Meni Search

Ful nabrijana

Uzbudljivi kolač od blitve

Pogača sa sardinom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Riba u bijelom umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kunić na bijelo
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mediteranski špageti
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Manastirski đuveč
Sočna pureća rolada
Zabavni kineski ravioli
Kaštelanski makaruni
Lagana sarma
Umak od limete (Molho de limao)
Martinjska guska s hajdinom kašom
Čarobna ljetna piletina
Janjetina na padelu
Meso s repom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mini shepherd's pie
Blagdanska rolada
Lignje na šumskom rižotu
Fish&Chips u tortilji
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ossobuco
Lungić s povrćem
Piletina sa šafranom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Piletina na kijevski način
Ljetni ražnjići
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Belgija - Salade Liégeoise
Mirisna pečenka
Račići na posteljici od povrća
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Špageti s ribom
Brancinovo oko
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Marinirana piletina s roštilja
Mini lazanje
Piletina Kiev
Viška pogača
Mesne okruglice
Hrskavi trokuti
Lignje s manistrom u škartocu
Pizza s tunom
Grickalica slanutak iz pećnice
Turske pizze
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pirjani kunić
Salata od liganja
Teleći savici u umaku od grejpa
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rajčica s kukuruzom
Piletina laganini
Tjestenina fuži s tartufima
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Odresci u umaku s češnjakom
Fini gulaš od gljiva
Jabučni krumpirići s cimetom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Zlatna piletina
Fina pikantna piletina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ramsteak u seksi umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočna rebarca
Pohani tofu s povrćem
Grill povrće na salatu
Mediteranski kruščić s lovorom
Pizza sirni jastučići
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pileći bataci s umakom od luka
Rolice od blitve
BBQ svinjska rebarca u foliji
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Nadjevene lignje
Fileti lososa u finom umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Rezanci s krušnim mrvicama
Ražnjići od lososa
Roštilj s umakom Romesco
Kobasica u pivu i pecivu
Grill vratina u sendviču
Povrtni ražnjići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kuhano meso s umakom od hrena
Voćna juha od višanja
Odresci od morskog psa
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Prežgana juha
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kroketi od piletine
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Urbana pola
Grdobina s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill pirjana piletina s roštilja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Šampinjoni u palačinki
Janjetina s medom od kadulje
Hlebinska i pretepena juha
Meksička party salata
Salata s mora
Irska janjetina
Sočni pureći ražnjići
Brusketa s avokadom
Lazanje s lignjama
Lungić u sendviču
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Miješani grill
Pečena piletina s limunom
Krem juha od tikvica
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Proljetno meso i povrće iz woka
Delikatesna junetina na češki
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Lignje s povrćem i smokvama
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Hrskava pileća krilca
Sendvič s avokadom
Vege odresci s marinadom
Aromatizirani kruh
Bugarska pita od krumpira
Proljetna janjetina
Popečci od tikvica
Okruglice u umaku od rajčice
Povrtni lonac
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li intenzivan i osebujan okus blitve, na dobrom ste putu da vam budu ispunjene sve gurmanske želje. Ovaj uzbudljivi kolač može biti pravi izazov.

Sastojci

Slano prhko tijesto:
400 g Glatkog brašna Podravka
250 g maslaca (hladnog)
2 jaja
žlica kiselog vrhnja
3 male žlice soli (10-15 g)
Nadjev:
300 g blitve
1 kiselo vrhnje
2 jaja
375 g svježeg zagrebačkog sira
Vegeta

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 85 min

  • 1 Slano prhko tijesto zamijesite na način da u zdjeli pomiješate glatko brašno, maslac, jaja, kiselo vrhnje i sol. Zamiješano i formirano tijesto u obliku kugle umotajte u plastičnu foliju i ostavite u hladnjak na pola sata.
  • 2 Listove blitve očistite od stabljika. Blitvu izblanširajte kratko u slanoj vreloj vodi. Ocijedite ju i posušite. U posudi zamiješajte kiselo vrhnje, jaja, svježi sir i blitvu, začinite Vegetom. Gotovu smjesu stavite na hlađenje.
  • 3 Prhko tijesto izvadite iz hladnjaka, pobrašnite plohu, razvaljajte ga na debljinu 0,8 mm i formirajte u krug. Kalup za pečenje namažite maslacem i pobrašnite.
  • 4 Prhko tijesto raširite na kalup izbodite viljuškom i stavite ga peći na 180 °C na 10 min. do zlatnožute boje.
  • 5 Ohlađenim nadjevom ispunite tijesto u kalupu za pečenje i sve skupa stavite peći na 180 °C na 30 min.
  • 6 Par minuta prije nego izvadite kolač iz pećnice razbijte 3 jaja i stavite na vrh kolača i vratite u pećnicu na kratko da se jaja ispeku. Kad su jaja pečena, izvadite kolač iz pećnice i poslužite toplo.

Savjet

Kad počnete mijesiti tijesto nemojte brinuti što djeluje suho, tako mora biti. Maslac mora biti hladan narezan na kockice.

Posluživanje

Servirani kolač narežite na kriške, naribajte sirom parmezanom i pokapajte ekstra djevičanskim maslinovim uljem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke