Meni Search

Ful nabrijana

Uzbudljivi kolač od blitve

Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Janjetina s medom od kadulje
Lungić s povrćem
Hrskava pileća krilca
Špageti s ribom
Pohani tofu s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina laganini
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grill pirjana piletina s roštilja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Pogača sa sardinom
Grickalica slanutak iz pećnice
Umak od limete (Molho de limao)
Viška pogača
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Urbana pola
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Voćna juha od višanja
Piletina sa šafranom
Grdobina u pikantnoj šalši
Okruglice u umaku od rajčice
Odresci od morskog psa
Lazanje s lignjama
Mini shepherd's pie
Fini gulaš od gljiva
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lagana sarma
Marinirana piletina s roštilja
Pizza sirni jastučići
Norveška krem juha od ribe i kozica
Šampinjoni u palačinki
Hrskavi trokuti
Janjetina na padelu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pirjani kunić
Grill oslić u aromatičnoj korici
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina Kiev
Odresci u umaku s češnjakom
Meksička party salata
Lungić u sendviču
Rolice od blitve
Popečci od tikvica
Grill vratina u sendviču
Belgija - Salade Liégeoise
Fina pikantna piletina
Salata s mora
Manastirski đuveč
Ossobuco
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rezanci s krušnim mrvicama
Jabučni krumpirići s cimetom
Mini lazanje
Ražnjići od lososa
Pečena piletina s limunom
Miješani grill
Mesne okruglice
Mirisna pečenka
Ramsteak u seksi umaku
Sočna rebarca
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kobasica u pivu i pecivu
Čarobna ljetna piletina
Kuhano meso s umakom od hrena
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski file s povrćem
Nadjevene lignje
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Račići na posteljici od povrća
Fish&Chips u tortilji
Lignje s manistrom u škartocu
Grdobina s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Brusketa s avokadom
Riba u bijelom umaku
Martinjska guska s hajdinom kašom
Lignje s povrćem i smokvama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Fileti lososa u finom umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Prežgana juha
Zlatna piletina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Roštilj s umakom Romesco
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mediteranski kruščić s lovorom
Blagdanska rolada
Povrtni lonac
Kunić na bijelo
Kaštelanski makaruni
Salata od liganja
Teleći odresci u umaku od višanja
Krem juha od tikvica
Proljetno meso i povrće iz woka
Bugarska pita od krumpira
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina na kijevski način
Vege odresci s marinadom
Lignje na šumskom rižotu
Povrtni ražnjići
Rajčica s kukuruzom
Grill povrće na salatu
Pizza s tunom
Aromatizirani kruh
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Teleći savici u umaku od grejpa
Mediteranski špageti
Brancinovo oko
Irska janjetina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Ljetni ražnjići
Proljetna janjetina
Hlebinska i pretepena juha
Sendvič s avokadom
Turske pizze
Delikatesna junetina na češki
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Zabavni kineski ravioli
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Meso s repom
Kroketi od piletine
Mesne okruglice na ražnjiću
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li intenzivan i osebujan okus blitve, na dobrom ste putu da vam budu ispunjene sve gurmanske želje. Ovaj uzbudljivi kolač može biti pravi izazov.

Sastojci

Slano prhko tijesto:
400 g Glatkog brašna Podravka
250 g maslaca (hladnog)
2 jaja
žlica kiselog vrhnja
3 male žlice soli (10-15 g)
Nadjev:
300 g blitve
1 kiselo vrhnje
2 jaja
375 g svježeg zagrebačkog sira
Vegeta

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 85 min

  • 1 Slano prhko tijesto zamijesite na način da u zdjeli pomiješate glatko brašno, maslac, jaja, kiselo vrhnje i sol. Zamiješano i formirano tijesto u obliku kugle umotajte u plastičnu foliju i ostavite u hladnjak na pola sata.
  • 2 Listove blitve očistite od stabljika. Blitvu izblanširajte kratko u slanoj vreloj vodi. Ocijedite ju i posušite. U posudi zamiješajte kiselo vrhnje, jaja, svježi sir i blitvu, začinite Vegetom. Gotovu smjesu stavite na hlađenje.
  • 3 Prhko tijesto izvadite iz hladnjaka, pobrašnite plohu, razvaljajte ga na debljinu 0,8 mm i formirajte u krug. Kalup za pečenje namažite maslacem i pobrašnite.
  • 4 Prhko tijesto raširite na kalup izbodite viljuškom i stavite ga peći na 180 °C na 10 min. do zlatnožute boje.
  • 5 Ohlađenim nadjevom ispunite tijesto u kalupu za pečenje i sve skupa stavite peći na 180 °C na 30 min.
  • 6 Par minuta prije nego izvadite kolač iz pećnice razbijte 3 jaja i stavite na vrh kolača i vratite u pećnicu na kratko da se jaja ispeku. Kad su jaja pečena, izvadite kolač iz pećnice i poslužite toplo.

Savjet

Kad počnete mijesiti tijesto nemojte brinuti što djeluje suho, tako mora biti. Maslac mora biti hladan narezan na kockice.

Posluživanje

Servirani kolač narežite na kriške, naribajte sirom parmezanom i pokapajte ekstra djevičanskim maslinovim uljem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke