Meni Search

Ful nabrijan

Uzbudljivi kolač od blitve

Lagana sarma
Fileti lososa u finom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Urbana pola
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Miješani grill
Sendvič s avokadom
Rajčica s kukuruzom
Proljetna janjetina
Zlatna piletina
Pečena piletina s limunom
Lungić s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Umak od limete (Molho de limao)
Okruglice u umaku od rajčice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Brusketa s avokadom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Meksička party salata
Mediteranski kruščić s lovorom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Piletina sa šafranom
Proljetno meso i povrće iz woka
Marinirana piletina s roštilja
Kaštelanski makaruni
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočni pureći ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Vege odresci s marinadom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grdobina s povrćem
Voćna juha od višanja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Janjetina s medom od kadulje
Manastirski đuveč
Ljetni ražnjići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Povrtni lonac
Delikatesna junetina na češki
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočna pureća rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Lungić u sendviču
Račići na posteljici od povrća
Mesne okruglice
Irska janjetina
Grill pirjana piletina s roštilja
Grickalica slanutak iz pećnice
Riba u bijelom umaku
Ramsteak u seksi umaku
Kroketi od piletine
Fini gulaš od gljiva
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grill vratina u sendviču
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice na ražnjiću
Janjetina na padelu
Sočna rebarca
Fish&Chips u tortilji
Kunić na bijelo
Piletina laganini
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pašticada s njokima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pizza s tunom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Brancinovo oko
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Hrskavi trokuti
Piletina Kiev
Dagnje na buzaru
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Nadjevene lignje
Blagdanska rolada
Lignje s povrćem i smokvama
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ražnjići od lososa
Belgija - Salade Liégeoise
Aromatizirani kruh
Prežgana juha
Pirjani kunić
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zabavni kineski ravioli
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kuhano meso s umakom od hrena
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Tjestenina fuži s tartufima
Mirisna pečenka
Šampinjoni u palačinki
BBQ svinjska rebarca u foliji
Salata s mora
Salata od liganja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grdobina u pikantnoj šalši
Rolice od blitve
Pizza sirni jastučići
Fina pikantna piletina
Vratina sa sezonskim povrćem
Povrtni ražnjići
Popečci od tikvica
Mediteranski špageti
Krem juha od tikvica
Kobasica u pivu i pecivu
Meso s repom
Čarobna ljetna piletina
Pohani tofu s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grill povrće na salatu
Svinjski file s povrćem
Mini lazanje
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li intenzivan i osebujan okus blitve, na dobrom ste putu da vam budu ispunjene sve gurmanske želje. Ovaj uzbudljivi kolač može biti pravi izazov.

Sastojci

Slano prhko tijesto:
400 g Glatkog brašna Podravka
250 g maslaca (hladnog)
2 jaja
žlica kiselog vrhnja
3 male žlice soli (10-15 g)
Nadjev:
300 g blitve
1 kiselo vrhnje
2 jaja
375 g svježeg zagrebačkog sira
Vegeta

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 85 min

  • 1 Slano prhko tijesto zamijesite na način da u zdjeli pomiješate glatko brašno, maslac, jaja, kiselo vrhnje i sol. Zamiješano i formirano tijesto u obliku kugle umotajte u plastičnu foliju i ostavite u hladnjak na pola sata.
  • 2 Listove blitve očistite od stabljika. Blitvu izblanširajte kratko u slanoj vreloj vodi. Ocijedite ju i posušite. U posudi zamiješajte kiselo vrhnje, jaja, svježi sir i blitvu, začinite Vegetom. Gotovu smjesu stavite na hlađenje.
  • 3 Prhko tijesto izvadite iz hladnjaka, pobrašnite plohu, razvaljajte ga na debljinu 0,8 mm i formirajte u krug. Kalup za pečenje namažite maslacem i pobrašnite.
  • 4 Prhko tijesto raširite na kalup izbodite viljuškom i stavite ga peći na 180 °C na 10 min. do zlatnožute boje.
  • 5 Ohlađenim nadjevom ispunite tijesto u kalupu za pečenje i sve skupa stavite peći na 180 °C na 30 min.
  • 6 Par minuta prije nego izvadite kolač iz pećnice razbijte 3 jaja i stavite na vrh kolača i vratite u pećnicu na kratko da se jaja ispeku. Kad su jaja pečena, izvadite kolač iz pećnice i poslužite toplo.

Savjet

Kad počnete mijesiti tijesto nemojte brinuti što djeluje suho, tako mora biti. Maslac mora biti hladan narezan na kockice.

Posluživanje

Servirani kolač narežite na kriške, naribajte sirom parmezanom i pokapajte ekstra djevičanskim maslinovim uljem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke