Meni Search

Superwoman

Varivo od ječmene kaše i zelene leće

Pizza sirni jastučići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Salata s mljevenim mesom
Špageti na kineski način
Marinirane srdele
Pileći gulaš
Popečci od cvjetače
Manastirski đuveč
Brownie s kajenskim paprom
Teriyaki piletina
Velika Britanija - Pastirska pita
Piletina sa šafranom
Bouillabaisse
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Ramsteak u seksi umaku
Hrskava pileća krilca
Blagdanska rolada
Kunić na bijelo
Brudet
Ljetni lungić
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Jabučni krumpirići s cimetom
Bakalar s krumpirom
Dječje lazanje
Mesne okruglice na ražnjiću
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Piletina s mascarponeom
Finska - Juha s lososom
Svinjski file s povrćem
Brusketa s avokadom
Pohani zamotuljci
Pašticada voli penne a ti mene
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pohani tofu s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Janjetina s medom od kadulje
Ljetni ražnjići
Mini lazanje
Sočni pureći ražnjići
Riblji ražnjići
Orada s krumpirom i mladim lukom
Mirisna pureća rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramstek s povrćem
Energetske kuglice s kurkumom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pogača sa sardinom
Lignje na šumskom rižotu
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Lignji po gosposki
Janjetina na padelu
Fish&Chips u tortilji
Kroketi od piletine
Gulaš od oslića i povrća
Rebarca s graškom
BBQ cheeseburger
Brancinovo oko
Lungić s toplom salatom od šparoga
Šampinjoni u palačinki
Kolinjsko zelje s frišketinom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pita s muškatnom bundevom i makom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Teleći savici u umaku od grejpa
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina u pivu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Rižoto s tri vrste gljiva
Bruskete od cvjetače
Tuna burger
Grill vratina u sendviču
Mladi krumpir s ajvarom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rižoto s dagnjama
Kaštelanski makaruni
Bruskete s povrćem
Dip od južnog voća
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Piletina s kozjim sirom
Cous-cous s povrćem
Slatka patka
Proljetna janjetina
Mini shepherd's pie
Rezanci s krušnim mrvicama
Goveđa rebarca sa zeljem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Skandinavske rolice s cimetom
Punjena teleća prsa
Piletina Kiev
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kuglice od riže i svježeg sira
Odresci s umakom od kupina
Rižini ravioli s mozzarellom
Hrskavo pečeno pile
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Meksička party salata
Odresci u umaku s češnjakom
Lazanje u tavi
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Rebarca s grilla
Zlatna piletina
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Teleći odresci u umaku od višanja
Bugarska pita od krumpira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski gulaš
Roštilj s umakom Romesco
Obojeni hamburger
Sočna pureća rolada
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Male teleće pitice
Pureća rolada s mlincima
Srneći file na salatu
Pileći bataci s umakom od luka
Hrskavi trokuti
Špageti mediteraneo
Riba u škartocu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Svinjski file s grila
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Od ječma i suhog mesa u Sloveniji se priprema odličan ričet, a gost ovoga zdravog jela uz ječam je i superzdrava leća. Predvidite vrijeme za namakanje leće, ječma i suhih vrganja te odvojite još 40 minuta za pripremu.

Sastojci

80 g Ječmene kaše Podravka
100 g Leće zelene Podravka
2 žlice ulja
80 g mrkve
50 g korijena peršina
100 g korijena celera
1 češanj češnjaka
2 g suhih vrganja
2 žličice Vegete
130 g poriluka
1 žlica Worcestershire umaka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Ječmenu kašu uspite u kipuću slanu vodu, promiješajte i kuhajte dok kaša ne omekša (oko 30 minuta). Očišćenu i opranu leću namačite 2 sata u hladnoj vodi, a zatim skuhajte u istoj vodi dok ne omekša.
  • 2 Na zagrijano ulje stavite naribanu mrkvu, korijen peršina i celera, češnjak te kratko popecite.
  • 3 Dodajte ocijeđeni ječam, namočene i ocijeđene vrganje i Vegetu. Zalijte s toliko vode da pokrijete sadržaj u loncu pa kuhajte oko 20 minuta.
  • 4 K tome dodajte kuhanu i ocijeđenu leću, sitno narezan poriluk i nastavite kuhati još 10-ak minuta.
  • 5 Na kraju dodajte Worcestershire umak, posolite i popaprite po potrebi.

Savjet

Namakanja leće skraćuje vrijeme kuhanja.

Posluživanje

Pospite svježe nasjeckanim peršinom i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 203.69 25 25
Kalcij mg 90.28 9 9
Kalij mg 633.06 17 17
Niacin mg 4.01 29 20
Vitamin C mg 22.35 30 25
Vitamin E mg 6.18 28 28
Vitamin A μg 6409.67 160 128
Sol g 4.61 0 0
Bjelančevine g 10.98 - -
Vlakna g 13.23 - -
Ugljikohidrati g 39.31 - -
Masti g 7.86 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke