Meni Search

Ful nabrijana

Uzbudljivi kolač od blitve

Piletina sa šafranom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pizza s tunom
Teleći savici u umaku od grejpa
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mediteranski špageti
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pizza sirni jastučići
Odresci od morskog psa
Hlebinska i pretepena juha
Zlatna piletina
Sočni pureći ražnjići
Ossobuco
Mini lazanje
Urbana pola
Lagana sarma
Ljetni ražnjići
Kuhano meso s umakom od hrena
Sendvič s avokadom
Pohani tofu s povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Fina pikantna piletina
Grill povrće na salatu
Voćna juha od višanja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Turske pizze
Ražnjići od lososa
Marinirana piletina s roštilja
Brusketa s avokadom
Meksička party salata
Sočna rebarca
Hrskavi trokuti
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ramsteak u seksi umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Proljetno meso i povrće iz woka
Manastirski đuveč
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Miješani grill
Mirisna pečenka
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Piletina Kiev
Meso s repom
Piletina na kijevski način
Tjestenina fuži s tartufima
Kroketi od piletine
Pogača sa sardinom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mini shepherd's pie
Proljetna janjetina
Nadjevene lignje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Račići na posteljici od povrća
Vege odresci s marinadom
Povrtni lonac
Kunić na bijelo
Rolice od blitve
Grill vratina u sendviču
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Aromatizirani kruh
Brancinovo oko
Grickalica slanutak iz pećnice
Janjetina na padelu
Svinjski file s povrćem
Grill oslić u aromatičnoj korici
Odresci u umaku s češnjakom
Blagdanska rolada
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Zabavni kineski ravioli
Rajčica s kukuruzom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Jabučni krumpirići s cimetom
Krem juha od tikvica
Lungić s povrćem
Prežgana juha
Fileti lososa u finom umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Belgija - Salade Liégeoise
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Irska janjetina
Lazanje s lignjama
Mesne okruglice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lungić u sendviču
Salata s mora
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Mesne okruglice na ražnjiću
Fish&Chips u tortilji
Piletina laganini
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Popečci od tikvica
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill pirjana piletina s roštilja
Kaštelanski makaruni
Pileći bataci s umakom od luka
Kobasica u pivu i pecivu
Martinjska guska s hajdinom kašom
Riba u bijelom umaku
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina s medom od kadulje
Čarobna ljetna piletina
Okruglice u umaku od rajčice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Salata od liganja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočna pureća rolada
Lignje s povrćem i smokvama
Delikatesna junetina na češki
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bugarska pita od krumpira
Grdobina u pikantnoj šalši
Fini gulaš od gljiva
Pečena piletina s limunom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Viška pogača
Hrskava pileća krilca
Rezanci s krušnim mrvicama
Mediteranski kruščić s lovorom
Grdobina s povrćem
Špageti s ribom
Lignje na šumskom rižotu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Povrtni ražnjići
Pirjani kunić
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Šampinjoni u palačinki
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lignje s manistrom u škartocu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li intenzivan i osebujan okus blitve, na dobrom ste putu da vam budu ispunjene sve gurmanske želje. Ovaj uzbudljivi kolač može biti pravi izazov.

Sastojci

Slano prhko tijesto:
400 g Glatkog brašna Podravka
250 g maslaca (hladnog)
2 jaja
žlica kiselog vrhnja
3 male žlice soli (10-15 g)
Nadjev:
300 g blitve
1 kiselo vrhnje
2 jaja
375 g svježeg zagrebačkog sira
Vegeta

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 85 min

  • 1 Slano prhko tijesto zamijesite na način da u zdjeli pomiješate glatko brašno, maslac, jaja, kiselo vrhnje i sol. Zamiješano i formirano tijesto u obliku kugle umotajte u plastičnu foliju i ostavite u hladnjak na pola sata.
  • 2 Listove blitve očistite od stabljika. Blitvu izblanširajte kratko u slanoj vreloj vodi. Ocijedite ju i posušite. U posudi zamiješajte kiselo vrhnje, jaja, svježi sir i blitvu, začinite Vegetom. Gotovu smjesu stavite na hlađenje.
  • 3 Prhko tijesto izvadite iz hladnjaka, pobrašnite plohu, razvaljajte ga na debljinu 0,8 mm i formirajte u krug. Kalup za pečenje namažite maslacem i pobrašnite.
  • 4 Prhko tijesto raširite na kalup izbodite viljuškom i stavite ga peći na 180 °C na 10 min. do zlatnožute boje.
  • 5 Ohlađenim nadjevom ispunite tijesto u kalupu za pečenje i sve skupa stavite peći na 180 °C na 30 min.
  • 6 Par minuta prije nego izvadite kolač iz pećnice razbijte 3 jaja i stavite na vrh kolača i vratite u pećnicu na kratko da se jaja ispeku. Kad su jaja pečena, izvadite kolač iz pećnice i poslužite toplo.

Savjet

Kad počnete mijesiti tijesto nemojte brinuti što djeluje suho, tako mora biti. Maslac mora biti hladan narezan na kockice.

Posluživanje

Servirani kolač narežite na kriške, naribajte sirom parmezanom i pokapajte ekstra djevičanskim maslinovim uljem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke