Meni Search

Ful nabrijana

Turske pizze

Hlebinska i pretepena juha
Nadjevene lignje
Sočna rebarca
Riba u bijelom umaku
Popečci od tikvica
Voćna juha od višanja
Krem juha od tikvica
Sočna pureća rolada
Zabavni kineski ravioli
Vege odresci s marinadom
Kaštelanski makaruni
Grdobina u pikantnoj šalši
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Meksička party salata
Fish&Chips u tortilji
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Sočni pureći ražnjići
Grickalica slanutak iz pećnice
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lignje s povrćem i smokvama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Teleći odresci u umaku od višanja
Martinjska guska s hajdinom kašom
Bugarska pita od krumpira
Teleći savici u umaku od grejpa
Meso s repom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Fina pikantna piletina
Hrskavi trokuti
Salata od liganja
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Janjetina na padelu
Mediteranski špageti
Lazanje s lignjama
Pečena piletina s limunom
Rolice od blitve
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Fini gulaš od gljiva
Piletina Kiev
Pirjani kunić
Rezanci s krušnim mrvicama
Marinirana piletina s roštilja
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kunić na bijelo
Manastirski đuveč
Piletina na kijevski način
Kroketi od piletine
Zlatna piletina
Sendvič s avokadom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mesne okruglice na ražnjiću
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Urbana pola
Kobasica u pivu i pecivu
Grill vratina u sendviču
Odresci od morskog psa
Umak od limete (Molho de limao)
Mini shepherd's pie
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mediteranski kruščić s lovorom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ražnjići od lososa
Lignje s manistrom u škartocu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ossobuco
Lungić s povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Lagana sarma
Špageti s ribom
Odresci u umaku s češnjakom
Mini lazanje
Irska janjetina
Piletina laganini
Grdobina s povrćem
Povrtni ražnjići
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Jabučni krumpirići s cimetom
Lignje na šumskom rižotu
Pizza s tunom
Pizza sirni jastučići
Povrtni lonac
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Proljetna janjetina
Salata s mora
Blagdanska rolada
Ljetni ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fileti lososa u finom umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grill oslić u aromatičnoj korici
Piletina sa šafranom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Miješani grill
Lungić u sendviču
Pogača sa sardinom
Uzbudljivi kolač od blitve
Viška pogača
Šampinjoni u palačinki
Svinjski file s povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Delikatesna junetina na češki
Brancinovo oko
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ramsteak u seksi umaku
Grill povrće na salatu
Roštilj s umakom Romesco
Belgija - Salade Liégeoise
Mesne okruglice
Čarobna ljetna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Okruglice u umaku od rajčice
Mirisna pečenka
Janjetina s medom od kadulje
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Prežgana juha
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Proljetno meso i povrće iz woka
Aromatizirani kruh
Hrskava pileća krilca
Pileći bataci s umakom od luka
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pohani tofu s povrćem
Brusketa s avokadom
Tjestenina fuži s tartufima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Račići na posteljici od povrća
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rajčica s kukuruzom
Kuhano meso s umakom od hrena
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pizza s nadjevom od janjetine i finom tahini pastom kreacija je turske kuhinje koja svojom zavodljivošću šarmira i vrhunske gurmane.

Sastojci

Za tijesto:
1 Instant suhi kvasac Dolcela
1 jaje
80 ml maslinova ulja
300 g Glatkog brašna Podravka
1 žličica šećera
prstohvat soli
Nadjev od janjetine:
60 ml maslinova ulja
4 češnja češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka
1 žlica Koncentrata rajčice Podravka
2 žličice Sumac začina
1 žličica Vegete pikant
malo Crnog papra mljevenog Podravka
500 g mljevene janjetine
sol
70 g tahini paste
sok ½ limuna
50 g poprženih pinjola
2 žlice nasjeckanog peršina
100 g cherry rajčica

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 80 min

  • 1 Brašnu dodajte kvasac, sol, šećer. Razmutite jaje s maslinovim uljem u maloj posudi, dodajte brašnu, i pomoću električnog miksera ili rukom zamijesite glatko i elastično tijesto. Pokrijte i ostavite na toplom mjestu oko 30 minuta da se diže ili dok tijesto ne udvostruči veličinu.
  • 2 U međuvremenu na tavi zagrijte 2 žlice ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani češnjak da zamiriše, zatim dodajte sjeckanu rajčicu i kuhajte oko 10 minuta ili dok se tekućina ne reducira.
  • 3 Dodajte koncentrat rajčice, sumac, Vegetu pikant, posolite i popaprite. Miješajte 1 minutu, a zatim stavite na stranu da se ohladi.
  • 4 Tijesto podijelite na 4 jednake loptice i razvaljajte u obliku ovala (duge 22 cm). Stavite na dvije tepsije prekrivene papirom za pečenje, pokrijte, ostavite na toplom 20 minuta da lagano naraste. Mljevenu janjetinu dodajte pripremljenom umaku i lagano posolite.
  • 5 Svako tijesto premažite s 1 žlicom ulja, a zatim rasporedite umak s janjetinom. Pizze pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C ili do zlatnožute boje i dok ne postanu hrskave.
  • 6 U posudi umutite tahini i sok od limuna. Kod posluživanja na svaku pizzu stavite žličicu tahini smjese, zatim pospite s pinjolima, narezanim rajčicama i peršinom.

Savjet

Turske pizze možete poslužiti i sa svježim narezanim lukom, krastavcima, maslinama i sl.

Posluživanje

Poslužite odmah tople.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke