Meni Search

Ful nabrijan

Umak od limete (Molho de limao)

Kroketi od piletine
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Riba u bijelom umaku
Čarobna ljetna piletina
Grdobina s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći odresci u umaku od višanja
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice
Nadjevene lignje
Bugarska pita od krumpira
Ražnjići od lososa
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Zlatna piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Janjetina na padelu
Brancinovo oko
Jabučni krumpirići s cimetom
Meksička party salata
Meso s repom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sendvič s avokadom
Salata od liganja
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Prežgana juha
Okruglice u umaku od rajčice
Hrskavi trokuti
Blagdanska rolada
Pizza s tunom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pirjani kunić
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rajčica s kukuruzom
Kaštelanski makaruni
Uzbudljivi kolač od blitve
Ljetni ražnjići
Rolice od blitve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Proljetna janjetina
Janjetina s medom od kadulje
Mini lazanje
Lignje s povrćem i smokvama
Piletina Kiev
Zabavni kineski ravioli
Kuhano meso s umakom od hrena
Brusketa s avokadom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Sočna rebarca
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grdobina u pikantnoj šalši
Aromatizirani kruh
Kobasica u pivu i pecivu
Grill pirjana piletina s roštilja
Sočni pureći ražnjići
Fini gulaš od gljiva
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Dagnje na buzaru
Lignje na šumskom rižotu
Pašticada s njokima
Grill vratina u sendviču
Kunić na bijelo
Krem juha od tikvica
Mediteranski kruščić s lovorom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Povrtni lonac
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mediteranski špageti
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mesne okruglice na ražnjiću
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Vratina sa sezonskim povrćem
Lungić u sendviču
Proljetno meso i povrće iz woka
Grill oslić u aromatičnoj korici
Delikatesna junetina na češki
Norveška krem juha od ribe i kozica
Popečci od tikvica
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pileći bataci s umakom od luka
Voćna juha od višanja
Pečena piletina s limunom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teleći savici u umaku od grejpa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Svinjski file s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Marinirana piletina s roštilja
Roštilj s umakom Romesco
Manastirski đuveč
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pohani tofu s povrćem
Lagana sarma
Sočna pureća rolada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Šampinjoni u palačinki
Lungić s povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Miješani grill
Piletina sa šafranom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pizza sirni jastučići
Vege odresci s marinadom
Fish&Chips u tortilji
Povrtni ražnjići
Račići na posteljici od povrća
Mirisna pečenka
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina laganini
Grill povrće na salatu
Grickalica slanutak iz pećnice
Salata s mora
Urbana pola
Fileti lososa u finom umaku
Irska janjetina
Fina pikantna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Meso s roštilja poslužite s aromatičnim umakom limete kojem ćete dodati začine i maslinovo ulje, a zatim se prepustite uživanju u okusima na brazilski način.

Sastojci

4 limete
1 glavica luka (100 g)
1 češanj češnjaka
1-2 ljute papričice
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina ili korijandera
2 žlice maslinovog ulja
600 g lungića
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Iscijedite sok limete te dodajte sitno nasjeckani luk, češnjak, narezanu ljutu papričicu, sol i papar.
  • 2 Umiješajte nasjeckani korijander i maslinovo ulje.
  • 3 Na zagrijanu namašćenu tavu stavite lungić narezan na odreske, pospite ga 1 žlicom Vegete i lagano popecite s jedne i druge strane.

Savjet

Korijander možete zamijeniti i nasjeckanim lišćem celera jer je aromatičniji od peršina.

Posluživanje

Umak od limete poslužite s pirjanom rižom i mesom s roštilja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 26.45 3 3
Kalcij mg 74.39 7 7
Kalij mg 208.65 6 6
Niacin mg 0.46 3 2
Vitamin C mg 86.21 115 96
Vitamin E mg 1.72 8 8
Vitamin A μg 117.39 3 2
Sol g 0.98 0 0
Bjelančevine g 1.68 - -
Vlakna g 5.68 - -
Ugljikohidrati g 14.2 - -
Masti g 7.16 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke