Meni Search

Okrećem novi list

Tjestenina s rajčicama i patlidžanima

Mesne okruglice u umaku
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Lignje na šumskom rižotu
Kineska juha s račićima i gljivama
Juha od bundeve s jabukom
Sočna aromatična torta
Voćna juha od višanja
Uzbudljivi kolač od blitve
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mediteranski špageti
Rolice od blitve
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Prežgana juha
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mini lazanje
Kuglice od riže i svježeg sira
Polpete od slanutka s kurkumom
Rižoto tortice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Zlatna piletina
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice
Crveno ljetno varivo
Pohane paprike
Fina pikantna piletina
Bugarska pita od krumpira
Roštilj s umakom Romesco
Savici sa špinatom i satricom od sira
Čudotvorni čaj za detoks
Empanade s pestom
Lignje i tikvice na štapiću
Salata s neobičnim preljevom
Rižoto s tunom
Piletina s mascarponeom
Pirjani kunić
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Vege odresci s marinadom
Rižoto na španjolski način
Pileća prsa iz pećnice
Popečci od bulgura s umakom
Caponata alla Podravka
Čarobni štapići
Proljetno meso i povrće iz woka
Rižini ravioli s mozzarellom
Krumpir u košuljici
Salata u košaricama od parmezana
Njemačka - Jetrica s jabukama
Pileći gulaš
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Piletina s pistacijama
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Marokanska salata s cous-cousom
Mirisni prilog iz pećnice
Ramsteak u seksi umaku
Bruskete od cvjetače
Pileći bataci s umakom od luka
Povrtni ražnjići
Sočna rebarca
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočna Wellington pečenka
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Polupunjene paprike
Tagliatelle s pečenim povrćem
Pita s muškatnom bundevom i makom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Salata od quinoe i povrća
Palačinke s nadjevom od riže
Zabavni kineski ravioli
Popečci od cvjetače
Velika Britanija - Pastirska pita
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Male teleće pitice
Pohana skuta
Salata od tune i povrća
Raskošna ljetna tava
Juha od rikule i račića
Lignje punjene crvenim radićem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Janjetina na padelu
Brusketa s avokadom
Salata s mora
Ljubavne šurlice
Žuti medaljoni
Goveđa rebarca sa zeljem
Rosti
Oslić s maslinama
Tjestenina fuži s tartufima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Zimski punč
Grill povrće na salatu
Zapečena ricotta
Pohani tofu s povrćem
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Senf s paprikama
Govedina s lukom
Uskršnja šunka na zabavan način
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Juha od cvjetače i camemberta
Grčka seljačka salata
Špageti na kineski način
Cous-cous s povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rolice od soma
Belgija - Salade Liégeoise
Prilog od prokulica
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kozice s rižom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Španjolski migas s bundevom
Pečena piletina s limunom
Vegetina enchilada
Papreni tart s marelicama
Kaštelanski makaruni
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ražnjići od lososa
Salata od pečene rotkvice sa medom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Gladni ste? Želite fin i brzo pripremljen obrok? Ništa lakše! Malo tjestenine, rajčica i patlidžana uz pravi omjer začina i za 40 minuta moći ćete uživati u čarobnim okusima Mediterana.

Sastojci

300 g tjestenine
4 žlice maslinova ulja
300 g patlidžana
300 g cherry rajčica
1 žličica šećera
2 češnja češnjaka
1 žlica jabučnog octa
1 žličica Vegete pikant
sol
2 žlice narezanog bosiljka
Za posluživanje:
naribani parmezan

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi i ocijedite.
  • 2 Na 2 žlice zagrijanog ulja popecite patlidžane narezane na kockice.
  • 3 U tavi na preostalom zagrijanom ulju kratko popecite rajčice, dodajte šećer, protisnuti češnjak, jabučni ocat, Vegetu pikant, pečene patlidžane i malo posolite.
  • 4 Umiješajte ocijeđenu tjesteninu i narezani bosiljak.

Posluživanje

Još toplo pospite naribanim parmezanom i poslužite.

Male tajne

Za sočan umak možete na kraju dodati i malo vode u kojoj se kuhala tjestenina, a dodana Vegeta pikant dat će jelu cjelovit okus.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 130.43 43 33
Fosfor mg 227.31 28 28
Kalij mg 516.25 14 14
Niacin mg 7.45 53 37
Vitamin C mg 13.02 17 14
Vitamin E mg 3.04 14 14
Vitamin A μg 605.85 15 12
Sol g 2.29 0 0
Bjelančevine g 12.68 - -
Vlakna g 12.26 - -
Ugljikohidrati g 66.16 - -
Masti g 14.81 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke