Meni Search

Superwoman

Varivo od ječmene kaše i zelene leće

Svinjski gulaš
Obojeni hamburger
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lazanje u tavi
Hrskavo pečeno pile
Fish&Chips u tortilji
Odresci u umaku s češnjakom
Rižoto s dagnjama
Meksička party salata
Janjetina na padelu
Mirisna pureća rolada
Brownie s kajenskim paprom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zlatna piletina
Punjena teleća prsa
Pileći bataci s umakom od luka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Salata s mljevenim mesom
BBQ cheeseburger
Rebarca s grilla
Hrskava pileća krilca
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Mini shepherd's pie
Janjetina s medom od kadulje
Rižini ravioli s mozzarellom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kunić na bijelo
Orada s krumpirom i mladim lukom
Ljetni ražnjići
Goveđa rebarca sa zeljem
Špageti mediteraneo
Brusketa s avokadom
Cous-cous s povrćem
Tuna burger
Pureća rolada s mlincima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Bruskete s povrćem
Rižoto s tri vrste gljiva
Mladi krumpir s ajvarom
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Pohani tofu s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Riblji ražnjići
Jabučni krumpirići s cimetom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Norveška krem juha od ribe i kozica
Roštilj s umakom Romesco
Gulaš od oslića i povrća
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Popečci od cvjetače
Piletina u pivu
Rezanci s krušnim mrvicama
Finska - Juha s lososom
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Ramsteak u seksi umaku
Dip od južnog voća
Srneći file na salatu
Piletina s mascarponeom
Piletina Kiev
Ramstek s povrćem
Dječje lazanje
Energetske kuglice s kurkumom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Pizza sirni jastučići
Pogača sa sardinom
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina sa šafranom
Odresci s umakom od kupina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brancinovo oko
Hrskavi trokuti
Tjestenina fuži s tartufima
Lignje na šumskom rižotu
Pileća prsa punjena čvarcima
Slatka patka
Proljetna janjetina
Bouillabaisse
Pita s muškatnom bundevom i makom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brudet
Bruskete od cvjetače
Lignji po gosposki
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina u aromatičnom omotaču
Sočni pureći ražnjići
Rebarca s graškom
Piletina s kozjim sirom
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski file s grila
Marinirane srdele
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Blagdanska rolada
Šampinjoni u palačinki
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teriyaki piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Špageti na kineski način
Teleći savici u umaku od grejpa
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kroketi od piletine
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pileći gulaš
Grill vratina u sendviču
Kuglice od riže i svježeg sira
Ljetni lungić
Mesne okruglice na ražnjiću
Sočna pureća rolada
Skandinavske rolice s cimetom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Male teleće pitice
Velika Britanija - Pastirska pita
Riba u škartocu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pohani zamotuljci
Manastirski đuveč
Pašticada voli penne a ti mene
Mini lazanje
Kaštelanski makaruni
Bakalar s krumpirom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Od ječma i suhog mesa u Sloveniji se priprema odličan ričet, a gost ovoga zdravog jela uz ječam je i superzdrava leća. Predvidite vrijeme za namakanje leće, ječma i suhih vrganja te odvojite još 40 minuta za pripremu.

Sastojci

80 g Ječmene kaše Podravka
100 g Leće zelene Podravka
2 žlice ulja
80 g mrkve
50 g korijena peršina
100 g korijena celera
1 češanj češnjaka
2 g suhih vrganja
2 žličice Vegete
130 g poriluka
1 žlica Worcestershire umaka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Ječmenu kašu uspite u kipuću slanu vodu, promiješajte i kuhajte dok kaša ne omekša (oko 30 minuta). Očišćenu i opranu leću namačite 2 sata u hladnoj vodi, a zatim skuhajte u istoj vodi dok ne omekša.
  • 2 Na zagrijano ulje stavite naribanu mrkvu, korijen peršina i celera, češnjak te kratko popecite.
  • 3 Dodajte ocijeđeni ječam, namočene i ocijeđene vrganje i Vegetu. Zalijte s toliko vode da pokrijete sadržaj u loncu pa kuhajte oko 20 minuta.
  • 4 K tome dodajte kuhanu i ocijeđenu leću, sitno narezan poriluk i nastavite kuhati još 10-ak minuta.
  • 5 Na kraju dodajte Worcestershire umak, posolite i popaprite po potrebi.

Savjet

Namakanja leće skraćuje vrijeme kuhanja.

Posluživanje

Pospite svježe nasjeckanim peršinom i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 203.69 25 25
Kalcij mg 90.28 9 9
Kalij mg 633.06 17 17
Niacin mg 4.01 29 20
Vitamin C mg 22.35 30 25
Vitamin E mg 6.18 28 28
Vitamin A μg 6409.67 160 128
Sol g 4.61 0 0
Bjelančevine g 10.98 - -
Vlakna g 13.23 - -
Ugljikohidrati g 39.31 - -
Masti g 7.86 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke