Meni Search

Ful nabrijana

Urbana pola

Manastirski đuveč
Ljetni ražnjići
Rajčica s kukuruzom
Pečena piletina s limunom
Prežgana juha
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Zlatna piletina
Lazanje s lignjama
Meso s repom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kunić na bijelo
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Turske pizze
Kuhano meso s umakom od hrena
Pohani tofu s povrćem
Martinjska guska s hajdinom kašom
Tjestenina fuži s tartufima
Svinjski file s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Janjetina na padelu
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Janjetina s medom od kadulje
Nadjevene lignje
Lagana sarma
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pirjani kunić
Umak od limete (Molho de limao)
Mediteranski kruščić s lovorom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Grill vratina u sendviču
Delikatesna junetina na češki
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sendvič s avokadom
Vege odresci s marinadom
Fish&Chips u tortilji
Ramsteak u seksi umaku
Sočna pureća rolada
Hlebinska i pretepena juha
Grill pirjana piletina s roštilja
Grdobina u pikantnoj šalši
Mini shepherd's pie
Odresci u umaku s češnjakom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice na ražnjiću
Povrtni lonac
Grill povrće na salatu
Ossobuco
Lungić s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Irska janjetina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Okruglice u umaku od rajčice
Kobasica u pivu i pecivu
Proljetna janjetina
Brusketa s avokadom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Aromatizirani kruh
Rolice od blitve
Riba u bijelom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočni pureći ražnjići
Grickalica slanutak iz pećnice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kaštelanski makaruni
Rezanci s krušnim mrvicama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pizza sirni jastučići
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grdobina s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Marinirana piletina s roštilja
Fileti lososa u finom umaku
Bugarska pita od krumpira
Špageti s ribom
Pizza s tunom
Račići na posteljici od povrća
Kolinjsko zelje s frišketinom
Roštilj s umakom Romesco
Kroketi od piletine
Šampinjoni u palačinki
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci od morskog psa
Piletina na kijevski način
Meksička party salata
Mediteranski špageti
Salata s mora
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Miješani grill
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mesne okruglice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Voćna juha od višanja
Fina pikantna piletina
Ražnjići od lososa
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Salata od liganja
Povrtni ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Zabavni kineski ravioli
Piletina laganini
Čarobna ljetna piletina
Uzbudljivi kolač od blitve
Mirisna pečenka
Lignje s povrćem i smokvama
Piletina sa šafranom
Brancinovo oko
Hrskavi trokuti
Lungić u sendviču
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Sočna rebarca
Proljetno meso i povrće iz woka
Jabučni krumpirići s cimetom
Fini gulaš od gljiva
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Blagdanska rolada
Lignje s manistrom u škartocu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Hrskava pileća krilca
Pogača sa sardinom
Mini lazanje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Viška pogača
Belgija - Salade Liégeoise
Krem juha od tikvica
Pileći bataci s umakom od luka
Popečci od tikvica
Piletina Kiev
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Da običan krumpir može biti delicija, to svi znamo. Predlažemo da pripremite urbanu polu - krumpir pažljivo zarežete te naizmjence slažite sir i slaninu te zapecite. Dobitna kombinacija koja će osvojiti i zahtjevne krumpiroljupce.

Sastojci

1kg mladog krumpira (srednje veličine – obavezno paziti da svi krumpiri budu iste veličine)
1 vrećica Vegeta twist za krumpir
50 ml maslinovog ulja
200 g gaude narezane na deblje šnite
150 g Podravskog špeka Podravka
150 g kiselog vrhnja
50 g majoneze
1 žlica narezanog vlasca

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 60 min

  • 1 Krumpir dobro očetkajte i operite, ali ga nemojte guliti. Pažljivo ga zarežite po širini u razmacima od 3-4 mm ali ne do kraja.
  • 2 Pospite ih Vegeta twistom za krumpir, prelijte maslinovim uljem i posložite u lim za pečenje obložen pek papirom.
  • 3 Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 30-35 minuta. Izvadite ih, pa u zareze naizmjence slažite sir i špek narezane na manje deblje šnite. Vratite u pećnicu i pecite još 15-20 minuta.
  • 4 Izvadite iz pećnice, pustite da se ohlade 10-ak minuta.

Savjet

Špek možete zamijeniti šunkom ili pancetom.

Posluživanje

Poslužite s kiselim vrhnjem pomiješanim s majonezom i vlascem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke