Meni Search

Okrećem novi list

Uskršnja šunka na zabavan način

Ražnjići od lososa
Palačinke s nadjevom od riže
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sočna Wellington pečenka
Lignje i tikvice na štapiću
Prilog od prokulica
Kaštelanski makaruni
Salata u košaricama od parmezana
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sočna aromatična torta
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Rižoto tortice
Pirjani kunić
Caponata alla Podravka
Brusketa s avokadom
Piletina s mascarponeom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Polupunjene paprike
Popečci od bulgura s umakom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Rižoto s tunom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice u umaku
Lignje punjene crvenim radićem
Pileći gulaš
Ljubavne šurlice
Tagliatelle s pečenim povrćem
Mesne okruglice
Senf s paprikama
Kineska juha s račićima i gljivama
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Pileća prsa iz pećnice
Popečci od cvjetače
Raskošna ljetna tava
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Salata od tune i povrća
Salata s neobičnim preljevom
Velika Britanija - Pastirska pita
Bugarska pita od krumpira
Zapečena ricotta
Empanade s pestom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Čudotvorni čaj za detoks
Tjestenina fuži s tartufima
Marokanska salata s cous-cousom
Pileći bataci s umakom od luka
Španjolski migas s bundevom
Crveno ljetno varivo
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Vegetina enchilada
Mirisni prilog iz pećnice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Juha od rikule i račića
Rezanci s krušnim mrvicama
Zimski punč
Pečena piletina s limunom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Zanimljiva salata s kikirikijem
Cous-cous s povrćem
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Janjetina na padelu
Njemačka - Jetrica s jabukama
Juha od bundeve s jabukom
Povrtni ražnjići
Zlatna piletina
Juha od cvjetače i camemberta
Proljetno meso i povrće iz woka
Sočna pureća rolada
Prežgana juha
Roštilj s umakom Romesco
Čarobni štapići
Ramsteak u seksi umaku
Lignje na šumskom rižotu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rižini ravioli s mozzarellom
Salata s mora
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pohani tofu s povrćem
Rolice od soma
Voćna juha od višanja
Krumpir u košuljici
Papreni tart s marelicama
Kuglice od riže i svježeg sira
Bruskete od cvjetače
Mediteranski špageti
Salata od pečene rotkvice sa medom
Oslić s maslinama
Belgija - Salade Liégeoise
Rosti
Rižoto na španjolski način
Fina pikantna piletina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pohane paprike
Goveđa rebarca sa zeljem
Male teleće pitice
Piletina s pistacijama
Žuti medaljoni
Rolice od blitve
Zabavni kineski ravioli
Sočna rebarca
Govedina s lukom
Polpete od slanutka s kurkumom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Kozice s rižom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Salata od quinoe i povrća
Pohana skuta
Grčka seljačka salata
Špageti na kineski način
Grill povrće na salatu
Vege odresci s marinadom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Mini lazanje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Ovo simpatično zamotano jelo prikladno je naročito za ladnije dane i za blagdane gdje stol želimo učiniti bogatijim, šarolikim i raznovrsnijim.

Sastojci

250 g kuhane šunke
150 g očišćenih listova raštike
500 g lisnatog tijesta
1 žličica Vegete
2 žumanjka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 45 min

  • 1 Kupljenu kuhanu (obarenu) šunku narežite na prutiće debljine prsta.
  • 2 Raštiku obradite na način da listove odvojite od stabljike potezom ruke. Stabljiku bacite. U loncu zakuhajte vodu, posolite i kratko blanširajte listove raštike. Nakon minute izvadite raštiku i stavite u hladnu vodu. Kada je hladna ocijedite je i osušite na kuhinjskoj krpi.
  • 3 Gotovo lisnato tijesto stavite na pobrašnjenu hladnu i suhu podlogu. Izrežite na jednake trokutaste dijelove i rubove premazujte žumanjkom. Prutiće od šunke umotajte u listove raštike i ponovite isti potez na lisnatom tijestu. Umatajte prema sebi tako da kroz dva umotaja dobijete zapravo simpatičan savitak.
  • 4 Zamotano lisnato tijesto premažite žumanjcima i Vegetom. Kad potrošite svu smjesu za lisnato tijesto na papir za pečenje posložite savitke i stavite peći u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 °C/30min.

Savjet

Raštiku možete nakon blanširanja kratko sotirati na maslacu i posipati Vegetom radi jačeg intenzivnijeg okusa.

Posluživanje

Ovako pripremljena kuhana šunka transformirana i obučena u fino toplo lisnato tijesto nikog ne ostavlja ravnodušnim. Savici se mogu poslužiti na bilo kojoj podlozi, ali naročito dobro idu uz lagane umake bazirane na kiselom vrhnju i majonezi. Kao dodatak u umacima možete koristiti i povrće: tikvicu, krastavce svježe, mrkvu, celer, repu, rotkvicu ….

Male tajne

Savitke možete nakon što ste ih premazali žumanjkom posipati sezamom i kimom. Idu sjajno skupa s lisnatim tijestom i ostalim sastojcima.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke