Meni Search

Ful nabrijana

Urbana pola

Proljetna janjetina
Bugarska pita od krumpira
Salata od liganja
Pečena piletina s limunom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Fileti lososa u finom umaku
Kroketi od piletine
Pileći bataci s umakom od luka
Grill povrće na salatu
Mesne okruglice na ražnjiću
Janjetina na padelu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Popečci od tikvica
Meso s repom
Riba u bijelom umaku
Mediteranski špageti
Pohani tofu s povrćem
Fini gulaš od gljiva
Mediteranski kruščić s lovorom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lignje na šumskom rižotu
Jabučni krumpirići s cimetom
Mesne okruglice
Turske pizze
Salata s mora
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zlatna piletina
Aromatizirani kruh
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ražnjići od lososa
Hrskava pileća krilca
Delikatesna junetina na češki
Viška pogača
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lungić s povrćem
Špageti s ribom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Odresci u umaku s češnjakom
Grdobina s povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Sendvič s avokadom
Grdobina u pikantnoj šalši
Lignje s manistrom u škartocu
Lungić u sendviču
Proljetno meso i povrće iz woka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vege odresci s marinadom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Krem juha od tikvica
Grickalica slanutak iz pećnice
Miješani grill
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Irska janjetina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Roštilj s umakom Romesco
Piletina sa šafranom
Piletina Kiev
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mini shepherd's pie
Voćna juha od višanja
Pizza sirni jastučići
Hlebinska i pretepena juha
Kobasica u pivu i pecivu
Povrtni ražnjići
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lazanje s lignjama
Odresci od morskog psa
Sočna pureća rolada
Pizza s tunom
Čarobna ljetna piletina
Ramsteak u seksi umaku
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Kaštelanski makaruni
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Manastirski đuveč
Grill oslić u aromatičnoj korici
Teleći odresci u umaku od višanja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Brusketa s avokadom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rezanci s krušnim mrvicama
Mirisna pečenka
Rolice od blitve
Pirjani kunić
Meksička party salata
Pogača sa sardinom
Račići na posteljici od povrća
Nadjevene lignje
Uzbudljivi kolač od blitve
Marinirana piletina s roštilja
Piletina na kijevski način
Svinjski file s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Okruglice u umaku od rajčice
Brancinovo oko
Janjetina s medom od kadulje
Kuhano meso s umakom od hrena
Tjestenina fuži s tartufima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Rajčica s kukuruzom
Sočni pureći ražnjići
Kunić na bijelo
Prežgana juha
Blagdanska rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Povrtni lonac
Lignje s povrćem i smokvama
Umak od limete (Molho de limao)
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grill pirjana piletina s roštilja
Ossobuco
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fina pikantna piletina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ljetni ražnjići
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lagana sarma
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Sočna rebarca
Zabavni kineski ravioli
Hrskavi trokuti
Piletina laganini
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grill vratina u sendviču
Belgija - Salade Liégeoise
Fish&Chips u tortilji
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mini lazanje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Da običan krumpir može biti delicija, to svi znamo. Predlažemo da pripremite urbanu polu - krumpir pažljivo zarežete te naizmjence slažite sir i slaninu te zapecite. Dobitna kombinacija koja će osvojiti i zahtjevne krumpiroljupce.

Sastojci

1kg mladog krumpira (srednje veličine – obavezno paziti da svi krumpiri budu iste veličine)
1 vrećica Vegeta twist za krumpir
50 ml maslinovog ulja
200 g gaude narezane na deblje šnite
150 g Podravskog špeka Podravka
150 g kiselog vrhnja
50 g majoneze
1 žlica narezanog vlasca

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 60 min

  • 1 Krumpir dobro očetkajte i operite, ali ga nemojte guliti. Pažljivo ga zarežite po širini u razmacima od 3-4 mm ali ne do kraja.
  • 2 Pospite ih Vegeta twistom za krumpir, prelijte maslinovim uljem i posložite u lim za pečenje obložen pek papirom.
  • 3 Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 30-35 minuta. Izvadite ih, pa u zareze naizmjence slažite sir i špek narezane na manje deblje šnite. Vratite u pećnicu i pecite još 15-20 minuta.
  • 4 Izvadite iz pećnice, pustite da se ohlade 10-ak minuta.

Savjet

Špek možete zamijeniti šunkom ili pancetom.

Posluživanje

Poslužite s kiselim vrhnjem pomiješanim s majonezom i vlascem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke