Meni Search

Ful nabrijana

Urbana pola

Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kobasica u pivu i pecivu
Mesne okruglice na ražnjiću
Povrtni lonac
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kroketi od piletine
Lignje s manistrom u škartocu
Pogača sa sardinom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lungić u sendviču
Pečena piletina s limunom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Povrtni ražnjići
Hrskavi trokuti
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Tjestenina fuži s tartufima
Račići na posteljici od povrća
Janjetina na padelu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski file s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Kunić na bijelo
Mini shepherd's pie
Okruglice u umaku od rajčice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rajčica s kukuruzom
Kaštelanski makaruni
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grdobina u pikantnoj šalši
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ražnjići od lososa
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina na kijevski način
Roštilj s umakom Romesco
Nadjevene lignje
Brancinovo oko
Ossobuco
Lignje s povrćem i smokvama
Belgija - Salade Liégeoise
Grickalica slanutak iz pećnice
Mediteranski špageti
Meso s repom
Mirisna pečenka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ljetni ražnjići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kuhano meso s umakom od hrena
Odresci u umaku s češnjakom
Teleći savici u umaku od grejpa
Brusketa s avokadom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Irska janjetina
Grill pirjana piletina s roštilja
Rolice od blitve
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Blagdanska rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Govedina s pireom i umakom od rajčice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočna rebarca
Čarobna ljetna piletina
Ramsteak u seksi umaku
Prežgana juha
Piletina laganini
Zlatna piletina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina sa šafranom
Mini lazanje
Grill vratina u sendviču
Lungić s povrćem
Mesne okruglice
Pirjani kunić
Meksička party salata
Mediteranski kruščić s lovorom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Hrskava pileća krilca
Fina pikantna piletina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Jabučni krumpirići s cimetom
Fish&Chips u tortilji
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hlebinska i pretepena juha
Manastirski đuveč
Popečci od tikvica
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill povrće na salatu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grdobina s povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fileti lososa u finom umaku
Viška pogača
Marinirana piletina s roštilja
Lazanje s lignjama
Uzbudljivi kolač od blitve
Teleći odresci u umaku od višanja
Fini gulaš od gljiva
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Špageti s ribom
Pizza sirni jastučići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Miješani grill
Vege odresci s marinadom
Turske pizze
Bugarska pita od krumpira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Krem juha od tikvica
Proljetna janjetina
Lignje na šumskom rižotu
Odresci od morskog psa
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina Kiev
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Šampinjoni u palačinki
Aromatizirani kruh
Salata s mora
Salata od liganja
Zabavni kineski ravioli
Sendvič s avokadom
Pizza s tunom
Lagana sarma
Delikatesna junetina na češki
Pohani tofu s povrćem
Riba u bijelom umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Sočna pureća rolada
Janjetina s medom od kadulje
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Voćna juha od višanja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Da običan krumpir može biti delicija, to svi znamo. Predlažemo da pripremite urbanu polu - krumpir pažljivo zarežete te naizmjence slažite sir i slaninu te zapecite. Dobitna kombinacija koja će osvojiti i zahtjevne krumpiroljupce.

Sastojci

1kg mladog krumpira (srednje veličine – obavezno paziti da svi krumpiri budu iste veličine)
1 vrećica Vegeta twist za krumpir
50 ml maslinovog ulja
200 g gaude narezane na deblje šnite
150 g Podravskog špeka Podravka
150 g kiselog vrhnja
50 g majoneze
1 žlica narezanog vlasca

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 60 min

  • 1 Krumpir dobro očetkajte i operite, ali ga nemojte guliti. Pažljivo ga zarežite po širini u razmacima od 3-4 mm ali ne do kraja.
  • 2 Pospite ih Vegeta twistom za krumpir, prelijte maslinovim uljem i posložite u lim za pečenje obložen pek papirom.
  • 3 Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 30-35 minuta. Izvadite ih, pa u zareze naizmjence slažite sir i špek narezane na manje deblje šnite. Vratite u pećnicu i pecite još 15-20 minuta.
  • 4 Izvadite iz pećnice, pustite da se ohlade 10-ak minuta.

Savjet

Špek možete zamijeniti šunkom ili pancetom.

Posluživanje

Poslužite s kiselim vrhnjem pomiješanim s majonezom i vlascem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke