Meni Search

Ful nabrijana

Uzbudljivi kolač od blitve

Mini lazanje
Irska janjetina
Grill povrće na salatu
Odresci od morskog psa
Proljetna janjetina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rajčica s kukuruzom
Lazanje s lignjama
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lungić u sendviču
Miješani grill
Fina pikantna piletina
Grill vratina u sendviču
Riba u bijelom umaku
Meso s repom
Manastirski đuveč
Zlatna piletina
Grickalica slanutak iz pećnice
Teleći odresci u umaku od višanja
Hlebinska i pretepena juha
Piletina na kijevski način
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Janjetina na padelu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Proljetno meso i povrće iz woka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pečena piletina s limunom
Piletina laganini
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Turske pizze
Rolice od blitve
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mini shepherd's pie
Mediteranski kruščić s lovorom
Ražnjići od lososa
Kroketi od piletine
Ossobuco
Nadjevene lignje
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočna pureća rolada
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Tjestenina fuži s tartufima
Okruglice u umaku od rajčice
Viška pogača
Fileti lososa u finom umaku
Sočna rebarca
Blagdanska rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lignje s povrćem i smokvama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kuhano meso s umakom od hrena
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Povrtni lonac
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Salata od liganja
Umak od limete (Molho de limao)
Nadjeveni kaneloni u umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Povrtni ražnjići
Sočni pureći ražnjići
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kaštelanski makaruni
Delikatesna junetina na češki
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grdobina u pikantnoj šalši
Janjetina s medom od kadulje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sendvič s avokadom
Čarobna ljetna piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lungić s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Urbana pola
Grdobina s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Svinjski file s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Brusketa s avokadom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pogača sa sardinom
Voćna juha od višanja
Pohani tofu s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Mesne okruglice
Piletina sa šafranom
Mirisna pečenka
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Ramsteak u seksi umaku
Kunić na bijelo
Lagana sarma
Hrskava pileća krilca
Prežgana juha
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lignje na šumskom rižotu
Pizza s tunom
Bugarska pita od krumpira
Meksička party salata
Fini gulaš od gljiva
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice na ražnjiću
Marinirana piletina s roštilja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pirjani kunić
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Krem juha od tikvica
Špageti s ribom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Roštilj s umakom Romesco
Aromatizirani kruh
Salata s mora
Martinjska guska s hajdinom kašom
Hrskavi trokuti
Piletina Kiev
Grill pirjana piletina s roštilja
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lignje s manistrom u škartocu
Popečci od tikvica
Belgija - Salade Liégeoise
Rezanci s krušnim mrvicama
Ljetni ražnjići
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pizza sirni jastučići
Kobasica u pivu i pecivu
Vege odresci s marinadom
Jabučni krumpirići s cimetom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mediteranski špageti
Brancinovo oko
Račići na posteljici od povrća
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li intenzivan i osebujan okus blitve, na dobrom ste putu da vam budu ispunjene sve gurmanske želje. Ovaj uzbudljivi kolač može biti pravi izazov.

Sastojci

Slano prhko tijesto:
400 g Glatkog brašna Podravka
250 g maslaca (hladnog)
2 jaja
žlica kiselog vrhnja
3 male žlice soli (10-15 g)
Nadjev:
300 g blitve
1 kiselo vrhnje
2 jaja
375 g svježeg zagrebačkog sira
Vegeta

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 85 min

  • 1 Slano prhko tijesto zamijesite na način da u zdjeli pomiješate glatko brašno, maslac, jaja, kiselo vrhnje i sol. Zamiješano i formirano tijesto u obliku kugle umotajte u plastičnu foliju i ostavite u hladnjak na pola sata.
  • 2 Listove blitve očistite od stabljika. Blitvu izblanširajte kratko u slanoj vreloj vodi. Ocijedite ju i posušite. U posudi zamiješajte kiselo vrhnje, jaja, svježi sir i blitvu, začinite Vegetom. Gotovu smjesu stavite na hlađenje.
  • 3 Prhko tijesto izvadite iz hladnjaka, pobrašnite plohu, razvaljajte ga na debljinu 0,8 mm i formirajte u krug. Kalup za pečenje namažite maslacem i pobrašnite.
  • 4 Prhko tijesto raširite na kalup izbodite viljuškom i stavite ga peći na 180 °C na 10 min. do zlatnožute boje.
  • 5 Ohlađenim nadjevom ispunite tijesto u kalupu za pečenje i sve skupa stavite peći na 180 °C na 30 min.
  • 6 Par minuta prije nego izvadite kolač iz pećnice razbijte 3 jaja i stavite na vrh kolača i vratite u pećnicu na kratko da se jaja ispeku. Kad su jaja pečena, izvadite kolač iz pećnice i poslužite toplo.

Savjet

Kad počnete mijesiti tijesto nemojte brinuti što djeluje suho, tako mora biti. Maslac mora biti hladan narezan na kockice.

Posluživanje

Servirani kolač narežite na kriške, naribajte sirom parmezanom i pokapajte ekstra djevičanskim maslinovim uljem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke