Meni Search

Ful nabrijan

Umak od limete (Molho de limao)

Mediteranski kruščić s lovorom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill vratina u sendviču
Piletina laganini
Mirisna pečenka
Lagana sarma
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina sa šafranom
Rolice od blitve
Proljetna janjetina
Popečci od tikvica
Mesne okruglice
Uzbudljivi kolač od blitve
Šampinjoni u palačinki
Grickalica slanutak iz pećnice
Povrtni lonac
Salata od liganja
Janjetina na padelu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kunić na bijelo
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teleći odresci u umaku od višanja
Jabučni krumpirići s cimetom
Rezanci s krušnim mrvicama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski file s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zlatna piletina
Fish&Chips u tortilji
Pileći bataci s umakom od luka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pohani tofu s povrćem
Delikatesna junetina na češki
Urbana pola
Lignje na šumskom rižotu
Kaštelanski makaruni
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pizza s tunom
Sočna pureća rolada
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Čarobna ljetna piletina
Kuhano meso s umakom od hrena
Brancinovo oko
Hrskavi trokuti
Nadjevene lignje
Kobasica u pivu i pecivu
Krem juha od tikvica
Bugarska pita od krumpira
Aromatizirani kruh
Rajčica s kukuruzom
Janjetina s medom od kadulje
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Meso s repom
Ljetni ražnjići
Grdobina u pikantnoj šalši
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill pirjana piletina s roštilja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pašticada s njokima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Proljetno meso i povrće iz woka
Fina pikantna piletina
Piletina Kiev
Irska janjetina
Marinirana piletina s roštilja
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lignje s povrćem i smokvama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Prežgana juha
Vege odresci s marinadom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grdobina s povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Lungić s povrćem
Salata s mora
Pizza sirni jastučići
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Miješani grill
Zabavni kineski ravioli
Fileti lososa u finom umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lungić u sendviču
Račići na posteljici od povrća
Mini lazanje
Okruglice u umaku od rajčice
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Tjestenina fuži s tartufima
Belgija - Salade Liégeoise
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Voćna juha od višanja
Sočna rebarca
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Dagnje na buzaru
Roštilj s umakom Romesco
Blagdanska rolada
Pečena piletina s limunom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fini gulaš od gljiva
Mediteranski špageti
Pirjani kunić
Brusketa s avokadom
Sočni pureći ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Riba u bijelom umaku
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Vratina sa sezonskim povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grill povrće na salatu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Meksička party salata
Ramsteak u seksi umaku
Sendvič s avokadom
Manastirski đuveč
Ražnjići od lososa
Kroketi od piletine
Povrtni ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Meso s roštilja poslužite s aromatičnim umakom limete kojem ćete dodati začine i maslinovo ulje, a zatim se prepustite uživanju u okusima na brazilski način.

Sastojci

4 limete
1 glavica luka (100 g)
1 češanj češnjaka
1-2 ljute papričice
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina ili korijandera
2 žlice maslinovog ulja
600 g lungića
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Iscijedite sok limete te dodajte sitno nasjeckani luk, češnjak, narezanu ljutu papričicu, sol i papar.
  • 2 Umiješajte nasjeckani korijander i maslinovo ulje.
  • 3 Na zagrijanu namašćenu tavu stavite lungić narezan na odreske, pospite ga 1 žlicom Vegete i lagano popecite s jedne i druge strane.

Savjet

Korijander možete zamijeniti i nasjeckanim lišćem celera jer je aromatičniji od peršina.

Posluživanje

Umak od limete poslužite s pirjanom rižom i mesom s roštilja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 26.45 3 3
Kalcij mg 74.39 7 7
Kalij mg 208.65 6 6
Niacin mg 0.46 3 2
Vitamin C mg 86.21 115 96
Vitamin E mg 1.72 8 8
Vitamin A μg 117.39 3 2
Sol g 0.98 0 0
Bjelančevine g 1.68 - -
Vlakna g 5.68 - -
Ugljikohidrati g 14.2 - -
Masti g 7.16 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke