Meni Search

Ful nabrijan

Umak od limete (Molho de limao)

Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Vege odresci s marinadom
Vratina sa sezonskim povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pizza s tunom
Grdobina u pikantnoj šalši
Račići na posteljici od povrća
Kroketi od piletine
Jabučni krumpirići s cimetom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Kunić na bijelo
Grill vratina u sendviču
Povrtni ražnjići
Sočna rebarca
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Belgija - Salade Liégeoise
Hrskavi trokuti
Grickalica slanutak iz pećnice
Kobasica u pivu i pecivu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Čarobna ljetna piletina
Lignje s povrćem i smokvama
Tjestenina fuži s tartufima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Uzbudljivi kolač od blitve
Voćna juha od višanja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Krem juha od tikvica
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Mirisna pečenka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mini lazanje
Meksička party salata
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Marinirana piletina s roštilja
Zlatna piletina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Proljetno meso i povrće iz woka
Riba u bijelom umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Pohani tofu s povrćem
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice
Urbana pola
Okruglice u umaku od rajčice
Rajčica s kukuruzom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pileći bataci s umakom od luka
Ramsteak u seksi umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sočna pureća rolada
Proljetna janjetina
Svinjski file s povrćem
Nadjevene lignje
Brancinovo oko
Miješani grill
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Dagnje na buzaru
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fina pikantna piletina
Pečena piletina s limunom
Lungić u sendviču
Zabavni kineski ravioli
Fini gulaš od gljiva
Grill oslić u aromatičnoj korici
Bugarska pita od krumpira
Ražnjići od lososa
Prežgana juha
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Janjetina na padelu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lagana sarma
Grdobina s povrćem
Meso s repom
Sendvič s avokadom
Povrtni lonac
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Manastirski đuveč
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Sočni pureći ražnjići
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grill pirjana piletina s roštilja
Fish&Chips u tortilji
Mesne okruglice na ražnjiću
Salata s mora
Pizza sirni jastučići
Irska janjetina
Grill povrće na salatu
Popečci od tikvica
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ljetni ražnjići
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Teleći odresci u umaku od višanja
Pašticada s njokima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fileti lososa u finom umaku
Roštilj s umakom Romesco
Šampinjoni u palačinki
Blagdanska rolada
Piletina Kiev
Pirjani kunić
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina laganini
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kuhano meso s umakom od hrena
Janjetina s medom od kadulje
Delikatesna junetina na češki
Kaštelanski makaruni
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Aromatizirani kruh
Lignje na šumskom rižotu
Mediteranski špageti
Mediteranski kruščić s lovorom
Brusketa s avokadom
Salata od liganja
Rolice od blitve
Lungić s povrćem
Zanimljiva salata s kikirikijem
BBQ svinjska rebarca u foliji
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Meso s roštilja poslužite s aromatičnim umakom limete kojem ćete dodati začine i maslinovo ulje, a zatim se prepustite uživanju u okusima na brazilski način.

Sastojci

4 limete
1 glavica luka (100 g)
1 češanj češnjaka
1-2 ljute papričice
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina ili korijandera
2 žlice maslinovog ulja
600 g lungića
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Iscijedite sok limete te dodajte sitno nasjeckani luk, češnjak, narezanu ljutu papričicu, sol i papar.
  • 2 Umiješajte nasjeckani korijander i maslinovo ulje.
  • 3 Na zagrijanu namašćenu tavu stavite lungić narezan na odreske, pospite ga 1 žlicom Vegete i lagano popecite s jedne i druge strane.

Savjet

Korijander možete zamijeniti i nasjeckanim lišćem celera jer je aromatičniji od peršina.

Posluživanje

Umak od limete poslužite s pirjanom rižom i mesom s roštilja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 26.45 3 3
Kalcij mg 74.39 7 7
Kalij mg 208.65 6 6
Niacin mg 0.46 3 2
Vitamin C mg 86.21 115 96
Vitamin E mg 1.72 8 8
Vitamin A μg 117.39 3 2
Sol g 0.98 0 0
Bjelančevine g 1.68 - -
Vlakna g 5.68 - -
Ugljikohidrati g 14.2 - -
Masti g 7.16 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke