Meni Search

Okrećem novi list

Uskršnja šunka na zabavan način

Rižoto na španjolski način
Salata s mora
Pileći gulaš
Krumpir u košuljici
Pohani tofu s povrćem
Grill povrće na salatu
Popečci od bulgura s umakom
Mini lazanje
Vegetina enchilada
Empanade s pestom
Rolice od blitve
Povrtni ražnjići
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Uzbudljivi kolač od blitve
Kozice s rižom
Male teleće pitice
Ljubavne šurlice
Španjolski migas s bundevom
Kuglice od riže i svježeg sira
Zimski punč
Prilog od prokulica
Velika Britanija - Pastirska pita
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bugarska pita od krumpira
Cous-cous s povrćem
Oslić s maslinama
Mediteranski špageti
Salata s neobičnim preljevom
Sočna rebarca
Juha od bundeve s jabukom
Lignje punjene crvenim radićem
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Palačinke s nadjevom od riže
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sočna aromatična torta
Rosti
Juha od cvjetače i camemberta
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pirjani kunić
Govedina s lukom
Zapečena ricotta
Vege odresci s marinadom
Crveno ljetno varivo
Grčka seljačka salata
Proljetno meso i povrće iz woka
Salata od pečene rotkvice sa medom
Pečena piletina s limunom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Juha od rikule i račića
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Zanimljiva salata s kikirikijem
Čudotvorni čaj za detoks
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Tjestenina fuži s tartufima
Lignje na šumskom rižotu
Papreni tart s marelicama
Savici sa špinatom i satricom od sira
Marokanska salata s cous-cousom
Mesne okruglice
Janjetina na padelu
Belgija - Salade Liégeoise
Polpete od slanutka s kurkumom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Prežgana juha
Ramsteak u seksi umaku
Salata u košaricama od parmezana
Polupunjene paprike
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lignje i tikvice na štapiću
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Roštilj s umakom Romesco
Pileći bataci s umakom od luka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Senf s paprikama
Njemačka - Jetrica s jabukama
Voćna juha od višanja
Raskošna ljetna tava
Bruskete od cvjetače
Salata od tune i povrća
Fina pikantna piletina
Pohane paprike
Sočna pureća rolada
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Caponata alla Podravka
Žuti medaljoni
Čarobni štapići
Rižoto tortice
Ražnjići od lososa
Sočna Wellington pečenka
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rezanci s krušnim mrvicama
Rižoto s tunom
Goveđa rebarca sa zeljem
Mesne okruglice u umaku
Rolice od soma
Piletina s mascarponeom
Špageti na kineski način
Pita s muškatnom bundevom i makom
Salata od quinoe i povrća
Brusketa s avokadom
Popečci od cvjetače
Piletina s pistacijama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mirisni prilog iz pećnice
Zabavni kineski ravioli
Pileća prsa iz pećnice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kaštelanski makaruni
Pohana skuta
Rižini ravioli s mozzarellom
Kineska juha s račićima i gljivama
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Zlatna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ovo simpatično zamotano jelo prikladno je naročito za ladnije dane i za blagdane gdje stol želimo učiniti bogatijim, šarolikim i raznovrsnijim.

Sastojci

250 g kuhane šunke
150 g očišćenih listova raštike
500 g lisnatog tijesta
1 žličica Vegete
2 žumanjka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Kupljenu kuhanu (obarenu) šunku narežite na prutiće debljine prsta.
  • 2 Raštiku obradite na način da listove odvojite od stabljike potezom ruke. Stabljiku bacite. U loncu zakuhajte vodu, posolite i kratko blanširajte listove raštike. Nakon minute izvadite raštiku i stavite u hladnu vodu. Kada je hladna ocijedite je i osušite na kuhinjskoj krpi.
  • 3 Gotovo lisnato tijesto stavite na pobrašnjenu hladnu i suhu podlogu. Izrežite na jednake trokutaste dijelove i rubove premazujte žumanjkom. Prutiće od šunke umotajte u listove raštike i ponovite isti potez na lisnatom tijestu. Umatajte prema sebi tako da kroz dva umotaja dobijete zapravo simpatičan savitak.
  • 4 Zamotano lisnato tijesto premažite žumanjcima i Vegetom. Kad potrošite svu smjesu za lisnato tijesto na papir za pečenje posložite savitke i stavite peći u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 °C/30min.

Savjet

Raštiku možete nakon blanširanja kratko sotirati na maslacu i posipati Vegetom radi jačeg intenzivnijeg okusa.

Posluživanje

Ovako pripremljena kuhana šunka transformirana i obučena u fino toplo lisnato tijesto nikog ne ostavlja ravnodušnim. Savici se mogu poslužiti na bilo kojoj podlozi, ali naročito dobro idu uz lagane umake bazirane na kiselom vrhnju i majonezi. Kao dodatak u umacima možete koristiti i povrće: tikvicu, krastavce svježe, mrkvu, celer, repu, rotkvicu ….

Male tajne

Savitke možete nakon što ste ih premazali žumanjkom posipati sezamom i kimom. Idu sjajno skupa s lisnatim tijestom i ostalim sastojcima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke