Meni Search

Ful nabrijan

Urbana pola

Grdobina s povrćem
Pizza sirni jastučići
Manastirski đuveč
Voćna juha od višanja
Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice na ražnjiću
Kunić na bijelo
Mirisna pečenka
Mediteranski špageti
Grill povrće na salatu
Uzbudljivi kolač od blitve
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Meksička party salata
Roštilj s umakom Romesco
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Meso s repom
Vege odresci s marinadom
Janjetina s medom od kadulje
Vratina sa sezonskim povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Ražnjići od lososa
Sendvič s avokadom
Riba u bijelom umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Fileti lososa u finom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Povrtni ražnjići
Krem juha od tikvica
Mesne okruglice
Povrtni lonac
Belgija - Salade Liégeoise
Grill pirjana piletina s roštilja
Ljetni ražnjići
Lungić s povrćem
Pečena piletina s limunom
Lagana sarma
Umak od limete (Molho de limao)
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pizza s tunom
Čarobna ljetna piletina
Nadjevene lignje
Pohani tofu s povrćem
Piletina laganini
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Delikatesna junetina na češki
Lignje s povrćem i smokvama
Salata od liganja
Jabučni krumpirići s cimetom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mediteranski kruščić s lovorom
Kroketi od piletine
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Svinjski file s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Rajčica s kukuruzom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočna pureća rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Popečci od tikvica
Pirjani kunić
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brusketa s avokadom
Brancinovo oko
Blagdanska rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Grdobina u pikantnoj šalši
Sočna rebarca
Zlatna piletina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina Kiev
Okruglice u umaku od rajčice
Pašticada s njokima
Rezanci s krušnim mrvicama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Nadjeveni kaneloni u umaku
Miješani grill
Tjestenina fuži s tartufima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Janjetina na padelu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Piletina sa šafranom
Dagnje na buzaru
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mini lazanje
Lungić u sendviču
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Fina pikantna piletina
Šampinjoni u palačinki
Aromatizirani kruh
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rolice od blitve
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fish&Chips u tortilji
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Salata s mora
Kuhano meso s umakom od hrena
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Marinirana piletina s roštilja
Grickalica slanutak iz pećnice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočni pureći ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći savici u umaku od grejpa
Grill vratina u sendviču
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Fini gulaš od gljiva
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kaštelanski makaruni
Hrskavi trokuti
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Račići na posteljici od povrća
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Proljetna janjetina
Kobasica u pivu i pecivu
Irska janjetina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Prežgana juha
Proljetno meso i povrće iz woka
Bugarska pita od krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Da običan krumpir može biti delicija, to svi znamo. Predlažemo da pripremite urbanu polu - krumpir pažljivo zarežete te naizmjence slažite sir i slaninu te zapecite. Dobitna kombinacija koja će osvojiti i zahtjevne krumpiroljupce.

Sastojci

1kg mladog krumpira (srednje veličine – obavezno paziti da svi krumpiri budu iste veličine)
1 vrećica Vegeta twist za krumpir
50 ml maslinovog ulja
200 g gaude narezane na deblje šnite
150 g Podravskog špeka Podravka
150 g kiselog vrhnja
50 g majoneze
1 žlica narezanog vlasca

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 60 min

  • 1 Krumpir dobro očetkajte i operite, ali ga nemojte guliti. Pažljivo ga zarežite po širini u razmacima od 3-4 mm ali ne do kraja.
  • 2 Pospite ih Vegeta twistom za krumpir, prelijte maslinovim uljem i posložite u lim za pečenje obložen pek papirom.
  • 3 Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 30-35 minuta. Izvadite ih, pa u zareze naizmjence slažite sir i špek narezane na manje deblje šnite. Vratite u pećnicu i pecite još 15-20 minuta.
  • 4 Izvadite iz pećnice, pustite da se ohlade 10-ak minuta.

Savjet

Špek možete zamijeniti šunkom ili pancetom.

Posluživanje

Poslužite s kiselim vrhnjem pomiješanim s majonezom i vlascem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke