Meni Search

Leptirići u trbuhu

Tortilje pikant

Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Salata s pečenim povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Sočna pureća rolada
Popečci od bulgura s umakom
Finska - Juha s lososom
Papreni tart s marelicama
Mirisni prilog iz pećnice
Jakobove kapice s umakom
Juha od kelja sa sirom
Mediteranski kruščić s lovorom
Kuglice od riže i svježeg sira
Proljetno meso i povrće iz woka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Penne s radičem
Salata od liganja
Kotleti al cartoccio
Salata s mora
Zapečena ricotta
Fileti lososa u finom umaku
Brownie s kajenskim paprom
Meksička party salata
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Špageti mediteraneo
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Bruskete s povrćem
Piletina s pistacijama
Uskršnja šunka na zabavan način
Odresci s umakom od kupina
Teleći savici u umaku od grejpa
Pohani zamotuljci
Pizza sirni jastučići
Punjena pečenka u vinu
Fina pikantna piletina
Kozice s rižom
Srneći file na salatu
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Biftek u zelenom papru
Meso u woku na indonezijski način
Pikantne grickalice
Male teleće pitice
Povrtni ražnjići
Lignje na šumskom rižotu
Pileća prsa iz pećnice
Pikantni gulaš
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileća prsa u umaku od naranče
Mladi krumpir s ajvarom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Polpete od slanutka s kurkumom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Slatko twist pile
Vol-au-vent s gljivama
Piletina u aromatičnom omotaču
Košarice od lisnatog tijesta
Rajčica s kukuruzom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Švicarska juha sa sirom
Piletina sa šafranom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina s mascarponeom
Odresci u paketiću
Tjestenina mediterana
Lignje i tikvice na štapiću
Rižoto s tunom
Grčka seljačka salata
Oslić s maslinama
Cartoccio od bijele ribe
Nadjevene lignje
Špageti s acetom balsamicom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ramstek s povrćem
Krumpir u košuljici
Teletina s pirjanim povrćem
Krem juha od tikvica
Raskošna ljetna tava
Španjolski migas s bundevom
Punjeni filet brancina
Sočna Wellington pečenka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Voćna salata s piletinom
Zapečeni poriluk
Pljukanci s pršutom i rikulom
Salata s neobičnim preljevom
Mini lazanje
Riblja juha s Malte
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Paprene pogačice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teriyaki piletina
Dip od južnog voća
Biftek rolice
Puretina s jabukom iz pećnice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Hrskavi krumpir iz pećnice
Pileća krilca s Coca-Colom
Caponata alla Podravka
Dalmatinska simfonija
Mesne okruglice na ražnjiću
Ljubavne šurlice
Slatki ostaci s cimetom
Pizza s tunom
Popečci od cvjetače
Brusketa s avokadom
Topla salata s pedoćama i povrćem
Kaštelanski makaruni
Hrskavi trokuti
Tjestenina fuži s tartufima
Salata od tune i povrća
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Dječje lazanje
Čarobna ljetna piletina
Pečene banane s kajenskim paprom
Rižoto tortice
Lignje punjene crvenim radićem
Voćna juha od višanja
Lignje s mladim lukom
Špinatova juha s feta sirom
Rižoto s dagnjama
Zlatna piletina
Palačinke s nadjevom od riže
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ljubitelj ste meksičke kuhinje? Ili obožavate pikantna jela? Onda je ovo jelo po vašoj mjeri. Pripremite nadjev, zagrijte tortilje i neka fiesta započne!

Sastojci

30 ml ulja
100 g očišćenog poriluka
320 g rajčica
2 žličice šećera
2 žličice Vegete pikant
3 žlice ulja
200 g junećeg filea
1 žličica Vegete
½ žličice kima u zrnu
1 žličica korijandera u zrnu
1 čili papričica
2 češnja češnjaka
2 žlice nasjeckanog peršina
100 ml Passate Podravka
200 g Crvenog graha Podravka
6 većih tortilja

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 6 osobe40 min

  • 1 Na ulju kratko popecite poriluk narezan na kocke.
  • 2 Dodajte sitno narezane rajčice, šećer, Vegetu pikant i zajedno pirjajte oko 15 minuta.
  • 3 Za to vrijeme u drugoj tavi na ulju popecite juneći file narezan na rezance. Pospite Vegetom i pecite oko 5 minuta.
  • 4 Nakon toga file pomiješajte s pirjanim rajčicama.
  • 5 Umiješajte narezani kim, korijandar, čili papričicu, protisnuti češnjak, nasjeckani peršin i sve dobro promiješajte.
  • 6 Dodajte passatu i kuhani grah. Zajedno pirjajte na laganoj vatri 3-4 minute.

Posluživanje

Pripremljeno meso s povrćem rasporedite na tople tortilje, zatim preklopite i poslužite.

Male tajne

Dodatkom Vegete pikant jelo će, osim blagoga pikantnog okusa, dobiti punoću okusa. Volite li pikantniji okus, količinu Vegete pikant možete povećati. Tortilje prije nadjevanja možete zagrijati i u mikrovalnoj pećnici.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 65.86 22 16
Fosfor mg 215.78 27 27
Kalij mg 566.34 15 15
Pantotenska kiselina mg 0.63 9 9
Niacin mg 4.69 33 23
Vitamin D μg 4 2 2
Vitamin A μg 668.02 17 13
Sol g 1.7 0 0
Bjelančevine g 13.26 - -
Vlakna g 5.75 - -
Ugljikohidrati g 36.88 - -
Masti g 18.76 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke