Meni Search

Okrećem novi list

Uzbudljivi kolač od blitve

Rolice od soma
Mesne okruglice
Velika Britanija - Pastirska pita
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Čudotvorni čaj za detoks
Salata s mora
Žuti medaljoni
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ljubavne šurlice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Pileći bataci s umakom od luka
Belgija - Salade Liégeoise
Marokanska salata s cous-cousom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kozice s rižom
Polupunjene paprike
Čarobni štapići
Prilog od prokulica
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Cous-cous s povrćem
Popečci od bulgura s umakom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Lignje punjene crvenim radićem
Fina pikantna piletina
Pečena piletina s limunom
Pirjani kunić
Grill povrće na salatu
Male teleće pitice
Popečci od cvjetače
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Zlatna piletina
Kaštelanski makaruni
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Piletina s pistacijama
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Crveno ljetno varivo
Mediteranski špageti
Rolice od blitve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lignje na šumskom rižotu
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Sočna rebarca
Ramsteak u seksi umaku
Špageti na kineski način
Juha od rikule i račića
Sočna Wellington pečenka
Salata u košaricama od parmezana
Pohane paprike
Juha od cvjetače i camemberta
Empanade s pestom
Pohani tofu s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zabavni kineski ravioli
Kolinjsko zelje s frišketinom
Salata s neobičnim preljevom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bruskete od cvjetače
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Rižoto tortice
Caponata alla Podravka
Rižoto s tunom
Vegetina enchilada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mirisni prilog iz pećnice
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Papreni tart s marelicama
Piletina s mascarponeom
Goveđa rebarca sa zeljem
Grčka seljačka salata
Rosti
Sočna aromatična torta
Oslić s maslinama
Kineska juha s račićima i gljivama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rižini ravioli s mozzarellom
Španjolski migas s bundevom
Rižoto na španjolski način
Polpete od slanutka s kurkumom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Bugarska pita od krumpira
Zapečena ricotta
Pileća prsa iz pećnice
Krumpir u košuljici
Salata od pečene rotkvice sa medom
Ražnjići od lososa
Proljetno meso i povrće iz woka
Mini lazanje
Zimski punč
Lignje i tikvice na štapiću
Njemačka - Jetrica s jabukama
Vege odresci s marinadom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Kuglice od riže i svježeg sira
Prežgana juha
Salata od quinoe i povrća
Juha od bundeve s jabukom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Voćna juha od višanja
Roštilj s umakom Romesco
Uskršnja šunka na zabavan način
Sočna pureća rolada
Salata od tune i povrća
Govedina s lukom
Raskošna ljetna tava
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rezanci s krušnim mrvicama
Tjestenina fuži s tartufima
Palačinke s nadjevom od riže
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Povrtni ražnjići
Brusketa s avokadom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Pita s muškatnom bundevom i makom
Senf s paprikama
Pohana skuta
Janjetina na padelu
Mesne okruglice u umaku
Pileći gulaš
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Volite li intenzivan i osebujan okus blitve, na dobrom ste putu da vam budu ispunjene sve gurmanske želje. Ovaj uzbudljivi kolač može biti pravi izazov.

Sastojci

Slano prhko tijesto:
400 g Glatkog brašna Podravka
250 g maslaca (hladnog)
2 jaja
žlica kiselog vrhnja
3 male žlice soli (10-15 g)
Nadjev:
300 g blitve
1 kiselo vrhnje
2 jaja
375 g svježeg zagrebačkog sira
Vegeta

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 85 min

  • 1 Slano prhko tijesto zamijesite na način da u zdjeli pomiješate glatko brašno, maslac, jaja, kiselo vrhnje i sol. Zamiješano i formirano tijesto u obliku kugle umotajte u plastičnu foliju i ostavite u hladnjak na pola sata.
  • 2 Listove blitve očistite od stabljika. Blitvu izblanširajte kratko u slanoj vreloj vodi. Ocijedite ju i posušite. U posudi zamiješajte kiselo vrhnje, jaja, svježi sir i blitvu, začinite Vegetom. Gotovu smjesu stavite na hlađenje.
  • 3 Prhko tijesto izvadite iz hladnjaka, pobrašnite plohu, razvaljajte ga na debljinu 0,8 mm i formirajte u krug. Kalup za pečenje namažite maslacem i pobrašnite.
  • 4 Prhko tijesto raširite na kalup izbodite viljuškom i stavite ga peći na 180 °C na 10 min. do zlatnožute boje.
  • 5 Ohlađenim nadjevom ispunite tijesto u kalupu za pečenje i sve skupa stavite peći na 180 °C na 30 min.
  • 6 Par minuta prije nego izvadite kolač iz pećnice razbijte 3 jaja i stavite na vrh kolača i vratite u pećnicu na kratko da se jaja ispeku. Kad su jaja pečena, izvadite kolač iz pećnice i poslužite toplo.

Savjet

Kad počnete mijesiti tijesto nemojte brinuti što djeluje suho, tako mora biti. Maslac mora biti hladan narezan na kockice.

Posluživanje

Servirani kolač narežite na kriške, naribajte sirom parmezanom i pokapajte ekstra djevičanskim maslinovim uljem.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke