Meni Search

Ful nabrijana

Turske pizze

Svinjski file s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Povrtni ražnjići
Bugarska pita od krumpira
Tjestenina fuži s tartufima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lazanje s lignjama
Umak od limete (Molho de limao)
Mini lazanje
Pizza sirni jastučići
Riba u bijelom umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Pirjani kunić
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lungić s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ossobuco
Kobasica u pivu i pecivu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mediteranski kruščić s lovorom
Brusketa s avokadom
Brancinovo oko
Viška pogača
Odresci u umaku s češnjakom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci od morskog psa
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kroketi od piletine
Lagana sarma
Manastirski đuveč
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fish&Chips u tortilji
Grill vratina u sendviču
Lignje s manistrom u škartocu
Zlatna piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Piletina laganini
Janjetina s medom od kadulje
Popečci od tikvica
Aromatizirani kruh
Vege odresci s marinadom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Pohani tofu s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Šampinjoni u palačinki
Pečena piletina s limunom
Grill pirjana piletina s roštilja
Belgija - Salade Liégeoise
Pileći bataci s umakom od luka
Zabavni kineski ravioli
Povrtni lonac
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Meso s repom
Krem juha od tikvica
Blagdanska rolada
Janjetina na padelu
Rolice od blitve
Okruglice u umaku od rajčice
Grdobina u pikantnoj šalši
Hrskavi trokuti
Hlebinska i pretepena juha
Mesne okruglice
Sočna pureća rolada
Sendvič s avokadom
Urbana pola
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Sočna rebarca
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Fina pikantna piletina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teleći odresci u umaku od višanja
Meksička party salata
Delikatesna junetina na češki
Martinjska guska s hajdinom kašom
Rezanci s krušnim mrvicama
Lungić u sendviču
Ljetni ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskava pileća krilca
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Proljetno meso i povrće iz woka
Uzbudljivi kolač od blitve
Ramsteak u seksi umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kunić na bijelo
Piletina Kiev
Grill povrće na salatu
Roštilj s umakom Romesco
Fini gulaš od gljiva
Jabučni krumpirići s cimetom
Pogača sa sardinom
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grickalica slanutak iz pećnice
Kaštelanski makaruni
Grill oslić u aromatičnoj korici
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mini shepherd's pie
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pizza s tunom
Marinirana piletina s roštilja
Rajčica s kukuruzom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Račići na posteljici od povrća
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Proljetna janjetina
Ražnjići od lososa
Teleći savici u umaku od grejpa
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Salata od liganja
Mirisna pečenka
Kuhano meso s umakom od hrena
Piletina sa šafranom
Špageti s ribom
Salata s mora
Fileti lososa u finom umaku
Nadjevene lignje
Voćna juha od višanja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Prežgana juha
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mediteranski špageti
Sočni pureći ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Miješani grill
Piletina na kijevski način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Irska janjetina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grdobina s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pizza s nadjevom od janjetine i finom tahini pastom kreacija je turske kuhinje koja svojom zavodljivošću šarmira i vrhunske gurmane.

Sastojci

Za tijesto:
1 Instant suhi kvasac Dolcela
1 jaje
80 ml maslinova ulja
300 g Glatkog brašna Podravka
1 žličica šećera
prstohvat soli
Nadjev od janjetine:
60 ml maslinova ulja
4 češnja češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka
1 žlica Koncentrata rajčice Podravka
2 žličice Sumac začina
1 žličica Vegete pikant
malo Crnog papra mljevenog Podravka
500 g mljevene janjetine
sol
70 g tahini paste
sok ½ limuna
50 g poprženih pinjola
2 žlice nasjeckanog peršina
100 g cherry rajčica

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 80 min

  • 1 Brašnu dodajte kvasac, sol, šećer. Razmutite jaje s maslinovim uljem u maloj posudi, dodajte brašnu, i pomoću električnog miksera ili rukom zamijesite glatko i elastično tijesto. Pokrijte i ostavite na toplom mjestu oko 30 minuta da se diže ili dok tijesto ne udvostruči veličinu.
  • 2 U međuvremenu na tavi zagrijte 2 žlice ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani češnjak da zamiriše, zatim dodajte sjeckanu rajčicu i kuhajte oko 10 minuta ili dok se tekućina ne reducira.
  • 3 Dodajte koncentrat rajčice, sumac, Vegetu pikant, posolite i popaprite. Miješajte 1 minutu, a zatim stavite na stranu da se ohladi.
  • 4 Tijesto podijelite na 4 jednake loptice i razvaljajte u obliku ovala (duge 22 cm). Stavite na dvije tepsije prekrivene papirom za pečenje, pokrijte, ostavite na toplom 20 minuta da lagano naraste. Mljevenu janjetinu dodajte pripremljenom umaku i lagano posolite.
  • 5 Svako tijesto premažite s 1 žlicom ulja, a zatim rasporedite umak s janjetinom. Pizze pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C ili do zlatnožute boje i dok ne postanu hrskave.
  • 6 U posudi umutite tahini i sok od limuna. Kod posluživanja na svaku pizzu stavite žličicu tahini smjese, zatim pospite s pinjolima, narezanim rajčicama i peršinom.

Savjet

Turske pizze možete poslužiti i sa svježim narezanim lukom, krastavcima, maslinama i sl.

Posluživanje

Poslužite odmah tople.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke