Meni Search

Ful nabrijana

Umak od limete (Molho de limao)

Ossobuco
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina na kijevski način
Proljetna janjetina
Hrskava pileća krilca
Popečci od tikvica
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mirisna pečenka
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Meso s repom
Mesne okruglice na ražnjiću
Lignje s povrćem i smokvama
Grdobina u pikantnoj šalši
Kunić na bijelo
Krem juha od tikvica
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Odresci u umaku s češnjakom
Ramsteak u seksi umaku
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pirjani kunić
Mini shepherd's pie
Manastirski đuveč
Hlebinska i pretepena juha
Lazanje s lignjama
Grdobina s povrćem
Turske pizze
Povrtni lonac
Fileti lososa u finom umaku
Piletina laganini
Kobasica u pivu i pecivu
Okruglice u umaku od rajčice
Sočni pureći ražnjići
Mini lazanje
Piletina Kiev
Pileći bataci s umakom od luka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Bugarska pita od krumpira
Zabavni kineski ravioli
Brancinovo oko
Uzbudljivi kolač od blitve
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Meksička party salata
Riba u bijelom umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill vratina u sendviču
Lungić u sendviču
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Voćna juha od višanja
Sočna pureća rolada
Prežgana juha
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pečena piletina s limunom
Fini gulaš od gljiva
Nadjevene lignje
Kaštelanski makaruni
Hrskavi trokuti
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kuhano meso s umakom od hrena
Janjetina na padelu
Blagdanska rolada
Viška pogača
Grill povrće na salatu
Delikatesna junetina na češki
Rolice od blitve
Šampinjoni u palačinki
Kroketi od piletine
Grill oslić u aromatičnoj korici
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Čarobna ljetna piletina
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Lignje s manistrom u škartocu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignje na šumskom rižotu
Lagana sarma
Brusketa s avokadom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Rezanci s krušnim mrvicama
Odresci od morskog psa
Sočna rebarca
Račići na posteljici od povrća
Svinjski file s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina sa šafranom
Proljetno meso i povrće iz woka
Povrtni ražnjići
Salata s mora
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pohani tofu s povrćem
Salata od liganja
Ražnjići od lososa
Fina pikantna piletina
Miješani grill
Mediteranski kruščić s lovorom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lungić s povrćem
Zlatna piletina
Marinirana piletina s roštilja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Špageti s ribom
Grill pirjana piletina s roštilja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Aromatizirani kruh
Janjetina s medom od kadulje
Vege odresci s marinadom
Rajčica s kukuruzom
Pogača sa sardinom
Sendvič s avokadom
Teleći savici u umaku od grejpa
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Irska janjetina
Pizza s tunom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pizza sirni jastučići
Ljetni ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mesne okruglice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Tjestenina fuži s tartufima
Mediteranski špageti
Grickalica slanutak iz pećnice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fish&Chips u tortilji
Belgija - Salade Liégeoise
Urbana pola
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Meso s roštilja poslužite s aromatičnim umakom limete kojem ćete dodati začine i maslinovo ulje, a zatim se prepustite uživanju u okusima na brazilski način.

Sastojci

4 limete
1 glavica luka (100 g)
1 češanj češnjaka
1-2 ljute papričice
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina ili korijandera
2 žlice maslinovog ulja
600 g lungića
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Iscijedite sok limete te dodajte sitno nasjeckani luk, češnjak, narezanu ljutu papričicu, sol i papar.
  • 2 Umiješajte nasjeckani korijander i maslinovo ulje.
  • 3 Na zagrijanu namašćenu tavu stavite lungić narezan na odreske, pospite ga 1 žlicom Vegete i lagano popecite s jedne i druge strane.

Savjet

Korijander možete zamijeniti i nasjeckanim lišćem celera jer je aromatičniji od peršina.

Posluživanje

Umak od limete poslužite s pirjanom rižom i mesom s roštilja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 26.45 3 3
Kalcij mg 74.39 7 7
Kalij mg 208.65 6 6
Niacin mg 0.46 3 2
Vitamin C mg 86.21 115 96
Vitamin E mg 1.72 8 8
Vitamin A μg 117.39 3 2
Sol g 0.98 0 0
Bjelančevine g 1.68 - -
Vlakna g 5.68 - -
Ugljikohidrati g 14.2 - -
Masti g 7.16 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke