Meni Search

Ful nabrijana

Uzbudljivi kolač od blitve

Roštilj s umakom Romesco
Piletina Kiev
Sočna pureća rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rezanci s krušnim mrvicama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pirjani kunić
Pizza s tunom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kaštelanski makaruni
Grill oslić u aromatičnoj korici
Hlebinska i pretepena juha
Nadjevene lignje
Svinjski file s povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći odresci u umaku od višanja
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Lungić u sendviču
Umak od limete (Molho de limao)
Šampinjoni u palačinki
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kuhano meso s umakom od hrena
Kunić na bijelo
Janjetina s medom od kadulje
Pileći bataci s umakom od luka
Rolice od blitve
Jabučni krumpirići s cimetom
Brancinovo oko
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pizza sirni jastučići
Fina pikantna piletina
Marinirana piletina s roštilja
Lagana sarma
Manastirski đuveč
Mini shepherd's pie
Aromatizirani kruh
Piletina na kijevski način
Lazanje s lignjama
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pohani tofu s povrćem
Kroketi od piletine
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Okruglice u umaku od rajčice
Salata od liganja
Grdobina u pikantnoj šalši
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina sa šafranom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lignje na šumskom rižotu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill pirjana piletina s roštilja
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pečena piletina s limunom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Viška pogača
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Sočni pureći ražnjići
Delikatesna junetina na češki
Ramsteak u seksi umaku
Sočna rebarca
Fileti lososa u finom umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Riba u bijelom umaku
Ossobuco
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Urbana pola
Turske pizze
Miješani grill
Fini gulaš od gljiva
Mirisna pečenka
Račići na posteljici od povrća
Kobasica u pivu i pecivu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Grill vratina u sendviču
Teleći savici u umaku od grejpa
Ljetni ražnjići
Hrskava pileća krilca
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mini lazanje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Tjestenina fuži s tartufima
Mediteranski špageti
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mesne okruglice
Pogača sa sardinom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grdobina s povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Prežgana juha
Mediteranski kruščić s lovorom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Piletina laganini
Sendvič s avokadom
Grill povrće na salatu
Vege odresci s marinadom
Povrtni ražnjići
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grickalica slanutak iz pećnice
Čarobna ljetna piletina
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Meso s repom
Povrtni lonac
Ražnjići od lososa
Zabavni kineski ravioli
Voćna juha od višanja
Lungić s povrćem
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Belgija - Salade Liégeoise
Hrskavi trokuti
Popečci od tikvica
Lignje s povrćem i smokvama
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice na ražnjiću
Proljetno meso i povrće iz woka
Lignje s manistrom u škartocu
Meksička party salata
Špageti s ribom
Odresci u umaku s češnjakom
Proljetna janjetina
Blagdanska rolada
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Irska janjetina
Salata s mora
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Krem juha od tikvica
Zlatna piletina
Fish&Chips u tortilji
Bugarska pita od krumpira
Janjetina na padelu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Odresci od morskog psa
Rajčica s kukuruzom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li intenzivan i osebujan okus blitve, na dobrom ste putu da vam budu ispunjene sve gurmanske želje. Ovaj uzbudljivi kolač može biti pravi izazov.

Sastojci

Slano prhko tijesto:
400 g Glatkog brašna Podravka
250 g maslaca (hladnog)
2 jaja
žlica kiselog vrhnja
3 male žlice soli (10-15 g)
Nadjev:
300 g blitve
1 kiselo vrhnje
2 jaja
375 g svježeg zagrebačkog sira
Vegeta

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 85 min

  • 1 Slano prhko tijesto zamijesite na način da u zdjeli pomiješate glatko brašno, maslac, jaja, kiselo vrhnje i sol. Zamiješano i formirano tijesto u obliku kugle umotajte u plastičnu foliju i ostavite u hladnjak na pola sata.
  • 2 Listove blitve očistite od stabljika. Blitvu izblanširajte kratko u slanoj vreloj vodi. Ocijedite ju i posušite. U posudi zamiješajte kiselo vrhnje, jaja, svježi sir i blitvu, začinite Vegetom. Gotovu smjesu stavite na hlađenje.
  • 3 Prhko tijesto izvadite iz hladnjaka, pobrašnite plohu, razvaljajte ga na debljinu 0,8 mm i formirajte u krug. Kalup za pečenje namažite maslacem i pobrašnite.
  • 4 Prhko tijesto raširite na kalup izbodite viljuškom i stavite ga peći na 180 °C na 10 min. do zlatnožute boje.
  • 5 Ohlađenim nadjevom ispunite tijesto u kalupu za pečenje i sve skupa stavite peći na 180 °C na 30 min.
  • 6 Par minuta prije nego izvadite kolač iz pećnice razbijte 3 jaja i stavite na vrh kolača i vratite u pećnicu na kratko da se jaja ispeku. Kad su jaja pečena, izvadite kolač iz pećnice i poslužite toplo.

Savjet

Kad počnete mijesiti tijesto nemojte brinuti što djeluje suho, tako mora biti. Maslac mora biti hladan narezan na kockice.

Posluživanje

Servirani kolač narežite na kriške, naribajte sirom parmezanom i pokapajte ekstra djevičanskim maslinovim uljem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke