Meni Search

Okrećem novi list

Uskršnja šunka na zabavan način

Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Čarobni štapići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kuglice od riže i svježeg sira
Zapečena ricotta
Grill povrće na salatu
Pohane paprike
Velika Britanija - Pastirska pita
Povrtni ražnjići
Rezanci s krušnim mrvicama
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Sočna aromatična torta
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Papreni tart s marelicama
Rižoto na španjolski način
Tjestenina fuži s tartufima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Juha od bundeve s jabukom
Špageti na kineski način
Goveđa rebarca sa zeljem
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Bruskete od cvjetače
Salata u košaricama od parmezana
Pirjani kunić
Sočna Wellington pečenka
Pileći gulaš
Mediteranski špageti
Rosti
Roštilj s umakom Romesco
Fina pikantna piletina
Pečena piletina s limunom
Pohani tofu s povrćem
Grčka seljačka salata
Rižoto s tunom
Mesne okruglice u umaku
Zanimljiva salata s kikirikijem
Popečci od bulgura s umakom
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice
Lignje na šumskom rižotu
Sočna rebarca
Lignje i tikvice na štapiću
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Ražnjići od lososa
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Vegetina enchilada
Salata s mora
Rolice od soma
Caponata alla Podravka
Male teleće pitice
Rolice od blitve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Salata od pečene rotkvice sa medom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ramsteak u seksi umaku
Raskošna ljetna tava
Pileća prsa iz pećnice
Janjetina na padelu
Zimski punč
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Njemačka - Jetrica s jabukama
Juha od cvjetače i camemberta
Krumpir u košuljici
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Salata s neobičnim preljevom
Pileći bataci s umakom od luka
Uzbudljivi kolač od blitve
Empanade s pestom
Rižoto tortice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Cous-cous s povrćem
Ljubavne šurlice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Senf s paprikama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Čudotvorni čaj za detoks
Tagliatelle s pečenim povrćem
Bugarska pita od krumpira
Lignje punjene crvenim radićem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Crveno ljetno varivo
Piletina s mascarponeom
Govedina s lukom
Pohana skuta
Belgija - Salade Liégeoise
Prilog od prokulica
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Španjolski migas s bundevom
Popečci od cvjetače
Polupunjene paprike
Proljetno meso i povrće iz woka
Zlatna piletina
Žuti medaljoni
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mini lazanje
Palačinke s nadjevom od riže
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Salata od tune i povrća
Vege odresci s marinadom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Marokanska salata s cous-cousom
Oslić s maslinama
Kineska juha s račićima i gljivama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rižini ravioli s mozzarellom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Voćna juha od višanja
Kaštelanski makaruni
Prežgana juha
Polpete od slanutka s kurkumom
Piletina s pistacijama
Savici sa špinatom i satricom od sira
Kozice s rižom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mirisni prilog iz pećnice
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Sočna pureća rolada
Zabavni kineski ravioli
Salata od quinoe i povrća
Juha od rikule i račića
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ovo simpatično zamotano jelo prikladno je naročito za ladnije dane i za blagdane gdje stol želimo učiniti bogatijim, šarolikim i raznovrsnijim.

Sastojci

250 g kuhane šunke
150 g očišćenih listova raštike
500 g lisnatog tijesta
1 žličica Vegete
2 žumanjka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Kupljenu kuhanu (obarenu) šunku narežite na prutiće debljine prsta.
  • 2 Raštiku obradite na način da listove odvojite od stabljike potezom ruke. Stabljiku bacite. U loncu zakuhajte vodu, posolite i kratko blanširajte listove raštike. Nakon minute izvadite raštiku i stavite u hladnu vodu. Kada je hladna ocijedite je i osušite na kuhinjskoj krpi.
  • 3 Gotovo lisnato tijesto stavite na pobrašnjenu hladnu i suhu podlogu. Izrežite na jednake trokutaste dijelove i rubove premazujte žumanjkom. Prutiće od šunke umotajte u listove raštike i ponovite isti potez na lisnatom tijestu. Umatajte prema sebi tako da kroz dva umotaja dobijete zapravo simpatičan savitak.
  • 4 Zamotano lisnato tijesto premažite žumanjcima i Vegetom. Kad potrošite svu smjesu za lisnato tijesto na papir za pečenje posložite savitke i stavite peći u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 °C/30min.

Savjet

Raštiku možete nakon blanširanja kratko sotirati na maslacu i posipati Vegetom radi jačeg intenzivnijeg okusa.

Posluživanje

Ovako pripremljena kuhana šunka transformirana i obučena u fino toplo lisnato tijesto nikog ne ostavlja ravnodušnim. Savici se mogu poslužiti na bilo kojoj podlozi, ali naročito dobro idu uz lagane umake bazirane na kiselom vrhnju i majonezi. Kao dodatak u umacima možete koristiti i povrće: tikvicu, krastavce svježe, mrkvu, celer, repu, rotkvicu ….

Male tajne

Savitke možete nakon što ste ih premazali žumanjkom posipati sezamom i kimom. Idu sjajno skupa s lisnatim tijestom i ostalim sastojcima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke