Meni Search

Leptirići u trbuhu

Teriyaki piletina

Polpete od slanutka s kurkumom
Lignje i tikvice na štapiću
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mediteranski kruščić s lovorom
Punjena pečenka u vinu
Dip od južnog voća
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Oslić s maslinama
Male teleće pitice
Piletina s mascarponeom
Rižoto s tunom
Nadjevene lignje
Papreni tart s marelicama
Rižoto tortice
Kozice s rižom
Piletina sa šafranom
Krem juha od tikvica
Caponata alla Podravka
Ljubavne šurlice
Dalmatinska simfonija
Voćna juha od višanja
Tjestenina mediterana
Biftek u zelenom papru
Brownie s kajenskim paprom
Vol-au-vent s gljivama
Pečene banane s kajenskim paprom
Voćna salata s piletinom
Mini lazanje
Pileća prsa iz pećnice
Grill pirjana piletina s roštilja
Pileća prsa u umaku od naranče
Zapečeni poriluk
Raskošna ljetna tava
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Popečci od cvjetače
Brusketa s avokadom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Meksička party salata
Kaštelanski makaruni
Piletina u aromatičnom omotaču
Tjestenina fuži s tartufima
Popečci od bulgura s umakom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Piletina s pistacijama
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Palačinke s nadjevom od riže
Mladi krumpir s ajvarom
Špageti mediteraneo
Finska - Juha s lososom
Salata s mora
Teleći savici u umaku od grejpa
Zapečena ricotta
Pizza sirni jastučići
Fina pikantna piletina
Lignje punjene crvenim radićem
Salata s pečenim povrćem
Jakobove kapice s umakom
Španjolski migas s bundevom
Riblja juha s Malte
Slatki ostaci s cimetom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pizza s tunom
Punjeni filet brancina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Biftek rolice
Rajčica s kukuruzom
Belgija - Salade Liégeoise
Pljukanci s pršutom i rikulom
Mirisni prilog iz pećnice
Pita s muškatnom bundevom i makom
Puretina s jabukom iz pećnice
Juha od kelja sa sirom
Čarobna ljetna piletina
Košarice od lisnatog tijesta
Penne s radičem
Sočna pureća rolada
Odresci u paketiću
Ramstek s povrćem
Salata s neobičnim preljevom
Pohani zamotuljci
Pileća krilca s Coca-Colom
Srneći file na salatu
Kuglice od riže i svježeg sira
Paprene pogačice
Meso u woku na indonezijski način
Švicarska juha sa sirom
Mesne okruglice na ražnjiću
Slatko twist pile
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rižoto s dagnjama
Sočna Wellington pečenka
Povrtni ražnjići
Špageti s acetom balsamicom
Pikantni gulaš
Salata od liganja
Bruskete s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grčka seljačka salata
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Krumpir u košuljici
Proljetno meso i povrće iz woka
Hrskavi trokuti
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Zlatna piletina
Teletina s pirjanim povrćem
Odresci s umakom od kupina
Hrskavi krumpir iz pećnice
Salata od tune i povrća
Fileti lososa u finom umaku
Dječje lazanje
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Salata od pečene rotkvice sa medom
Uskršnja šunka na zabavan način
Rezanci s krušnim mrvicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletina na japanski način jelo je koje će izvući sunce u vaš dan uz finu pikantnih začina u kombinaciji s medom.

Sastojci

600 g otkoštenih pilećih zabataka
200 g crvene paprike
200 g zelene paprike
300 g komorača
3 mlada luka
2 češnja češnjaka
150 g Riže okruglo zrno
100 ml soya umaka
3 žlice Bagremovog meda Podravka
3 žlice jabučnog octa
3 žlice ulja
sol
Vegeta Maestro šareni papar
1 žličica Vegete Pikant

Koristili smo

Šareni papar zrno

Šareni papar zrno

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe25 min

  • 1 Rižu skuhajte u blago posoljenoj vodi, ocijedite ju i ostavite sa strane na toplom.
  • 2 U manju posudu (manji wok) ulijte soja umak, jabučni ocat, dodajte med, pa kad zakuha na laganoj vatri, kuhajte 2 minute. Uklonite s vatre i ostavite na toplom.
  • 3 Pileće zabatke pospite Vegetom pikant i stavite ih u veći wok na 2 žlice dobro zagrijanog ulja. Popržite ih do lijepe zlatnožute boje, pa ih prebacite u posudu s teriyaki umakom. Stavite ih na laganu vatru i kuhajte još 5-6 minuta.
  • 4 U veći wok u kojem ste pekli meso dodajte preostalu 1 žlicu ulja, pa kad se dobro zagrije dodajte crvenu i zelenu papriku narezanu na prutiće i očišćeni komorač narezan na manje komade (ploške).
  • 5 Kratko popržite da malo omekšaju, pa dodajte mladi luk narezan na kolutiće, nasjeckani češnjak, posolite i popaprite. Još kratko popržite i uklonite s vatre.
  • 6 Zabatke izvadite iz umaka i narežite na komadiće veličine zalogaja, a umak prelijte u manju posudu.

Savjet

Češnjak možete zamijeniti 1 žličicom mljevenog đumbira.

Posluživanje

Poslužite uz kuhanu rižu i poprženo povrće.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke