Meni Search

Ful nabrijan

Tjestenina fuži s tartufima

Meksička party salata
Kaštelanski makaruni
Pileći bataci s umakom od luka
Mirisna pečenka
Meso s repom
Uzbudljivi kolač od blitve
Pizza s tunom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Fileti lososa u finom umaku
Grickalica slanutak iz pećnice
Proljetna janjetina
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Irska janjetina
Lignje na šumskom rižotu
Ramsteak u seksi umaku
Lagana sarma
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Manastirski đuveč
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Salata od liganja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grill povrće na salatu
Rajčica s kukuruzom
Lungić s povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Čarobna ljetna piletina
Pirjani kunić
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mediteranski kruščić s lovorom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočna pureća rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Dagnje na buzaru
Grdobina u pikantnoj šalši
Urbana pola
Nadjevene lignje
Ljetni ražnjići
Miješani grill
Pašticada s njokima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill pirjana piletina s roštilja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lungić u sendviču
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mini lazanje
Proljetno meso i povrće iz woka
Grill vratina u sendviču
Vratina sa sezonskim povrćem
Vege odresci s marinadom
Blagdanska rolada
Umak od limete (Molho de limao)
Voćna juha od višanja
Salata s mora
Piletina Kiev
Mediteranski špageti
Bugarska pita od krumpira
Fish&Chips u tortilji
Teleći odresci u umaku od višanja
Pizza sirni jastučići
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ražnjići od lososa
Rezanci s krušnim mrvicama
Aromatizirani kruh
Piletina sa šafranom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Šampinjoni u palačinki
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sočni pureći ražnjići
Mesne okruglice na ražnjiću
Belgija - Salade Liégeoise
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zabavni kineski ravioli
Povrtni ražnjići
Lignje s povrćem i smokvama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina na padelu
Rolice od blitve
Prežgana juha
Nadjeveni kaneloni u umaku
Delikatesna junetina na češki
Kunić na bijelo
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kroketi od piletine
Brancinovo oko
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grdobina s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Brusketa s avokadom
Kuhano meso s umakom od hrena
Račići na posteljici od povrća
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočna rebarca
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Povrtni lonac
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Riba u bijelom umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sendvič s avokadom
Pohani tofu s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina s medom od kadulje
Zlatna piletina
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pečena piletina s limunom
Krem juha od tikvica
Piletina laganini
Svinjski file s povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Fini gulaš od gljiva
Mesne okruglice
Kobasica u pivu i pecivu
Teleći savici u umaku od grejpa
Hrskavi trokuti
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Jabučni krumpirići s cimetom
Popečci od tikvica
Okruglice u umaku od rajčice
Fina pikantna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sastojci

Za fuže:
400 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
2 jaja
1 žlica ulja
2 žlice bijelog vina
sol
Za umak:
100 g maslaca
50 g tartufa
1 žlica nasjeckanog peršina
50 ml bijelog vina
½ žličice Vegete
Crni papar mljeveni Podravka
Za posluživanje:
40 g naribanog sira ribanca

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

Za fuže:

  • 1 Brašnu dodajte jaja, ulje, vino i sol te s malo vode umijesite čvrsto tijesto.
  • 2 Tijesto tanko razvaljajte pa izrežite na trake širine 3-4 cm, a njih zatim na kvadratiće također širine 3-4 cm.
  • 3 Fuže oblikujte tako da svakom kvadratiću preklopite suprotne krajeve jedan preko drugog i pritisnite ih prstom da bi dobro prionuli jedan uz drugi.
  • 4 Fuže stavite kuhati u vrelu, posoljenu vodu.

Za umak:

  • 1 Maslacu dodajte naribane tartufe, peršin, vino, Vegetu, papar i kad zavrije umiješajte ocijeđene fuže.

Savjet

Jelo kod serviranja poslužite s naribanim tartufima (crnim ili bijelim).

Posluživanje

Sve pospite naribanim sirom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke