Meni Search

Okrećem novi list

Uzbudljivi kolač od blitve

Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Povrtni ražnjići
Raskošna ljetna tava
Pohani tofu s povrćem
Prežgana juha
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rižoto s tunom
Rižoto na španjolski način
Bugarska pita od krumpira
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pirjani kunić
Salata s neobičnim preljevom
Kuglice od riže i svježeg sira
Čudotvorni čaj za detoks
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Zlatna piletina
Pileća prsa iz pećnice
Palačinke s nadjevom od riže
Žuti medaljoni
Mesne okruglice
Mediteranski špageti
Zimski punč
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Proljetno meso i povrće iz woka
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Sočna Wellington pečenka
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Empanade s pestom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Rižoto tortice
Pečena piletina s limunom
Sočna aromatična torta
Caponata alla Podravka
Grčka seljačka salata
Ramsteak u seksi umaku
Pileći gulaš
Goveđa rebarca sa zeljem
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rolice od soma
Pileći bataci s umakom od luka
Fina pikantna piletina
Salata od pečene rotkvice sa medom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Juha od cvjetače i camemberta
Popečci od bulgura s umakom
Bruskete od cvjetače
Kozice s rižom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Oslić s maslinama
Brusketa s avokadom
Sočna pureća rolada
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ražnjići od lososa
Crveno ljetno varivo
Vegetina enchilada
Kineska juha s račićima i gljivama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rolice od blitve
Zapečena ricotta
Piletina s pistacijama
Juha od rikule i račića
Piletina s mascarponeom
Tjestenina fuži s tartufima
Velika Britanija - Pastirska pita
Govedina s lukom
Uskršnja šunka na zabavan način
Polupunjene paprike
Zanimljiva salata s kikirikijem
Salata od tune i povrća
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ljubavne šurlice
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Krumpir u košuljici
Špageti na kineski način
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Mesne okruglice u umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Marokanska salata s cous-cousom
Sočna rebarca
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lignje na šumskom rižotu
Juha od bundeve s jabukom
Prilog od prokulica
Popečci od cvjetače
Salata s mora
Polpete od slanutka s kurkumom
Mini lazanje
Janjetina na padelu
Belgija - Salade Liégeoise
Pohana skuta
Lignje i tikvice na štapiću
Španjolski migas s bundevom
Njemačka - Jetrica s jabukama
Roštilj s umakom Romesco
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pohane paprike
Kaštelanski makaruni
Kolinjsko zelje s frišketinom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Vege odresci s marinadom
Grill povrće na salatu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Voćna juha od višanja
Zabavni kineski ravioli
Cous-cous s povrćem
Rosti
Senf s paprikama
Salata u košaricama od parmezana
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Mirisni prilog iz pećnice
Male teleće pitice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Savici sa špinatom i satricom od sira
Rižini ravioli s mozzarellom
Čarobni štapići
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Lignje punjene crvenim radićem
Salata od quinoe i povrća
Papreni tart s marelicama
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li intenzivan i osebujan okus blitve, na dobrom ste putu da vam budu ispunjene sve gurmanske želje. Ovaj uzbudljivi kolač može biti pravi izazov.

Sastojci

Slano prhko tijesto:
400 g Glatkog brašna Podravka
250 g maslaca (hladnog)
2 jaja
žlica kiselog vrhnja
3 male žlice soli (10-15 g)
Nadjev:
300 g blitve
1 kiselo vrhnje
2 jaja
375 g svježeg zagrebačkog sira
Vegeta

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 85 min

  • 1 Slano prhko tijesto zamijesite na način da u zdjeli pomiješate glatko brašno, maslac, jaja, kiselo vrhnje i sol. Zamiješano i formirano tijesto u obliku kugle umotajte u plastičnu foliju i ostavite u hladnjak na pola sata.
  • 2 Listove blitve očistite od stabljika. Blitvu izblanširajte kratko u slanoj vreloj vodi. Ocijedite ju i posušite. U posudi zamiješajte kiselo vrhnje, jaja, svježi sir i blitvu, začinite Vegetom. Gotovu smjesu stavite na hlađenje.
  • 3 Prhko tijesto izvadite iz hladnjaka, pobrašnite plohu, razvaljajte ga na debljinu 0,8 mm i formirajte u krug. Kalup za pečenje namažite maslacem i pobrašnite.
  • 4 Prhko tijesto raširite na kalup izbodite viljuškom i stavite ga peći na 180 °C na 10 min. do zlatnožute boje.
  • 5 Ohlađenim nadjevom ispunite tijesto u kalupu za pečenje i sve skupa stavite peći na 180 °C na 30 min.
  • 6 Par minuta prije nego izvadite kolač iz pećnice razbijte 3 jaja i stavite na vrh kolača i vratite u pećnicu na kratko da se jaja ispeku. Kad su jaja pečena, izvadite kolač iz pećnice i poslužite toplo.

Savjet

Kad počnete mijesiti tijesto nemojte brinuti što djeluje suho, tako mora biti. Maslac mora biti hladan narezan na kockice.

Posluživanje

Servirani kolač narežite na kriške, naribajte sirom parmezanom i pokapajte ekstra djevičanskim maslinovim uljem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke