Meni Search

Ful nabrijan

Uzbudljivi kolač od blitve

Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Delikatesna junetina na češki
Grickalica slanutak iz pećnice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Šampinjoni u palačinki
Zlatna piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Bugarska pita od krumpira
Lignje na šumskom rižotu
Fileti lososa u finom umaku
Brusketa s avokadom
Grill pirjana piletina s roštilja
Pohani tofu s povrćem
Sočna rebarca
Salata od liganja
Riba u bijelom umaku
Pirjani kunić
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Prežgana juha
Umak od limete (Molho de limao)
Vege odresci s marinadom
Mediteranski kruščić s lovorom
Urbana pola
Rolice od blitve
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kunić na bijelo
Janjetina na padelu
Proljetna janjetina
Brancinovo oko
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Zanimljiva salata s kikirikijem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Vratina sa sezonskim povrćem
Mediteranski špageti
Sočna pureća rolada
Blagdanska rolada
BBQ svinjska rebarca u foliji
Tjestenina fuži s tartufima
Lungić s povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lungić u sendviču
Hrskavi trokuti
Miješani grill
Rajčica s kukuruzom
Ražnjići od lososa
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Čarobna ljetna piletina
Grill povrće na salatu
Aromatizirani kruh
Marinirana piletina s roštilja
Okruglice u umaku od rajčice
Pašticada s njokima
Popečci od tikvica
Kaštelanski makaruni
Jabučni krumpirići s cimetom
Grdobina s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Fish&Chips u tortilji
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kuhano meso s umakom od hrena
Lignje s povrćem i smokvama
Pečena piletina s limunom
Krem juha od tikvica
Mesne okruglice na ražnjiću
Irska janjetina
Pizza s tunom
Svinjski file s povrćem
Pizza sirni jastučići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Račići na posteljici od povrća
Kobasica u pivu i pecivu
Belgija - Salade Liégeoise
Lagana sarma
Fini gulaš od gljiva
Sočni pureći ražnjići
Teleći savici u umaku od grejpa
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina sa šafranom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Meksička party salata
Ljetni ražnjići
Povrtni lonac
Zabavni kineski ravioli
Piletina laganini
Mini lazanje
Grill vratina u sendviču
Mirisna pečenka
Ramsteak u seksi umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sendvič s avokadom
Manastirski đuveč
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Povrtni ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Proljetno meso i povrće iz woka
Fina pikantna piletina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Piletina Kiev
Kroketi od piletine
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Voćna juha od višanja
Dagnje na buzaru
Rezanci s krušnim mrvicama
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Salata s mora
Nadjevene lignje
Teleći odresci u umaku od višanja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mesne okruglice
Meso s repom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Janjetina s medom od kadulje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li intenzivan i osebujan okus blitve, na dobrom ste putu da vam budu ispunjene sve gurmanske želje. Ovaj uzbudljivi kolač može biti pravi izazov.

Sastojci

Slano prhko tijesto:
400 g Glatkog brašna Podravka
250 g maslaca (hladnog)
2 jaja
žlica kiselog vrhnja
3 male žlice soli (10-15 g)
Nadjev:
300 g blitve
1 kiselo vrhnje
2 jaja
375 g svježeg zagrebačkog sira
Vegeta

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 85 min

  • 1 Slano prhko tijesto zamijesite na način da u zdjeli pomiješate glatko brašno, maslac, jaja, kiselo vrhnje i sol. Zamiješano i formirano tijesto u obliku kugle umotajte u plastičnu foliju i ostavite u hladnjak na pola sata.
  • 2 Listove blitve očistite od stabljika. Blitvu izblanširajte kratko u slanoj vreloj vodi. Ocijedite ju i posušite. U posudi zamiješajte kiselo vrhnje, jaja, svježi sir i blitvu, začinite Vegetom. Gotovu smjesu stavite na hlađenje.
  • 3 Prhko tijesto izvadite iz hladnjaka, pobrašnite plohu, razvaljajte ga na debljinu 0,8 mm i formirajte u krug. Kalup za pečenje namažite maslacem i pobrašnite.
  • 4 Prhko tijesto raširite na kalup izbodite viljuškom i stavite ga peći na 180 °C na 10 min. do zlatnožute boje.
  • 5 Ohlađenim nadjevom ispunite tijesto u kalupu za pečenje i sve skupa stavite peći na 180 °C na 30 min.
  • 6 Par minuta prije nego izvadite kolač iz pećnice razbijte 3 jaja i stavite na vrh kolača i vratite u pećnicu na kratko da se jaja ispeku. Kad su jaja pečena, izvadite kolač iz pećnice i poslužite toplo.

Savjet

Kad počnete mijesiti tijesto nemojte brinuti što djeluje suho, tako mora biti. Maslac mora biti hladan narezan na kockice.

Posluživanje

Servirani kolač narežite na kriške, naribajte sirom parmezanom i pokapajte ekstra djevičanskim maslinovim uljem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke