Meni Search

Ful nabrijana

Urbana pola

Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Salata s mora
Voćna juha od višanja
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lungić s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grill vratina u sendviču
Grill oslić u aromatičnoj korici
Irska janjetina
Proljetno meso i povrće iz woka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Delikatesna junetina na češki
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lignje s povrćem i smokvama
Tjestenina fuži s tartufima
Manastirski đuveč
Hrskavi trokuti
Kunić na bijelo
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grdobina u pikantnoj šalši
Čarobna ljetna piletina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Krem juha od tikvica
Pogača sa sardinom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Svinjski file s povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Salata od liganja
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grickalica slanutak iz pećnice
Ljetni ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Lignje s manistrom u škartocu
Mesne okruglice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brancinovo oko
Povrtni ražnjići
Meso s repom
Mediteranski kruščić s lovorom
Blagdanska rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Pileći bataci s umakom od luka
Roštilj s umakom Romesco
Prežgana juha
Kroketi od piletine
Ramsteak u seksi umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zlatna piletina
Odresci u umaku s češnjakom
Sočna pureća rolada
Fini gulaš od gljiva
Šampinjoni u palačinki
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lagana sarma
Lignje na šumskom rižotu
Hrskava pileća krilca
Rajčica s kukuruzom
Ražnjići od lososa
Proljetna janjetina
Meksička party salata
Kobasica u pivu i pecivu
Grdobina s povrćem
Hlebinska i pretepena juha
Fish&Chips u tortilji
Piletina sa šafranom
Marinirana piletina s roštilja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Janjetina na padelu
Janjetina s medom od kadulje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Uzbudljivi kolač od blitve
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grill povrće na salatu
Martinjska guska s hajdinom kašom
Pizza sirni jastučići
Miješani grill
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mini shepherd's pie
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Umak od limete (Molho de limao)
Špageti s ribom
Rezanci s krušnim mrvicama
Jabučni krumpirići s cimetom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Sočna rebarca
Piletina Kiev
Okruglice u umaku od rajčice
Povrtni lonac
Viška pogača
Fina pikantna piletina
Riba u bijelom umaku
Lazanje s lignjama
Vege odresci s marinadom
Sendvič s avokadom
Lungić u sendviču
Račići na posteljici od povrća
Brusketa s avokadom
Pečena piletina s limunom
Zabavni kineski ravioli
Piletina na kijevski način
Aromatizirani kruh
Mediteranski špageti
BBQ svinjska rebarca u foliji
Nadjevene lignje
Turske pizze
Teleći savici u umaku od grejpa
Odresci od morskog psa
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Popečci od tikvica
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Pirjani kunić
Mesne okruglice na ražnjiću
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rolice od blitve
Belgija - Salade Liégeoise
Kaštelanski makaruni
Mirisna pečenka
Ossobuco
Pohani tofu s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pizza s tunom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kuhano meso s umakom od hrena
Bugarska pita od krumpira
Mini lazanje
Fileti lososa u finom umaku
Piletina laganini
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Da običan krumpir može biti delicija, to svi znamo. Predlažemo da pripremite urbanu polu - krumpir pažljivo zarežete te naizmjence slažite sir i slaninu te zapecite. Dobitna kombinacija koja će osvojiti i zahtjevne krumpiroljupce.

Sastojci

1kg mladog krumpira (srednje veličine – obavezno paziti da svi krumpiri budu iste veličine)
1 vrećica Vegeta twist za krumpir
50 ml maslinovog ulja
200 g gaude narezane na deblje šnite
150 g Podravskog špeka Podravka
150 g kiselog vrhnja
50 g majoneze
1 žlica narezanog vlasca

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 60 min

  • 1 Krumpir dobro očetkajte i operite, ali ga nemojte guliti. Pažljivo ga zarežite po širini u razmacima od 3-4 mm ali ne do kraja.
  • 2 Pospite ih Vegeta twistom za krumpir, prelijte maslinovim uljem i posložite u lim za pečenje obložen pek papirom.
  • 3 Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 30-35 minuta. Izvadite ih, pa u zareze naizmjence slažite sir i špek narezane na manje deblje šnite. Vratite u pećnicu i pecite još 15-20 minuta.
  • 4 Izvadite iz pećnice, pustite da se ohlade 10-ak minuta.

Savjet

Špek možete zamijeniti šunkom ili pancetom.

Posluživanje

Poslužite s kiselim vrhnjem pomiješanim s majonezom i vlascem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke