Meni Search

Okrećem novi list

Tjestenina fuži s tartufima

Salata od quinoe i povrća
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina s pistacijama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Sočna aromatična torta
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Vegetina enchilada
Ražnjići od lososa
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Rosti
Voćna juha od višanja
Salata od pečene rotkvice sa medom
Rolice od blitve
Juha od bundeve s jabukom
Mediteranski špageti
Salata s mora
Juha od cvjetače i camemberta
Palačinke s nadjevom od riže
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Rižoto tortice
Pirjani kunić
Proljetno meso i povrće iz woka
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ramsteak u seksi umaku
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice u umaku
Popečci od bulgura s umakom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Empanade s pestom
Zimski punč
Juha od rikule i račića
Grill povrće na salatu
Vege odresci s marinadom
Rezanci s krušnim mrvicama
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Zabavni kineski ravioli
Pohani tofu s povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rižini ravioli s mozzarellom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kuglice od riže i svježeg sira
Mesne okruglice
Povrtni ražnjići
Senf s paprikama
Uskršnja šunka na zabavan način
Sočna Wellington pečenka
Sočna pureća rolada
Bruskete od cvjetače
Lignje na šumskom rižotu
Belgija - Salade Liégeoise
Grčka seljačka salata
Piletina s mascarponeom
Čarobni štapići
Govedina s lukom
Salata s neobičnim preljevom
Kineska juha s račićima i gljivama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Žuti medaljoni
Papreni tart s marelicama
Lignje punjene crvenim radićem
Zlatna piletina
Špageti na kineski način
Tagliatelle s pečenim povrćem
Njemačka - Jetrica s jabukama
Prežgana juha
Rižoto s tunom
Polpete od slanutka s kurkumom
Raskošna ljetna tava
Caponata alla Podravka
Krumpir u košuljici
Pohane paprike
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Marokanska salata s cous-cousom
Brusketa s avokadom
Rižoto na španjolski način
Janjetina na padelu
Salata u košaricama od parmezana
Bugarska pita od krumpira
Crveno ljetno varivo
Kaštelanski makaruni
Pileći bataci s umakom od luka
Sočna rebarca
Zanimljiva salata s kikirikijem
Uzbudljivi kolač od blitve
Oslić s maslinama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileća prsa iz pećnice
Pohana skuta
Španjolski migas s bundevom
Popečci od cvjetače
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pečena piletina s limunom
Rolice od soma
Male teleće pitice
Mirisni prilog iz pećnice
Lignje i tikvice na štapiću
Goveđa rebarca sa zeljem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pileći gulaš
Ljubavne šurlice
Velika Britanija - Pastirska pita
Cous-cous s povrćem
Čudotvorni čaj za detoks
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Prilog od prokulica
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fina pikantna piletina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kozice s rižom
Zapečena ricotta
Mini lazanje
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Polupunjene paprike
Salata od tune i povrća
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sastojci

Za fuže:
400 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
2 jaja
1 žlica ulja
2 žlice bijelog vina
sol
Za umak:
100 g maslaca
50 g tartufa
1 žlica nasjeckanog peršina
50 ml bijelog vina
½ žličice Vegete
Crni papar mljeveni Podravka
Za posluživanje:
40 g naribanog sira ribanca

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

Za fuže:

  • 1 Brašnu dodajte jaja, ulje, vino i sol te s malo vode umijesite čvrsto tijesto.
  • 2 Tijesto tanko razvaljajte pa izrežite na trake širine 3-4 cm, a njih zatim na kvadratiće također širine 3-4 cm.
  • 3 Fuže oblikujte tako da svakom kvadratiću preklopite suprotne krajeve jedan preko drugog i pritisnite ih prstom da bi dobro prionuli jedan uz drugi.
  • 4 Fuže stavite kuhati u vrelu, posoljenu vodu.

Za umak:

  • 1 Maslacu dodajte naribane tartufe, peršin, vino, Vegetu, papar i kad zavrije umiješajte ocijeđene fuže.

Savjet

Jelo kod serviranja poslužite s naribanim tartufima (crnim ili bijelim).

Posluživanje

Sve pospite naribanim sirom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke