Meni Search

Okrećem novi list

Tjestenina fuži s tartufima

Caponata alla Podravka
Bruskete od cvjetače
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Uzbudljivi kolač od blitve
Vege odresci s marinadom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rižoto na španjolski način
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina s pistacijama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Špageti na kineski način
Polupunjene paprike
Bugarska pita od krumpira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Salata s mora
Proljetno meso i povrće iz woka
Rižini ravioli s mozzarellom
Rolice od blitve
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Lignje i tikvice na štapiću
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Fina pikantna piletina
Čudotvorni čaj za detoks
Mesne okruglice u umaku
Ramsteak u seksi umaku
Ražnjići od lososa
Palačinke s nadjevom od riže
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Pileći gulaš
Povrtni ražnjići
Vegetina enchilada
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Rosti
Pileća prsa iz pećnice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Grill povrće na salatu
Grčka seljačka salata
Brusketa s avokadom
Govedina s lukom
Crveno ljetno varivo
Kineska juha s račićima i gljivama
Voćna juha od višanja
Pohane paprike
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pohana skuta
Savici sa špinatom i satricom od sira
Salata s neobičnim preljevom
Zimski punč
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rezanci s krušnim mrvicama
Papreni tart s marelicama
Krumpir u košuljici
Marokanska salata s cous-cousom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Prežgana juha
Pečena piletina s limunom
Čarobni štapići
Empanade s pestom
Rolice od soma
Španjolski migas s bundevom
Sočna aromatična torta
Kozice s rižom
Salata od tune i povrća
Raskošna ljetna tava
Uskršnja šunka na zabavan način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Prilog od prokulica
Mirisni prilog iz pećnice
Kaštelanski makaruni
Pohani tofu s povrćem
Piletina s mascarponeom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Popečci od bulgura s umakom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Polpete od slanutka s kurkumom
Roštilj s umakom Romesco
Pileći bataci s umakom od luka
Oslić s maslinama
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Goveđa rebarca sa zeljem
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočna pureća rolada
Zabavni kineski ravioli
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Mediteranski špageti
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lignje na šumskom rižotu
Juha od cvjetače i camemberta
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignje punjene crvenim radićem
Zlatna piletina
Sočna Wellington pečenka
Juha od rikule i račića
Mini lazanje
Zapečena ricotta
Tagliatelle s pečenim povrćem
Ljubavne šurlice
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Žuti medaljoni
Sočna rebarca
Kruh od cvjetače s kurkumom
Velika Britanija - Pastirska pita
Kuglice od riže i svježeg sira
Pirjani kunić
Belgija - Salade Liégeoise
Male teleće pitice
Rižoto tortice
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Senf s paprikama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Popečci od cvjetače
Cous-cous s povrćem
Janjetina na padelu
Mesne okruglice
Juha od bundeve s jabukom
Salata u košaricama od parmezana
Rižoto s tunom
Salata od quinoe i povrća
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sastojci

Za fuže:
400 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
2 jaja
1 žlica ulja
2 žlice bijelog vina
sol
Za umak:
100 g maslaca
50 g tartufa
1 žlica nasjeckanog peršina
50 ml bijelog vina
½ žličice Vegete
Crni papar mljeveni Podravka
Za posluživanje:
40 g naribanog sira ribanca

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

Za fuže:

  • 1 Brašnu dodajte jaja, ulje, vino i sol te s malo vode umijesite čvrsto tijesto.
  • 2 Tijesto tanko razvaljajte pa izrežite na trake širine 3-4 cm, a njih zatim na kvadratiće također širine 3-4 cm.
  • 3 Fuže oblikujte tako da svakom kvadratiću preklopite suprotne krajeve jedan preko drugog i pritisnite ih prstom da bi dobro prionuli jedan uz drugi.
  • 4 Fuže stavite kuhati u vrelu, posoljenu vodu.

Za umak:

  • 1 Maslacu dodajte naribane tartufe, peršin, vino, Vegetu, papar i kad zavrije umiješajte ocijeđene fuže.

Savjet

Jelo kod serviranja poslužite s naribanim tartufima (crnim ili bijelim).

Posluživanje

Sve pospite naribanim sirom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke