Meni Search

Fitness freak

Tjestenina mediterana

Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Juha od kelja sa sirom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Popečci od tikvica
Salata s okruglicama od sira
Punjeni filet brancina
Tagliatelle s pečenim povrćem
Salata s neobičnim preljevom
Marinirana piletina s roštilja
Račići na posteljici od povrća
Popečci od bulgura s umakom
Čarobna ljetna piletina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Crveno ljetno varivo
Finska - Juha s lososom
Sočni pureći ražnjići
Teriyaki piletina
Marokanska salata s cous-cousom
Ljetna pileća salata
Caponata alla Podravka
Salata od quinoe i povrća
Zanimljiva salata s kikirikijem
Grill povrće na salatu
Kozice s rižom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Dip od južnog voća
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Brusketa s avokadom
Tjestenina fuži s tartufima
Brzo jelo od teletine i povrća
Čudotvorni čaj za detoks
Špageti s acetom balsamicom
Ljetni ražnjići
Popečci od cvjetače
Grčka seljačka salata
Vege odresci s marinadom
Ražnjići od lososa
Polupunjene paprike
Kineska juha s račićima i gljivama
Mediteranski grill
Mirisni prilog iz pećnice
Brancinovo oko
Rižini ravioli s mozzarellom
Grdobina u pikantnoj šalši
Beskvasne calzone
Uzbudljivi kolač od blitve
Mediteranski špageti
Salata sa skutom
Kokošja juha s požirakima
Topla salata barba Frane
Cous-cous s povrćem
Palamida s čilijem i mangom
Salata od tune i povrća
Belgija - Salade Liégeoise
Polpete od slanutka s kurkumom
Lignje s povrćem i smokvama
Ljubavne šurlice
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Vol-au-vent s gljivama
Riblja juha s Malte
Roštilj s umakom Romesco
Salata s mora
Rižoto s tri vrste gljiva
Cartoccio od bijele ribe
Povrtni ražnjići
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Ljetni lungić
Piletina u finom mediteranskom umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pikantne grickalice
Brzi detoks doručak
Bruskete od cvjetače
Salata od pečene rotkvice sa medom
Oslić s maslinama
Osvježavajući smoothie
Rolice od blitve
Prilog od prokulica
Kaštelanski makaruni
Lignje na šumskom rižotu
Raskošna ljetna tava
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Zelena torta
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Proljetno meso i povrće iz woka
Rižoto na španjolski način
Kruh od cvjetače s kurkumom
Juha od bundeve s jabukom
Bruskete s povrćem
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Rezanci s krušnim mrvicama
Osvježavajuća juha od krastavaca
Zapečena ricotta
Mediteranska rapsodija
Pita s crnim pivom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Nadjevene lignje
Meksička party salata
Krem juha od tikvica
Salata od liganja
Rižoto s tunom
Energetske kuglice s kurkumom
Fina pikantna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uvijek kada se priprema jelo od tjestenine, pomislite samo na različitosti koje omogućuju raznovrsni oblici pašte – špageti, rezanci, mašnice, njoki…

Sastojci

400 g tjestenine
300 g dimljenog sira
1 patlidžan
1 žlica Pšeničnog oštrog brašna Podravka
sol
Za umak:
50 ml maslinova ulja
50 g crvenog luka
2-3 češnja češnjaka
2 limenke Pelata Podravka (800 g)
50 ml bijelog vina
2 žličice šećera
1 žlica Vegete mediteran

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na zagrijanome maslinovu ulju popecite sitno nasjeckani luk do zlatnosmeđe boje. Dodajte nasjeckani češnjak i podlijte vinom. Kuhajte dok vino ne ispari, a zatim dodajte krupno narezane pelate, Vegetu mediteran i šećer. Pirjajte na laganoj vatri oko 20 minuta.
  • 2 Za to vrijeme narežite patlidžan na kocke, posolite ga, ocijedite i posušite. Višak brašna prosijte da patlidžan ne upije previše masnoće, a zatim ga kratko popržite u dubokom ulju.
  • 3 U međuvremenu skuhajte tjesteninu u kipućoj slanoj vodi i ocijedite je.
  • 4 Pripremljeni umak pomiješajte s 200 g dimljenog sira narezanog na kockice, poprženim patlidžanom i kuhanom tjesteninom. Sve stavite u vatrostalnu posudu i pospite preostalim naribanim dimljenim sirom te zapecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 10 minuta.

Savjet

Umjesto patlidžana možete upotrijebiti tikvice, koje prethodno ne morate soliti.

Posluživanje

Prije posluživanja zapečenu tjesteninu pospite narezanim svježim bosiljkom.

Male tajne

Škrob iz brašna omogućuje da kocke patlidžana zadrže oblik i čvrstoću, bez obzira na daljnji tijek pripreme.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 362.76 45 45
Kalcij mg 408.16 41 41
Kalij mg 495.45 13 13
Niacin mg 5.84 42 29
Vitamin C mg 20.95 28 23
Vitamin D μg 7.46 4 4
Vitamin A μg 1163.66 29 23
Sol g 1.86 0 0
Bjelančevine g 17.68 - -
Vlakna g 3.34 - -
Ugljikohidrati g 29.99 - -
Masti g 22.57 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke