Meni Search

Ful nabrijan

Urbana pola

Bugarska pita od krumpira
Povrtni lonac
Mediteranski špageti
Jabučni krumpirići s cimetom
Rajčica s kukuruzom
Pizza s tunom
Rolice od blitve
Grdobina s povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Nadjevene lignje
Miješani grill
Meksička party salata
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zabavni kineski ravioli
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Popečci od tikvica
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fish&Chips u tortilji
Zlatna piletina
Vege odresci s marinadom
Marinirana piletina s roštilja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mediteranski kruščić s lovorom
Vratina sa sezonskim povrćem
Krem juha od tikvica
Voćna juha od višanja
Blagdanska rolada
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kroketi od piletine
Pohani tofu s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Čarobna ljetna piletina
Teleći odresci u umaku od višanja
Kobasica u pivu i pecivu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Sendvič s avokadom
Piletina Kiev
Irska janjetina
Lungić s povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Pašticada s njokima
Proljetna janjetina
Sočna pureća rolada
Ramsteak u seksi umaku
Riba u bijelom umaku
Dagnje na buzaru
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Okruglice u umaku od rajčice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Fina pikantna piletina
Kunić na bijelo
Kaštelanski makaruni
Grickalica slanutak iz pećnice
Meso s repom
Aromatizirani kruh
Prežgana juha
Mesne okruglice na ražnjiću
Lagana sarma
Pečena piletina s limunom
Fileti lososa u finom umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Delikatesna junetina na češki
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Račići na posteljici od povrća
Manastirski đuveč
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Janjetina s medom od kadulje
Mesne okruglice
Proljetno meso i povrće iz woka
Teleći savici u umaku od grejpa
Roštilj s umakom Romesco
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ražnjići od lososa
Lungić u sendviču
Pirjani kunić
Povrtni ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Ljetni ražnjići
Lignje s povrćem i smokvama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grdobina u pikantnoj šalši
Tjestenina fuži s tartufima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rezanci s krušnim mrvicama
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Piletina sa šafranom
Grill povrće na salatu
Šampinjoni u palačinki
Fini gulaš od gljiva
Zanimljiva salata s kikirikijem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski file s povrćem
Janjetina na padelu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata od liganja
Piletina laganini
Mirisna pečenka
Pizza sirni jastučići
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Brancinovo oko
Sočna rebarca
Mini lazanje
Lignje na šumskom rižotu
Hrskavi trokuti
Grill vratina u sendviču
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Belgija - Salade Liégeoise
Grill pirjana piletina s roštilja
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Salata s mora
Brusketa s avokadom
Sočni pureći ražnjići
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Da običan krumpir može biti delicija, to svi znamo. Predlažemo da pripremite urbanu polu - krumpir pažljivo zarežete te naizmjence slažite sir i slaninu te zapecite. Dobitna kombinacija koja će osvojiti i zahtjevne krumpiroljupce.

Sastojci

1kg mladog krumpira (srednje veličine – obavezno paziti da svi krumpiri budu iste veličine)
1 vrećica Vegeta twist za krumpir
50 ml maslinovog ulja
200 g gaude narezane na deblje šnite
150 g Podravskog špeka Podravka
150 g kiselog vrhnja
50 g majoneze
1 žlica narezanog vlasca

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 60 min

  • 1 Krumpir dobro očetkajte i operite, ali ga nemojte guliti. Pažljivo ga zarežite po širini u razmacima od 3-4 mm ali ne do kraja.
  • 2 Pospite ih Vegeta twistom za krumpir, prelijte maslinovim uljem i posložite u lim za pečenje obložen pek papirom.
  • 3 Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 30-35 minuta. Izvadite ih, pa u zareze naizmjence slažite sir i špek narezane na manje deblje šnite. Vratite u pećnicu i pecite još 15-20 minuta.
  • 4 Izvadite iz pećnice, pustite da se ohlade 10-ak minuta.

Savjet

Špek možete zamijeniti šunkom ili pancetom.

Posluživanje

Poslužite s kiselim vrhnjem pomiješanim s majonezom i vlascem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke