Meni Search

Superman

Teriyaki piletina

Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kunić na bijelo
Ljetni lungić
Piletina Kiev
Dječje lazanje
Piletina sa šafranom
Sočna pureća rolada
Sočni pureći ražnjići
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Tuna burger
Piletina s nadjevom od ajvara
Zlatna piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bruskete s povrćem
Piletina u pivu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Kroketi od piletine
Blagdanska rolada
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ramstek i salata s roštilja
Mesne okruglice na ražnjiću
Odresci s umakom od kupina
Janjetina s medom od kadulje
Hrskava pileća krilca
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Teleći savici u umaku od grejpa
Pizza sirni jastučići
Koprivnički odojak
Goveđa rebarca sa zeljem
Pohani zamotuljci
Rebarca s grilla
Mladi krumpir s ajvarom
Manastirski đuveč
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Bugarska pita od krumpira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pileći bataci s umakom od luka
Ramsteak u seksi umaku
Kaštelanski makaruni
Pileća prsa iz pećnice
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Srneći file na salatu
Ljetni ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tjestenina u finom umaku
Lazanje u tavi
Meksička party salata
Pileći gulaš
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Skandinavske rolice s cimetom
Riba u škartocu
Hrskavi trokuti
Kokošja juha s požirakima
Pileća prsa punjena čvarcima
Svinjski file s grila
Brancinovo oko
Finska - Juha s lososom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teleći odresci u umaku od višanja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rižoto s tri vrste gljiva
Brownie s kajenskim paprom
Pohani tofu s povrćem
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rižoto s dagnjama
Piletina u aromatičnom omotaču
Obojeni hamburger
BBQ cheeseburger
Ramstek s povrćem
Svinjski gulaš
Salata s mljevenim mesom
Svinjski file s povrćem
Slatka patka
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Brusketa s avokadom
Piletina s mascarponeom
Kruh od cvjetače s kurkumom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fish&Chips u tortilji
Roštilj s umakom Romesco
Rezanci s krušnim mrvicama
Špageti mediteraneo
Hrskavo pečeno pile
Mirisna pureća rolada
Janjetina na padelu
Špageti na kineski način
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Dip od južnog voća
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grill vratina u sendviču
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Vratina sa sezonskim povrćem
Popečci od cvjetače
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina s kozjim sirom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Macho hamburger
Nadjeveni kaneloni u umaku
Velika Britanija - Pastirska pita
Pureća rolada s mlincima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Jabučni krumpirići s cimetom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Proljetna janjetina
Nadjevene lignje
Rebarca s graškom
Kuglice od riže i svježeg sira
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pašticada s njokima
Bruskete od cvjetače
Mini lazanje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na japanski način jelo je koje će izvući sunce u vaš dan uz finu pikantnih začina u kombinaciji s medom.

Sastojci

600 g otkoštenih pilećih zabataka
200 g crvene paprike
200 g zelene paprike
300 g komorača
3 mlada luka
2 češnja češnjaka
150 g Riže okruglo zrno
100 ml soya umaka
3 žlice Bagremovog meda Podravka
3 žlice jabučnog octa
3 žlice ulja
sol
Vegeta Maestro šareni papar
1 žličica Vegete Pikant

Koristili smo

Šareni papar zrno

Šareni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Rižu skuhajte u blago posoljenoj vodi, ocijedite ju i ostavite sa strane na toplom.
  • 2 U manju posudu (manji wok) ulijte soja umak, jabučni ocat, dodajte med, pa kad zakuha na laganoj vatri, kuhajte 2 minute. Uklonite s vatre i ostavite na toplom.
  • 3 Pileće zabatke pospite Vegetom pikant i stavite ih u veći wok na 2 žlice dobro zagrijanog ulja. Popržite ih do lijepe zlatnožute boje, pa ih prebacite u posudu s teriyaki umakom. Stavite ih na laganu vatru i kuhajte još 5-6 minuta.
  • 4 U veći wok u kojem ste pekli meso dodajte preostalu 1 žlicu ulja, pa kad se dobro zagrije dodajte crvenu i zelenu papriku narezanu na prutiće i očišćeni komorač narezan na manje komade (ploške).
  • 5 Kratko popržite da malo omekšaju, pa dodajte mladi luk narezan na kolutiće, nasjeckani češnjak, posolite i popaprite. Još kratko popržite i uklonite s vatre.
  • 6 Zabatke izvadite iz umaka i narežite na komadiće veličine zalogaja, a umak prelijte u manju posudu.

Savjet

Češnjak možete zamijeniti 1 žličicom mljevenog đumbira.

Posluživanje

Poslužite uz kuhanu rižu i poprženo povrće.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke