Meni Search

Okrećem novi list

Tjestenina s rajčicama i patlidžanima

Uskršnja šunka na zabavan način
Voćna juha od višanja
Bugarska pita od krumpira
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočna Wellington pečenka
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Roštilj s umakom Romesco
Papreni tart s marelicama
Male teleće pitice
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Govedina s lukom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Španjolski migas s bundevom
Mesne okruglice u umaku
Krumpir u košuljici
Salata od pečene rotkvice sa medom
Rosti
Bruskete od cvjetače
Salata s neobičnim preljevom
Palačinke s nadjevom od riže
Juha od rikule i račića
Salata s mora
Ražnjići od lososa
Špageti na kineski način
Zimski punč
Lignje i tikvice na štapiću
Rižini ravioli s mozzarellom
Zabavni kineski ravioli
Sočna aromatična torta
Salata od tune i povrća
Mesne okruglice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Čudotvorni čaj za detoks
Ramsteak u seksi umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill povrće na salatu
Pileći bataci s umakom od luka
Prilog od prokulica
Zanimljiva salata s kikirikijem
Mediteranski špageti
Žuti medaljoni
Rižoto s tunom
Rolice od blitve
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Uzbudljivi kolač od blitve
Marokanska salata s cous-cousom
Lignje punjene crvenim radićem
Zapečena ricotta
Polupunjene paprike
Piletina s pistacijama
Polpete od slanutka s kurkumom
Grčka seljačka salata
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Povrtni ražnjići
Kozice s rižom
Ljubavne šurlice
Pohane paprike
Vege odresci s marinadom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Belgija - Salade Liégeoise
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mirisni prilog iz pećnice
Prežgana juha
Njemačka - Jetrica s jabukama
Savici sa špinatom i satricom od sira
Vegetina enchilada
Raskošna ljetna tava
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Fina pikantna piletina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Tagliatelle s pečenim povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mini lazanje
Brusketa s avokadom
Velika Britanija - Pastirska pita
Kruh od cvjetače s kurkumom
Empanade s pestom
Rižoto na španjolski način
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kuglice od riže i svježeg sira
Sočna rebarca
Popečci od bulgura s umakom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Juha od cvjetače i camemberta
Piletina s mascarponeom
Pirjani kunić
Pileća prsa iz pećnice
Proljetno meso i povrće iz woka
Pohana skuta
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Oslić s maslinama
Pileći gulaš
Popečci od cvjetače
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Pohani tofu s povrćem
Pečena piletina s limunom
Cous-cous s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kaštelanski makaruni
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Janjetina na padelu
Salata od quinoe i povrća
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Rižoto tortice
Salata u košaricama od parmezana
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Juha od bundeve s jabukom
Sočna pureća rolada
Rolice od soma
Senf s paprikama
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Crveno ljetno varivo
Caponata alla Podravka
Zlatna piletina
Čarobni štapići
Tjestenina fuži s tartufima
Kineska juha s račićima i gljivama
Goveđa rebarca sa zeljem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Gladni ste? Želite fin i brzo pripremljen obrok? Ništa lakše! Malo tjestenine, rajčica i patlidžana uz pravi omjer začina i za 40 minuta moći ćete uživati u čarobnim okusima Mediterana.

Sastojci

300 g tjestenine
4 žlice maslinova ulja
300 g patlidžana
300 g cherry rajčica
1 žličica šećera
2 češnja češnjaka
1 žlica jabučnog octa
1 žličica Vegete pikant
sol
2 žlice narezanog bosiljka
Za posluživanje:
naribani parmezan

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi i ocijedite.
  • 2 Na 2 žlice zagrijanog ulja popecite patlidžane narezane na kockice.
  • 3 U tavi na preostalom zagrijanom ulju kratko popecite rajčice, dodajte šećer, protisnuti češnjak, jabučni ocat, Vegetu pikant, pečene patlidžane i malo posolite.
  • 4 Umiješajte ocijeđenu tjesteninu i narezani bosiljak.

Posluživanje

Još toplo pospite naribanim parmezanom i poslužite.

Male tajne

Za sočan umak možete na kraju dodati i malo vode u kojoj se kuhala tjestenina, a dodana Vegeta pikant dat će jelu cjelovit okus.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 130.43 43 33
Fosfor mg 227.31 28 28
Kalij mg 516.25 14 14
Niacin mg 7.45 53 37
Vitamin C mg 13.02 17 14
Vitamin E mg 3.04 14 14
Vitamin A μg 605.85 15 12
Sol g 2.29 0 0
Bjelančevine g 12.68 - -
Vlakna g 12.26 - -
Ugljikohidrati g 66.16 - -
Masti g 14.81 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke