Meni Search

Okrećem novi list

Tjestenina s rajčicama i patlidžanima

Mesne okruglice u umaku
Sočna pureća rolada
Salata s neobičnim preljevom
Popečci od bulgura s umakom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rolice od blitve
Bugarska pita od krumpira
Rosti
Grill povrće na salatu
Pirjani kunić
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Rižini ravioli s mozzarellom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Špageti na kineski način
Salata s mora
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Crveno ljetno varivo
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pileća prsa iz pećnice
Senf s paprikama
Rižoto s tunom
Voćna juha od višanja
Lignje i tikvice na štapiću
Polupunjene paprike
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Piletina s mascarponeom
Salata od tune i povrća
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Salata od pečene rotkvice sa medom
Mirisni prilog iz pećnice
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Palačinke s nadjevom od riže
Pileći bataci s umakom od luka
Raskošna ljetna tava
Mesne okruglice
Belgija - Salade Liégeoise
Rižoto tortice
Kuglice od riže i svježeg sira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Juha od rikule i račića
Papreni tart s marelicama
Mini lazanje
Janjetina na padelu
Mediteranski špageti
Ražnjići od lososa
Kozice s rižom
Prežgana juha
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Žuti medaljoni
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Polpete od slanutka s kurkumom
Brusketa s avokadom
Rižoto na španjolski način
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Oslić s maslinama
Pileći gulaš
Sočna aromatična torta
Ljubavne šurlice
Vegetina enchilada
Proljetno meso i povrće iz woka
Juha od bundeve s jabukom
Fina pikantna piletina
Zabavni kineski ravioli
Uskršnja šunka na zabavan način
Piletina s pistacijama
Španjolski migas s bundevom
Goveđa rebarca sa zeljem
Bruskete od cvjetače
Grčka seljačka salata
Njemačka - Jetrica s jabukama
Popečci od cvjetače
Salata od quinoe i povrća
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Salata u košaricama od parmezana
Prilog od prokulica
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zapečena ricotta
Rolice od soma
Kaštelanski makaruni
Kineska juha s račićima i gljivama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rezanci s krušnim mrvicama
Velika Britanija - Pastirska pita
Cous-cous s povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Caponata alla Podravka
Lignje punjene crvenim radićem
Sočna rebarca
Savici sa špinatom i satricom od sira
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Zimski punč
Marokanska salata s cous-cousom
Vege odresci s marinadom
Pečena piletina s limunom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Empanade s pestom
Krumpir u košuljici
Roštilj s umakom Romesco
Čudotvorni čaj za detoks
Pohani tofu s povrćem
Juha od cvjetače i camemberta
Zlatna piletina
Govedina s lukom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ramsteak u seksi umaku
Lignje na šumskom rižotu
Tjestenina fuži s tartufima
Sočna Wellington pečenka
Povrtni ražnjići
Male teleće pitice
Pohane paprike
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Pohana skuta
Tagliatelle s pečenim povrćem
Čarobni štapići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Gladni ste? Želite fin i brzo pripremljen obrok? Ništa lakše! Malo tjestenine, rajčica i patlidžana uz pravi omjer začina i za 40 minuta moći ćete uživati u čarobnim okusima Mediterana.

Sastojci

300 g tjestenine
4 žlice maslinova ulja
300 g patlidžana
300 g cherry rajčica
1 žličica šećera
2 češnja češnjaka
1 žlica jabučnog octa
1 žličica Vegete pikant
sol
2 žlice narezanog bosiljka
Za posluživanje:
naribani parmezan

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi i ocijedite.
  • 2 Na 2 žlice zagrijanog ulja popecite patlidžane narezane na kockice.
  • 3 U tavi na preostalom zagrijanom ulju kratko popecite rajčice, dodajte šećer, protisnuti češnjak, jabučni ocat, Vegetu pikant, pečene patlidžane i malo posolite.
  • 4 Umiješajte ocijeđenu tjesteninu i narezani bosiljak.

Posluživanje

Još toplo pospite naribanim parmezanom i poslužite.

Male tajne

Za sočan umak možete na kraju dodati i malo vode u kojoj se kuhala tjestenina, a dodana Vegeta pikant dat će jelu cjelovit okus.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 130.43 43 33
Fosfor mg 227.31 28 28
Kalij mg 516.25 14 14
Niacin mg 7.45 53 37
Vitamin C mg 13.02 17 14
Vitamin E mg 3.04 14 14
Vitamin A μg 605.85 15 12
Sol g 2.29 0 0
Bjelančevine g 12.68 - -
Vlakna g 12.26 - -
Ugljikohidrati g 66.16 - -
Masti g 14.81 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke