Meni Search

Ful nabrijana

Uzbudljivi kolač od blitve

Vege odresci s marinadom
Mesne okruglice
Ljetni ražnjići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Pohani tofu s povrćem
Pogača sa sardinom
Bugarska pita od krumpira
Ražnjići od svinjetine s koprivom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kroketi od piletine
Rajčica s kukuruzom
Sočna pureća rolada
Grill vratina u sendviču
Salata s mora
Prežgana juha
Meksička party salata
Sočna rebarca
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mesne okruglice na ražnjiću
Zabavni kineski ravioli
Tjestenina fuži s tartufima
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Janjetina s medom od kadulje
Mini lazanje
Proljetna janjetina
Pileći bataci s umakom od luka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Odresci od morskog psa
Sendvič s avokadom
Blagdanska rolada
Grdobina u pikantnoj šalši
Čarobna ljetna piletina
Lungić u sendviču
Popečci od tikvica
Irska janjetina
Grickalica slanutak iz pećnice
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Fini gulaš od gljiva
Špageti s ribom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mediteranski kruščić s lovorom
Fina pikantna piletina
Fileti lososa u finom umaku
Ražnjići od lososa
Janjetina na padelu
Lignje s povrćem i smokvama
Brancinovo oko
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ossobuco
Meso s repom
Pizza sirni jastučići
Proljetno meso i povrće iz woka
Teleći odresci u umaku od višanja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lagana sarma
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Krem juha od tikvica
Umak od limete (Molho de limao)
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grdobina s povrćem
Lungić s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Marinirana piletina s roštilja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Odresci u umaku s češnjakom
Jabučni krumpirići s cimetom
Riba u bijelom umaku
Mirisna pečenka
Kaštelanski makaruni
Manastirski đuveč
Grill pirjana piletina s roštilja
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina Kiev
Fish&Chips u tortilji
Piletina laganini
Brusketa s avokadom
Kunić na bijelo
Kobasica u pivu i pecivu
Hrskavi trokuti
Lignje s manistrom u škartocu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Hrskava pileća krilca
Piletina sa šafranom
Delikatesna junetina na češki
Ramsteak u seksi umaku
Urbana pola
Mediteranski špageti
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Okruglice u umaku od rajčice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Povrtni ražnjići
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Turske pizze
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Račići na posteljici od povrća
Piletina na kijevski način
Nadjevene lignje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hlebinska i pretepena juha
Povrtni lonac
Voćna juha od višanja
Zlatna piletina
Grill povrće na salatu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pečena piletina s limunom
Pizza s tunom
Sočni pureći ražnjići
Martinjska guska s hajdinom kašom
Lignje na šumskom rižotu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pirjani kunić
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lazanje s lignjama
Belgija - Salade Liégeoise
Mini shepherd's pie
Aromatizirani kruh
Viška pogača
Norveška krem juha od ribe i kozica
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Svinjski file s povrćem
Miješani grill
Roštilj s umakom Romesco
Rezanci s krušnim mrvicama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Šampinjoni u palačinki
Rolice od blitve
Salata od liganja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li intenzivan i osebujan okus blitve, na dobrom ste putu da vam budu ispunjene sve gurmanske želje. Ovaj uzbudljivi kolač može biti pravi izazov.

Sastojci

Slano prhko tijesto:
400 g Glatkog brašna Podravka
250 g maslaca (hladnog)
2 jaja
žlica kiselog vrhnja
3 male žlice soli (10-15 g)
Nadjev:
300 g blitve
1 kiselo vrhnje
2 jaja
375 g svježeg zagrebačkog sira
Vegeta

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 85 min

  • 1 Slano prhko tijesto zamijesite na način da u zdjeli pomiješate glatko brašno, maslac, jaja, kiselo vrhnje i sol. Zamiješano i formirano tijesto u obliku kugle umotajte u plastičnu foliju i ostavite u hladnjak na pola sata.
  • 2 Listove blitve očistite od stabljika. Blitvu izblanširajte kratko u slanoj vreloj vodi. Ocijedite ju i posušite. U posudi zamiješajte kiselo vrhnje, jaja, svježi sir i blitvu, začinite Vegetom. Gotovu smjesu stavite na hlađenje.
  • 3 Prhko tijesto izvadite iz hladnjaka, pobrašnite plohu, razvaljajte ga na debljinu 0,8 mm i formirajte u krug. Kalup za pečenje namažite maslacem i pobrašnite.
  • 4 Prhko tijesto raširite na kalup izbodite viljuškom i stavite ga peći na 180 °C na 10 min. do zlatnožute boje.
  • 5 Ohlađenim nadjevom ispunite tijesto u kalupu za pečenje i sve skupa stavite peći na 180 °C na 30 min.
  • 6 Par minuta prije nego izvadite kolač iz pećnice razbijte 3 jaja i stavite na vrh kolača i vratite u pećnicu na kratko da se jaja ispeku. Kad su jaja pečena, izvadite kolač iz pećnice i poslužite toplo.

Savjet

Kad počnete mijesiti tijesto nemojte brinuti što djeluje suho, tako mora biti. Maslac mora biti hladan narezan na kockice.

Posluživanje

Servirani kolač narežite na kriške, naribajte sirom parmezanom i pokapajte ekstra djevičanskim maslinovim uljem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke