Meni Search

Ful nabrijana

Urbana pola

Riba u bijelom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Prežgana juha
Piletina sa šafranom
Grdobina s povrćem
Svinjski file s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Kroketi od piletine
Lagana sarma
Belgija - Salade Liégeoise
Lignje s manistrom u škartocu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill povrće na salatu
Teleći savici u umaku od grejpa
Lungić u sendviču
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Delikatesna junetina na češki
Piletina Kiev
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci u umaku s češnjakom
Pizza sirni jastučići
Povrtni lonac
Zlatna piletina
Hrskavi trokuti
Pirjani kunić
Uzbudljivi kolač od blitve
Mediteranski kruščić s lovorom
Sočni pureći ražnjići
Brancinovo oko
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pizza s tunom
Okruglice u umaku od rajčice
Rolice od blitve
Grill vratina u sendviču
Salata od liganja
Mini lazanje
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Proljetna janjetina
Kaštelanski makaruni
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Umak od limete (Molho de limao)
Ramsteak u seksi umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Mesne okruglice na ražnjiću
Krem juha od tikvica
Hlebinska i pretepena juha
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kobasica u pivu i pecivu
Lungić s povrćem
Piletina na kijevski način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mesne okruglice
Kunić na bijelo
Pohani tofu s povrćem
Popečci od tikvica
Manastirski đuveč
Martinjska guska s hajdinom kašom
Piletina laganini
Mediteranski špageti
Tjestenina fuži s tartufima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grickalica slanutak iz pećnice
Kuhano meso s umakom od hrena
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Odresci od morskog psa
Sendvič s avokadom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fish&Chips u tortilji
Sočna pureća rolada
Povrtni ražnjići
Proljetno meso i povrće iz woka
Zabavni kineski ravioli
Irska janjetina
Jabučni krumpirići s cimetom
Aromatizirani kruh
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fileti lososa u finom umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Marinirana piletina s roštilja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Bugarska pita od krumpira
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Fini gulaš od gljiva
Nadjevene lignje
Špageti s ribom
Hrskava pileća krilca
Ossobuco
Viška pogača
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Janjetina na padelu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Voćna juha od višanja
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ražnjići od lososa
Mirisna pečenka
Turske pizze
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Blagdanska rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Pogača sa sardinom
Grdobina u pikantnoj šalši
Sočna rebarca
Janjetina s medom od kadulje
Rajčica s kukuruzom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Brusketa s avokadom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći odresci u umaku od višanja
Pečena piletina s limunom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Meksička party salata
Roštilj s umakom Romesco
Meso s repom
Grill pirjana piletina s roštilja
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Vege odresci s marinadom
Ljetni ražnjići
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lazanje s lignjama
Miješani grill
Lignje s povrćem i smokvama
Fina pikantna piletina
Salata s mora
Račići na posteljici od povrća
Kolinjsko zelje s frišketinom
Šampinjoni u palačinki
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mini shepherd's pie
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Da običan krumpir može biti delicija, to svi znamo. Predlažemo da pripremite urbanu polu - krumpir pažljivo zarežete te naizmjence slažite sir i slaninu te zapecite. Dobitna kombinacija koja će osvojiti i zahtjevne krumpiroljupce.

Sastojci

1kg mladog krumpira (srednje veličine – obavezno paziti da svi krumpiri budu iste veličine)
1 vrećica Vegeta twist za krumpir
50 ml maslinovog ulja
200 g gaude narezane na deblje šnite
150 g Podravskog špeka Podravka
150 g kiselog vrhnja
50 g majoneze
1 žlica narezanog vlasca

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 60 min

  • 1 Krumpir dobro očetkajte i operite, ali ga nemojte guliti. Pažljivo ga zarežite po širini u razmacima od 3-4 mm ali ne do kraja.
  • 2 Pospite ih Vegeta twistom za krumpir, prelijte maslinovim uljem i posložite u lim za pečenje obložen pek papirom.
  • 3 Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 30-35 minuta. Izvadite ih, pa u zareze naizmjence slažite sir i špek narezane na manje deblje šnite. Vratite u pećnicu i pecite još 15-20 minuta.
  • 4 Izvadite iz pećnice, pustite da se ohlade 10-ak minuta.

Savjet

Špek možete zamijeniti šunkom ili pancetom.

Posluživanje

Poslužite s kiselim vrhnjem pomiješanim s majonezom i vlascem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke