Meni Search

Ful nabrijana

Umak od limete (Molho de limao)

Riba u bijelom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Lazanje s lignjama
Fina pikantna piletina
Piletina na kijevski način
Piletina laganini
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Pohani tofu s povrćem
Rolice od blitve
Grill povrće na salatu
Hrskava pileća krilca
Račići na posteljici od povrća
Uzbudljivi kolač od blitve
Brancinovo oko
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Povrtni lonac
Zlatna piletina
Proljetno meso i povrće iz woka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mirisna pečenka
Jabučni krumpirići s cimetom
Grill pirjana piletina s roštilja
Ražnjići od lososa
Okruglice u umaku od rajčice
Pizza s tunom
Belgija - Salade Liégeoise
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Turske pizze
Grill vratina u sendviču
Fish&Chips u tortilji
Grdobina u pikantnoj šalši
Martinjska guska s hajdinom kašom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fileti lososa u finom umaku
Odresci od morskog psa
Fini gulaš od gljiva
Krem juha od tikvica
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pileći bataci s umakom od luka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Urbana pola
Kroketi od piletine
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Delikatesna junetina na češki
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Vege odresci s marinadom
Grickalica slanutak iz pećnice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Nadjevene lignje
Odresci u umaku s češnjakom
Roštilj s umakom Romesco
Mediteranski špageti
Lungić s povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Pirjani kunić
Lignje s povrćem i smokvama
Piletina sa šafranom
Špageti s ribom
Ramsteak u seksi umaku
Lagana sarma
Mesne okruglice na ražnjiću
Meso s repom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Miješani grill
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Teleći odresci u umaku od višanja
Rajčica s kukuruzom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ossobuco
Mini lazanje
Tjestenina fuži s tartufima
Sendvič s avokadom
Proljetna janjetina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Viška pogača
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kunić na bijelo
Popečci od tikvica
Voćna juha od višanja
Sočna rebarca
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Šampinjoni u palačinki
Svinjski file s povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Janjetina s medom od kadulje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Irska janjetina
Ljetni ražnjići
Kuhano meso s umakom od hrena
Sočna pureća rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Aromatizirani kruh
Sočni pureći ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grdobina s povrćem
Pogača sa sardinom
Prežgana juha
Povrtni ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Marinirana piletina s roštilja
Mini shepherd's pie
Čarobna ljetna piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Zabavni kineski ravioli
Pečena piletina s limunom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hlebinska i pretepena juha
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina Kiev
Meksička party salata
Bugarska pita od krumpira
Janjetina na padelu
Kobasica u pivu i pecivu
Manastirski đuveč
Brusketa s avokadom
Kaštelanski makaruni
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lignje s manistrom u škartocu
Salata s mora
Pizza sirni jastučići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Salata od liganja
Blagdanska rolada
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hrskavi trokuti
Lungić u sendviču
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Meso s roštilja poslužite s aromatičnim umakom limete kojem ćete dodati začine i maslinovo ulje, a zatim se prepustite uživanju u okusima na brazilski način.

Sastojci

4 limete
1 glavica luka (100 g)
1 češanj češnjaka
1-2 ljute papričice
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina ili korijandera
2 žlice maslinovog ulja
600 g lungića
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Iscijedite sok limete te dodajte sitno nasjeckani luk, češnjak, narezanu ljutu papričicu, sol i papar.
  • 2 Umiješajte nasjeckani korijander i maslinovo ulje.
  • 3 Na zagrijanu namašćenu tavu stavite lungić narezan na odreske, pospite ga 1 žlicom Vegete i lagano popecite s jedne i druge strane.

Savjet

Korijander možete zamijeniti i nasjeckanim lišćem celera jer je aromatičniji od peršina.

Posluživanje

Umak od limete poslužite s pirjanom rižom i mesom s roštilja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 26.45 3 3
Kalcij mg 74.39 7 7
Kalij mg 208.65 6 6
Niacin mg 0.46 3 2
Vitamin C mg 86.21 115 96
Vitamin E mg 1.72 8 8
Vitamin A μg 117.39 3 2
Sol g 0.98 0 0
Bjelančevine g 1.68 - -
Vlakna g 5.68 - -
Ugljikohidrati g 14.2 - -
Masti g 7.16 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke