Meni Search

Ful nabrijan

Urbana pola

Janjetina s medom od kadulje
Račići na posteljici od povrća
Bugarska pita od krumpira
Popečci od tikvica
Fina pikantna piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Čarobna ljetna piletina
Kaštelanski makaruni
Sočna rebarca
Kobasica u pivu i pecivu
Rolice od blitve
Ražnjići od lososa
Piletina sa šafranom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileći bataci s umakom od luka
Uzbudljivi kolač od blitve
Pečena piletina s limunom
Ljetni ražnjići
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Irska janjetina
Šampinjoni u palačinki
Kolinjsko zelje s frišketinom
Meso s repom
Fish&Chips u tortilji
Belgija - Salade Liégeoise
Piletina laganini
Mesne okruglice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Vege odresci s marinadom
Proljetno meso i povrće iz woka
Kroketi od piletine
Tjestenina fuži s tartufima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Vratina sa sezonskim povrćem
Sočna pureća rolada
Marinirana piletina s roštilja
Zabavni kineski ravioli
Okruglice u umaku od rajčice
Kunić na bijelo
Brancinovo oko
Proljetna janjetina
Rajčica s kukuruzom
Fileti lososa u finom umaku
Prežgana juha
Hrskavi trokuti
Meksička party salata
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Sendvič s avokadom
Kuhano meso s umakom od hrena
Svinjski file s povrćem
Lagana sarma
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Riba u bijelom umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brusketa s avokadom
Manastirski đuveč
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Salata s mora
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lungić s povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Grdobina s povrćem
Mirisna pečenka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grill pirjana piletina s roštilja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Delikatesna junetina na češki
Zlatna piletina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grill vratina u sendviču
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grdobina u pikantnoj šalši
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill povrće na salatu
Nadjevene lignje
Miješani grill
Mediteranski špageti
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pizza s tunom
Fini gulaš od gljiva
Mesne okruglice na ražnjiću
Krem juha od tikvica
Voćna juha od višanja
Mediteranski kruščić s lovorom
Pizza sirni jastučići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teleći odresci u umaku od višanja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata od liganja
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pohani tofu s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Blagdanska rolada
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Rezanci s krušnim mrvicama
Pirjani kunić
Sočni pureći ražnjići
Lungić u sendviču
Mini lazanje
Piletina Kiev
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Janjetina na padelu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Roštilj s umakom Romesco
Jabučni krumpirići s cimetom
Lignje na šumskom rižotu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Aromatizirani kruh
Grickalica slanutak iz pećnice
Pašticada s njokima
Lignje s povrćem i smokvama
Povrtni lonac
Norveška krem juha od ribe i kozica
Dagnje na buzaru
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Povrtni ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Da običan krumpir može biti delicija, to svi znamo. Predlažemo da pripremite urbanu polu - krumpir pažljivo zarežete te naizmjence slažite sir i slaninu te zapecite. Dobitna kombinacija koja će osvojiti i zahtjevne krumpiroljupce.

Sastojci

1kg mladog krumpira (srednje veličine – obavezno paziti da svi krumpiri budu iste veličine)
1 vrećica Vegeta twist za krumpir
50 ml maslinovog ulja
200 g gaude narezane na deblje šnite
150 g Podravskog špeka Podravka
150 g kiselog vrhnja
50 g majoneze
1 žlica narezanog vlasca

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 60 min

  • 1 Krumpir dobro očetkajte i operite, ali ga nemojte guliti. Pažljivo ga zarežite po širini u razmacima od 3-4 mm ali ne do kraja.
  • 2 Pospite ih Vegeta twistom za krumpir, prelijte maslinovim uljem i posložite u lim za pečenje obložen pek papirom.
  • 3 Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 30-35 minuta. Izvadite ih, pa u zareze naizmjence slažite sir i špek narezane na manje deblje šnite. Vratite u pećnicu i pecite još 15-20 minuta.
  • 4 Izvadite iz pećnice, pustite da se ohlade 10-ak minuta.

Savjet

Špek možete zamijeniti šunkom ili pancetom.

Posluživanje

Poslužite s kiselim vrhnjem pomiješanim s majonezom i vlascem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke