Meni Search

Leptirići u trbuhu

Uskršnja šunka na zabavan način

Odresci u paketiću
Slatko twist pile
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Biftek rolice
Kozice s rižom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Rižoto s tunom
Oslić s maslinama
Male teleće pitice
Rezanci s krušnim mrvicama
Mediteranski kruščić s lovorom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Punjena pečenka u vinu
Ramstek s povrćem
Piletina sa šafranom
Raskošna ljetna tava
Hrskavi trokuti
Brownie s kajenskim paprom
Tjestenina mediterana
Pileća prsa u umaku od naranče
Brusketa s avokadom
Lignje na šumskom rižotu
Salata od liganja
Kuglice od riže i svježeg sira
Kaštelanski makaruni
Punjeni filet brancina
Tjestenina fuži s tartufima
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Vol-au-vent s gljivama
Odresci s umakom od kupina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Španjolski migas s bundevom
Mladi krumpir s ajvarom
Proljetno meso i povrće iz woka
Zapečeni poriluk
Pečene banane s kajenskim paprom
Pileća krilca s Coca-Colom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Voćna salata s piletinom
Tortilje pikant
Fileti lososa u finom umaku
Pileća prsa iz pećnice
Pizza sirni jastučići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pizza s tunom
Rajčica s kukuruzom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pikantni gulaš
Salata s neobičnim preljevom
Salata s mora
Popečci od bulgura s umakom
Grill pirjana piletina s roštilja
Teriyaki piletina
Pljukanci s pršutom i rikulom
Mirisni prilog iz pećnice
Palačinke s nadjevom od riže
Finska - Juha s lososom
Cartoccio od bijele ribe
Polpete od slanutka s kurkumom
Lignje s mladim lukom
Pikantne grickalice
Teletina s pirjanim povrćem
Juha od kelja sa sirom
Zapečena ricotta
Špinatova juha s feta sirom
Piletina u aromatičnom omotaču
Krumpir u košuljici
Srneći file na salatu
Puretina s jabukom iz pećnice
Lignje i tikvice na štapiću
Salata od pečene rotkvice sa medom
Salata s pečenim povrćem
Pohani zamotuljci
Meso u woku na indonezijski način
Sočna pureća rolada
Ljubavne šurlice
Pita s muškatnom bundevom i makom
Dječje lazanje
Zlatna piletina
Kotleti al cartoccio
Meksička party salata
Salata od tune i povrća
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Švicarska juha sa sirom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Piletina s pistacijama
Čarobna ljetna piletina
Nadjevene lignje
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Rižoto tortice
Dip od južnog voća
Povrtni ražnjići
Jakobove kapice s umakom
Papreni tart s marelicama
Špageti s acetom balsamicom
Hrskavi krumpir iz pećnice
Lignje punjene crvenim radićem
Mesne okruglice na ražnjiću
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Mini lazanje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći savici u umaku od grejpa
Fina pikantna piletina
Penne s radičem
Paprene pogačice
Caponata alla Podravka
Rižoto s dagnjama
Slatki ostaci s cimetom
Košarice od lisnatog tijesta
Bruskete s povrćem
Sočna Wellington pečenka
Grčka seljačka salata
Špageti mediteraneo
Riblja juha s Malte
Dalmatinska simfonija
Topla salata s pedoćama i povrćem
Biftek u zelenom papru
Krem juha od tikvica
Piletina s mascarponeom
Voćna juha od višanja
Popečci od cvjetače
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ovo simpatično zamotano jelo prikladno je naročito za ladnije dane i za blagdane gdje stol želimo učiniti bogatijim, šarolikim i raznovrsnijim.

Sastojci

250 g kuhane šunke
150 g očišćenih listova raštike
500 g lisnatog tijesta
1 žličica Vegete
2 žumanjka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Kupljenu kuhanu (obarenu) šunku narežite na prutiće debljine prsta.
  • 2 Raštiku obradite na način da listove odvojite od stabljike potezom ruke. Stabljiku bacite. U loncu zakuhajte vodu, posolite i kratko blanširajte listove raštike. Nakon minute izvadite raštiku i stavite u hladnu vodu. Kada je hladna ocijedite je i osušite na kuhinjskoj krpi.
  • 3 Gotovo lisnato tijesto stavite na pobrašnjenu hladnu i suhu podlogu. Izrežite na jednake trokutaste dijelove i rubove premazujte žumanjkom. Prutiće od šunke umotajte u listove raštike i ponovite isti potez na lisnatom tijestu. Umatajte prema sebi tako da kroz dva umotaja dobijete zapravo simpatičan savitak.
  • 4 Zamotano lisnato tijesto premažite žumanjcima i Vegetom. Kad potrošite svu smjesu za lisnato tijesto na papir za pečenje posložite savitke i stavite peći u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 °C/30min.

Savjet

Raštiku možete nakon blanširanja kratko sotirati na maslacu i posipati Vegetom radi jačeg intenzivnijeg okusa.

Posluživanje

Ovako pripremljena kuhana šunka transformirana i obučena u fino toplo lisnato tijesto nikog ne ostavlja ravnodušnim. Savici se mogu poslužiti na bilo kojoj podlozi, ali naročito dobro idu uz lagane umake bazirane na kiselom vrhnju i majonezi. Kao dodatak u umacima možete koristiti i povrće: tikvicu, krastavce svježe, mrkvu, celer, repu, rotkvicu ….

Male tajne

Savitke možete nakon što ste ih premazali žumanjkom posipati sezamom i kimom. Idu sjajno skupa s lisnatim tijestom i ostalim sastojcima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke