Meni Search

Ful nabrijana

Urbana pola

Pizza sirni jastučići
Belgija - Salade Liégeoise
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mediteranski kruščić s lovorom
Salata s mora
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Proljetna janjetina
Martinjska guska s hajdinom kašom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Proljetno meso i povrće iz woka
Fini gulaš od gljiva
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teleći odresci u umaku od višanja
Piletina sa šafranom
Lignje s manistrom u škartocu
Kuhano meso s umakom od hrena
Umak od limete (Molho de limao)
Lungić u sendviču
Sendvič s avokadom
Povrtni ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Odresci u umaku s češnjakom
Meksička party salata
Manastirski đuveč
Piletina na kijevski način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Odresci od morskog psa
Ražnjići od lososa
Salata od liganja
Ossobuco
Brusketa s avokadom
Lignje na šumskom rižotu
Krem juha od tikvica
Mediteranski špageti
Rezanci s krušnim mrvicama
Okruglice u umaku od rajčice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kobasica u pivu i pecivu
Sočna pureća rolada
Ljetni ražnjići
Blagdanska rolada
Pohani tofu s povrćem
Račići na posteljici od povrća
Rolice od blitve
Fileti lososa u finom umaku
Aromatizirani kruh
Sočna rebarca
Uzbudljivi kolač od blitve
Vege odresci s marinadom
Grickalica slanutak iz pećnice
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kunić na bijelo
Rajčica s kukuruzom
Hlebinska i pretepena juha
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Mirisna pečenka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Turske pizze
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Janjetina s medom od kadulje
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Kroketi od piletine
Zabavni kineski ravioli
Hrskava pileća krilca
Fina pikantna piletina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill povrće na salatu
Popečci od tikvica
Lungić s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Mini lazanje
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Pogača sa sardinom
Grdobina s povrćem
Pizza s tunom
Teleći savici u umaku od grejpa
Pečena piletina s limunom
Irska janjetina
Mesne okruglice
Prežgana juha
Jabučni krumpirići s cimetom
Bugarska pita od krumpira
Nadjevene lignje
Miješani grill
Delikatesna junetina na češki
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Viška pogača
Lignje s povrćem i smokvama
Povrtni lonac
Grill oslić u aromatičnoj korici
Meso s repom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Riba u bijelom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočni pureći ražnjići
Svinjski file s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill vratina u sendviču
Roštilj s umakom Romesco
Piletina Kiev
Janjetina na padelu
Marinirana piletina s roštilja
Čarobna ljetna piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Lazanje s lignjama
Ramsteak u seksi umaku
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Špageti s ribom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Brancinovo oko
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grill pirjana piletina s roštilja
Kaštelanski makaruni
Voćna juha od višanja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mini shepherd's pie
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina laganini
Lagana sarma
Hrskavi trokuti
Pileći bataci s umakom od luka
Grdobina u pikantnoj šalši
Pirjani kunić
Zlatna piletina
Šampinjoni u palačinki
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Da običan krumpir može biti delicija, to svi znamo. Predlažemo da pripremite urbanu polu - krumpir pažljivo zarežete te naizmjence slažite sir i slaninu te zapecite. Dobitna kombinacija koja će osvojiti i zahtjevne krumpiroljupce.

Sastojci

1kg mladog krumpira (srednje veličine – obavezno paziti da svi krumpiri budu iste veličine)
1 vrećica Vegeta twist za krumpir
50 ml maslinovog ulja
200 g gaude narezane na deblje šnite
150 g Podravskog špeka Podravka
150 g kiselog vrhnja
50 g majoneze
1 žlica narezanog vlasca

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 60 min

  • 1 Krumpir dobro očetkajte i operite, ali ga nemojte guliti. Pažljivo ga zarežite po širini u razmacima od 3-4 mm ali ne do kraja.
  • 2 Pospite ih Vegeta twistom za krumpir, prelijte maslinovim uljem i posložite u lim za pečenje obložen pek papirom.
  • 3 Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 30-35 minuta. Izvadite ih, pa u zareze naizmjence slažite sir i špek narezane na manje deblje šnite. Vratite u pećnicu i pecite još 15-20 minuta.
  • 4 Izvadite iz pećnice, pustite da se ohlade 10-ak minuta.

Savjet

Špek možete zamijeniti šunkom ili pancetom.

Posluživanje

Poslužite s kiselim vrhnjem pomiješanim s majonezom i vlascem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke