Meni Search

Fitness freak

Uzbudljivi kolač od blitve

Grill oslić u aromatičnoj korici
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rižoto na španjolski način
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Mediteranski grill
Osvježavajuća juha od krastavaca
Salata od pečene rotkvice sa medom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Riblja juha s Malte
Grill povrće na salatu
Rižoto s tunom
Čudotvorni čaj za detoks
Popečci od cvjetače
Grčka seljačka salata
Lignje s povrćem i smokvama
Povrtni ražnjići
Zapečena ricotta
Finska - Juha s lososom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Juha od bundeve s jabukom
Teriyaki piletina
Salata s okruglicama od sira
Topla salata barba Frane
Kineska juha s račićima i gljivama
Polpete od slanutka s kurkumom
Špageti s acetom balsamicom
Brancinovo oko
Osvježavajući smoothie
Kaštelanski makaruni
Polupunjene paprike
Juha od kelja sa sirom
Kokošja juha s požirakima
Mediteranska rapsodija
Marokanska salata s cous-cousom
Caponata alla Podravka
Ljetna pileća salata
Salata od quinoe i povrća
Pita s crnim pivom
Tjestenina mediterana
Račići na posteljici od povrća
Salata sa skutom
Proljetno meso i povrće iz woka
Orada s krumpirom i mladim lukom
Crveno ljetno varivo
Lignje na šumskom rižotu
Ljetni lungić
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Vege odresci s marinadom
Bruskete s povrćem
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Tagliatelle s pečenim povrćem
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Grdobina u pikantnoj šalši
Energetske kuglice s kurkumom
Rižini ravioli s mozzarellom
Vol-au-vent s gljivama
Bruskete od cvjetače
Kruh od cvjetače s kurkumom
Tjestenina fuži s tartufima
Rolice od blitve
Belgija - Salade Liégeoise
Roštilj s umakom Romesco
Mirisni prilog iz pećnice
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina u finom mediteranskom umaku
Zanimljiva salata s kikirikijem
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Salata s neobičnim preljevom
Brzi detoks doručak
Prilog od prokulica
Popečci od bulgura s umakom
Mediteranski špageti
Sočni pureći ražnjići
Zelena torta
Pikantne grickalice
Cous-cous s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ražnjići od lososa
Čarobna ljetna piletina
Krem juha od tikvica
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Brusketa s avokadom
Popečci od tikvica
Salata od tune i povrća
Meksička party salata
Ljubavne šurlice
Raskošna ljetna tava
Beskvasne calzone
Salata s mora
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Oslić s maslinama
Marinirana piletina s roštilja
Salata od liganja
Kozice s rižom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Dip od južnog voća
Nadjevene lignje
Ljetni ražnjići
Palamida s čilijem i mangom
Fina pikantna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li intenzivan i osebujan okus blitve, na dobrom ste putu da vam budu ispunjene sve gurmanske želje. Ovaj uzbudljivi kolač može biti pravi izazov.

Sastojci

Slano prhko tijesto:
400 g Glatkog brašna Podravka
250 g maslaca (hladnog)
2 jaja
žlica kiselog vrhnja
3 male žlice soli (10-15 g)
Nadjev:
300 g blitve
1 kiselo vrhnje
2 jaja
375 g svježeg zagrebačkog sira
Vegeta

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 85 min

  • 1 Slano prhko tijesto zamijesite na način da u zdjeli pomiješate glatko brašno, maslac, jaja, kiselo vrhnje i sol. Zamiješano i formirano tijesto u obliku kugle umotajte u plastičnu foliju i ostavite u hladnjak na pola sata.
  • 2 Listove blitve očistite od stabljika. Blitvu izblanširajte kratko u slanoj vreloj vodi. Ocijedite ju i posušite. U posudi zamiješajte kiselo vrhnje, jaja, svježi sir i blitvu, začinite Vegetom. Gotovu smjesu stavite na hlađenje.
  • 3 Prhko tijesto izvadite iz hladnjaka, pobrašnite plohu, razvaljajte ga na debljinu 0,8 mm i formirajte u krug. Kalup za pečenje namažite maslacem i pobrašnite.
  • 4 Prhko tijesto raširite na kalup izbodite viljuškom i stavite ga peći na 180 °C na 10 min. do zlatnožute boje.
  • 5 Ohlađenim nadjevom ispunite tijesto u kalupu za pečenje i sve skupa stavite peći na 180 °C na 30 min.
  • 6 Par minuta prije nego izvadite kolač iz pećnice razbijte 3 jaja i stavite na vrh kolača i vratite u pećnicu na kratko da se jaja ispeku. Kad su jaja pečena, izvadite kolač iz pećnice i poslužite toplo.

Savjet

Kad počnete mijesiti tijesto nemojte brinuti što djeluje suho, tako mora biti. Maslac mora biti hladan narezan na kockice.

Posluživanje

Servirani kolač narežite na kriške, naribajte sirom parmezanom i pokapajte ekstra djevičanskim maslinovim uljem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke