Meni Search

Leptirići u trbuhu

Uskršnja šunka na zabavan način

Penne s radičem
Odresci u paketiću
Pileća prsa iz pećnice
Grill pirjana piletina s roštilja
Pečene banane s kajenskim paprom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Grčka seljačka salata
Salata s mora
Riblja juha s Malte
Tjestenina mediterana
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pikantni gulaš
Sočna pureća rolada
Hrskavi trokuti
Piletina s mascarponeom
Špageti mediteraneo
Špageti s acetom balsamicom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pita s muškatnom bundevom i makom
Jakobove kapice s umakom
Pizza sirni jastučići
Piletina s pistacijama
Polpete od slanutka s kurkumom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Palačinke s nadjevom od riže
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Španjolski migas s bundevom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Nadjevene lignje
Mirisni prilog iz pećnice
Slatki ostaci s cimetom
Topla salata s pedoćama i povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Punjena pečenka u vinu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lignje punjene crvenim radićem
Fileti lososa u finom umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Srneći file na salatu
Piletina sa šafranom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Zapečena ricotta
Rezanci s krušnim mrvicama
Biftek u zelenom papru
Male teleće pitice
Pikantne grickalice
Špinatova juha s feta sirom
Lignje s mladim lukom
Pljukanci s pršutom i rikulom
Odresci s umakom od kupina
Sočna Wellington pečenka
Bruskete s povrćem
Fina pikantna piletina
Rajčica s kukuruzom
Dječje lazanje
Caponata alla Podravka
Lignje na šumskom rižotu
Mediteranski kruščić s lovorom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Dalmatinska simfonija
Punjeni filet brancina
Ljubavne šurlice
Oslić s maslinama
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Piletina u aromatičnom omotaču
Zlatna piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Paprene pogačice
Kaštelanski makaruni
Pizza s tunom
Krumpir u košuljici
Rižoto tortice
Finska - Juha s lososom
Voćna juha od višanja
Pohani zamotuljci
Krem juha od tikvica
Mini lazanje
Rižoto s dagnjama
Rižoto s tunom
Teleći savici u umaku od grejpa
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pileća prsa u umaku od naranče
Lignje i tikvice na štapiću
Zapečeni poriluk
Cartoccio od bijele ribe
Voćna salata s piletinom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mladi krumpir s ajvarom
Biftek rolice
Proljetno meso i povrće iz woka
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Salata od tune i povrća
Čarobna ljetna piletina
Tortilje pikant
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Popečci od cvjetače
Švicarska juha sa sirom
Košarice od lisnatog tijesta
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Brusketa s avokadom
Kozice s rižom
Teletina s pirjanim povrćem
Teriyaki piletina
Juha od kelja sa sirom
Slatko twist pile
Kotleti al cartoccio
Pileća krilca s Coca-Colom
Vol-au-vent s gljivama
Salata s pečenim povrćem
Salata s neobičnim preljevom
Salata od liganja
Meksička party salata
Papreni tart s marelicama
Dip od južnog voća
Kuglice od riže i svježeg sira
Hrskavi krumpir iz pećnice
Raskošna ljetna tava
Ramstek s povrćem
Puretina s jabukom iz pećnice
Popečci od bulgura s umakom
Meso u woku na indonezijski način
Brownie s kajenskim paprom
Povrtni ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ovo simpatično zamotano jelo prikladno je naročito za ladnije dane i za blagdane gdje stol želimo učiniti bogatijim, šarolikim i raznovrsnijim.

Sastojci

250 g kuhane šunke
150 g očišćenih listova raštike
500 g lisnatog tijesta
1 žličica Vegete
2 žumanjka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Kupljenu kuhanu (obarenu) šunku narežite na prutiće debljine prsta.
  • 2 Raštiku obradite na način da listove odvojite od stabljike potezom ruke. Stabljiku bacite. U loncu zakuhajte vodu, posolite i kratko blanširajte listove raštike. Nakon minute izvadite raštiku i stavite u hladnu vodu. Kada je hladna ocijedite je i osušite na kuhinjskoj krpi.
  • 3 Gotovo lisnato tijesto stavite na pobrašnjenu hladnu i suhu podlogu. Izrežite na jednake trokutaste dijelove i rubove premazujte žumanjkom. Prutiće od šunke umotajte u listove raštike i ponovite isti potez na lisnatom tijestu. Umatajte prema sebi tako da kroz dva umotaja dobijete zapravo simpatičan savitak.
  • 4 Zamotano lisnato tijesto premažite žumanjcima i Vegetom. Kad potrošite svu smjesu za lisnato tijesto na papir za pečenje posložite savitke i stavite peći u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 °C/30min.

Savjet

Raštiku možete nakon blanširanja kratko sotirati na maslacu i posipati Vegetom radi jačeg intenzivnijeg okusa.

Posluživanje

Ovako pripremljena kuhana šunka transformirana i obučena u fino toplo lisnato tijesto nikog ne ostavlja ravnodušnim. Savici se mogu poslužiti na bilo kojoj podlozi, ali naročito dobro idu uz lagane umake bazirane na kiselom vrhnju i majonezi. Kao dodatak u umacima možete koristiti i povrće: tikvicu, krastavce svježe, mrkvu, celer, repu, rotkvicu ….

Male tajne

Savitke možete nakon što ste ih premazali žumanjkom posipati sezamom i kimom. Idu sjajno skupa s lisnatim tijestom i ostalim sastojcima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke