na laganoj vatri, kuhajte 2 minute. Uklonite s vatre i ostavite na toplom.
  • 3 Pileće zabatke pospite Vegetom pikant i stavite ih u veći wok na 2 žlice dobro zagrijanog ulja. Popržite ih do lijepe zlatnožute boje, pa ih prebacite u posudu s teriyaki umakom. Stavite ih na laganu vatru i kuhajte još 5-6 minuta.
  • 4 U veći wok u kojem ste pekli meso dodajte preostalu 1 žlicu ulja, pa kad se dobro zagrije dodajte crvenu i zelenu papriku narezanu na prutiće i očišćeni komorač narezan na manje komade (ploške).
  • 5 Kratko popržite da malo omekšaju, pa dodajte mladi luk narezan na kolutiće, nasjeckani češnjak, posolite i popaprite. Još kratko popržite i uklonite s vatre.
  • 6 Zabatke izvadite iz umaka i narežite na komadiće veličine zalogaja, a umak prelijte u manju posudu.

Savjet

Češnjak možete zamijeniti 1 žličicom mljevenog đumbira.

Posluživanje

Poslužite uz kuhanu rižu i poprženo povrće.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke