Meni Search

Ful nabrijan

Urbana pola

Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Meso s repom
Kuhano meso s umakom od hrena
Belgija - Salade Liégeoise
Irska janjetina
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Brancinovo oko
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski file s povrćem
Ljetni ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zanimljiva salata s kikirikijem
Grill povrće na salatu
Hrskavi trokuti
Pizza s tunom
Pileći bataci s umakom od luka
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Miješani grill
Popečci od tikvica
Grdobina u pikantnoj šalši
Pirjani kunić
Janjetina s medom od kadulje
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Dagnje na buzaru
Teleći savici u umaku od grejpa
Račići na posteljici od povrća
Fini gulaš od gljiva
Bugarska pita od krumpira
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mirisna pečenka
Salata s mora
Ražnjići od lososa
Grickalica slanutak iz pećnice
Brusketa s avokadom
Mediteranski špageti
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lungić u sendviču
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mesne okruglice
Manastirski đuveč
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rajčica s kukuruzom
Proljetno meso i povrće iz woka
Pohani tofu s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grill vratina u sendviču
Fina pikantna piletina
Vratina sa sezonskim povrćem
Kaštelanski makaruni
Zlatna piletina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Aromatizirani kruh
Piletina laganini
Sendvič s avokadom
Nadjevene lignje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Delikatesna junetina na češki
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pizza sirni jastučići
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Sočna pureća rolada
Povrtni lonac
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ramsteak u seksi umaku
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Sočna rebarca
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Okruglice u umaku od rajčice
Lagana sarma
Kroketi od piletine
Zabavni kineski ravioli
Blagdanska rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Janjetina na padelu
Fileti lososa u finom umaku
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Šampinjoni u palačinki
Grill oslić u aromatičnoj korici
Čarobna ljetna piletina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pečena piletina s limunom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Fish&Chips u tortilji
Pašticada s njokima
Lungić s povrćem
Grdobina s povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kobasica u pivu i pecivu
Kunić na bijelo
Jabučni krumpirići s cimetom
Povrtni ražnjići
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mediteranski kruščić s lovorom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lignje na šumskom rižotu
Rezanci s krušnim mrvicama
Uzbudljivi kolač od blitve
Piletina Kiev
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mesne okruglice na ražnjiću
Umak od limete (Molho de limao)
Tjestenina fuži s tartufima
Proljetna janjetina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Meksička party salata
Prežgana juha
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Voćna juha od višanja
Sočni pureći ražnjići
Marinirana piletina s roštilja
Krem juha od tikvica
Mini lazanje
Lignje s povrćem i smokvama
Roštilj s umakom Romesco
Grill pirjana piletina s roštilja
Riba u bijelom umaku
Rolice od blitve
Salata od liganja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Vege odresci s marinadom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Da običan krumpir može biti delicija, to svi znamo. Predlažemo da pripremite urbanu polu - krumpir pažljivo zarežete te naizmjence slažite sir i slaninu te zapecite. Dobitna kombinacija koja će osvojiti i zahtjevne krumpiroljupce.

Sastojci

1kg mladog krumpira (srednje veličine – obavezno paziti da svi krumpiri budu iste veličine)
1 vrećica Vegeta twist za krumpir
50 ml maslinovog ulja
200 g gaude narezane na deblje šnite
150 g Podravskog špeka Podravka
150 g kiselog vrhnja
50 g majoneze
1 žlica narezanog vlasca

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 60 min

  • 1 Krumpir dobro očetkajte i operite, ali ga nemojte guliti. Pažljivo ga zarežite po širini u razmacima od 3-4 mm ali ne do kraja.
  • 2 Pospite ih Vegeta twistom za krumpir, prelijte maslinovim uljem i posložite u lim za pečenje obložen pek papirom.
  • 3 Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 30-35 minuta. Izvadite ih, pa u zareze naizmjence slažite sir i špek narezane na manje deblje šnite. Vratite u pećnicu i pecite još 15-20 minuta.
  • 4 Izvadite iz pećnice, pustite da se ohlade 10-ak minuta.

Savjet

Špek možete zamijeniti šunkom ili pancetom.

Posluživanje

Poslužite s kiselim vrhnjem pomiješanim s majonezom i vlascem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke