Meni Search

Ful nabrijana

Umak od limete (Molho de limao)

Grdobina u pikantnoj šalši
Sočna pureća rolada
Mini shepherd's pie
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Čarobna ljetna piletina
Lignje s povrćem i smokvama
Fini gulaš od gljiva
Lungić s povrćem
Brancinovo oko
Špageti s ribom
Kuhano meso s umakom od hrena
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Prežgana juha
Povrtni ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Voćna juha od višanja
Okruglice u umaku od rajčice
Kunić na bijelo
Nadjeveni kaneloni u umaku
Irska janjetina
Rolice od blitve
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Popečci od tikvica
Odresci od morskog psa
Proljetno meso i povrće iz woka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Salata od liganja
Grickalica slanutak iz pećnice
Mesne okruglice na ražnjiću
Lungić u sendviču
Zabavni kineski ravioli
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rajčica s kukuruzom
Lignje na šumskom rižotu
Uzbudljivi kolač od blitve
Piletina sa šafranom
Grdobina s povrćem
Lignje s manistrom u škartocu
Nadjevene lignje
Krem juha od tikvica
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Martinjska guska s hajdinom kašom
Piletina laganini
Ljetni ražnjići
Grill vratina u sendviču
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Fina pikantna piletina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileći bataci s umakom od luka
Ossobuco
Aromatizirani kruh
Mediteranski kruščić s lovorom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Tjestenina fuži s tartufima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mirisna pečenka
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Odresci u umaku s češnjakom
Šampinjoni u palačinki
Hrskava pileća krilca
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pizza s tunom
Brusketa s avokadom
Mini lazanje
Urbana pola
Svinjski file s povrćem
Lagana sarma
Ražnjići od lososa
Belgija - Salade Liégeoise
Meso s repom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Jabučni krumpirići s cimetom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Salata s mora
Hrskavi trokuti
Grill pirjana piletina s roštilja
Zlatna piletina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Piletina na kijevski način
Riba u bijelom umaku
Manastirski đuveč
Fileti lososa u finom umaku
Pizza sirni jastučići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Hlebinska i pretepena juha
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Turske pizze
Kaštelanski makaruni
Kobasica u pivu i pecivu
Lazanje s lignjama
Delikatesna junetina na češki
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mediteranski špageti
Miješani grill
Proljetna janjetina
Ramsteak u seksi umaku
Janjetina s medom od kadulje
Kroketi od piletine
Fish&Chips u tortilji
Pohani tofu s povrćem
Sočna rebarca
Bugarska pita od krumpira
Pirjani kunić
Vege odresci s marinadom
Povrtni lonac
Janjetina na padelu
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sendvič s avokadom
Blagdanska rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Račići na posteljici od povrća
Piletina Kiev
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pogača sa sardinom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Sočni pureći ražnjići
Grill povrće na salatu
Marinirana piletina s roštilja
Viška pogača
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice
Meksička party salata
Pečena piletina s limunom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Meso s roštilja poslužite s aromatičnim umakom limete kojem ćete dodati začine i maslinovo ulje, a zatim se prepustite uživanju u okusima na brazilski način.

Sastojci

4 limete
1 glavica luka (100 g)
1 češanj češnjaka
1-2 ljute papričice
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina ili korijandera
2 žlice maslinovog ulja
600 g lungića
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Iscijedite sok limete te dodajte sitno nasjeckani luk, češnjak, narezanu ljutu papričicu, sol i papar.
  • 2 Umiješajte nasjeckani korijander i maslinovo ulje.
  • 3 Na zagrijanu namašćenu tavu stavite lungić narezan na odreske, pospite ga 1 žlicom Vegete i lagano popecite s jedne i druge strane.

Savjet

Korijander možete zamijeniti i nasjeckanim lišćem celera jer je aromatičniji od peršina.

Posluživanje

Umak od limete poslužite s pirjanom rižom i mesom s roštilja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 26.45 3 3
Kalcij mg 74.39 7 7
Kalij mg 208.65 6 6
Niacin mg 0.46 3 2
Vitamin C mg 86.21 115 96
Vitamin E mg 1.72 8 8
Vitamin A μg 117.39 3 2
Sol g 0.98 0 0
Bjelančevine g 1.68 - -
Vlakna g 5.68 - -
Ugljikohidrati g 14.2 - -
Masti g 7.16 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke