Meni Search

Superwoman

Varivo od ječmene kaše i zelene leće

Lazanje u tavi
Brownie s kajenskim paprom
Sočna pureća rolada
Roštilj s umakom Romesco
Teleći odresci u umaku od višanja
Mladi krumpir s ajvarom
Sočni pureći ražnjići
Piletina s mascarponeom
Mirisna pureća rolada
Janjetina s medom od kadulje
Kolinjsko zelje s frišketinom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Dip od južnog voća
Brusketa s avokadom
Odresci s umakom od kupina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Kruh od cvjetače s kurkumom
Jabučni krumpirići s cimetom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Lignje na šumskom rižotu
Ramsteak u seksi umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Špageti mediteraneo
Pogača sa sardinom
Pašticada voli penne a ti mene
Riblji ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Rižini ravioli s mozzarellom
Pileći gulaš
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Bouillabaisse
Fish&Chips u tortilji
Janjetina na padelu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Bruskete s povrćem
Hrskavo pečeno pile
Pileća prsa punjena čvarcima
Orada s krumpirom i mladim lukom
Srneći file na salatu
Obojeni hamburger
Velika Britanija - Pastirska pita
Bakalar s krumpirom
Goveđa rebarca sa zeljem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Bugarska pita od krumpira
Rebarca s grilla
Mesne okruglice na ražnjiću
Manastirski đuveč
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pureća rolada s mlincima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rezanci s krušnim mrvicama
Rižoto s tri vrste gljiva
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskavi trokuti
Piletina u pivu
Pizza sirni jastučići
Popečci od cvjetače
Piletina Kiev
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Dječje lazanje
Šampinjoni u palačinki
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Salata s mljevenim mesom
Bruskete od cvjetače
Brudet
Pohani zamotuljci
Pileći bataci s umakom od luka
Ramstek s povrćem
Kuglice od riže i svježeg sira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
BBQ cheeseburger
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Svinjski file s grila
Teriyaki piletina
Proljetna janjetina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Ljetni ražnjići
Tjestenina fuži s tartufima
Mini shepherd's pie
Energetske kuglice s kurkumom
Meksička party salata
Male teleće pitice
Kroketi od piletine
Riba u škartocu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina sa šafranom
Brancinovo oko
Punjena teleća prsa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teleći savici u umaku od grejpa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zlatna piletina
Grill vratina u sendviču
Rebarca s graškom
Mini lazanje
Blagdanska rolada
Lignji po gosposki
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pohani tofu s povrćem
Finska - Juha s lososom
Gulaš od oslića i povrća
Slatka patka
Skandinavske rolice s cimetom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Marinirane srdele
Kaštelanski makaruni
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Piletina u aromatičnom omotaču
Piletina s kozjim sirom
Ljetni lungić
Svinjski gulaš
Cous-cous s povrćem
Odresci u umaku s češnjakom
Tuna burger
Hrskava pileća krilca
Špageti na kineski način
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rižoto s dagnjama
Kunić na bijelo
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Od ječma i suhog mesa u Sloveniji se priprema odličan ričet, a gost ovoga zdravog jela uz ječam je i superzdrava leća. Predvidite vrijeme za namakanje leće, ječma i suhih vrganja te odvojite još 40 minuta za pripremu.

Sastojci

80 g Ječmene kaše Podravka
100 g Leće zelene Podravka
2 žlice ulja
80 g mrkve
50 g korijena peršina
100 g korijena celera
1 češanj češnjaka
2 g suhih vrganja
2 žličice Vegete
130 g poriluka
1 žlica Worcestershire umaka
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žlica nasjeckanog peršina

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe50 min

  • 1 Ječmenu kašu uspite u kipuću slanu vodu, promiješajte i kuhajte dok kaša ne omekša (oko 30 minuta). Očišćenu i opranu leću namačite 2 sata u hladnoj vodi, a zatim skuhajte u istoj vodi dok ne omekša.
  • 2 Na zagrijano ulje stavite naribanu mrkvu, korijen peršina i celera, češnjak te kratko popecite.
  • 3 Dodajte ocijeđeni ječam, namočene i ocijeđene vrganje i Vegetu. Zalijte s toliko vode da pokrijete sadržaj u loncu pa kuhajte oko 20 minuta.
  • 4 K tome dodajte kuhanu i ocijeđenu leću, sitno narezan poriluk i nastavite kuhati još 10-ak minuta.
  • 5 Na kraju dodajte Worcestershire umak, posolite i popaprite po potrebi.

Savjet

Namakanja leće skraćuje vrijeme kuhanja.

Posluživanje

Pospite svježe nasjeckanim peršinom i poslužite.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 203.69 25 25
Kalcij mg 90.28 9 9
Kalij mg 633.06 17 17
Niacin mg 4.01 29 20
Vitamin C mg 22.35 30 25
Vitamin E mg 6.18 28 28
Vitamin A μg 6409.67 160 128
Sol g 4.61 0 0
Bjelančevine g 10.98 - -
Vlakna g 13.23 - -
Ugljikohidrati g 39.31 - -
Masti g 7.86 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke