Meni Search

Ful nabrijana

Urbana pola

Proljetna janjetina
Manastirski đuveč
Kroketi od piletine
Fina pikantna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Pileći bataci s umakom od luka
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grdobina s povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mini shepherd's pie
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ražnjići od lososa
Odresci u umaku s češnjakom
Viška pogača
Turske pizze
Blagdanska rolada
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Hrskava pileća krilca
Ramsteak u seksi umaku
Riba u bijelom umaku
Janjetina na padelu
Kuhano meso s umakom od hrena
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lazanje s lignjama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice na ražnjiću
Povrtni ražnjići
Zlatna piletina
Fish&Chips u tortilji
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rolice od blitve
Bugarska pita od krumpira
Lignje s manistrom u škartocu
Pogača sa sardinom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pečena piletina s limunom
Ljetni ražnjići
Miješani grill
Šampinjoni u palačinki
Lignje na šumskom rižotu
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice
Fini gulaš od gljiva
Salata s mora
Martinjska guska s hajdinom kašom
Čarobna ljetna piletina
Sendvič s avokadom
Teleći odresci u umaku od višanja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lagana sarma
Krem juha od tikvica
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grickalica slanutak iz pećnice
Okruglice u umaku od rajčice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Mirisna pečenka
Grill povrće na salatu
Zabavni kineski ravioli
Hrskavi trokuti
Rajčica s kukuruzom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Umak od limete (Molho de limao)
Teleći savici u umaku od grejpa
Lungić s povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Janjetina s medom od kadulje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Roštilj s umakom Romesco
Meksička party salata
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Piletina laganini
Hlebinska i pretepena juha
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lignje s povrćem i smokvama
Marinirana piletina s roštilja
Nadjevene lignje
Aromatizirani kruh
Mediteranski kruščić s lovorom
Špageti s ribom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Meso s repom
Mediteranski špageti
Jabučni krumpirići s cimetom
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill vratina u sendviču
Piletina na kijevski način
Irska janjetina
Proljetno meso i povrće iz woka
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Sočna pureća rolada
Lungić u sendviču
Voćna juha od višanja
Piletina Kiev
Rezanci s krušnim mrvicama
Ossobuco
Salata od liganja
Prežgana juha
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Belgija - Salade Liégeoise
Kunić na bijelo
Brancinovo oko
Popečci od tikvica
Vege odresci s marinadom
Mini lazanje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Povrtni lonac
Grill pirjana piletina s roštilja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Sočni pureći ražnjići
Sočna rebarca
Pirjani kunić
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pohani tofu s povrćem
Račići na posteljici od povrća
Pizza s tunom
Odresci od morskog psa
Svinjski file s povrćem
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Fileti lososa u finom umaku
Delikatesna junetina na češki
Kaštelanski makaruni
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pizza sirni jastučići
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Da običan krumpir može biti delicija, to svi znamo. Predlažemo da pripremite urbanu polu - krumpir pažljivo zarežete te naizmjence slažite sir i slaninu te zapecite. Dobitna kombinacija koja će osvojiti i zahtjevne krumpiroljupce.

Sastojci

1kg mladog krumpira (srednje veličine – obavezno paziti da svi krumpiri budu iste veličine)
1 vrećica Vegeta twist za krumpir
50 ml maslinovog ulja
200 g gaude narezane na deblje šnite
150 g Podravskog špeka Podravka
150 g kiselog vrhnja
50 g majoneze
1 žlica narezanog vlasca

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 60 min

  • 1 Krumpir dobro očetkajte i operite, ali ga nemojte guliti. Pažljivo ga zarežite po širini u razmacima od 3-4 mm ali ne do kraja.
  • 2 Pospite ih Vegeta twistom za krumpir, prelijte maslinovim uljem i posložite u lim za pečenje obložen pek papirom.
  • 3 Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 30-35 minuta. Izvadite ih, pa u zareze naizmjence slažite sir i špek narezane na manje deblje šnite. Vratite u pećnicu i pecite još 15-20 minuta.
  • 4 Izvadite iz pećnice, pustite da se ohlade 10-ak minuta.

Savjet

Špek možete zamijeniti šunkom ili pancetom.

Posluživanje

Poslužite s kiselim vrhnjem pomiješanim s majonezom i vlascem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke