Meni Search

Ful nabrijana

Turske pizze

Janjetina na padelu
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Mirisna pečenka
Piletina Kiev
Odresci u umaku s češnjakom
Hlebinska i pretepena juha
Grickalica slanutak iz pećnice
Jabučni krumpirići s cimetom
Grill pirjana piletina s roštilja
Rajčica s kukuruzom
Pirjani kunić
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Fina pikantna piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Roštilj s umakom Romesco
Sočna rebarca
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći savici u umaku od grejpa
Kroketi od piletine
Prežgana juha
Viška pogača
Piletina na kijevski način
Piletina sa šafranom
Riba u bijelom umaku
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Čarobna ljetna piletina
Lungić s povrćem
Špageti s ribom
Okruglice u umaku od rajčice
Mesne okruglice
Salata s mora
Mini lazanje
Bugarska pita od krumpira
Voćna juha od višanja
Fish&Chips u tortilji
Grill povrće na salatu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mesne okruglice na ražnjiću
Pogača sa sardinom
Svinjski file s povrćem
Vege odresci s marinadom
Odresci od morskog psa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fini gulaš od gljiva
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ljetni ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Nadjevene lignje
Delikatesna junetina na češki
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Blagdanska rolada
Proljetna janjetina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grdobina s povrćem
Sendvič s avokadom
Grdobina u pikantnoj šalši
Rezanci s krušnim mrvicama
Tjestenina fuži s tartufima
Irska janjetina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Meksička party salata
Sočna pureća rolada
Hrskavi trokuti
Povrtni lonac
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pečena piletina s limunom
Povrtni ražnjići
Mini shepherd's pie
Manastirski đuveč
Brancinovo oko
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Uzbudljivi kolač od blitve
Piletina laganini
Martinjska guska s hajdinom kašom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Umak od limete (Molho de limao)
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kolinjsko zelje s frišketinom
Račići na posteljici od povrća
Marinirana piletina s roštilja
Rolice od blitve
Mediteranski kruščić s lovorom
Pohani tofu s povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Sočni pureći ražnjići
Kobasica u pivu i pecivu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zabavni kineski ravioli
Meso s repom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kunić na bijelo
Lignje s manistrom u škartocu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lignje s povrćem i smokvama
Urbana pola
Belgija - Salade Liégeoise
Ramsteak u seksi umaku
Lungić u sendviču
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pizza s tunom
Šampinjoni u palačinki
Ossobuco
Proljetno meso i povrće iz woka
Popečci od tikvica
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lignje na šumskom rižotu
Lagana sarma
Ražnjići od lososa
Zlatna piletina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Aromatizirani kruh
Grill vratina u sendviču
Fileti lososa u finom umaku
Mediteranski špageti
Janjetina s medom od kadulje
Hrskava pileća krilca
Miješani grill
Lazanje s lignjama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Krem juha od tikvica
Salata od liganja
Pizza sirni jastučići
Pileći bataci s umakom od luka
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brusketa s avokadom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pizza s nadjevom od janjetine i finom tahini pastom kreacija je turske kuhinje koja svojom zavodljivošću šarmira i vrhunske gurmane.

Sastojci

Za tijesto:
1 Instant suhi kvasac Dolcela
1 jaje
80 ml maslinova ulja
300 g Glatkog brašna Podravka
1 žličica šećera
prstohvat soli
Nadjev od janjetine:
60 ml maslinova ulja
4 češnja češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka
1 žlica Koncentrata rajčice Podravka
2 žličice Sumac začina
1 žličica Vegete pikant
malo Crnog papra mljevenog Podravka
500 g mljevene janjetine
sol
70 g tahini paste
sok ½ limuna
50 g poprženih pinjola
2 žlice nasjeckanog peršina
100 g cherry rajčica

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 80 min

  • 1 Brašnu dodajte kvasac, sol, šećer. Razmutite jaje s maslinovim uljem u maloj posudi, dodajte brašnu, i pomoću električnog miksera ili rukom zamijesite glatko i elastično tijesto. Pokrijte i ostavite na toplom mjestu oko 30 minuta da se diže ili dok tijesto ne udvostruči veličinu.
  • 2 U međuvremenu na tavi zagrijte 2 žlice ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani češnjak da zamiriše, zatim dodajte sjeckanu rajčicu i kuhajte oko 10 minuta ili dok se tekućina ne reducira.
  • 3 Dodajte koncentrat rajčice, sumac, Vegetu pikant, posolite i popaprite. Miješajte 1 minutu, a zatim stavite na stranu da se ohladi.
  • 4 Tijesto podijelite na 4 jednake loptice i razvaljajte u obliku ovala (duge 22 cm). Stavite na dvije tepsije prekrivene papirom za pečenje, pokrijte, ostavite na toplom 20 minuta da lagano naraste. Mljevenu janjetinu dodajte pripremljenom umaku i lagano posolite.
  • 5 Svako tijesto premažite s 1 žlicom ulja, a zatim rasporedite umak s janjetinom. Pizze pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C ili do zlatnožute boje i dok ne postanu hrskave.
  • 6 U posudi umutite tahini i sok od limuna. Kod posluživanja na svaku pizzu stavite žličicu tahini smjese, zatim pospite s pinjolima, narezanim rajčicama i peršinom.

Savjet

Turske pizze možete poslužiti i sa svježim narezanim lukom, krastavcima, maslinama i sl.

Posluživanje

Poslužite odmah tople.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke