Meni Search

Gladna kao vuk

Umak od limete (Molho de limao)

Harrisa janjetina s limunom
Biftek rolice
Slatko twist pile
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramstek s povrćem
Kuhana govedina s umakom od hrena
Tortilje pikant
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rebarca s grilla
Špageti s tikvicama
Piletina u pivu
Pileća prsa iz pećnice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Neobične punjene paprike
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Pureća rolada s mlincima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Meso u woku na indonezijski način
Velika Britanija - Pastirska pita
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Slatki lungić
Ribarska popara
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Janjetina na padelu
Odresci s umakom od kupina
Skandinavske rolice s cimetom
Tuna burger
Mesne okruglice u umaku
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Punjena pečenka u vinu
Piletina u aromatičnom omotaču
Vegetarijanski čips
Sočna Wellington pečenka
Pizza sirni jastučići
Svinjski gulaš
Fino varivo v loncu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Puretina s jabukom iz pećnice
Quiche od bundeve, sira i luka
Mladi krumpir s ajvarom
Pašticada s njokima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Povrtni lonac
Lazanje u tavi
Odresci u umaku s češnjakom
Teletina s pirjanim povrćem
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Fino začinjena piletina
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Kuhano meso s umakom od hrena
Nadjeveni kaneloni u umaku
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Mediteranski kruščić s lovorom
Mesna rolada u tijestu
Varivo od kelja i teletine
Janjetina s medom od kadulje
Pureći hamburger
Govedina s lukom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočna rebarca
Ramsteak u seksi umaku
Juha od gljiva
Sarma sa suhim mesom
Pikantni gulaš
Piletina u egzotičnom umaku
Slasni BBQ burgeri
Medeni teleći kotleti
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pileća krilca s roštilja
Odresci u paketiću
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Piletina s nadjevom od ajvara
Vratina s roštilja
Kotlovina
Patka s mlincima
Ciganski odrezak
Fish&Chips u tortilji
Macho hamburger
Obojeni hamburger
Slasni burger sa slaninom i sirom
Hrenovke u panceti
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Meso s roštilja poslužite s aromatičnim umakom limete kojem ćete dodati začine i maslinovo ulje, a zatim se prepustite uživanju u okusima na brazilski način.

Sastojci

4 limete
1 glavica luka (100 g)
1 češanj češnjaka
1-2 ljute papričice
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina ili korijandera
2 žlice maslinovog ulja
600 g lungića
1 žlica Vegete

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe25 min

  • 1 Iscijedite sok limete te dodajte sitno nasjeckani luk, češnjak, narezanu ljutu papričicu, sol i papar.
  • 2 Umiješajte nasjeckani korijander i maslinovo ulje.
  • 3 Na zagrijanu namašćenu tavu stavite lungić narezan na odreske, pospite ga 1 žlicom Vegete i lagano popecite s jedne i druge strane.

Savjet

Korijander možete zamijeniti i nasjeckanim lišćem celera jer je aromatičniji od peršina.

Posluživanje

Umak od limete poslužite s pirjanom rižom i mesom s roštilja.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 26.45 3 3
Kalcij mg 74.39 7 7
Kalij mg 208.65 6 6
Niacin mg 0.46 3 2
Vitamin C mg 86.21 115 96
Vitamin E mg 1.72 8 8
Vitamin A μg 117.39 3 2
Sol g 0.98 0 0
Bjelančevine g 1.68 - -
Vlakna g 5.68 - -
Ugljikohidrati g 14.2 - -
Masti g 7.16 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke