Meni Search

Ful nabrijan

Urbana pola

Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Delikatesna junetina na češki
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Svinjski file s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Zlatna piletina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grdobina u pikantnoj šalši
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Čarobna ljetna piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Umak od limete (Molho de limao)
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pizza sirni jastučići
Lagana sarma
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grill pirjana piletina s roštilja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pirjani kunić
Blagdanska rolada
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kuhano meso s umakom od hrena
Aromatizirani kruh
Pašticada s njokima
Roštilj s umakom Romesco
Ražnjići od lososa
Irska janjetina
Račići na posteljici od povrća
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mini lazanje
Zabavni kineski ravioli
Popečci od tikvica
Mediteranski špageti
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Pečena piletina s limunom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći odresci u umaku od višanja
Ljetni ražnjići
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Manastirski đuveč
Sendvič s avokadom
Proljetna janjetina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Fina pikantna piletina
Lignje s povrćem i smokvama
Povrtni lonac
Grdobina s povrćem
Kroketi od piletine
Mesne okruglice na ražnjiću
Okruglice u umaku od rajčice
Sočni pureći ražnjići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Voćna juha od višanja
Uzbudljivi kolač od blitve
Sočna pureća rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Tjestenina fuži s tartufima
Bugarska pita od krumpira
Mediteranski kruščić s lovorom
Marinirana piletina s roštilja
Piletina Kiev
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći savici u umaku od grejpa
Meso s repom
Fileti lososa u finom umaku
Rolice od blitve
Riba u bijelom umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mirisna pečenka
Belgija - Salade Liégeoise
Kaštelanski makaruni
Šampinjoni u palačinki
Meksička party salata
Povrtni ražnjići
Kunić na bijelo
Vege odresci s marinadom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fini gulaš od gljiva
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kobasica u pivu i pecivu
Vratina sa sezonskim povrćem
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lungić s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Pizza s tunom
Salata od liganja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Salata s mora
Lungić u sendviču
Dagnje na buzaru
Grill vratina u sendviču
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Prežgana juha
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pileći bataci s umakom od luka
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramsteak u seksi umaku
Krem juha od tikvica
Piletina laganini
Brancinovo oko
Rajčica s kukuruzom
Fish&Chips u tortilji
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Janjetina na padelu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lignje na šumskom rižotu
Grill povrće na salatu
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Brusketa s avokadom
Sočna rebarca
Miješani grill
Nadjevene lignje
Zanimljiva salata s kikirikijem
Grickalica slanutak iz pećnice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Da običan krumpir može biti delicija, to svi znamo. Predlažemo da pripremite urbanu polu - krumpir pažljivo zarežete te naizmjence slažite sir i slaninu te zapecite. Dobitna kombinacija koja će osvojiti i zahtjevne krumpiroljupce.

Sastojci

1kg mladog krumpira (srednje veličine – obavezno paziti da svi krumpiri budu iste veličine)
1 vrećica Vegeta twist za krumpir
50 ml maslinovog ulja
200 g gaude narezane na deblje šnite
150 g Podravskog špeka Podravka
150 g kiselog vrhnja
50 g majoneze
1 žlica narezanog vlasca

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 60 min

  • 1 Krumpir dobro očetkajte i operite, ali ga nemojte guliti. Pažljivo ga zarežite po širini u razmacima od 3-4 mm ali ne do kraja.
  • 2 Pospite ih Vegeta twistom za krumpir, prelijte maslinovim uljem i posložite u lim za pečenje obložen pek papirom.
  • 3 Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 30-35 minuta. Izvadite ih, pa u zareze naizmjence slažite sir i špek narezane na manje deblje šnite. Vratite u pećnicu i pecite još 15-20 minuta.
  • 4 Izvadite iz pećnice, pustite da se ohlade 10-ak minuta.

Savjet

Špek možete zamijeniti šunkom ili pancetom.

Posluživanje

Poslužite s kiselim vrhnjem pomiješanim s majonezom i vlascem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke