Meni Search

Ful nabrijan

Uzbudljivi kolač od blitve

Piletina laganini
Povrtni lonac
Piletina sa šafranom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sendvič s avokadom
Pizza sirni jastučići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Aromatizirani kruh
Riba u bijelom umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teleći odresci u umaku od višanja
Hrskavi trokuti
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Povrtni ražnjići
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Fini gulaš od gljiva
Jabučni krumpirići s cimetom
Pileći bataci s umakom od luka
Bugarska pita od krumpira
Ražnjići od lososa
Grdobina s povrćem
Voćna juha od višanja
Janjetina s medom od kadulje
Teleći savici u umaku od grejpa
Lungić u sendviču
Brancinovo oko
Mirisna pečenka
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ramsteak u seksi umaku
Kobasica u pivu i pecivu
Prežgana juha
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lungić s povrćem
Zlatna piletina
Kuhano meso s umakom od hrena
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fish&Chips u tortilji
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata od liganja
Pohani tofu s povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zanimljiva salata s kikirikijem
Brusketa s avokadom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mediteranski špageti
Fileti lososa u finom umaku
Grill povrće na salatu
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grill oslić u aromatičnoj korici
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grdobina u pikantnoj šalši
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Salata s mora
Ljetni ražnjići
Mesne okruglice
Irska janjetina
Kroketi od piletine
Marinirana piletina s roštilja
Vege odresci s marinadom
Dagnje na buzaru
Rajčica s kukuruzom
Lagana sarma
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Meksička party salata
Janjetina na padelu
Lignje na šumskom rižotu
Sočni pureći ražnjići
Grill vratina u sendviču
Urbana pola
Lignje s povrćem i smokvama
Kunić na bijelo
Popečci od tikvica
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Šampinjoni u palačinki
Mini lazanje
Manastirski đuveč
BBQ svinjska rebarca u foliji
Meso s repom
Čarobna ljetna piletina
Kaštelanski makaruni
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pirjani kunić
Blagdanska rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Rezanci s krušnim mrvicama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pašticada s njokima
Mesne okruglice na ražnjiću
Pizza s tunom
Sočna pureća rolada
Piletina Kiev
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pečena piletina s limunom
Grickalica slanutak iz pećnice
Zabavni kineski ravioli
Proljetna janjetina
Vratina sa sezonskim povrćem
Sočna rebarca
Delikatesna junetina na češki
Mediteranski kruščić s lovorom
Svinjski file s povrćem
Okruglice u umaku od rajčice
Belgija - Salade Liégeoise
Nadjevene lignje
Krem juha od tikvica
Roštilj s umakom Romesco
Proljetno meso i povrće iz woka
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Fina pikantna piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Miješani grill
Rolice od blitve
Račići na posteljici od povrća
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Nadjeveni kaneloni u umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li intenzivan i osebujan okus blitve, na dobrom ste putu da vam budu ispunjene sve gurmanske želje. Ovaj uzbudljivi kolač može biti pravi izazov.

Sastojci

Slano prhko tijesto:
400 g Glatkog brašna Podravka
250 g maslaca (hladnog)
2 jaja
žlica kiselog vrhnja
3 male žlice soli (10-15 g)
Nadjev:
300 g blitve
1 kiselo vrhnje
2 jaja
375 g svježeg zagrebačkog sira
Vegeta

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 85 min

  • 1 Slano prhko tijesto zamijesite na način da u zdjeli pomiješate glatko brašno, maslac, jaja, kiselo vrhnje i sol. Zamiješano i formirano tijesto u obliku kugle umotajte u plastičnu foliju i ostavite u hladnjak na pola sata.
  • 2 Listove blitve očistite od stabljika. Blitvu izblanširajte kratko u slanoj vreloj vodi. Ocijedite ju i posušite. U posudi zamiješajte kiselo vrhnje, jaja, svježi sir i blitvu, začinite Vegetom. Gotovu smjesu stavite na hlađenje.
  • 3 Prhko tijesto izvadite iz hladnjaka, pobrašnite plohu, razvaljajte ga na debljinu 0,8 mm i formirajte u krug. Kalup za pečenje namažite maslacem i pobrašnite.
  • 4 Prhko tijesto raširite na kalup izbodite viljuškom i stavite ga peći na 180 °C na 10 min. do zlatnožute boje.
  • 5 Ohlađenim nadjevom ispunite tijesto u kalupu za pečenje i sve skupa stavite peći na 180 °C na 30 min.
  • 6 Par minuta prije nego izvadite kolač iz pećnice razbijte 3 jaja i stavite na vrh kolača i vratite u pećnicu na kratko da se jaja ispeku. Kad su jaja pečena, izvadite kolač iz pećnice i poslužite toplo.

Savjet

Kad počnete mijesiti tijesto nemojte brinuti što djeluje suho, tako mora biti. Maslac mora biti hladan narezan na kockice.

Posluživanje

Servirani kolač narežite na kriške, naribajte sirom parmezanom i pokapajte ekstra djevičanskim maslinovim uljem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke