Meni Search

Okrećem novi list

Uzbudljivi kolač od blitve

Janjetina na padelu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Pileći gulaš
Cous-cous s povrćem
Pohana skuta
Rižoto s tunom
Zlatna piletina
Tagliatelle s pečenim povrćem
Pohane paprike
Brusketa s avokadom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Polpete od slanutka s kurkumom
Juha od bundeve s jabukom
Mirisni prilog iz pećnice
Čarobni štapići
Rolice od soma
Salata u košaricama od parmezana
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Oslić s maslinama
Mesne okruglice u umaku
Salata s mora
Uskršnja šunka na zabavan način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Roštilj s umakom Romesco
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Mini lazanje
Empanade s pestom
Pirjani kunić
Kruh od cvjetače s kurkumom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pileći bataci s umakom od luka
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Povrtni ražnjići
Mesne okruglice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rezanci s krušnim mrvicama
Ljubavne šurlice
Rižoto na španjolski način
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Kuglice od riže i svježeg sira
Papreni tart s marelicama
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Piletina s pistacijama
Sočna rebarca
Vege odresci s marinadom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Fina pikantna piletina
Bugarska pita od krumpira
Velika Britanija - Pastirska pita
Kineska juha s račićima i gljivama
Popečci od bulgura s umakom
Zimski punč
Govedina s lukom
Grčka seljačka salata
Prežgana juha
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ražnjići od lososa
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bruskete od cvjetače
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Juha od cvjetače i camemberta
Lignje i tikvice na štapiću
Čudotvorni čaj za detoks
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Marokanska salata s cous-cousom
Kaštelanski makaruni
Zabavni kineski ravioli
Male teleće pitice
Senf s paprikama
Zapečena ricotta
Crveno ljetno varivo
Salata od pečene rotkvice sa medom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Raskošna ljetna tava
Sočna Wellington pečenka
Salata od tune i povrća
Vegetina enchilada
Lignje na šumskom rižotu
Ramsteak u seksi umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Palačinke s nadjevom od riže
Rižoto tortice
Caponata alla Podravka
Krumpir u košuljici
Špageti na kineski način
Piletina s mascarponeom
Belgija - Salade Liégeoise
Kozice s rižom
Juha od rikule i račića
Pileća prsa iz pećnice
Mediteranski špageti
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Prilog od prokulica
Voćna juha od višanja
Polupunjene paprike
Zanimljiva salata s kikirikijem
Savici sa špinatom i satricom od sira
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rižini ravioli s mozzarellom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Salata s neobičnim preljevom
Žuti medaljoni
Sočna aromatična torta
Pečena piletina s limunom
Rosti
Pohani tofu s povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Salata od quinoe i povrća
Sočna pureća rolada
Goveđa rebarca sa zeljem
Tjestenina fuži s tartufima
Grill povrće na salatu
Popečci od cvjetače
Lignje punjene crvenim radićem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rolice od blitve
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Španjolski migas s bundevom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li intenzivan i osebujan okus blitve, na dobrom ste putu da vam budu ispunjene sve gurmanske želje. Ovaj uzbudljivi kolač može biti pravi izazov.

Sastojci

Slano prhko tijesto:
400 g Glatkog brašna Podravka
250 g maslaca (hladnog)
2 jaja
žlica kiselog vrhnja
3 male žlice soli (10-15 g)
Nadjev:
300 g blitve
1 kiselo vrhnje
2 jaja
375 g svježeg zagrebačkog sira
Vegeta

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 85 min

  • 1 Slano prhko tijesto zamijesite na način da u zdjeli pomiješate glatko brašno, maslac, jaja, kiselo vrhnje i sol. Zamiješano i formirano tijesto u obliku kugle umotajte u plastičnu foliju i ostavite u hladnjak na pola sata.
  • 2 Listove blitve očistite od stabljika. Blitvu izblanširajte kratko u slanoj vreloj vodi. Ocijedite ju i posušite. U posudi zamiješajte kiselo vrhnje, jaja, svježi sir i blitvu, začinite Vegetom. Gotovu smjesu stavite na hlađenje.
  • 3 Prhko tijesto izvadite iz hladnjaka, pobrašnite plohu, razvaljajte ga na debljinu 0,8 mm i formirajte u krug. Kalup za pečenje namažite maslacem i pobrašnite.
  • 4 Prhko tijesto raširite na kalup izbodite viljuškom i stavite ga peći na 180 °C na 10 min. do zlatnožute boje.
  • 5 Ohlađenim nadjevom ispunite tijesto u kalupu za pečenje i sve skupa stavite peći na 180 °C na 30 min.
  • 6 Par minuta prije nego izvadite kolač iz pećnice razbijte 3 jaja i stavite na vrh kolača i vratite u pećnicu na kratko da se jaja ispeku. Kad su jaja pečena, izvadite kolač iz pećnice i poslužite toplo.

Savjet

Kad počnete mijesiti tijesto nemojte brinuti što djeluje suho, tako mora biti. Maslac mora biti hladan narezan na kockice.

Posluživanje

Servirani kolač narežite na kriške, naribajte sirom parmezanom i pokapajte ekstra djevičanskim maslinovim uljem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke