Meni Search

Superman

Varivo od ječmene kaše i zelene leće

Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Roštilj s umakom Romesco
Kroketi od piletine
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pizza sirni jastučići
Piletina sa šafranom
Mladi krumpir s ajvarom
Pileća prsa punjena čvarcima
Goveđa rebarca sa zeljem
Piletina s mascarponeom
Ramstek i salata s roštilja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rebarca s grilla
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Piletina Kiev
Piletina s kozjim sirom
Piletina u aromatičnom omotaču
Vratina sa sezonskim povrćem
Pašticada s njokima
Dip od južnog voća
Pureća rolada s mlincima
Fish&Chips u tortilji
Kaštelanski makaruni
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Zlatna piletina
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Skandinavske rolice s cimetom
Brancinovo oko
Brusketa s avokadom
Kunić na bijelo
BBQ svinjska rebarca u foliji
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Špageti na kineski način
Ramsteak u seksi umaku
Pohani zamotuljci
Teleći odresci u umaku od višanja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kokošja juha s požirakima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Tjestenina fuži s tartufima
Tuna burger
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileći bataci s umakom od luka
Rižoto s tri vrste gljiva
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Janjetina na padelu
Koprivnički odojak
Ljetni lungić
Kruh od cvjetače s kurkumom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Janjetina s medom od kadulje
Meksička party salata
Sočna pureća rolada
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Slatka patka
Mirisna pureća rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Blagdanska rolada
Pileća prsa iz pećnice
Bugarska pita od krumpira
Nadjevene lignje
Manastirski đuveč
Ljetni ražnjići
Piletina s nadjevom od ajvara
Velika Britanija - Pastirska pita
Lazanje u tavi
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramstek s povrćem
Špageti mediteraneo
Mini lazanje
Finska - Juha s lososom
Rebarca s graškom
Brownie s kajenskim paprom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Macho hamburger
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Riba u škartocu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Bruskete od cvjetače
Pohani tofu s povrćem
Lignje na šumskom rižotu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski gulaš
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći savici u umaku od grejpa
Hrskavo pečeno pile
Svinjski file s povrćem
Piletina u pivu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mesne okruglice na ražnjiću
Odresci s umakom od kupina
Popečci od cvjetače
Pileći gulaš
Srneći file na salatu
Lungić s toplom salatom od šparoga
Hrskavi trokuti
Dječje lazanje
Obojeni hamburger
Svinjski file s grila
BBQ cheeseburger
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Hrskava pileća krilca
Teriyaki piletina
Salata s mljevenim mesom
Kuglice od riže i svježeg sira
Proljetna janjetina
Sočni pureći ražnjići
Rižoto s dagnjama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Tjestenina u finom umaku
Bruskete s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Od ječma i suhog mesa u Sloveniji se priprema odličan ričet, a gost ovoga zdravog jela uz ječam je i superzdrava leća. Predvidite vrijeme za namakanje leće, ječma i suhih vrganja te odvojite još 40 minuta za pripremu.

Sastojci

80 g Ječmene kaše Podravka
100 g Leće zelene Podravka
2 žlice ulja
80 g mrkve
50 g korijena peršina
100 g korijena celera
1 češanj češnjaka
2 g suhih vrganja
2 žličice Vegete
130 g poriluka
1 žlica Worcestershire umaka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Ječmenu kašu uspite u kipuću slanu vodu, promiješajte i kuhajte dok kaša ne omekša (oko 30 minuta). Očišćenu i opranu leću namačite 2 sata u hladnoj vodi, a zatim skuhajte u istoj vodi dok ne omekša.
  • 2 Na zagrijano ulje stavite naribanu mrkvu, korijen peršina i celera, češnjak te kratko popecite.
  • 3 Dodajte ocijeđeni ječam, namočene i ocijeđene vrganje i Vegetu. Zalijte s toliko vode da pokrijete sadržaj u loncu pa kuhajte oko 20 minuta.
  • 4 K tome dodajte kuhanu i ocijeđenu leću, sitno narezan poriluk i nastavite kuhati još 10-ak minuta.
  • 5 Na kraju dodajte Worcestershire umak, posolite i popaprite po potrebi.

Savjet

Namakanja leće skraćuje vrijeme kuhanja.

Posluživanje

Pospite svježe nasjeckanim peršinom i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 203.69 25 25
Kalcij mg 90.28 9 9
Kalij mg 633.06 17 17
Niacin mg 4.01 29 20
Vitamin C mg 22.35 30 25
Vitamin E mg 6.18 28 28
Vitamin A μg 6409.67 160 128
Sol g 4.61 0 0
Bjelančevine g 10.98 - -
Vlakna g 13.23 - -
Ugljikohidrati g 39.31 - -
Masti g 7.86 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke