Meni Search

Ful nabrijan

Uzbudljivi kolač od blitve

Fileti lososa u finom umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Riba u bijelom umaku
Sočni pureći ražnjići
Vratina sa sezonskim povrćem
Irska janjetina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Manastirski đuveč
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Račići na posteljici od povrća
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zlatna piletina
Brancinovo oko
Pizza s tunom
Zabavni kineski ravioli
Kuhano meso s umakom od hrena
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Tjestenina fuži s tartufima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Sočna rebarca
Kaštelanski makaruni
Janjetina s medom od kadulje
Proljetna janjetina
Grill vratina u sendviču
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Jabučni krumpirići s cimetom
Belgija - Salade Liégeoise
Sočna pureća rolada
Lungić s povrćem
Mini lazanje
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Grdobina u pikantnoj šalši
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Popečci od tikvica
Ramsteak u seksi umaku
Grill povrće na salatu
Lignje s povrćem i smokvama
Teleći odresci u umaku od višanja
Salata s mora
Čarobna ljetna piletina
Janjetina na padelu
Svinjski file s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Vege odresci s marinadom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći savici u umaku od grejpa
Okruglice u umaku od rajčice
Brusketa s avokadom
Miješani grill
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignje na šumskom rižotu
Rajčica s kukuruzom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina sa šafranom
Roštilj s umakom Romesco
Marinirana piletina s roštilja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Šampinjoni u palačinki
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata od liganja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pohani tofu s povrćem
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill pirjana piletina s roštilja
Fish&Chips u tortilji
Bugarska pita od krumpira
Pizza sirni jastučići
Lagana sarma
Krem juha od tikvica
Blagdanska rolada
Pirjani kunić
Voćna juha od višanja
Grdobina s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mediteranski špageti
Mirisna pečenka
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Delikatesna junetina na češki
Ljetni ražnjići
Piletina laganini
Kunić na bijelo
Grickalica slanutak iz pećnice
Povrtni ražnjići
Hrskavi trokuti
Kroketi od piletine
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lungić u sendviču
Aromatizirani kruh
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina Kiev
Norveška krem juha od ribe i kozica
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mesne okruglice na ražnjiću
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rolice od blitve
Zanimljiva salata s kikirikijem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Fini gulaš od gljiva
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Sendvič s avokadom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pečena piletina s limunom
Nadjevene lignje
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Umak od limete (Molho de limao)
Meksička party salata
Urbana pola
Mediteranski kruščić s lovorom
Pašticada s njokima
Dagnje na buzaru
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fina pikantna piletina
Ražnjići od lososa
Mesne okruglice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Povrtni lonac
Prežgana juha
Meso s repom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li intenzivan i osebujan okus blitve, na dobrom ste putu da vam budu ispunjene sve gurmanske želje. Ovaj uzbudljivi kolač može biti pravi izazov.

Sastojci

Slano prhko tijesto:
400 g Glatkog brašna Podravka
250 g maslaca (hladnog)
2 jaja
žlica kiselog vrhnja
3 male žlice soli (10-15 g)
Nadjev:
300 g blitve
1 kiselo vrhnje
2 jaja
375 g svježeg zagrebačkog sira
Vegeta

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 85 min

  • 1 Slano prhko tijesto zamijesite na način da u zdjeli pomiješate glatko brašno, maslac, jaja, kiselo vrhnje i sol. Zamiješano i formirano tijesto u obliku kugle umotajte u plastičnu foliju i ostavite u hladnjak na pola sata.
  • 2 Listove blitve očistite od stabljika. Blitvu izblanširajte kratko u slanoj vreloj vodi. Ocijedite ju i posušite. U posudi zamiješajte kiselo vrhnje, jaja, svježi sir i blitvu, začinite Vegetom. Gotovu smjesu stavite na hlađenje.
  • 3 Prhko tijesto izvadite iz hladnjaka, pobrašnite plohu, razvaljajte ga na debljinu 0,8 mm i formirajte u krug. Kalup za pečenje namažite maslacem i pobrašnite.
  • 4 Prhko tijesto raširite na kalup izbodite viljuškom i stavite ga peći na 180 °C na 10 min. do zlatnožute boje.
  • 5 Ohlađenim nadjevom ispunite tijesto u kalupu za pečenje i sve skupa stavite peći na 180 °C na 30 min.
  • 6 Par minuta prije nego izvadite kolač iz pećnice razbijte 3 jaja i stavite na vrh kolača i vratite u pećnicu na kratko da se jaja ispeku. Kad su jaja pečena, izvadite kolač iz pećnice i poslužite toplo.

Savjet

Kad počnete mijesiti tijesto nemojte brinuti što djeluje suho, tako mora biti. Maslac mora biti hladan narezan na kockice.

Posluživanje

Servirani kolač narežite na kriške, naribajte sirom parmezanom i pokapajte ekstra djevičanskim maslinovim uljem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke