Meni Search

Ful nabrijan

Uzbudljivi kolač od blitve

Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Blagdanska rolada
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grdobina s povrćem
Grdobina u pikantnoj šalši
Grill povrće na salatu
Proljetno meso i povrće iz woka
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file s povrćem
Brancinovo oko
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill pirjana piletina s roštilja
Pirjani kunić
Grickalica slanutak iz pećnice
Rajčica s kukuruzom
Povrtni lonac
Sočna rebarca
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočna pureća rolada
Pizza s tunom
Lungić s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Grill vratina u sendviču
Šampinjoni u palačinki
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lignje s povrćem i smokvama
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Rolice od blitve
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina laganini
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Roštilj s umakom Romesco
Lignje na šumskom rižotu
Čarobna ljetna piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Voćna juha od višanja
Račići na posteljici od povrća
Meso s repom
Ražnjići od lososa
Aromatizirani kruh
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Delikatesna junetina na češki
Mesne okruglice
Mini lazanje
Krem juha od tikvica
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ljetni ražnjići
Belgija - Salade Liégeoise
Vege odresci s marinadom
Pohani tofu s povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mediteranski špageti
Povrtni ražnjići
Zabavni kineski ravioli
Piletina Kiev
Lagana sarma
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Janjetina na padelu
Fish&Chips u tortilji
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Proljetna janjetina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Kobasica u pivu i pecivu
Marinirana piletina s roštilja
Hrskavi trokuti
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Sendvič s avokadom
Piletina sa šafranom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pašticada s njokima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Nadjevene lignje
Pizza sirni jastučići
Popečci od tikvica
Tjestenina fuži s tartufima
Riba u bijelom umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kunić na bijelo
Sočni pureći ražnjići
Salata s mora
Manastirski đuveč
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Urbana pola
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Prežgana juha
Pečena piletina s limunom
Umak od limete (Molho de limao)
Fina pikantna piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lungić u sendviču
Miješani grill
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Dagnje na buzaru
Salata od liganja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fileti lososa u finom umaku
Okruglice u umaku od rajčice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Meksička party salata
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kuhano meso s umakom od hrena
Vratina sa sezonskim povrćem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Zlatna piletina
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mirisna pečenka
Kroketi od piletine
Brusketa s avokadom
Kaštelanski makaruni
Irska janjetina
Jabučni krumpirići s cimetom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Janjetina s medom od kadulje
Fini gulaš od gljiva
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li intenzivan i osebujan okus blitve, na dobrom ste putu da vam budu ispunjene sve gurmanske želje. Ovaj uzbudljivi kolač može biti pravi izazov.

Sastojci

Slano prhko tijesto:
400 g Glatkog brašna Podravka
250 g maslaca (hladnog)
2 jaja
žlica kiselog vrhnja
3 male žlice soli (10-15 g)
Nadjev:
300 g blitve
1 kiselo vrhnje
2 jaja
375 g svježeg zagrebačkog sira
Vegeta

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 85 min

  • 1 Slano prhko tijesto zamijesite na način da u zdjeli pomiješate glatko brašno, maslac, jaja, kiselo vrhnje i sol. Zamiješano i formirano tijesto u obliku kugle umotajte u plastičnu foliju i ostavite u hladnjak na pola sata.
  • 2 Listove blitve očistite od stabljika. Blitvu izblanširajte kratko u slanoj vreloj vodi. Ocijedite ju i posušite. U posudi zamiješajte kiselo vrhnje, jaja, svježi sir i blitvu, začinite Vegetom. Gotovu smjesu stavite na hlađenje.
  • 3 Prhko tijesto izvadite iz hladnjaka, pobrašnite plohu, razvaljajte ga na debljinu 0,8 mm i formirajte u krug. Kalup za pečenje namažite maslacem i pobrašnite.
  • 4 Prhko tijesto raširite na kalup izbodite viljuškom i stavite ga peći na 180 °C na 10 min. do zlatnožute boje.
  • 5 Ohlađenim nadjevom ispunite tijesto u kalupu za pečenje i sve skupa stavite peći na 180 °C na 30 min.
  • 6 Par minuta prije nego izvadite kolač iz pećnice razbijte 3 jaja i stavite na vrh kolača i vratite u pećnicu na kratko da se jaja ispeku. Kad su jaja pečena, izvadite kolač iz pećnice i poslužite toplo.

Savjet

Kad počnete mijesiti tijesto nemojte brinuti što djeluje suho, tako mora biti. Maslac mora biti hladan narezan na kockice.

Posluživanje

Servirani kolač narežite na kriške, naribajte sirom parmezanom i pokapajte ekstra djevičanskim maslinovim uljem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke