Meni Search

Ful nabrijana

Uzbudljivi kolač od blitve

Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina Kiev
Martinjska guska s hajdinom kašom
Grickalica slanutak iz pećnice
Grill povrće na salatu
Piletina sa šafranom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Vege odresci s marinadom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kunić na bijelo
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mini shepherd's pie
Belgija - Salade Liégeoise
Fish&Chips u tortilji
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Bugarska pita od krumpira
Mirisna pečenka
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Salata s mora
Hlebinska i pretepena juha
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Šampinjoni u palačinki
Sočna pureća rolada
Lazanje s lignjama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci u umaku s češnjakom
Povrtni ražnjići
Zlatna piletina
Pohani tofu s povrćem
Hrskavi trokuti
Špageti s ribom
Brancinovo oko
Rajčica s kukuruzom
Umak od limete (Molho de limao)
Pečena piletina s limunom
Miješani grill
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Delikatesna junetina na češki
Meksička party salata
Ljetni ražnjići
Viška pogača
Teleći odresci u umaku od višanja
Ražnjići od lososa
Pizza s tunom
Grill vratina u sendviču
Blagdanska rolada
Grill pirjana piletina s roštilja
Lagana sarma
Kuhano meso s umakom od hrena
Lungić s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Irska janjetina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Krem juha od tikvica
Prežgana juha
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kobasica u pivu i pecivu
Meso s repom
Ossobuco
Lignje na šumskom rižotu
Rolice od blitve
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kroketi od piletine
Proljetna janjetina
Piletina na kijevski način
Brusketa s avokadom
Mesne okruglice
Turske pizze
Voćna juha od višanja
Lignje s povrćem i smokvama
Sočna rebarca
Ramsteak u seksi umaku
Pirjani kunić
Aromatizirani kruh
Pizza sirni jastučići
Manastirski đuveč
Hrskava pileća krilca
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Grdobina u pikantnoj šalši
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski file s povrćem
Fileti lososa u finom umaku
Grill oslić u aromatičnoj korici
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Zabavni kineski ravioli
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Čarobna ljetna piletina
Riba u bijelom umaku
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kaštelanski makaruni
Marinirana piletina s roštilja
Povrtni lonac
Sendvič s avokadom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Fini gulaš od gljiva
Popečci od tikvica
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mediteranski špageti
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Račići na posteljici od povrća
Okruglice u umaku od rajčice
Pogača sa sardinom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Nadjevene lignje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Janjetina s medom od kadulje
Grdobina s povrćem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Janjetina na padelu
Proljetno meso i povrće iz woka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fina pikantna piletina
Tjestenina fuži s tartufima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teleći savici u umaku od grejpa
Urbana pola
Mesne okruglice na ražnjiću
Jabučni krumpirići s cimetom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lungić u sendviču
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočni pureći ražnjići
Mini lazanje
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Salata od liganja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina laganini
Pileći bataci s umakom od luka
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Odresci od morskog psa
Lignje s manistrom u škartocu
Rezanci s krušnim mrvicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li intenzivan i osebujan okus blitve, na dobrom ste putu da vam budu ispunjene sve gurmanske želje. Ovaj uzbudljivi kolač može biti pravi izazov.

Sastojci

Slano prhko tijesto:
400 g Glatkog brašna Podravka
250 g maslaca (hladnog)
2 jaja
žlica kiselog vrhnja
3 male žlice soli (10-15 g)
Nadjev:
300 g blitve
1 kiselo vrhnje
2 jaja
375 g svježeg zagrebačkog sira
Vegeta

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 85 min

  • 1 Slano prhko tijesto zamijesite na način da u zdjeli pomiješate glatko brašno, maslac, jaja, kiselo vrhnje i sol. Zamiješano i formirano tijesto u obliku kugle umotajte u plastičnu foliju i ostavite u hladnjak na pola sata.
  • 2 Listove blitve očistite od stabljika. Blitvu izblanširajte kratko u slanoj vreloj vodi. Ocijedite ju i posušite. U posudi zamiješajte kiselo vrhnje, jaja, svježi sir i blitvu, začinite Vegetom. Gotovu smjesu stavite na hlađenje.
  • 3 Prhko tijesto izvadite iz hladnjaka, pobrašnite plohu, razvaljajte ga na debljinu 0,8 mm i formirajte u krug. Kalup za pečenje namažite maslacem i pobrašnite.
  • 4 Prhko tijesto raširite na kalup izbodite viljuškom i stavite ga peći na 180 °C na 10 min. do zlatnožute boje.
  • 5 Ohlađenim nadjevom ispunite tijesto u kalupu za pečenje i sve skupa stavite peći na 180 °C na 30 min.
  • 6 Par minuta prije nego izvadite kolač iz pećnice razbijte 3 jaja i stavite na vrh kolača i vratite u pećnicu na kratko da se jaja ispeku. Kad su jaja pečena, izvadite kolač iz pećnice i poslužite toplo.

Savjet

Kad počnete mijesiti tijesto nemojte brinuti što djeluje suho, tako mora biti. Maslac mora biti hladan narezan na kockice.

Posluživanje

Servirani kolač narežite na kriške, naribajte sirom parmezanom i pokapajte ekstra djevičanskim maslinovim uljem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke