Meni Search

Okrećem novi list

Uzbudljivi kolač od blitve

Roštilj s umakom Romesco
Grill povrće na salatu
Caponata alla Podravka
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sočna rebarca
Empanade s pestom
Popečci od bulgura s umakom
Mesne okruglice u umaku
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kaštelanski makaruni
Mini lazanje
Popečci od cvjetače
Zlatna piletina
Ramsteak u seksi umaku
Vege odresci s marinadom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Salata u košaricama od parmezana
Polpete od slanutka s kurkumom
Zapečena ricotta
Špageti na kineski način
Sočna pureća rolada
Rižoto tortice
Papreni tart s marelicama
Palačinke s nadjevom od riže
Prežgana juha
Bruskete od cvjetače
Tjestenina fuži s tartufima
Salata s mora
Njemačka - Jetrica s jabukama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Španjolski migas s bundevom
Mesne okruglice
Lignje i tikvice na štapiću
Raskošna ljetna tava
Juha od cvjetače i camemberta
Senf s paprikama
Rižoto s tunom
Salata s neobičnim preljevom
Juha od bundeve s jabukom
Polupunjene paprike
Grčka seljačka salata
Fina pikantna piletina
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Sočna aromatična torta
Sočna Wellington pečenka
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Velika Britanija - Pastirska pita
Krumpir u košuljici
Mirisni prilog iz pećnice
Voćna juha od višanja
Pileći gulaš
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rosti
Čarobni štapići
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Oslić s maslinama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pohani tofu s povrćem
Vegetina enchilada
Ražnjići od lososa
Zabavni kineski ravioli
Govedina s lukom
Goveđa rebarca sa zeljem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Lignje punjene crvenim radićem
Piletina s mascarponeom
Kineska juha s račićima i gljivama
Cous-cous s povrćem
Rolice od soma
Janjetina na padelu
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Savici sa špinatom i satricom od sira
Zimski punč
Mediteranski špageti
Pirjani kunić
Kuglice od riže i svježeg sira
Žuti medaljoni
Proljetno meso i povrće iz woka
Čudotvorni čaj za detoks
Pileći bataci s umakom od luka
Male teleće pitice
Pita s muškatnom bundevom i makom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Marokanska salata s cous-cousom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Povrtni ražnjići
Tagliatelle s pečenim povrćem
Rižoto na španjolski način
Piletina s pistacijama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Prilog od prokulica
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Juha od rikule i račića
Rolice od blitve
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Lignje na šumskom rižotu
Pohana skuta
Bugarska pita od krumpira
Belgija - Salade Liégeoise
Pečena piletina s limunom
Crveno ljetno varivo
Rezanci s krušnim mrvicama
Rižini ravioli s mozzarellom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohane paprike
Kozice s rižom
Salata od quinoe i povrća
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Brusketa s avokadom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Salata od tune i povrća
Uskršnja šunka na zabavan način
Ljubavne šurlice
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li intenzivan i osebujan okus blitve, na dobrom ste putu da vam budu ispunjene sve gurmanske želje. Ovaj uzbudljivi kolač može biti pravi izazov.

Sastojci

Slano prhko tijesto:
400 g Glatkog brašna Podravka
250 g maslaca (hladnog)
2 jaja
žlica kiselog vrhnja
3 male žlice soli (10-15 g)
Nadjev:
300 g blitve
1 kiselo vrhnje
2 jaja
375 g svježeg zagrebačkog sira
Vegeta

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 85 min

  • 1 Slano prhko tijesto zamijesite na način da u zdjeli pomiješate glatko brašno, maslac, jaja, kiselo vrhnje i sol. Zamiješano i formirano tijesto u obliku kugle umotajte u plastičnu foliju i ostavite u hladnjak na pola sata.
  • 2 Listove blitve očistite od stabljika. Blitvu izblanširajte kratko u slanoj vreloj vodi. Ocijedite ju i posušite. U posudi zamiješajte kiselo vrhnje, jaja, svježi sir i blitvu, začinite Vegetom. Gotovu smjesu stavite na hlađenje.
  • 3 Prhko tijesto izvadite iz hladnjaka, pobrašnite plohu, razvaljajte ga na debljinu 0,8 mm i formirajte u krug. Kalup za pečenje namažite maslacem i pobrašnite.
  • 4 Prhko tijesto raširite na kalup izbodite viljuškom i stavite ga peći na 180 °C na 10 min. do zlatnožute boje.
  • 5 Ohlađenim nadjevom ispunite tijesto u kalupu za pečenje i sve skupa stavite peći na 180 °C na 30 min.
  • 6 Par minuta prije nego izvadite kolač iz pećnice razbijte 3 jaja i stavite na vrh kolača i vratite u pećnicu na kratko da se jaja ispeku. Kad su jaja pečena, izvadite kolač iz pećnice i poslužite toplo.

Savjet

Kad počnete mijesiti tijesto nemojte brinuti što djeluje suho, tako mora biti. Maslac mora biti hladan narezan na kockice.

Posluživanje

Servirani kolač narežite na kriške, naribajte sirom parmezanom i pokapajte ekstra djevičanskim maslinovim uljem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke