Meni Search

Ful nabrijana

Turske pizze

Lignje s manistrom u škartocu
Meso s repom
Grill pirjana piletina s roštilja
Tjestenina fuži s tartufima
Brusketa s avokadom
Belgija - Salade Liégeoise
Ražnjići od lososa
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pizza sirni jastučići
Sočna rebarca
Popečci od tikvica
Sočna pureća rolada
Proljetno meso i povrće iz woka
Brancinovo oko
Pileći bataci s umakom od luka
Jabučni krumpirići s cimetom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pečena piletina s limunom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Riba u bijelom umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file s povrćem
Grickalica slanutak iz pećnice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grdobina s povrćem
Lagana sarma
Hrskava pileća krilca
Sendvič s avokadom
Mesne okruglice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Odresci od morskog psa
Račići na posteljici od povrća
Nadjevene lignje
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rolice od blitve
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pohani tofu s povrćem
Fina pikantna piletina
Povrtni ražnjići
Janjetina s medom od kadulje
Grill vratina u sendviču
Mini lazanje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill oslić u aromatičnoj korici
Umak od limete (Molho de limao)
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina laganini
Čarobna ljetna piletina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pirjani kunić
Vege odresci s marinadom
Piletina Kiev
Pizza s tunom
Kobasica u pivu i pecivu
Fini gulaš od gljiva
Lazanje s lignjama
Blagdanska rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Šampinjoni u palačinki
Hlebinska i pretepena juha
Irska janjetina
Roštilj s umakom Romesco
Fileti lososa u finom umaku
Kroketi od piletine
Teleći odresci u umaku od višanja
Lungić s povrćem
Hrskavi trokuti
Lungić u sendviču
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Lignje s povrćem i smokvama
Kuhano meso s umakom od hrena
Zlatna piletina
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Aromatizirani kruh
Povrtni lonac
Urbana pola
Kaštelanski makaruni
Meksička party salata
Mediteranski špageti
Piletina na kijevski način
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kunić na bijelo
Martinjska guska s hajdinom kašom
Okruglice u umaku od rajčice
Rezanci s krušnim mrvicama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Salata od liganja
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mesne okruglice na ražnjiću
Fish&Chips u tortilji
Grill povrće na salatu
Piletina sa šafranom
Uzbudljivi kolač od blitve
Ossobuco
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mini shepherd's pie
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Manastirski đuveč
Rajčica s kukuruzom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odresci u umaku s češnjakom
Ljetni ražnjići
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Prežgana juha
Mirisna pečenka
Proljetna janjetina
Ramsteak u seksi umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Voćna juha od višanja
Salata s mora
Mediteranski kruščić s lovorom
Krem juha od tikvica
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Špageti s ribom
Marinirana piletina s roštilja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pogača sa sardinom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Miješani grill
Delikatesna junetina na češki
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočni pureći ražnjići
Viška pogača
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina na padelu
Zabavni kineski ravioli
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grdobina u pikantnoj šalši
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pizza s nadjevom od janjetine i finom tahini pastom kreacija je turske kuhinje koja svojom zavodljivošću šarmira i vrhunske gurmane.

Sastojci

Za tijesto:
1 Instant suhi kvasac Dolcela
1 jaje
80 ml maslinova ulja
300 g Glatkog brašna Podravka
1 žličica šećera
prstohvat soli
Nadjev od janjetine:
60 ml maslinova ulja
4 češnja češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka
1 žlica Koncentrata rajčice Podravka
2 žličice Sumac začina
1 žličica Vegete pikant
malo Crnog papra mljevenog Podravka
500 g mljevene janjetine
sol
70 g tahini paste
sok ½ limuna
50 g poprženih pinjola
2 žlice nasjeckanog peršina
100 g cherry rajčica

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 80 min

  • 1 Brašnu dodajte kvasac, sol, šećer. Razmutite jaje s maslinovim uljem u maloj posudi, dodajte brašnu, i pomoću električnog miksera ili rukom zamijesite glatko i elastično tijesto. Pokrijte i ostavite na toplom mjestu oko 30 minuta da se diže ili dok tijesto ne udvostruči veličinu.
  • 2 U međuvremenu na tavi zagrijte 2 žlice ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani češnjak da zamiriše, zatim dodajte sjeckanu rajčicu i kuhajte oko 10 minuta ili dok se tekućina ne reducira.
  • 3 Dodajte koncentrat rajčice, sumac, Vegetu pikant, posolite i popaprite. Miješajte 1 minutu, a zatim stavite na stranu da se ohladi.
  • 4 Tijesto podijelite na 4 jednake loptice i razvaljajte u obliku ovala (duge 22 cm). Stavite na dvije tepsije prekrivene papirom za pečenje, pokrijte, ostavite na toplom 20 minuta da lagano naraste. Mljevenu janjetinu dodajte pripremljenom umaku i lagano posolite.
  • 5 Svako tijesto premažite s 1 žlicom ulja, a zatim rasporedite umak s janjetinom. Pizze pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C ili do zlatnožute boje i dok ne postanu hrskave.
  • 6 U posudi umutite tahini i sok od limuna. Kod posluživanja na svaku pizzu stavite žličicu tahini smjese, zatim pospite s pinjolima, narezanim rajčicama i peršinom.

Savjet

Turske pizze možete poslužiti i sa svježim narezanim lukom, krastavcima, maslinama i sl.

Posluživanje

Poslužite odmah tople.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke