Meni Search

Ful nabrijana

Turske pizze

Mesne okruglice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Hrskava pileća krilca
Martinjska guska s hajdinom kašom
Sočna pureća rolada
Hlebinska i pretepena juha
Čarobna ljetna piletina
Brancinovo oko
Teleći savici u umaku od grejpa
Kuhano meso s umakom od hrena
Delikatesna junetina na češki
Prežgana juha
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Piletina Kiev
Blagdanska rolada
Pizza s tunom
Kroketi od piletine
Šampinjoni u palačinki
Grill oslić u aromatičnoj korici
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ossobuco
BBQ svinjska rebarca u foliji
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill vratina u sendviču
Kunić na bijelo
Hrskavi trokuti
Mediteranski kruščić s lovorom
Riba u bijelom umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočni pureći ražnjići
Ramsteak u seksi umaku
Grill povrće na salatu
Lazanje s lignjama
Lungić u sendviču
Račići na posteljici od povrća
Proljetno meso i povrće iz woka
Pečena piletina s limunom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Salata s mora
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Miješani grill
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Sendvič s avokadom
Janjetina na padelu
Povrtni lonac
Lignje s povrćem i smokvama
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ljetni ražnjići
Kobasica u pivu i pecivu
Mesne okruglice na ražnjiću
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mediteranski špageti
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignje s manistrom u škartocu
Marinirana piletina s roštilja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileći bataci s umakom od luka
Pogača sa sardinom
Bugarska pita od krumpira
Grdobina u pikantnoj šalši
Piletina laganini
Pohani tofu s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Jabučni krumpirići s cimetom
Lungić s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grdobina s povrćem
Irska janjetina
Krem juha od tikvica
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Belgija - Salade Liégeoise
Mirisna pečenka
Aromatizirani kruh
Voćna juha od višanja
Pizza sirni jastučići
Popečci od tikvica
Zabavni kineski ravioli
Urbana pola
Meksička party salata
Viška pogača
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rajčica s kukuruzom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lignje na šumskom rižotu
Manastirski đuveč
Vege odresci s marinadom
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina sa šafranom
Pirjani kunić
Umak od limete (Molho de limao)
Svinjski file s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Fileti lososa u finom umaku
Janjetina s medom od kadulje
Povrtni ražnjići
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Salata od liganja
Lagana sarma
Meso s repom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mini shepherd's pie
Odresci od morskog psa
Uzbudljivi kolač od blitve
Nadjevene lignje
Rolice od blitve
Ražnjići od lososa
Zlatna piletina
Špageti s ribom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina na kijevski način
Fish&Chips u tortilji
Grickalica slanutak iz pećnice
Fina pikantna piletina
Roštilj s umakom Romesco
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Odresci u umaku s češnjakom
Grill pirjana piletina s roštilja
Proljetna janjetina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Okruglice u umaku od rajčice
Sočna rebarca
Mini lazanje
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fini gulaš od gljiva
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći odresci u umaku od višanja
Brusketa s avokadom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pizza s nadjevom od janjetine i finom tahini pastom kreacija je turske kuhinje koja svojom zavodljivošću šarmira i vrhunske gurmane.

Sastojci

Za tijesto:
1 Instant suhi kvasac Dolcela
1 jaje
80 ml maslinova ulja
300 g Glatkog brašna Podravka
1 žličica šećera
prstohvat soli
Nadjev od janjetine:
60 ml maslinova ulja
4 češnja češnjaka
1 Sjeckana rajčica Podravka
1 žlica Koncentrata rajčice Podravka
2 žličice Sumac začina
1 žličica Vegete pikant
malo Crnog papra mljevenog Podravka
500 g mljevene janjetine
sol
70 g tahini paste
sok ½ limuna
50 g poprženih pinjola
2 žlice nasjeckanog peršina
100 g cherry rajčica

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 80 min

  • 1 Brašnu dodajte kvasac, sol, šećer. Razmutite jaje s maslinovim uljem u maloj posudi, dodajte brašnu, i pomoću električnog miksera ili rukom zamijesite glatko i elastično tijesto. Pokrijte i ostavite na toplom mjestu oko 30 minuta da se diže ili dok tijesto ne udvostruči veličinu.
  • 2 U međuvremenu na tavi zagrijte 2 žlice ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani češnjak da zamiriše, zatim dodajte sjeckanu rajčicu i kuhajte oko 10 minuta ili dok se tekućina ne reducira.
  • 3 Dodajte koncentrat rajčice, sumac, Vegetu pikant, posolite i popaprite. Miješajte 1 minutu, a zatim stavite na stranu da se ohladi.
  • 4 Tijesto podijelite na 4 jednake loptice i razvaljajte u obliku ovala (duge 22 cm). Stavite na dvije tepsije prekrivene papirom za pečenje, pokrijte, ostavite na toplom 20 minuta da lagano naraste. Mljevenu janjetinu dodajte pripremljenom umaku i lagano posolite.
  • 5 Svako tijesto premažite s 1 žlicom ulja, a zatim rasporedite umak s janjetinom. Pizze pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C ili do zlatnožute boje i dok ne postanu hrskave.
  • 6 U posudi umutite tahini i sok od limuna. Kod posluživanja na svaku pizzu stavite žličicu tahini smjese, zatim pospite s pinjolima, narezanim rajčicama i peršinom.

Savjet

Turske pizze možete poslužiti i sa svježim narezanim lukom, krastavcima, maslinama i sl.

Posluživanje

Poslužite odmah tople.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke