Meni Search

Ful nabrijan

Urbana pola

Ramsteak u seksi umaku
Prežgana juha
Mesne okruglice
Manastirski đuveč
Ražnjići od lososa
Piletina sa šafranom
Teleći odresci u umaku od višanja
Fileti lososa u finom umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mirisna pečenka
Ljetni ražnjići
Mediteranski kruščić s lovorom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Vratina sa sezonskim povrćem
Bugarska pita od krumpira
Rolice od blitve
Mini lazanje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brusketa s avokadom
Povrtni ražnjići
Piletina Kiev
Janjetina s medom od kadulje
Salata od liganja
Aromatizirani kruh
Salata s mora
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rajčica s kukuruzom
Proljetna janjetina
Lagana sarma
Proljetno meso i povrće iz woka
Uzbudljivi kolač od blitve
Mediteranski špageti
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Piletina laganini
Kobasica u pivu i pecivu
Vege odresci s marinadom
Grickalica slanutak iz pećnice
Okruglice u umaku od rajčice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Roštilj s umakom Romesco
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Blagdanska rolada
Kunić na bijelo
Meksička party salata
Pohani tofu s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Delikatesna junetina na češki
Umak od limete (Molho de limao)
Popečci od tikvica
Lignje s povrćem i smokvama
Marinirana piletina s roštilja
Povrtni lonac
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fini gulaš od gljiva
Dagnje na buzaru
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brancinovo oko
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lungić u sendviču
Sočna pureća rolada
Pečena piletina s limunom
Hrskavi trokuti
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice na ražnjiću
Irska janjetina
Lungić s povrćem
Meso s repom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Krem juha od tikvica
Tjestenina fuži s tartufima
Zabavni kineski ravioli
Grdobina s povrćem
Zlatna piletina
Kuhano meso s umakom od hrena
Čarobna ljetna piletina
Pizza s tunom
Sočna rebarca
Voćna juha od višanja
Račići na posteljici od povrća
Pašticada s njokima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Norveška krem juha od ribe i kozica
Svinjski file s povrćem
Nadjevene lignje
Pileći bataci s umakom od luka
Kroketi od piletine
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fish&Chips u tortilji
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Belgija - Salade Liégeoise
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pizza sirni jastučići
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Janjetina na padelu
Grill povrće na salatu
Kaštelanski makaruni
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočni pureći ražnjići
Grdobina u pikantnoj šalši
Sendvič s avokadom
Grill vratina u sendviču
Miješani grill
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rezanci s krušnim mrvicama
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lignje na šumskom rižotu
Riba u bijelom umaku
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grill pirjana piletina s roštilja
Fina pikantna piletina
Pirjani kunić
Šampinjoni u palačinki
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Da običan krumpir može biti delicija, to svi znamo. Predlažemo da pripremite urbanu polu - krumpir pažljivo zarežete te naizmjence slažite sir i slaninu te zapecite. Dobitna kombinacija koja će osvojiti i zahtjevne krumpiroljupce.

Sastojci

1kg mladog krumpira (srednje veličine – obavezno paziti da svi krumpiri budu iste veličine)
1 vrećica Vegeta twist za krumpir
50 ml maslinovog ulja
200 g gaude narezane na deblje šnite
150 g Podravskog špeka Podravka
150 g kiselog vrhnja
50 g majoneze
1 žlica narezanog vlasca

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 60 min

  • 1 Krumpir dobro očetkajte i operite, ali ga nemojte guliti. Pažljivo ga zarežite po širini u razmacima od 3-4 mm ali ne do kraja.
  • 2 Pospite ih Vegeta twistom za krumpir, prelijte maslinovim uljem i posložite u lim za pečenje obložen pek papirom.
  • 3 Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 30-35 minuta. Izvadite ih, pa u zareze naizmjence slažite sir i špek narezane na manje deblje šnite. Vratite u pećnicu i pecite još 15-20 minuta.
  • 4 Izvadite iz pećnice, pustite da se ohlade 10-ak minuta.

Savjet

Špek možete zamijeniti šunkom ili pancetom.

Posluživanje

Poslužite s kiselim vrhnjem pomiješanim s majonezom i vlascem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke