Meni Search

Luda k'o šiba

Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška

Orada s krumpirom i mladim lukom
Bugarska pita od krumpira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pohani zamotuljci
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pohana skuta
Pikantne mazalice
Grill vratina u sendviču
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina sa šafranom
Krem juha sa sjemenkama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Meksička party salata
Pizza s tunom
Janjetina na padelu
Tjestenina fuži s tartufima
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Irska janjetina
Polupunjene paprike
Teriyaki piletina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Aromatizirani kruh
Lungić s toplom salatom od šparoga
Hrskavo pečeno pile
Male teleće pitice
Rezanci s krušnim mrvicama
Mirisna pureća rolada
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskave tortice od krumpira
Vratina s roštilja
Lungić u sendviču
Pirjani kunić
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Zabavni kineski ravioli
Kotleti u pivskom umaku
Ramsteak u seksi umaku
Palačinke s nadjevom od riže
Pečena piletina s limunom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sunčani užitak mediterana
Nadjevene lignje
Sendvič s avokadom
Roštilj s umakom Romesco
BBQ svinjska rebarca u foliji
Proljetna janjetina
Cous-cous s povrćem
Brownie s kajenskim paprom
Pileći gulaš
Jabučni krumpirići s cimetom
Špageti s pistacijama
Pohani tofu s povrćem
Fiš paprikaš
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Velika Britanija - Pastirska pita
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Zapečena ricotta
Brancinovo oko
Srneći file na salatu
Piletina u pivu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Marinirano svinjsko pečenje
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Tuna burger
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Svinjski file s povrćem
Riblja juha s Malte
Patka s mlincima
Mini shepherd's pie
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina s mascarponeom
Lignje s povrćem i smokvama
Piletina Kiev
Marinirana pileća krilca s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Prežgana juha
Piletina s nadjevom od ajvara
Šampinjoni u palačinki
Marokanska salata s cous-cousom
Sočni pureći ražnjići
Pašticada s njokima
Blagdanska rolada
Hrskavi trokuti
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Kotlovina
Slasni BBQ burgeri
Jakobove kapice s umakom
Grill povrće na salatu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teletina s pirjanim povrćem
Palamida s čilijem i mangom
Juha od bundeve s jabukom
Dječje lazanje
Medeni teleći kotleti
Špageti na kineski način
Pašticada
Cipar - Lungić na ciparski
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kineska juha s račićima i gljivama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Nježno premazivano pečenje s četkicom od začinskog bilja učinit će ovo jelo posebno ukusnim, a uz pečene ploške krumpira i uz pire od graška biti će to savršen kulinarski doživljaj.

Sastojci

800 g svinjećih kotleta
4 krumpira
200 g mladog graška Podravka (smrznuti)
1 Vegeta Twist za grill
2 žlice sira mascarpone
60 g maslaca
1 grančica ružmarina
nekoliko listova kadulje

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe45 min

  • 1 Svinjeće kotlete posipajte Vegetom Twist i dobro ih utrljajte u meso. Kotlete zalijte s nekoliko žlica ulja i ostavite 2 sata u hladnjaku da se mariniraju. Nakon toga ih izvadite na sobnu temperaturu najmanje 35 minuta prije pečenja.
  • 2 Za to vrijeme krumpir ogulite, narežite na osmine i stavite kuhati u posoljenu kipuću vodu 7 minuta. Zatim ih ocijedite i ostavite sa strane dok ne dođe vrijeme završavanja na roštilju.
  • 3 Mladi grašak kuhajte u kipućoj vodi 5 minuta, ocijedite, lagano izgnječite i dodajte 30 g maslaca, 2 žlice mascarponea te dobro promiješajte.
  • 4 Kotlete pecite na zagrijanom roštilju otprilike 7 minuta sa svake strane.
  • 5 Grančicu ružmarina i listove kadulje zajedno zavežite tako da dobijete četkicu za premazivanje mesa od začinskog bilja te svako malo s ostatkom maslaca premazujte meso dok ne dobijete lijepu zapečenu koricu.

Savjet

Kada maslacem premazujete meso na roštilju, dobivate dodatnu aromu. Maslac se zagrijavanjem pretvara u smeđi maslac, odnosno Beurre noisette koji ima orašasti okus.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke