Meni Search

Okrećem novi list

Tjestenina fuži s tartufima

Fina pikantna piletina
Senf s paprikama
Rezanci s krušnim mrvicama
Brusketa s avokadom
Salata u košaricama od parmezana
Lignje i tikvice na štapiću
Pohana skuta
Rižoto na španjolski način
Marokanska salata s cous-cousom
Popečci od bulgura s umakom
Roštilj s umakom Romesco
Sočna aromatična torta
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Salata s mora
Piletina s mascarponeom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Goveđa rebarca sa zeljem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Crveno ljetno varivo
Empanade s pestom
Male teleće pitice
Salata od quinoe i povrća
Kozice s rižom
Pileći bataci s umakom od luka
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Žuti medaljoni
Mesne okruglice u umaku
Janjetina na padelu
Kuglice od riže i svježeg sira
Uskršnja šunka na zabavan način
Velika Britanija - Pastirska pita
Lignje na šumskom rižotu
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Grčka seljačka salata
Uzbudljivi kolač od blitve
Rolice od blitve
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kolinjsko zelje s frišketinom
Juha od cvjetače i camemberta
Proljetno meso i povrće iz woka
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Bugarska pita od krumpira
Rolice od soma
Rižoto tortice
Kaštelanski makaruni
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Vegetina enchilada
Pohane paprike
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Rižini ravioli s mozzarellom
Ljubavne šurlice
Mirisni prilog iz pećnice
Njemačka - Jetrica s jabukama
Zabavni kineski ravioli
Prežgana juha
Cous-cous s povrćem
Palačinke s nadjevom od riže
Govedina s lukom
Sočna pureća rolada
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Salata od pečene rotkvice sa medom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Krumpir u košuljici
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Caponata alla Podravka
Juha od rikule i račića
Raskošna ljetna tava
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Vege odresci s marinadom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Polpete od slanutka s kurkumom
Čarobni štapići
Pita s muškatnom bundevom i makom
Salata s neobičnim preljevom
Sočna rebarca
Zlatna piletina
Španjolski migas s bundevom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pohani tofu s povrćem
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Rižoto s tunom
Mesne okruglice
Špageti na kineski način
Ražnjići od lososa
Pirjani kunić
Bruskete od cvjetače
Popečci od cvjetače
Oslić s maslinama
Savici sa špinatom i satricom od sira
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Sočna Wellington pečenka
Tagliatelle s pečenim povrćem
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Piletina s pistacijama
Mediteranski špageti
Lignje punjene crvenim radićem
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Zapečena ricotta
Juha od bundeve s jabukom
Rosti
Kineska juha s račićima i gljivama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mini lazanje
Salata od tune i povrća
Ramsteak u seksi umaku
Papreni tart s marelicama
Pileća prsa iz pećnice
Pileći gulaš
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Povrtni ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Čudotvorni čaj za detoks
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zimski punč
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pečena piletina s limunom
Prilog od prokulica
Belgija - Salade Liégeoise
Grill povrće na salatu
Polupunjene paprike
Voćna juha od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Sastojci

Za fuže:
400 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
2 jaja
1 žlica ulja
2 žlice bijelog vina
sol
Za umak:
100 g maslaca
50 g tartufa
1 žlica nasjeckanog peršina
50 ml bijelog vina
½ žličice Vegete
Crni papar mljeveni Podravka
Za posluživanje:
40 g naribanog sira ribanca

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

Za fuže:

  • 1 Brašnu dodajte jaja, ulje, vino i sol te s malo vode umijesite čvrsto tijesto.
  • 2 Tijesto tanko razvaljajte pa izrežite na trake širine 3-4 cm, a njih zatim na kvadratiće također širine 3-4 cm.
  • 3 Fuže oblikujte tako da svakom kvadratiću preklopite suprotne krajeve jedan preko drugog i pritisnite ih prstom da bi dobro prionuli jedan uz drugi.
  • 4 Fuže stavite kuhati u vrelu, posoljenu vodu.

Za umak:

  • 1 Maslacu dodajte naribane tartufe, peršin, vino, Vegetu, papar i kad zavrije umiješajte ocijeđene fuže.

Savjet

Jelo kod serviranja poslužite s naribanim tartufima (crnim ili bijelim).

Posluživanje

Sve pospite naribanim sirom i poslužite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke