Meni Search

Ful nabrijan

Uzbudljivi kolač od blitve

Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Šampinjoni u palačinki
Račići na posteljici od povrća
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rolice od blitve
Mesne okruglice na ražnjiću
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pašticada s njokima
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zabavni kineski ravioli
Lungić s povrćem
Sočna rebarca
Voćna juha od višanja
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Svinjski file s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grill vratina u sendviču
Piletina Kiev
Kroketi od piletine
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Hrskavi trokuti
Rajčica s kukuruzom
Ljetni ražnjići
Pečena piletina s limunom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Salata s mora
Lungić u sendviču
Popečci od tikvica
Belgija - Salade Liégeoise
Proljetna janjetina
Jabučni krumpirići s cimetom
Sočna pureća rolada
Miješani grill
Nadjeveni kaneloni u umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Čarobna ljetna piletina
Kunić na bijelo
Salata od liganja
Vege odresci s marinadom
Fish&Chips u tortilji
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Janjetina na padelu
Sendvič s avokadom
Rezanci s krušnim mrvicama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tjestenina fuži s tartufima
Zlatna piletina
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mediteranski kruščić s lovorom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill pirjana piletina s roštilja
Kobasica u pivu i pecivu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Vratina sa sezonskim povrćem
Piletina sa šafranom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pizza s tunom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pohani tofu s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Brancinovo oko
Kolinjsko zelje s frišketinom
Marinirana piletina s roštilja
Teleći savici u umaku od grejpa
Pizza sirni jastučići
Bugarska pita od krumpira
Lignje s povrćem i smokvama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Riba u bijelom umaku
Mini lazanje
Okruglice u umaku od rajčice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Blagdanska rolada
Meso s repom
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zanimljiva salata s kikirikijem
Roštilj s umakom Romesco
Lagana sarma
Grdobina s povrćem
Irska janjetina
Ramsteak u seksi umaku
Mediteranski špageti
Aromatizirani kruh
Dagnje na buzaru
Proljetno meso i povrće iz woka
Grill oslić u aromatičnoj korici
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Piletina laganini
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Manastirski đuveč
Sočni pureći ražnjići
Ražnjići od lososa
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Urbana pola
Grickalica slanutak iz pećnice
Kaštelanski makaruni
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Fina pikantna piletina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brusketa s avokadom
Povrtni ražnjići
Povrtni lonac
Mirisna pečenka
Umak od limete (Molho de limao)
Kuhano meso s umakom od hrena
Nadjevene lignje
Fini gulaš od gljiva
Pirjani kunić
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pileći bataci s umakom od luka
Delikatesna junetina na češki
Fileti lososa u finom umaku
Grill povrće na salatu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lignje na šumskom rižotu
Meksička party salata
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Prežgana juha
Mesne okruglice
Krem juha od tikvica
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grdobina u pikantnoj šalši
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li intenzivan i osebujan okus blitve, na dobrom ste putu da vam budu ispunjene sve gurmanske želje. Ovaj uzbudljivi kolač može biti pravi izazov.

Sastojci

Slano prhko tijesto:
400 g Glatkog brašna Podravka
250 g maslaca (hladnog)
2 jaja
žlica kiselog vrhnja
3 male žlice soli (10-15 g)
Nadjev:
300 g blitve
1 kiselo vrhnje
2 jaja
375 g svježeg zagrebačkog sira
Vegeta

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 85 min

  • 1 Slano prhko tijesto zamijesite na način da u zdjeli pomiješate glatko brašno, maslac, jaja, kiselo vrhnje i sol. Zamiješano i formirano tijesto u obliku kugle umotajte u plastičnu foliju i ostavite u hladnjak na pola sata.
  • 2 Listove blitve očistite od stabljika. Blitvu izblanširajte kratko u slanoj vreloj vodi. Ocijedite ju i posušite. U posudi zamiješajte kiselo vrhnje, jaja, svježi sir i blitvu, začinite Vegetom. Gotovu smjesu stavite na hlađenje.
  • 3 Prhko tijesto izvadite iz hladnjaka, pobrašnite plohu, razvaljajte ga na debljinu 0,8 mm i formirajte u krug. Kalup za pečenje namažite maslacem i pobrašnite.
  • 4 Prhko tijesto raširite na kalup izbodite viljuškom i stavite ga peći na 180 °C na 10 min. do zlatnožute boje.
  • 5 Ohlađenim nadjevom ispunite tijesto u kalupu za pečenje i sve skupa stavite peći na 180 °C na 30 min.
  • 6 Par minuta prije nego izvadite kolač iz pećnice razbijte 3 jaja i stavite na vrh kolača i vratite u pećnicu na kratko da se jaja ispeku. Kad su jaja pečena, izvadite kolač iz pećnice i poslužite toplo.

Savjet

Kad počnete mijesiti tijesto nemojte brinuti što djeluje suho, tako mora biti. Maslac mora biti hladan narezan na kockice.

Posluživanje

Servirani kolač narežite na kriške, naribajte sirom parmezanom i pokapajte ekstra djevičanskim maslinovim uljem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke