Meni Search

Gladna kao vuk

Umak od limete (Molho de limao)

Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teleći savici u umaku od grejpa
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Juha od gljiva
Odresci u umaku s češnjakom
Svinjski gulaš
Kuhana govedina s umakom od hrena
Meso u woku na indonezijski način
Povrtni lonac
Velika Britanija - Pastirska pita
Janjetina na padelu
Mladi krumpir s ajvarom
Piletina u egzotičnom umaku
Mesna rolada u tijestu
Fino varivo v loncu
Tortilje pikant
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mediteranski kruščić s lovorom
Harrisa janjetina s limunom
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Slasni burger sa slaninom i sirom
Ramstek s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina u pivu
Fino začinjena piletina
Sarma sa suhim mesom
Rebarca s grilla
Sočna rebarca
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kotlovina
Pašticada s njokima
Pikantni gulaš
Odresci s umakom od kupina
Teletina s pirjanim povrćem
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Slasni BBQ burgeri
Puretina s jabukom iz pećnice
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina s nadjevom od ajvara
Lazanje u tavi
Špageti s tikvicama
Glazirana patka s umakom od jabuka
Obojeni hamburger
Slatki lungić
Pileća krilca s roštilja
Quiche od bundeve, sira i luka
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Biftek rolice
Tuna burger
Ribarska popara
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Slatko twist pile
Medeni teleći kotleti
Pureća rolada s mlincima
Vratina s roštilja
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Neobične punjene paprike
Pizza sirni jastučići
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Macho hamburger
Odresci u paketiću
Ciganski odrezak
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ramsteak u seksi umaku
Pileća prsa iz pećnice
Mesne okruglice u umaku
Janjetina s medom od kadulje
Pureći hamburger
Fish&Chips u tortilji
Nadjeveni kaneloni u umaku
Punjena pečenka u vinu
Varivo od kelja i teletine
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Patka s mlincima
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Hrenovke u panceti
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Sočna Wellington pečenka
Govedina s lukom
Vegetarijanski čips
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kuhano meso s umakom od hrena
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Meso s roštilja poslužite s aromatičnim umakom limete kojem ćete dodati začine i maslinovo ulje, a zatim se prepustite uživanju u okusima na brazilski način.

Sastojci

4 limete
1 glavica luka (100 g)
1 češanj češnjaka
1-2 ljute papričice
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina ili korijandera
2 žlice maslinovog ulja
600 g lungića
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Iscijedite sok limete te dodajte sitno nasjeckani luk, češnjak, narezanu ljutu papričicu, sol i papar.
  • 2 Umiješajte nasjeckani korijander i maslinovo ulje.
  • 3 Na zagrijanu namašćenu tavu stavite lungić narezan na odreske, pospite ga 1 žlicom Vegete i lagano popecite s jedne i druge strane.

Savjet

Korijander možete zamijeniti i nasjeckanim lišćem celera jer je aromatičniji od peršina.

Posluživanje

Umak od limete poslužite s pirjanom rižom i mesom s roštilja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 26.45 3 3
Kalcij mg 74.39 7 7
Kalij mg 208.65 6 6
Niacin mg 0.46 3 2
Vitamin C mg 86.21 115 96
Vitamin E mg 1.72 8 8
Vitamin A μg 117.39 3 2
Sol g 0.98 0 0
Bjelančevine g 1.68 - -
Vlakna g 5.68 - -
Ugljikohidrati g 14.2 - -
Masti g 7.16 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke