Meni Search

Ful nabrijana

Urbana pola

Umak od limete (Molho de limao)
Grill pirjana piletina s roštilja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lagana sarma
Ossobuco
Lazanje s lignjama
Fish&Chips u tortilji
Turske pizze
Brusketa s avokadom
Pečena piletina s limunom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pizza s tunom
Sočna rebarca
Vege odresci s marinadom
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći odresci u umaku od višanja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teleći savici u umaku od grejpa
Ljetni ražnjići
Salata od liganja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Fini gulaš od gljiva
Fileti lososa u finom umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lignje s manistrom u škartocu
Rajčica s kukuruzom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grdobina u pikantnoj šalši
Marinirana piletina s roštilja
Mediteranski špageti
Mini lazanje
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočni pureći ražnjići
Mini shepherd's pie
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kroketi od piletine
Mesne okruglice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Janjetina s medom od kadulje
Zabavni kineski ravioli
Rolice od blitve
Pileći bataci s umakom od luka
Hrskavi trokuti
Odresci od morskog psa
Kuhano meso s umakom od hrena
Ražnjići od lososa
Špageti s ribom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Šampinjoni u palačinki
BBQ svinjska rebarca u foliji
Proljetno meso i povrće iz woka
Sendvič s avokadom
Piletina sa šafranom
Janjetina na padelu
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Čarobna ljetna piletina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Sočna pureća rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina na kijevski način
Prežgana juha
Račići na posteljici od povrća
Aromatizirani kruh
Miješani grill
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignje na šumskom rižotu
Grickalica slanutak iz pećnice
Irska janjetina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Popečci od tikvica
Pohani tofu s povrćem
Mirisna pečenka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Viška pogača
Kobasica u pivu i pecivu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Svinjski file s povrćem
Blagdanska rolada
Ramsteak u seksi umaku
Lungić s povrćem
Krem juha od tikvica
Uzbudljivi kolač od blitve
Belgija - Salade Liégeoise
Kunić na bijelo
Salata s mora
Voćna juha od višanja
Pizza sirni jastučići
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill vratina u sendviču
Meksička party salata
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pogača sa sardinom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Roštilj s umakom Romesco
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lungić u sendviču
Okruglice u umaku od rajčice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Povrtni lonac
Zlatna piletina
Grill povrće na salatu
Fina pikantna piletina
Jabučni krumpirići s cimetom
Odresci u umaku s češnjakom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Hlebinska i pretepena juha
Delikatesna junetina na češki
Meso s repom
Riba u bijelom umaku
Kaštelanski makaruni
Bugarska pita od krumpira
Proljetna janjetina
Povrtni ražnjići
Mediteranski kruščić s lovorom
Pirjani kunić
Hrskava pileća krilca
Manastirski đuveč
Nadjevene lignje
Brancinovo oko
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Grdobina s povrćem
Piletina laganini
Piletina Kiev
Rezanci s krušnim mrvicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Da običan krumpir može biti delicija, to svi znamo. Predlažemo da pripremite urbanu polu - krumpir pažljivo zarežete te naizmjence slažite sir i slaninu te zapecite. Dobitna kombinacija koja će osvojiti i zahtjevne krumpiroljupce.

Sastojci

1kg mladog krumpira (srednje veličine – obavezno paziti da svi krumpiri budu iste veličine)
1 vrećica Vegeta twist za krumpir
50 ml maslinovog ulja
200 g gaude narezane na deblje šnite
150 g Podravskog špeka Podravka
150 g kiselog vrhnja
50 g majoneze
1 žlica narezanog vlasca

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 60 min

  • 1 Krumpir dobro očetkajte i operite, ali ga nemojte guliti. Pažljivo ga zarežite po širini u razmacima od 3-4 mm ali ne do kraja.
  • 2 Pospite ih Vegeta twistom za krumpir, prelijte maslinovim uljem i posložite u lim za pečenje obložen pek papirom.
  • 3 Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 30-35 minuta. Izvadite ih, pa u zareze naizmjence slažite sir i špek narezane na manje deblje šnite. Vratite u pećnicu i pecite još 15-20 minuta.
  • 4 Izvadite iz pećnice, pustite da se ohlade 10-ak minuta.

Savjet

Špek možete zamijeniti šunkom ili pancetom.

Posluživanje

Poslužite s kiselim vrhnjem pomiješanim s majonezom i vlascem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke