Meni Search

Leptirići u trbuhu

Uskršnja šunka na zabavan način

Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teriyaki piletina
Caponata alla Podravka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Biftek u zelenom papru
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Kuglice od riže i svježeg sira
Ramstek s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Meso u woku na indonezijski način
Raskošna ljetna tava
Rižoto s tunom
Pohani zamotuljci
Jakobove kapice s umakom
Teletina s pirjanim povrćem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Oslić s maslinama
Teleći savici u umaku od grejpa
Pečene banane s kajenskim paprom
Mirisni prilog iz pećnice
Vol-au-vent s gljivama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Punjena pečenka u vinu
Dječje lazanje
Lignje s mladim lukom
Cartoccio od bijele ribe
Popečci od cvjetače
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mladi krumpir s ajvarom
Tortilje pikant
Kotleti al cartoccio
Biftek rolice
Fileti lososa u finom umaku
Rižoto tortice
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskavi trokuti
Rižoto s dagnjama
Povrtni ražnjići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Kaštelanski makaruni
Brownie s kajenskim paprom
Zapečena ricotta
Slatki ostaci s cimetom
Špageti mediteraneo
Fina pikantna piletina
Riblja juha s Malte
Voćna salata s piletinom
Špageti s acetom balsamicom
Finska - Juha s lososom
Pizza s tunom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Topla salata s pedoćama i povrćem
Punjeni filet brancina
Salata od tune i povrća
Pikantne grickalice
Tjestenina mediterana
Mini lazanje
Rajčica s kukuruzom
Pljukanci s pršutom i rikulom
Brusketa s avokadom
Lignje i tikvice na štapiću
Pileća prsa u umaku od naranče
Sočna Wellington pečenka
Lignje na šumskom rižotu
Lignje punjene crvenim radićem
Pileća krilca s Coca-Colom
Salata od liganja
Bruskete s povrćem
Odresci s umakom od kupina
Nadjevene lignje
Dip od južnog voća
Salata s mora
Penne s radičem
Odresci u paketiću
Dalmatinska simfonija
Piletina s mascarponeom
Popečci od bulgura s umakom
Meksička party salata
Salata od pečene rotkvice sa medom
Piletina u aromatičnom omotaču
Male teleće pitice
Pita s muškatnom bundevom i makom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Voćna juha od višanja
Palačinke s nadjevom od riže
Salata s neobičnim preljevom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pileća prsa iz pećnice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mediteranski kruščić s lovorom
Špinatova juha s feta sirom
Kozice s rižom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grčka seljačka salata
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Zlatna piletina
Španjolski migas s bundevom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Srneći file na salatu
Sočna pureća rolada
Krumpir u košuljici
Tjestenina fuži s tartufima
Papreni tart s marelicama
Puretina s jabukom iz pećnice
Grill pirjana piletina s roštilja
Švicarska juha sa sirom
Krem juha od tikvica
Rezanci s krušnim mrvicama
Ljubavne šurlice
Slatko twist pile
Piletina sa šafranom
Pikantni gulaš
Polpete od slanutka s kurkumom
Košarice od lisnatog tijesta
Hrskavi krumpir iz pećnice
Paprene pogačice
Piletina s pistacijama
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pizza sirni jastučići
Salata s pečenim povrćem
Juha od kelja sa sirom
Zapečeni poriluk
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ovo simpatično zamotano jelo prikladno je naročito za ladnije dane i za blagdane gdje stol želimo učiniti bogatijim, šarolikim i raznovrsnijim.

Sastojci

250 g kuhane šunke
150 g očišćenih listova raštike
500 g lisnatog tijesta
1 žličica Vegete
2 žumanjka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Kupljenu kuhanu (obarenu) šunku narežite na prutiće debljine prsta.
  • 2 Raštiku obradite na način da listove odvojite od stabljike potezom ruke. Stabljiku bacite. U loncu zakuhajte vodu, posolite i kratko blanširajte listove raštike. Nakon minute izvadite raštiku i stavite u hladnu vodu. Kada je hladna ocijedite je i osušite na kuhinjskoj krpi.
  • 3 Gotovo lisnato tijesto stavite na pobrašnjenu hladnu i suhu podlogu. Izrežite na jednake trokutaste dijelove i rubove premazujte žumanjkom. Prutiće od šunke umotajte u listove raštike i ponovite isti potez na lisnatom tijestu. Umatajte prema sebi tako da kroz dva umotaja dobijete zapravo simpatičan savitak.
  • 4 Zamotano lisnato tijesto premažite žumanjcima i Vegetom. Kad potrošite svu smjesu za lisnato tijesto na papir za pečenje posložite savitke i stavite peći u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 °C/30min.

Savjet

Raštiku možete nakon blanširanja kratko sotirati na maslacu i posipati Vegetom radi jačeg intenzivnijeg okusa.

Posluživanje

Ovako pripremljena kuhana šunka transformirana i obučena u fino toplo lisnato tijesto nikog ne ostavlja ravnodušnim. Savici se mogu poslužiti na bilo kojoj podlozi, ali naročito dobro idu uz lagane umake bazirane na kiselom vrhnju i majonezi. Kao dodatak u umacima možete koristiti i povrće: tikvicu, krastavce svježe, mrkvu, celer, repu, rotkvicu ….

Male tajne

Savitke možete nakon što ste ih premazali žumanjkom posipati sezamom i kimom. Idu sjajno skupa s lisnatim tijestom i ostalim sastojcima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke