Meni Search

Ful nabrijan

Umak od limete (Molho de limao)

Zabavni kineski ravioli
Pečena piletina s limunom
Čarobna ljetna piletina
Dagnje na buzaru
Miješani grill
Riba u bijelom umaku
Šampinjoni u palačinki
Nadjevene lignje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Salata s mora
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grill vratina u sendviču
Brancinovo oko
Kaštelanski makaruni
Manastirski đuveč
Račići na posteljici od povrća
Pileći bataci s umakom od luka
Grdobina s povrćem
Sočna pureća rolada
Grill pirjana piletina s roštilja
Lungić s povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mediteranski špageti
Pašticada s njokima
Janjetina s medom od kadulje
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Aromatizirani kruh
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Bugarska pita od krumpira
Povrtni lonac
Fina pikantna piletina
Ramsteak u seksi umaku
Irska janjetina
Mesne okruglice na ražnjiću
Zanimljiva salata s kikirikijem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Piletina Kiev
Meksička party salata
Kobasica u pivu i pecivu
Hrskavi trokuti
Proljetno meso i povrće iz woka
Blagdanska rolada
Proljetna janjetina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rezanci s krušnim mrvicama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice
Sendvič s avokadom
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Vege odresci s marinadom
Grdobina u pikantnoj šalši
Kroketi od piletine
Lagana sarma
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Voćna juha od višanja
Marinirana piletina s roštilja
Pohani tofu s povrćem
Ražnjići od lososa
Piletina sa šafranom
Lungić u sendviču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rajčica s kukuruzom
Krem juha od tikvica
Ljetni ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Sočna rebarca
Teleći odresci u umaku od višanja
Sočni pureći ražnjići
Delikatesna junetina na češki
Janjetina na padelu
Povrtni ražnjići
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pizza sirni jastučići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zlatna piletina
Fileti lososa u finom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Belgija - Salade Liégeoise
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Salata od liganja
Svinjski file s povrćem
Rolice od blitve
Urbana pola
Kuhano meso s umakom od hrena
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Brusketa s avokadom
Piletina laganini
Popečci od tikvica
Grickalica slanutak iz pećnice
Uzbudljivi kolač od blitve
Grill oslić u aromatičnoj korici
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kunić na bijelo
Teleći savici u umaku od grejpa
Mini lazanje
Roštilj s umakom Romesco
Okruglice u umaku od rajčice
Prežgana juha
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pizza s tunom
Vratina sa sezonskim povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mirisna pečenka
Mediteranski kruščić s lovorom
Lignje s povrćem i smokvama
Grill povrće na salatu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pirjani kunić
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Fish&Chips u tortilji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Meso s repom
Fini gulaš od gljiva
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Meso s roštilja poslužite s aromatičnim umakom limete kojem ćete dodati začine i maslinovo ulje, a zatim se prepustite uživanju u okusima na brazilski način.

Sastojci

4 limete
1 glavica luka (100 g)
1 češanj češnjaka
1-2 ljute papričice
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina ili korijandera
2 žlice maslinovog ulja
600 g lungića
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Iscijedite sok limete te dodajte sitno nasjeckani luk, češnjak, narezanu ljutu papričicu, sol i papar.
  • 2 Umiješajte nasjeckani korijander i maslinovo ulje.
  • 3 Na zagrijanu namašćenu tavu stavite lungić narezan na odreske, pospite ga 1 žlicom Vegete i lagano popecite s jedne i druge strane.

Savjet

Korijander možete zamijeniti i nasjeckanim lišćem celera jer je aromatičniji od peršina.

Posluživanje

Umak od limete poslužite s pirjanom rižom i mesom s roštilja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 26.45 3 3
Kalcij mg 74.39 7 7
Kalij mg 208.65 6 6
Niacin mg 0.46 3 2
Vitamin C mg 86.21 115 96
Vitamin E mg 1.72 8 8
Vitamin A μg 117.39 3 2
Sol g 0.98 0 0
Bjelančevine g 1.68 - -
Vlakna g 5.68 - -
Ugljikohidrati g 14.2 - -
Masti g 7.16 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke