Meni Search

Ful nabrijana

Umak od limete (Molho de limao)

Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Odresci u umaku s češnjakom
Sočni pureći ražnjići
Brusketa s avokadom
Pečena piletina s limunom
Pizza s tunom
Ljetni ražnjići
Lignje s manistrom u škartocu
Piletina sa šafranom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Sočna rebarca
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Krem juha od tikvica
Pirjani kunić
Odresci od morskog psa
Martinjska guska s hajdinom kašom
Popečci od tikvica
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grill vratina u sendviču
Marinirana piletina s roštilja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Grdobina u pikantnoj šalši
Proljetno meso i povrće iz woka
Rezanci s krušnim mrvicama
Aromatizirani kruh
Račići na posteljici od povrća
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lazanje s lignjama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Sendvič s avokadom
Pohani tofu s povrćem
Urbana pola
Pogača sa sardinom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mesne okruglice na ražnjiću
Mini lazanje
Viška pogača
Meksička party salata
Mirisna pečenka
Kroketi od piletine
Mediteranski kruščić s lovorom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Hrskavi trokuti
Ramsteak u seksi umaku
Fileti lososa u finom umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Fina pikantna piletina
Manastirski đuveč
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Miješani grill
Meso s repom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Piletina na kijevski način
Lignje s povrćem i smokvama
Grdobina s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Riba u bijelom umaku
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Prežgana juha
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Janjetina na padelu
Bugarska pita od krumpira
Grickalica slanutak iz pećnice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kaštelanski makaruni
Janjetina s medom od kadulje
Povrtni lonac
Čarobna ljetna piletina
Lignje na šumskom rižotu
Lungić u sendviču
Teleći odresci u umaku od višanja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fish&Chips u tortilji
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Norveška krem juha od ribe i kozica
BBQ svinjska rebarca u foliji
Grill povrće na salatu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Hrskava pileća krilca
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Špageti s ribom
Piletina laganini
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grill pirjana piletina s roštilja
Lungić s povrćem
Mini shepherd's pie
Sočna pureća rolada
Ražnjići od lososa
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Salata s mora
Fini gulaš od gljiva
Proljetna janjetina
Šampinjoni u palačinki
Pizza sirni jastučići
Pileći bataci s umakom od luka
Lagana sarma
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Roštilj s umakom Romesco
Kobasica u pivu i pecivu
Kunić na bijelo
Turske pizze
Ossobuco
Irska janjetina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Okruglice u umaku od rajčice
Jabučni krumpirići s cimetom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Vege odresci s marinadom
Delikatesna junetina na češki
Belgija - Salade Liégeoise
Tjestenina fuži s tartufima
Salata od liganja
Brancinovo oko
Nadjevene lignje
Rajčica s kukuruzom
Blagdanska rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Mediteranski špageti
Piletina Kiev
Voćna juha od višanja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zlatna piletina
Povrtni ražnjići
Rolice od blitve
Hlebinska i pretepena juha
Kuhano meso s umakom od hrena
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Meso s roštilja poslužite s aromatičnim umakom limete kojem ćete dodati začine i maslinovo ulje, a zatim se prepustite uživanju u okusima na brazilski način.

Sastojci

4 limete
1 glavica luka (100 g)
1 češanj češnjaka
1-2 ljute papričice
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina ili korijandera
2 žlice maslinovog ulja
600 g lungića
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Iscijedite sok limete te dodajte sitno nasjeckani luk, češnjak, narezanu ljutu papričicu, sol i papar.
  • 2 Umiješajte nasjeckani korijander i maslinovo ulje.
  • 3 Na zagrijanu namašćenu tavu stavite lungić narezan na odreske, pospite ga 1 žlicom Vegete i lagano popecite s jedne i druge strane.

Savjet

Korijander možete zamijeniti i nasjeckanim lišćem celera jer je aromatičniji od peršina.

Posluživanje

Umak od limete poslužite s pirjanom rižom i mesom s roštilja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 26.45 3 3
Kalcij mg 74.39 7 7
Kalij mg 208.65 6 6
Niacin mg 0.46 3 2
Vitamin C mg 86.21 115 96
Vitamin E mg 1.72 8 8
Vitamin A μg 117.39 3 2
Sol g 0.98 0 0
Bjelančevine g 1.68 - -
Vlakna g 5.68 - -
Ugljikohidrati g 14.2 - -
Masti g 7.16 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke