Meni Search

Ful nabrijana

Umak od limete (Molho de limao)

Tjestenina fuži s tartufima
Grill vratina u sendviču
Povrtni ražnjići
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Čarobna ljetna piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina sa šafranom
Popečci od tikvica
Janjetina na padelu
Proljetna janjetina
Lignje s povrćem i smokvama
Sočni pureći ražnjići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mesne okruglice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočna pureća rolada
Fileti lososa u finom umaku
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Roštilj s umakom Romesco
Hrskavi trokuti
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ramsteak u seksi umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lignje s manistrom u škartocu
Voćna juha od višanja
Odresci u umaku s češnjakom
Krem juha od tikvica
Lungić s povrćem
Meksička party salata
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kuhano meso s umakom od hrena
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice na ražnjiću
Marinirana piletina s roštilja
Proljetno meso i povrće iz woka
Bugarska pita od krumpira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pizza sirni jastučići
Lungić u sendviču
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Piletina laganini
Viška pogača
Jabučni krumpirići s cimetom
Odresci od morskog psa
Fini gulaš od gljiva
Lignje na šumskom rižotu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Meso s repom
Salata od liganja
Sočna rebarca
Grdobina s povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Špageti s ribom
Prežgana juha
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lazanje s lignjama
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Miješani grill
Turske pizze
Mini lazanje
Pirjani kunić
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Hrskava pileća krilca
Pileći bataci s umakom od luka
Irska janjetina
Teleći odresci u umaku od višanja
Teleći savici u umaku od grejpa
Belgija - Salade Liégeoise
Manastirski đuveč
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Okruglice u umaku od rajčice
Pogača sa sardinom
Ražnjići od lososa
Mirisna pečenka
Pizza s tunom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Rolice od blitve
Ossobuco
Delikatesna junetina na češki
Sendvič s avokadom
Aromatizirani kruh
Grill oslić u aromatičnoj korici
Piletina Kiev
Grill pirjana piletina s roštilja
Šampinjoni u palačinki
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pečena piletina s limunom
Urbana pola
Pohani tofu s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Rezanci s krušnim mrvicama
Fish&Chips u tortilji
Kroketi od piletine
Riba u bijelom umaku
Vege odresci s marinadom
Brusketa s avokadom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Nadjevene lignje
Brancinovo oko
Janjetina s medom od kadulje
Lagana sarma
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Hlebinska i pretepena juha
Zabavni kineski ravioli
Kunić na bijelo
Kobasica u pivu i pecivu
Mediteranski špageti
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Ljetni ražnjići
Povrtni lonac
Grickalica slanutak iz pećnice
Salata s mora
Svinjski file s povrćem
Račići na posteljici od povrća
Mediteranski kruščić s lovorom
Fina pikantna piletina
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill povrće na salatu
Piletina na kijevski način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mini shepherd's pie
Uzbudljivi kolač od blitve
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zlatna piletina
Blagdanska rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rajčica s kukuruzom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Meso s roštilja poslužite s aromatičnim umakom limete kojem ćete dodati začine i maslinovo ulje, a zatim se prepustite uživanju u okusima na brazilski način.

Sastojci

4 limete
1 glavica luka (100 g)
1 češanj češnjaka
1-2 ljute papričice
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina ili korijandera
2 žlice maslinovog ulja
600 g lungića
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Iscijedite sok limete te dodajte sitno nasjeckani luk, češnjak, narezanu ljutu papričicu, sol i papar.
  • 2 Umiješajte nasjeckani korijander i maslinovo ulje.
  • 3 Na zagrijanu namašćenu tavu stavite lungić narezan na odreske, pospite ga 1 žlicom Vegete i lagano popecite s jedne i druge strane.

Savjet

Korijander možete zamijeniti i nasjeckanim lišćem celera jer je aromatičniji od peršina.

Posluživanje

Umak od limete poslužite s pirjanom rižom i mesom s roštilja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 26.45 3 3
Kalcij mg 74.39 7 7
Kalij mg 208.65 6 6
Niacin mg 0.46 3 2
Vitamin C mg 86.21 115 96
Vitamin E mg 1.72 8 8
Vitamin A μg 117.39 3 2
Sol g 0.98 0 0
Bjelančevine g 1.68 - -
Vlakna g 5.68 - -
Ugljikohidrati g 14.2 - -
Masti g 7.16 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke