Meni Search

Ful nabrijana

Turske pizze

Piletina sa šafranom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Aromatizirani kruh
Kroketi od piletine
Lungić u sendviču
Zlatna piletina
Krem juha od tikvica
Brusketa s avokadom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ljetni ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočni pureći ražnjići
Kunić na bijelo
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći odresci u umaku od višanja
Tjestenina fuži s tartufima
Janjetina na padelu
Pohani tofu s povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Odresci u umaku s češnjakom
Sendvič s avokadom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Blagdanska rolada
Mediteranski špageti
Grill oslić u aromatičnoj korici
Salata od liganja
Odresci od morskog psa
Nadjevene lignje
Pogača sa sardinom
Mirisna pečenka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pirjani kunić
Čarobna ljetna piletina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Piletina Kiev
Okruglice u umaku od rajčice
Pileći bataci s umakom od luka
Grickalica slanutak iz pećnice
Rolice od blitve
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Marinirana piletina s roštilja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Roštilj s umakom Romesco
Fish&Chips u tortilji
Voćna juha od višanja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fileti lososa u finom umaku
Lagana sarma
Povrtni ražnjići
Meksička party salata
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice na ražnjiću
Delikatesna junetina na češki
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grill povrće na salatu
Proljetno meso i povrće iz woka
Ossobuco
Riba u bijelom umaku
Račići na posteljici od povrća
Lungić s povrćem
Pizza s tunom
Grill pirjana piletina s roštilja
Hrskavi trokuti
Kaštelanski makaruni
Kuhano meso s umakom od hrena
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Rajčica s kukuruzom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Povrtni lonac
Uzbudljivi kolač od blitve
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočna rebarca
Prežgana juha
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pizza sirni jastučići
Lignje na šumskom rižotu
Miješani grill
Brancinovo oko
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Janjetina s medom od kadulje
Hrskava pileća krilca
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fini gulaš od gljiva
Ramsteak u seksi umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Manastirski đuveč
Špageti s ribom
Hlebinska i pretepena juha
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina na kijevski način
Sočna pureća rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Mini shepherd's pie
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ražnjići od lososa
Belgija - Salade Liégeoise
Piletina laganini
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grill vratina u sendviču
Šampinjoni u palačinki
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lazanje s lignjama
Grdobina s povrćem
Mini lazanje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lignje s povrćem i smokvama
Viška pogača
Meso s repom
Irska janjetina
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice
Jabučni krumpirići s cimetom
Popečci od tikvica
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Urbana pola
Kobasica u pivu i pecivu
Lignje s manistrom u škartocu
Mediteranski kruščić s lovorom
Salata s mora
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pečena piletina s limunom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Proljetna janjetina
Grdobina u pikantnoj šalši
Vege odresci s marinadom
Zabavni kineski ravioli
Fina pikantna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pizza s nadjevom od janjetine i finom tahini pastom kreacija je turske kuhinje koja svojom zavodljivošću šarmira i vrhunske gurmane.

Sastojci

Za tijesto:
1 Instant suhi kvasac Dolcela
1 jaje
80 ml maslinova ulja
300 g Glatkog brašna Podravka
1 žličica šećera
prstohvat soli
Nadjev od janjetine:
60 ml maslinova ulja
4 češnja češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka
1 žlica Koncentrata rajčice Podravka
2 žličice Sumac začina
1 žličica Vegete pikant
malo Crnog papra mljevenog Podravka
500 g mljevene janjetine
sol
70 g tahini paste
sok ½ limuna
50 g poprženih pinjola
2 žlice nasjeckanog peršina
100 g cherry rajčica

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 80 min

  • 1 Brašnu dodajte kvasac, sol, šećer. Razmutite jaje s maslinovim uljem u maloj posudi, dodajte brašnu, i pomoću električnog miksera ili rukom zamijesite glatko i elastično tijesto. Pokrijte i ostavite na toplom mjestu oko 30 minuta da se diže ili dok tijesto ne udvostruči veličinu.
  • 2 U međuvremenu na tavi zagrijte 2 žlice ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani češnjak da zamiriše, zatim dodajte sjeckanu rajčicu i kuhajte oko 10 minuta ili dok se tekućina ne reducira.
  • 3 Dodajte koncentrat rajčice, sumac, Vegetu pikant, posolite i popaprite. Miješajte 1 minutu, a zatim stavite na stranu da se ohladi.
  • 4 Tijesto podijelite na 4 jednake loptice i razvaljajte u obliku ovala (duge 22 cm). Stavite na dvije tepsije prekrivene papirom za pečenje, pokrijte, ostavite na toplom 20 minuta da lagano naraste. Mljevenu janjetinu dodajte pripremljenom umaku i lagano posolite.
  • 5 Svako tijesto premažite s 1 žlicom ulja, a zatim rasporedite umak s janjetinom. Pizze pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C ili do zlatnožute boje i dok ne postanu hrskave.
  • 6 U posudi umutite tahini i sok od limuna. Kod posluživanja na svaku pizzu stavite žličicu tahini smjese, zatim pospite s pinjolima, narezanim rajčicama i peršinom.

Savjet

Turske pizze možete poslužiti i sa svježim narezanim lukom, krastavcima, maslinama i sl.

Posluživanje

Poslužite odmah tople.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke