Meni Search

Okrećem novi list

Uskršnja šunka na zabavan način

Kineska juha s račićima i gljivama
Kuglice od riže i svježeg sira
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Pileći gulaš
Pileća prsa iz pećnice
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Krumpir u košuljici
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Cous-cous s povrćem
Mini lazanje
Juha od rikule i račića
Čudotvorni čaj za detoks
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Sočna rebarca
Kolinjsko zelje s frišketinom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Zabavni kineski ravioli
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ražnjići od lososa
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Ramsteak u seksi umaku
Zapečena ricotta
Bruskete od cvjetače
Grill povrće na salatu
Papreni tart s marelicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Lignje punjene crvenim radićem
Bugarska pita od krumpira
Popečci od bulgura s umakom
Prežgana juha
Fina pikantna piletina
Caponata alla Podravka
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rižoto tortice
Raskošna ljetna tava
Pečena piletina s limunom
Lignje na šumskom rižotu
Roštilj s umakom Romesco
Male teleće pitice
Palačinke s nadjevom od riže
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Rezanci s krušnim mrvicama
Sočna Wellington pečenka
Sočna pureća rolada
Salata s mora
Polpete od slanutka s kurkumom
Salata od quinoe i povrća
Rolice od soma
Grčka seljačka salata
Piletina s mascarponeom
Juha od bundeve s jabukom
Salata s neobičnim preljevom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Vege odresci s marinadom
Rolice od blitve
Zlatna piletina
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Uzbudljivi kolač od blitve
Sočna aromatična torta
Mediteranski špageti
Mirisni prilog iz pećnice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Voćna juha od višanja
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Govedina s lukom
Ljubavne šurlice
Piletina s pistacijama
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Rižoto na španjolski način
Polupunjene paprike
Marokanska salata s cous-cousom
Rižini ravioli s mozzarellom
Brusketa s avokadom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Prilog od prokulica
Vegetina enchilada
Žuti medaljoni
Salata od pečene rotkvice sa medom
Mesne okruglice u umaku
Salata od tune i povrća
Zanimljiva salata s kikirikijem
Goveđa rebarca sa zeljem
Senf s paprikama
Rosti
Janjetina na padelu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Njemačka - Jetrica s jabukama
Salata u košaricama od parmezana
Kozice s rižom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Čarobni štapići
Špageti na kineski način
Velika Britanija - Pastirska pita
Mesne okruglice
Belgija - Salade Liégeoise
Empanade s pestom
Pirjani kunić
Pohani tofu s povrćem
Pohana skuta
Lignje i tikvice na štapiću
Kaštelanski makaruni
Pileći bataci s umakom od luka
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Pohane paprike
Rižoto s tunom
Juha od cvjetače i camemberta
Tjestenina fuži s tartufima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Savici sa špinatom i satricom od sira
Crveno ljetno varivo
Povrtni ražnjići
Oslić s maslinama
Popečci od cvjetače
Zimski punč
Španjolski migas s bundevom
Proljetno meso i povrće iz woka
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ovo simpatično zamotano jelo prikladno je naročito za ladnije dane i za blagdane gdje stol želimo učiniti bogatijim, šarolikim i raznovrsnijim.

Sastojci

250 g kuhane šunke
150 g očišćenih listova raštike
500 g lisnatog tijesta
1 žličica Vegete
2 žumanjka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Kupljenu kuhanu (obarenu) šunku narežite na prutiće debljine prsta.
  • 2 Raštiku obradite na način da listove odvojite od stabljike potezom ruke. Stabljiku bacite. U loncu zakuhajte vodu, posolite i kratko blanširajte listove raštike. Nakon minute izvadite raštiku i stavite u hladnu vodu. Kada je hladna ocijedite je i osušite na kuhinjskoj krpi.
  • 3 Gotovo lisnato tijesto stavite na pobrašnjenu hladnu i suhu podlogu. Izrežite na jednake trokutaste dijelove i rubove premazujte žumanjkom. Prutiće od šunke umotajte u listove raštike i ponovite isti potez na lisnatom tijestu. Umatajte prema sebi tako da kroz dva umotaja dobijete zapravo simpatičan savitak.
  • 4 Zamotano lisnato tijesto premažite žumanjcima i Vegetom. Kad potrošite svu smjesu za lisnato tijesto na papir za pečenje posložite savitke i stavite peći u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 °C/30min.

Savjet

Raštiku možete nakon blanširanja kratko sotirati na maslacu i posipati Vegetom radi jačeg intenzivnijeg okusa.

Posluživanje

Ovako pripremljena kuhana šunka transformirana i obučena u fino toplo lisnato tijesto nikog ne ostavlja ravnodušnim. Savici se mogu poslužiti na bilo kojoj podlozi, ali naročito dobro idu uz lagane umake bazirane na kiselom vrhnju i majonezi. Kao dodatak u umacima možete koristiti i povrće: tikvicu, krastavce svježe, mrkvu, celer, repu, rotkvicu ….

Male tajne

Savitke možete nakon što ste ih premazali žumanjkom posipati sezamom i kimom. Idu sjajno skupa s lisnatim tijestom i ostalim sastojcima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke