Meni Search

Ful nabrijana

Urbana pola

Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Salata od liganja
Voćna juha od višanja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina na padelu
Ljetni ražnjići
Mediteranski špageti
Janjetina s medom od kadulje
Mirisna pečenka
Aromatizirani kruh
Pirjani kunić
Pizza sirni jastučići
Blagdanska rolada
Krem juha od tikvica
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Hlebinska i pretepena juha
Lungić u sendviču
Mesne okruglice na ražnjiću
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kroketi od piletine
Povrtni lonac
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Umak od limete (Molho de limao)
Ossobuco
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mesne okruglice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Irska janjetina
Ramsteak u seksi umaku
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Šampinjoni u palačinki
BBQ svinjska rebarca u foliji
Salata s mora
Grickalica slanutak iz pećnice
Odresci u umaku s češnjakom
Riba u bijelom umaku
Zlatna piletina
Brancinovo oko
Lazanje s lignjama
Tjestenina fuži s tartufima
Rajčica s kukuruzom
Kaštelanski makaruni
Miješani grill
Meso s repom
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Nadjevene lignje
Lignje s povrćem i smokvama
Hrskava pileća krilca
Vege odresci s marinadom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina sa šafranom
Teleći savici u umaku od grejpa
Lagana sarma
Ražnjići od lososa
Piletina laganini
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grdobina s povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Fina pikantna piletina
Sendvič s avokadom
Proljetno meso i povrće iz woka
Povrtni ražnjići
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Belgija - Salade Liégeoise
Bugarska pita od krumpira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Račići na posteljici od povrća
Kuhano meso s umakom od hrena
Meksička party salata
Sočna pureća rolada
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Špageti s ribom
Pizza s tunom
Grill povrće na salatu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teleći odresci u umaku od višanja
Čarobna ljetna piletina
Zabavni kineski ravioli
Manastirski đuveč
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Piletina na kijevski način
Kunić na bijelo
Grdobina u pikantnoj šalši
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Marinirana piletina s roštilja
Okruglice u umaku od rajčice
Lungić s povrćem
Grill vratina u sendviču
Piletina Kiev
Uzbudljivi kolač od blitve
Pečena piletina s limunom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Viška pogača
Norveška krem juha od ribe i kozica
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mediteranski kruščić s lovorom
Rolice od blitve
Roštilj s umakom Romesco
Sočna rebarca
Mini shepherd's pie
Prežgana juha
Pohani tofu s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Martinjska guska s hajdinom kašom
Lignje s manistrom u škartocu
Proljetna janjetina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Grill pirjana piletina s roštilja
Popečci od tikvica
Nadjeveni kaneloni u umaku
Brusketa s avokadom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Hrskavi trokuti
Sočni pureći ražnjići
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rezanci s krušnim mrvicama
Odresci od morskog psa
Jabučni krumpirići s cimetom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kobasica u pivu i pecivu
Mini lazanje
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pogača sa sardinom
Delikatesna junetina na češki
Fileti lososa u finom umaku
Turske pizze
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Fini gulaš od gljiva
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Da običan krumpir može biti delicija, to svi znamo. Predlažemo da pripremite urbanu polu - krumpir pažljivo zarežete te naizmjence slažite sir i slaninu te zapecite. Dobitna kombinacija koja će osvojiti i zahtjevne krumpiroljupce.

Sastojci

1kg mladog krumpira (srednje veličine – obavezno paziti da svi krumpiri budu iste veličine)
1 vrećica Vegeta twist za krumpir
50 ml maslinovog ulja
200 g gaude narezane na deblje šnite
150 g Podravskog špeka Podravka
150 g kiselog vrhnja
50 g majoneze
1 žlica narezanog vlasca

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 60 min

  • 1 Krumpir dobro očetkajte i operite, ali ga nemojte guliti. Pažljivo ga zarežite po širini u razmacima od 3-4 mm ali ne do kraja.
  • 2 Pospite ih Vegeta twistom za krumpir, prelijte maslinovim uljem i posložite u lim za pečenje obložen pek papirom.
  • 3 Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 30-35 minuta. Izvadite ih, pa u zareze naizmjence slažite sir i špek narezane na manje deblje šnite. Vratite u pećnicu i pecite još 15-20 minuta.
  • 4 Izvadite iz pećnice, pustite da se ohlade 10-ak minuta.

Savjet

Špek možete zamijeniti šunkom ili pancetom.

Posluživanje

Poslužite s kiselim vrhnjem pomiješanim s majonezom i vlascem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke