Meni Search

Luda k'o šiba

Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška

Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Lignje s povrćem i smokvama
Marinirano svinjsko pečenje
Palačinke s nadjevom od riže
Dječje lazanje
Fiš paprikaš
Teriyaki piletina
Šampinjoni u palačinki
Teletina s pirjanim povrćem
Sočni pureći ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pečena piletina s limunom
Kotlovina
Lungić u sendviču
Jabučni krumpirići s cimetom
Pileći gulaš
Brancinovo oko
Krem juha sa sjemenkama
Janjetina na padelu
Pohani zamotuljci
Polupunjene paprike
Kotleti u pivskom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Medeni teleći kotleti
Tuna burger
Cous-cous s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Palamida s čilijem i mangom
Pašticada
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Slasni BBQ burgeri
Špageti s pistacijama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Zabavni kineski ravioli
Zapečena ricotta
Blagdanska rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Svinjski file s povrćem
Hrskavi trokuti
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Juha od bundeve s jabukom
Piletina sa šafranom
Marokanska salata s cous-cousom
Patka s mlincima
Pohani tofu s povrćem
Pizza s tunom
Pirjani kunić
Roštilj s umakom Romesco
Prežgana juha
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina s mascarponeom
Hrskavo pečeno pile
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pašticada s njokima
Pikantne mazalice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Vratina s roštilja
Cipar - Lungić na ciparski
Brownie s kajenskim paprom
Kineska juha s račićima i gljivama
Piletina u pivu
Nadjevene lignje
Aromatizirani kruh
Meksička party salata
Sunčani užitak mediterana
Riblja juha s Malte
Rezanci s krušnim mrvicama
Sendvič s avokadom
Grill povrće na salatu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill vratina u sendviču
Jakobove kapice s umakom
Ramsteak u seksi umaku
Proljetna janjetina
Male teleće pitice
Mirisna pureća rolada
Pohana skuta
Hrskave tortice od krumpira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina s nadjevom od ajvara
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Irska janjetina
Mini shepherd's pie
Mesne okruglice na ražnjiću
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Tjestenina fuži s tartufima
Špageti na kineski način
Srneći file na salatu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Marinirana pileća krilca s povrćem
Piletina Kiev
Bugarska pita od krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nježno premazivano pečenje s četkicom od začinskog bilja učinit će ovo jelo posebno ukusnim, a uz pečene ploške krumpira i uz pire od graška biti će to savršen kulinarski doživljaj.

Sastojci

800 g svinjećih kotleta
4 krumpira
200 g mladog graška Podravka (smrznuti)
1 Vegeta Twist za grill
2 žlice sira mascarpone
60 g maslaca
1 grančica ružmarina
nekoliko listova kadulje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjeće kotlete posipajte Vegetom Twist i dobro ih utrljajte u meso. Kotlete zalijte s nekoliko žlica ulja i ostavite 2 sata u hladnjaku da se mariniraju. Nakon toga ih izvadite na sobnu temperaturu najmanje 35 minuta prije pečenja.
  • 2 Za to vrijeme krumpir ogulite, narežite na osmine i stavite kuhati u posoljenu kipuću vodu 7 minuta. Zatim ih ocijedite i ostavite sa strane dok ne dođe vrijeme završavanja na roštilju.
  • 3 Mladi grašak kuhajte u kipućoj vodi 5 minuta, ocijedite, lagano izgnječite i dodajte 30 g maslaca, 2 žlice mascarponea te dobro promiješajte.
  • 4 Kotlete pecite na zagrijanom roštilju otprilike 7 minuta sa svake strane.
  • 5 Grančicu ružmarina i listove kadulje zajedno zavežite tako da dobijete četkicu za premazivanje mesa od začinskog bilja te svako malo s ostatkom maslaca premazujte meso dok ne dobijete lijepu zapečenu koricu.

Savjet

Kada maslacem premazujete meso na roštilju, dobivate dodatnu aromu. Maslac se zagrijavanjem pretvara u smeđi maslac, odnosno Beurre noisette koji ima orašasti okus.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke