Meni Search

Fitness freak

Uzbudljivi kolač od blitve

Fina pikantna piletina
Salata od liganja
Beskvasne calzone
Marinirana piletina s roštilja
Polupunjene paprike
Palamida s čilijem i mangom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Cous-cous s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Popečci od tikvica
Salata od quinoe i povrća
Tjestenina mediterana
Riblja juha s Malte
Pikantne grickalice
Grčka seljačka salata
Vol-au-vent s gljivama
Topla salata barba Frane
Ražnjići od lososa
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mediteranski špageti
Juha od bundeve s jabukom
Caponata alla Podravka
Bruskete s povrćem
Bruskete od cvjetače
Brancinovo oko
Dip od južnog voća
Salata sa skutom
Sočni pureći ražnjići
Povrtni ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Juha od kelja sa sirom
Grdobina u pikantnoj šalši
Piletina u finom mediteranskom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Osvježavajuća juha od krastavaca
Salata od tune i povrća
Teriyaki piletina
Nadjevene lignje
Rižoto s tunom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Ljubavne šurlice
Orada s krumpirom i mladim lukom
Račići na posteljici od povrća
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Ljetni lungić
Polpete od slanutka s kurkumom
Rižini ravioli s mozzarellom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Oslić s maslinama
Mediteranski grill
Mirisni prilog iz pećnice
Vege odresci s marinadom
Kineska juha s račićima i gljivama
Kokošja juha s požirakima
Prilog od prokulica
Osvježavajući smoothie
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Krem juha od tikvica
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Brzi detoks doručak
Kozice s rižom
Proljetno meso i povrće iz woka
Finska - Juha s lososom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Salata s mora
Tagliatelle s pečenim povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Roštilj s umakom Romesco
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rolice od blitve
Ljetna pileća salata
Meksička party salata
Čarobna ljetna piletina
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Lignje s povrćem i smokvama
Crveno ljetno varivo
Marokanska salata s cous-cousom
Pita s crnim pivom
Popečci od bulgura s umakom
Ljetni ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Kaštelanski makaruni
Brusketa s avokadom
Čudotvorni čaj za detoks
Zelena torta
Zapečena ricotta
Grill povrće na salatu
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Raskošna ljetna tava
Mediteranska rapsodija
Špageti s acetom balsamicom
Salata s neobičnim preljevom
Salata s okruglicama od sira
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Popečci od cvjetače
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Energetske kuglice s kurkumom
Belgija - Salade Liégeoise
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Rižoto na španjolski način
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li intenzivan i osebujan okus blitve, na dobrom ste putu da vam budu ispunjene sve gurmanske želje. Ovaj uzbudljivi kolač može biti pravi izazov.

Sastojci

Slano prhko tijesto:
400 g Glatkog brašna Podravka
250 g maslaca (hladnog)
2 jaja
žlica kiselog vrhnja
3 male žlice soli (10-15 g)
Nadjev:
300 g blitve
1 kiselo vrhnje
2 jaja
375 g svježeg zagrebačkog sira
Vegeta

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 85 min

  • 1 Slano prhko tijesto zamijesite na način da u zdjeli pomiješate glatko brašno, maslac, jaja, kiselo vrhnje i sol. Zamiješano i formirano tijesto u obliku kugle umotajte u plastičnu foliju i ostavite u hladnjak na pola sata.
  • 2 Listove blitve očistite od stabljika. Blitvu izblanširajte kratko u slanoj vreloj vodi. Ocijedite ju i posušite. U posudi zamiješajte kiselo vrhnje, jaja, svježi sir i blitvu, začinite Vegetom. Gotovu smjesu stavite na hlađenje.
  • 3 Prhko tijesto izvadite iz hladnjaka, pobrašnite plohu, razvaljajte ga na debljinu 0,8 mm i formirajte u krug. Kalup za pečenje namažite maslacem i pobrašnite.
  • 4 Prhko tijesto raširite na kalup izbodite viljuškom i stavite ga peći na 180 °C na 10 min. do zlatnožute boje.
  • 5 Ohlađenim nadjevom ispunite tijesto u kalupu za pečenje i sve skupa stavite peći na 180 °C na 30 min.
  • 6 Par minuta prije nego izvadite kolač iz pećnice razbijte 3 jaja i stavite na vrh kolača i vratite u pećnicu na kratko da se jaja ispeku. Kad su jaja pečena, izvadite kolač iz pećnice i poslužite toplo.

Savjet

Kad počnete mijesiti tijesto nemojte brinuti što djeluje suho, tako mora biti. Maslac mora biti hladan narezan na kockice.

Posluživanje

Servirani kolač narežite na kriške, naribajte sirom parmezanom i pokapajte ekstra djevičanskim maslinovim uljem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke