Meni Search

Ful nabrijana

Turske pizze

Lungić s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Brusketa s avokadom
Fileti lososa u finom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski file s povrćem
Vege odresci s marinadom
Okruglice u umaku od rajčice
Meso s repom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Odresci od morskog psa
Grill povrće na salatu
Kunić na bijelo
Piletina sa šafranom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mini lazanje
Kroketi od piletine
Ramsteak u seksi umaku
Lagana sarma
Pogača sa sardinom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Račići na posteljici od povrća
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Povrtni ražnjići
Riba u bijelom umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Pečena piletina s limunom
Jabučni krumpirići s cimetom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje s povrćem i smokvama
Kaštelanski makaruni
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Hrskava pileća krilca
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Fish&Chips u tortilji
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Janjetina na padelu
Pizza sirni jastučići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata s mora
Fini gulaš od gljiva
Roštilj s umakom Romesco
Blagdanska rolada
Rajčica s kukuruzom
Umak od limete (Molho de limao)
Sendvič s avokadom
Popečci od tikvica
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Prežgana juha
Rolice od blitve
Irska janjetina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina Kiev
Kolinjsko zelje s frišketinom
Čarobna ljetna piletina
Pizza s tunom
Lazanje s lignjama
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Voćna juha od višanja
Miješani grill
Ljetni ražnjići
Sočna pureća rolada
Delikatesna junetina na češki
Marinirana piletina s roštilja
Mediteranski kruščić s lovorom
Šampinjoni u palačinki
Povrtni lonac
Martinjska guska s hajdinom kašom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Brancinovo oko
Mediteranski špageti
Zabavni kineski ravioli
Krem juha od tikvica
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pohani tofu s povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Zlatna piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Manastirski đuveč
Tjestenina fuži s tartufima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignje s manistrom u škartocu
Proljetna janjetina
Teleći savici u umaku od grejpa
Grill oslić u aromatičnoj korici
Urbana pola
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grickalica slanutak iz pećnice
Kobasica u pivu i pecivu
Kuhano meso s umakom od hrena
Mesne okruglice
Piletina laganini
Mini shepherd's pie
Viška pogača
Lungić u sendviču
Ossobuco
Grdobina s povrćem
Meksička party salata
Mirisna pečenka
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Fina pikantna piletina
Salata od liganja
Ražnjići od lososa
Grill vratina u sendviču
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Sočni pureći ražnjići
Proljetno meso i povrće iz woka
Aromatizirani kruh
Pirjani kunić
Belgija - Salade Liégeoise
Hrskavi trokuti
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina na kijevski način
Bugarska pita od krumpira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Uzbudljivi kolač od blitve
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Odresci u umaku s češnjakom
Mesne okruglice na ražnjiću
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Špageti s ribom
Sočna rebarca
Nadjevene lignje
Grdobina u pikantnoj šalši
Janjetina s medom od kadulje
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hlebinska i pretepena juha
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pizza s nadjevom od janjetine i finom tahini pastom kreacija je turske kuhinje koja svojom zavodljivošću šarmira i vrhunske gurmane.

Sastojci

Za tijesto:
1 Instant suhi kvasac Dolcela
1 jaje
80 ml maslinova ulja
300 g Glatkog brašna Podravka
1 žličica šećera
prstohvat soli
Nadjev od janjetine:
60 ml maslinova ulja
4 češnja češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka
1 žlica Koncentrata rajčice Podravka
2 žličice Sumac začina
1 žličica Vegete pikant
malo Crnog papra mljevenog Podravka
500 g mljevene janjetine
sol
70 g tahini paste
sok ½ limuna
50 g poprženih pinjola
2 žlice nasjeckanog peršina
100 g cherry rajčica

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 80 min

  • 1 Brašnu dodajte kvasac, sol, šećer. Razmutite jaje s maslinovim uljem u maloj posudi, dodajte brašnu, i pomoću električnog miksera ili rukom zamijesite glatko i elastično tijesto. Pokrijte i ostavite na toplom mjestu oko 30 minuta da se diže ili dok tijesto ne udvostruči veličinu.
  • 2 U međuvremenu na tavi zagrijte 2 žlice ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani češnjak da zamiriše, zatim dodajte sjeckanu rajčicu i kuhajte oko 10 minuta ili dok se tekućina ne reducira.
  • 3 Dodajte koncentrat rajčice, sumac, Vegetu pikant, posolite i popaprite. Miješajte 1 minutu, a zatim stavite na stranu da se ohladi.
  • 4 Tijesto podijelite na 4 jednake loptice i razvaljajte u obliku ovala (duge 22 cm). Stavite na dvije tepsije prekrivene papirom za pečenje, pokrijte, ostavite na toplom 20 minuta da lagano naraste. Mljevenu janjetinu dodajte pripremljenom umaku i lagano posolite.
  • 5 Svako tijesto premažite s 1 žlicom ulja, a zatim rasporedite umak s janjetinom. Pizze pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C ili do zlatnožute boje i dok ne postanu hrskave.
  • 6 U posudi umutite tahini i sok od limuna. Kod posluživanja na svaku pizzu stavite žličicu tahini smjese, zatim pospite s pinjolima, narezanim rajčicama i peršinom.

Savjet

Turske pizze možete poslužiti i sa svježim narezanim lukom, krastavcima, maslinama i sl.

Posluživanje

Poslužite odmah tople.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke