Meni Search

Fitness freak

Uzbudljivi kolač od blitve

Caponata alla Podravka
Dip od južnog voća
Ljubavne šurlice
Lignje na šumskom rižotu
Ljetna pileća salata
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Sočni pureći ražnjići
Piletina u finom mediteranskom umaku
Grčka seljačka salata
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Vol-au-vent s gljivama
Meksička party salata
Ljetni ražnjići
Salata s okruglicama od sira
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Račići na posteljici od povrća
Beskvasne calzone
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Čarobna ljetna piletina
Kaštelanski makaruni
Raskošna ljetna tava
Orada s krumpirom i mladim lukom
Juha od bundeve s jabukom
Zapečena ricotta
Tagliatelle s pečenim povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Popečci od bulgura s umakom
Riblja juha s Malte
Povrtni ražnjići
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Salata od pečene rotkvice sa medom
Cous-cous s povrćem
Vege odresci s marinadom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Fina pikantna piletina
Osvježavajuća juha od krastavaca
Čudotvorni čaj za detoks
Zelena torta
Brancinovo oko
Ljetni lungić
Grill oslić u aromatičnoj korici
Bruskete od cvjetače
Mirisni prilog iz pećnice
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Tjestenina mediterana
Bruskete s povrćem
Rolice od blitve
Prilog od prokulica
Salata od tune i povrća
Rižini ravioli s mozzarellom
Brusketa s avokadom
Mediteranska rapsodija
Polpete od slanutka s kurkumom
Grill povrće na salatu
Rižoto s tri vrste gljiva
Krem juha od tikvica
Popečci od cvjetače
Polupunjene paprike
Proljetno meso i povrće iz woka
Palamida s čilijem i mangom
Kokošja juha s požirakima
Brzo jelo od teletine i povrća
Špageti s acetom balsamicom
Lignje s povrćem i smokvama
Nadjevene lignje
Bakalar sa salatom od kuhanih jaja
Marinirana piletina s roštilja
Salata s neobičnim preljevom
Rižoto s tunom
Osvježavajući smoothie
Kineska juha s račićima i gljivama
Salata sa skutom
Kozice s rižom
Mediteranski grill
Cartoccio od bijele ribe
Pikantne grickalice
Salata s mora
Roštilj s umakom Romesco
Popečci od tikvica
Energetske kuglice s kurkumom
Rižoto na španjolski način
Punjeni filet brancina
Zanimljiva salata s kikirikijem
Oslić s maslinama
Stisni se uz mene kao penne uz sardinu
Brzi detoks doručak
Ražnjići od lososa
Juha od kelja sa sirom
Marokanska salata s cous-cousom
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata od quinoe i povrća
Pita s crnim pivom
Finska - Juha s lososom
Grdobina u pikantnoj šalši
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Topla salata barba Frane
Salata od liganja
Teriyaki piletina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tjestenina fuži s tartufima
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mediteranski špageti
Crveno ljetno varivo
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li intenzivan i osebujan okus blitve, na dobrom ste putu da vam budu ispunjene sve gurmanske želje. Ovaj uzbudljivi kolač može biti pravi izazov.

Sastojci

Slano prhko tijesto:
400 g Glatkog brašna Podravka
250 g maslaca (hladnog)
2 jaja
žlica kiselog vrhnja
3 male žlice soli (10-15 g)
Nadjev:
300 g blitve
1 kiselo vrhnje
2 jaja
375 g svježeg zagrebačkog sira
Vegeta

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 85 min

  • 1 Slano prhko tijesto zamijesite na način da u zdjeli pomiješate glatko brašno, maslac, jaja, kiselo vrhnje i sol. Zamiješano i formirano tijesto u obliku kugle umotajte u plastičnu foliju i ostavite u hladnjak na pola sata.
  • 2 Listove blitve očistite od stabljika. Blitvu izblanširajte kratko u slanoj vreloj vodi. Ocijedite ju i posušite. U posudi zamiješajte kiselo vrhnje, jaja, svježi sir i blitvu, začinite Vegetom. Gotovu smjesu stavite na hlađenje.
  • 3 Prhko tijesto izvadite iz hladnjaka, pobrašnite plohu, razvaljajte ga na debljinu 0,8 mm i formirajte u krug. Kalup za pečenje namažite maslacem i pobrašnite.
  • 4 Prhko tijesto raširite na kalup izbodite viljuškom i stavite ga peći na 180 °C na 10 min. do zlatnožute boje.
  • 5 Ohlađenim nadjevom ispunite tijesto u kalupu za pečenje i sve skupa stavite peći na 180 °C na 30 min.
  • 6 Par minuta prije nego izvadite kolač iz pećnice razbijte 3 jaja i stavite na vrh kolača i vratite u pećnicu na kratko da se jaja ispeku. Kad su jaja pečena, izvadite kolač iz pećnice i poslužite toplo.

Savjet

Kad počnete mijesiti tijesto nemojte brinuti što djeluje suho, tako mora biti. Maslac mora biti hladan narezan na kockice.

Posluživanje

Servirani kolač narežite na kriške, naribajte sirom parmezanom i pokapajte ekstra djevičanskim maslinovim uljem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke