Meni Search

Superwoman

Varivo od ječmene kaše i zelene leće

Teriyaki piletina
Piletina u pivu
Pureća rolada s mlincima
Ramsteak u seksi umaku
Grill vratina u sendviču
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rebarca s grilla
Kunić na bijelo
Pileći gulaš
Lignje na šumskom rižotu
Pašticada voli penne a ti mene
Brownie s kajenskim paprom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina sa šafranom
Bugarska pita od krumpira
Punjena teleća prsa
BBQ cheeseburger
Hrskavi trokuti
Rižini ravioli s mozzarellom
Svinjski file s grila
Rebarca s graškom
Kroketi od piletine
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Kuglice od riže i svježeg sira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Brusketa s avokadom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Svinjski gulaš
Pohani zamotuljci
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina s mascarponeom
Rezanci s krušnim mrvicama
Lungić s toplom salatom od šparoga
Roštilj s umakom Romesco
Mini shepherd's pie
Mesne okruglice na ražnjiću
Gulaš od oslića i povrća
Bruskete od cvjetače
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Ljetni lungić
Hrskavo pečeno pile
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Goveđa rebarca sa zeljem
Sočni pureći ražnjići
Srneći file na salatu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bakalar s krumpirom
Teleći odresci u umaku od višanja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci u umaku s češnjakom
Ramstek s povrćem
Špageti na kineski način
Dječje lazanje
Sočna pureća rolada
Proljetna janjetina
Obojeni hamburger
Velika Britanija - Pastirska pita
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Rižoto s tri vrste gljiva
Piletina s kozjim sirom
Odresci s umakom od kupina
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Brudet
Slatka patka
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Pogača sa sardinom
Lazanje u tavi
Fish&Chips u tortilji
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pizza sirni jastučići
Brancinovo oko
Salata s mljevenim mesom
Mini lazanje
Orada s krumpirom i mladim lukom
Blagdanska rolada
Male teleće pitice
Riblji ražnjići
Tuna burger
Mirisna pureća rolada
Piletina Kiev
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zlatna piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Špageti mediteraneo
Kaštelanski makaruni
Bouillabaisse
Ljetni ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina u aromatičnom omotaču
Meksička party salata
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rižoto s dagnjama
Pileća prsa punjena čvarcima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Bruskete s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Finska - Juha s lososom
Hrskava pileća krilca
Popečci od cvjetače
Pileći bataci s umakom od luka
Cous-cous s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Janjetina s medom od kadulje
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Svinjski file s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Manastirski đuveč
Teleći savici u umaku od grejpa
Lignji po gosposki
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Energetske kuglice s kurkumom
Dip od južnog voća
Marinirane srdele
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pohani tofu s povrćem
Riba u škartocu
Janjetina na padelu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Od ječma i suhog mesa u Sloveniji se priprema odličan ričet, a gost ovoga zdravog jela uz ječam je i superzdrava leća. Predvidite vrijeme za namakanje leće, ječma i suhih vrganja te odvojite još 40 minuta za pripremu.

Sastojci

80 g Ječmene kaše Podravka
100 g Leće zelene Podravka
2 žlice ulja
80 g mrkve
50 g korijena peršina
100 g korijena celera
1 češanj češnjaka
2 g suhih vrganja
2 žličice Vegete
130 g poriluka
1 žlica Worcestershire umaka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Ječmenu kašu uspite u kipuću slanu vodu, promiješajte i kuhajte dok kaša ne omekša (oko 30 minuta). Očišćenu i opranu leću namačite 2 sata u hladnoj vodi, a zatim skuhajte u istoj vodi dok ne omekša.
  • 2 Na zagrijano ulje stavite naribanu mrkvu, korijen peršina i celera, češnjak te kratko popecite.
  • 3 Dodajte ocijeđeni ječam, namočene i ocijeđene vrganje i Vegetu. Zalijte s toliko vode da pokrijete sadržaj u loncu pa kuhajte oko 20 minuta.
  • 4 K tome dodajte kuhanu i ocijeđenu leću, sitno narezan poriluk i nastavite kuhati još 10-ak minuta.
  • 5 Na kraju dodajte Worcestershire umak, posolite i popaprite po potrebi.

Savjet

Namakanja leće skraćuje vrijeme kuhanja.

Posluživanje

Pospite svježe nasjeckanim peršinom i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 203.69 25 25
Kalcij mg 90.28 9 9
Kalij mg 633.06 17 17
Niacin mg 4.01 29 20
Vitamin C mg 22.35 30 25
Vitamin E mg 6.18 28 28
Vitamin A μg 6409.67 160 128
Sol g 4.61 0 0
Bjelančevine g 10.98 - -
Vlakna g 13.23 - -
Ugljikohidrati g 39.31 - -
Masti g 7.86 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke