Meni Search

Ful nabrijana

Uzbudljivi kolač od blitve

Lignje na šumskom rižotu
Pirjani kunić
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Meso s repom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kobasica u pivu i pecivu
Aromatizirani kruh
Hrskavi trokuti
Zlatna piletina
Odresci u umaku s češnjakom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pečena piletina s limunom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grdobina u pikantnoj šalši
Blagdanska rolada
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lagana sarma
Delikatesna junetina na češki
Teleći savici u umaku od grejpa
Proljetno meso i povrće iz woka
Fileti lososa u finom umaku
Janjetina s medom od kadulje
Rajčica s kukuruzom
Piletina laganini
Sočna rebarca
Kroketi od piletine
Pizza sirni jastučići
Krem juha od tikvica
Tjestenina fuži s tartufima
Grickalica slanutak iz pećnice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Manastirski đuveč
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Martinjska guska s hajdinom kašom
Račići na posteljici od povrća
Nadjeveni kaneloni u umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignje s povrćem i smokvama
Povrtni ražnjići
Grill povrće na salatu
Urbana pola
Ramsteak u seksi umaku
Odresci od morskog psa
Lungić s povrćem
Mini shepherd's pie
Riba u bijelom umaku
Sočni pureći ražnjići
Sendvič s avokadom
Grdobina s povrćem
Voćna juha od višanja
Vege odresci s marinadom
Mediteranski kruščić s lovorom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sočna pureća rolada
Umak od limete (Molho de limao)
Proljetna janjetina
Fina pikantna piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Prežgana juha
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Piletina na kijevski način
Viška pogača
Kunić na bijelo
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskava pileća krilca
BBQ svinjska rebarca u foliji
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Janjetina na padelu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Špageti s ribom
Hlebinska i pretepena juha
Pileći bataci s umakom od luka
Rolice od blitve
Šampinjoni u palačinki
Mirisna pečenka
Mini lazanje
Roštilj s umakom Romesco
Mesne okruglice na ražnjiću
Belgija - Salade Liégeoise
Salata s mora
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Povrtni lonac
Salata od liganja
Teleći odresci u umaku od višanja
Pizza s tunom
Irska janjetina
Fini gulaš od gljiva
Okruglice u umaku od rajčice
Popečci od tikvica
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Nadjevene lignje
Fish&Chips u tortilji
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grill pirjana piletina s roštilja
Ossobuco
Kuhano meso s umakom od hrena
Turske pizze
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kaštelanski makaruni
Ražnjići od lososa
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Zabavni kineski ravioli
Mesne okruglice
Brusketa s avokadom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Čarobna ljetna piletina
Mediteranski špageti
Pogača sa sardinom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file s povrćem
Brancinovo oko
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Meksička party salata
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Marinirana piletina s roštilja
Piletina Kiev
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Lignje s manistrom u škartocu
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina sa šafranom
Lazanje s lignjama
Lungić u sendviču
Grill vratina u sendviču
Miješani grill
Pohani tofu s povrćem
Ljetni ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li intenzivan i osebujan okus blitve, na dobrom ste putu da vam budu ispunjene sve gurmanske želje. Ovaj uzbudljivi kolač može biti pravi izazov.

Sastojci

Slano prhko tijesto:
400 g Glatkog brašna Podravka
250 g maslaca (hladnog)
2 jaja
žlica kiselog vrhnja
3 male žlice soli (10-15 g)
Nadjev:
300 g blitve
1 kiselo vrhnje
2 jaja
375 g svježeg zagrebačkog sira
Vegeta

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 85 min

  • 1 Slano prhko tijesto zamijesite na način da u zdjeli pomiješate glatko brašno, maslac, jaja, kiselo vrhnje i sol. Zamiješano i formirano tijesto u obliku kugle umotajte u plastičnu foliju i ostavite u hladnjak na pola sata.
  • 2 Listove blitve očistite od stabljika. Blitvu izblanširajte kratko u slanoj vreloj vodi. Ocijedite ju i posušite. U posudi zamiješajte kiselo vrhnje, jaja, svježi sir i blitvu, začinite Vegetom. Gotovu smjesu stavite na hlađenje.
  • 3 Prhko tijesto izvadite iz hladnjaka, pobrašnite plohu, razvaljajte ga na debljinu 0,8 mm i formirajte u krug. Kalup za pečenje namažite maslacem i pobrašnite.
  • 4 Prhko tijesto raširite na kalup izbodite viljuškom i stavite ga peći na 180 °C na 10 min. do zlatnožute boje.
  • 5 Ohlađenim nadjevom ispunite tijesto u kalupu za pečenje i sve skupa stavite peći na 180 °C na 30 min.
  • 6 Par minuta prije nego izvadite kolač iz pećnice razbijte 3 jaja i stavite na vrh kolača i vratite u pećnicu na kratko da se jaja ispeku. Kad su jaja pečena, izvadite kolač iz pećnice i poslužite toplo.

Savjet

Kad počnete mijesiti tijesto nemojte brinuti što djeluje suho, tako mora biti. Maslac mora biti hladan narezan na kockice.

Posluživanje

Servirani kolač narežite na kriške, naribajte sirom parmezanom i pokapajte ekstra djevičanskim maslinovim uljem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke