Meni Search

Okrećem novi list

Uzbudljivi kolač od blitve

Ljubavne šurlice
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Pileći gulaš
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata u košaricama od parmezana
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Pileća prsa iz pećnice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Ramsteak u seksi umaku
Salata s mora
Grčka seljačka salata
Oslić s maslinama
Proljetno meso i povrće iz woka
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Španjolski migas s bundevom
Tjestenina fuži s tartufima
Vegetina enchilada
Male teleće pitice
Juha od rikule i račića
Salata s neobičnim preljevom
Čarobni štapići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mirisni prilog iz pećnice
Mini lazanje
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Brusketa s avokadom
Bruskete od cvjetače
Lignje punjene crvenim radićem
Caponata alla Podravka
Sočna rebarca
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zimski punč
Sočna aromatična torta
Kaštelanski makaruni
Žuti medaljoni
Rezanci s krušnim mrvicama
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Juha od cvjetače i camemberta
Popečci od bulgura s umakom
Sočna pureća rolada
Piletina s mascarponeom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rižini ravioli s mozzarellom
Roštilj s umakom Romesco
Pileći bataci s umakom od luka
Polpete od slanutka s kurkumom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Rižoto tortice
Salata od pečene rotkvice sa medom
Govedina s lukom
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Zabavni kineski ravioli
Uskršnja šunka na zabavan način
Vege odresci s marinadom
Rosti
Voćna juha od višanja
Krumpir u košuljici
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina s pistacijama
Rižoto s tunom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Lignje na šumskom rižotu
Velika Britanija - Pastirska pita
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rižoto na španjolski način
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Zlatna piletina
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pohane paprike
Njemačka - Jetrica s jabukama
Mesne okruglice
Juha od bundeve s jabukom
Pirjani kunić
Rolice od soma
Špageti na kineski način
Sočna Wellington pečenka
Cous-cous s povrćem
Savici sa špinatom i satricom od sira
Mediteranski špageti
Raskošna ljetna tava
Pohana skuta
Polupunjene paprike
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Fina pikantna piletina
Čudotvorni čaj za detoks
Papreni tart s marelicama
Kuglice od riže i svježeg sira
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Salata od tune i povrća
Grill povrće na salatu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pohani tofu s povrćem
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Rolice od blitve
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pečena piletina s limunom
Empanade s pestom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice u umaku
Palačinke s nadjevom od riže
Prežgana juha
Prilog od prokulica
Janjetina na padelu
Lignje i tikvice na štapiću
Popečci od cvjetače
Ražnjići od lososa
Salata od quinoe i povrća
Zapečena ricotta
Senf s paprikama
Kozice s rižom
Kineska juha s račićima i gljivama
Bugarska pita od krumpira
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Crveno ljetno varivo
Marokanska salata s cous-cousom
Povrtni ražnjići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li intenzivan i osebujan okus blitve, na dobrom ste putu da vam budu ispunjene sve gurmanske želje. Ovaj uzbudljivi kolač može biti pravi izazov.

Sastojci

Slano prhko tijesto:
400 g Glatkog brašna Podravka
250 g maslaca (hladnog)
2 jaja
žlica kiselog vrhnja
3 male žlice soli (10-15 g)
Nadjev:
300 g blitve
1 kiselo vrhnje
2 jaja
375 g svježeg zagrebačkog sira
Vegeta

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 85 min

  • 1 Slano prhko tijesto zamijesite na način da u zdjeli pomiješate glatko brašno, maslac, jaja, kiselo vrhnje i sol. Zamiješano i formirano tijesto u obliku kugle umotajte u plastičnu foliju i ostavite u hladnjak na pola sata.
  • 2 Listove blitve očistite od stabljika. Blitvu izblanširajte kratko u slanoj vreloj vodi. Ocijedite ju i posušite. U posudi zamiješajte kiselo vrhnje, jaja, svježi sir i blitvu, začinite Vegetom. Gotovu smjesu stavite na hlađenje.
  • 3 Prhko tijesto izvadite iz hladnjaka, pobrašnite plohu, razvaljajte ga na debljinu 0,8 mm i formirajte u krug. Kalup za pečenje namažite maslacem i pobrašnite.
  • 4 Prhko tijesto raširite na kalup izbodite viljuškom i stavite ga peći na 180 °C na 10 min. do zlatnožute boje.
  • 5 Ohlađenim nadjevom ispunite tijesto u kalupu za pečenje i sve skupa stavite peći na 180 °C na 30 min.
  • 6 Par minuta prije nego izvadite kolač iz pećnice razbijte 3 jaja i stavite na vrh kolača i vratite u pećnicu na kratko da se jaja ispeku. Kad su jaja pečena, izvadite kolač iz pećnice i poslužite toplo.

Savjet

Kad počnete mijesiti tijesto nemojte brinuti što djeluje suho, tako mora biti. Maslac mora biti hladan narezan na kockice.

Posluživanje

Servirani kolač narežite na kriške, naribajte sirom parmezanom i pokapajte ekstra djevičanskim maslinovim uljem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke