Meni Search

Superman

Varivo od ječmene kaše i zelene leće

Blagdanska rolada
Velika Britanija - Pastirska pita
Ramstek s povrćem
Rebarca s grilla
Macho hamburger
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Obojeni hamburger
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Janjetina s medom od kadulje
Nadjevene lignje
Salata s mljevenim mesom
Fish&Chips u tortilji
Manastirski đuveč
Zlatna piletina
Popečci od cvjetače
Kokošja juha s požirakima
Mini lazanje
Orada s krumpirom i mladim lukom
Brownie s kajenskim paprom
Ljetni lungić
Pohani zamotuljci
Piletina Kiev
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Goveđa rebarca sa zeljem
Proljetna janjetina
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bugarska pita od krumpira
Tjestenina u finom umaku
Bruskete s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Lungić s toplom salatom od šparoga
Piletina sa šafranom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pohani tofu s povrćem
Vratina sa sezonskim povrćem
Špageti mediteraneo
Mirisna pureća rolada
Grill vratina u sendviču
Bruskete od cvjetače
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brancinovo oko
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina u pivu
Jabučni krumpirići s cimetom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
BBQ cheeseburger
Odresci s umakom od kupina
Hrskavi trokuti
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pileći bataci s umakom od luka
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Tuna burger
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Teriyaki piletina
Kuglice od riže i svježeg sira
Norveška krem juha od ribe i kozica
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pileća prsa iz pećnice
Tjestenina fuži s tartufima
Dječje lazanje
Rebarca s graškom
Piletina s nadjevom od ajvara
Rižoto s dagnjama
Teleći savici u umaku od grejpa
Brusketa s avokadom
Pašticada s njokima
Kunić na bijelo
Dip od južnog voća
Kroketi od piletine
Koprivnički odojak
Piletina s kozjim sirom
Ramstek i salata s roštilja
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina s mascarponeom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Skandinavske rolice s cimetom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Roštilj s umakom Romesco
Sočna pureća rolada
Lignje na šumskom rižotu
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina u aromatičnom omotaču
Pureća rolada s mlincima
Meksička party salata
Teleći odresci u umaku od višanja
Mladi krumpir s ajvarom
Pizza sirni jastučići
Ljetni ražnjići
Finska - Juha s lososom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Svinjski file s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Slatka patka
Janjetina na padelu
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kruh od cvjetače s kurkumom
Srneći file na salatu
Hrskavo pečeno pile
Ramsteak u seksi umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kaštelanski makaruni
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Hrskava pileća krilca
Pileći gulaš
Lazanje u tavi
Pita s muškatnom bundevom i makom
Svinjski gulaš
Sočni pureći ražnjići
Svinjski file s grila
Špageti na kineski način
Mesne okruglice na ražnjiću
Riba u škartocu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Od ječma i suhog mesa u Sloveniji se priprema odličan ričet, a gost ovoga zdravog jela uz ječam je i superzdrava leća. Predvidite vrijeme za namakanje leće, ječma i suhih vrganja te odvojite još 40 minuta za pripremu.

Sastojci

80 g Ječmene kaše Podravka
100 g Leće zelene Podravka
2 žlice ulja
80 g mrkve
50 g korijena peršina
100 g korijena celera
1 češanj češnjaka
2 g suhih vrganja
2 žličice Vegete
130 g poriluka
1 žlica Worcestershire umaka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Ječmenu kašu uspite u kipuću slanu vodu, promiješajte i kuhajte dok kaša ne omekša (oko 30 minuta). Očišćenu i opranu leću namačite 2 sata u hladnoj vodi, a zatim skuhajte u istoj vodi dok ne omekša.
  • 2 Na zagrijano ulje stavite naribanu mrkvu, korijen peršina i celera, češnjak te kratko popecite.
  • 3 Dodajte ocijeđeni ječam, namočene i ocijeđene vrganje i Vegetu. Zalijte s toliko vode da pokrijete sadržaj u loncu pa kuhajte oko 20 minuta.
  • 4 K tome dodajte kuhanu i ocijeđenu leću, sitno narezan poriluk i nastavite kuhati još 10-ak minuta.
  • 5 Na kraju dodajte Worcestershire umak, posolite i popaprite po potrebi.

Savjet

Namakanja leće skraćuje vrijeme kuhanja.

Posluživanje

Pospite svježe nasjeckanim peršinom i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 203.69 25 25
Kalcij mg 90.28 9 9
Kalij mg 633.06 17 17
Niacin mg 4.01 29 20
Vitamin C mg 22.35 30 25
Vitamin E mg 6.18 28 28
Vitamin A μg 6409.67 160 128
Sol g 4.61 0 0
Bjelančevine g 10.98 - -
Vlakna g 13.23 - -
Ugljikohidrati g 39.31 - -
Masti g 7.86 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke