Meni Search

Gladna kao vuk

Varivo od kelja i teletine

Glazirana patka s umakom od jabuka
Piletina u pivu
Slatko twist pile
Macho hamburger
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Piletina u aromatičnom omotaču
Rebarca s grilla
Slana pita s povrćem i hamburgerom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Velika Britanija - Pastirska pita
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Umak od limete (Molho de limao)
Puretina s jabukom iz pećnice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina u egzotičnom umaku
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Vratina s roštilja
Harrisa janjetina s limunom
Pikantni gulaš
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Pureći hamburger
Ciganski odrezak
Nadjeveni kaneloni u umaku
Obojeni hamburger
Ramsteak u seksi umaku
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Odresci u paketiću
Patka s mlincima
Mediteranski kruščić s lovorom
Meso u woku na indonezijski način
Hrenovke u panceti
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Govedina s lukom
Fino začinjena piletina
Slatki lungić
Biftek rolice
Pureća rolada s mlincima
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Vegetarijanski čips
Neobične punjene paprike
Pileća prsa iz pećnice
Skandinavske rolice s cimetom
Piletina s nadjevom od ajvara
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Odresci u umaku s češnjakom
Špageti s tikvicama
Slasni burger sa slaninom i sirom
Tortilje pikant
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Medeni teleći kotleti
Sočna Wellington pečenka
Sočna rebarca
Pizza sirni jastučići
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Slasni BBQ burgeri
Quiche od bundeve, sira i luka
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Lazanje u tavi
Janjetina s medom od kadulje
Fish&Chips u tortilji
Fino varivo v loncu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pašticada s njokima
Odresci s umakom od kupina
Teletina s pirjanim povrćem
Kotlovina
Punjena pečenka u vinu
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Janjetina na padelu
Mladi krumpir s ajvarom
Pileća krilca s roštilja
Povrtni lonac
Tuna burger
Juha od gljiva
Ribarska popara
Kuhano meso s umakom od hrena
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mesne okruglice u umaku
Sarma sa suhim mesom
Mesna rolada u tijestu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ramstek s povrćem
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Svinjski gulaš
Teleći savici u umaku od grejpa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kelj je poželjna namirnica u svakom jelovniku. Pripremite ga s teletinom i jednostavno, ekonomično i omiljeno varivo postat će prava gozba.

Sastojci

4-5 žlica ulja
120 g luka
200 g mrkve
50 g korijen celera
400 g teletine od buta
400 g krumpira
1 žlica Vegete
Vegeta Maestro slatka paprika mljevena
600 g kelja
100 ml Passate Podravka
2-3 češnja češnjaka
1,4 - 1,5 l vode
25 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk te mrkvu i korijen celera narezane na kockice.
  • 2 Dodajte teletinu narezanu na kocke, posolite, popaprite i nastavite pirjati povremeno podlijevajući vodom.
  • 3 Kad meso gotovo omekša umiješajte krumpir narezan na kocke, dolijte oko 200 ml vode, pospite Vegetom slatka paprika mix i kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta.
  • 4 Nakon toga umiješajte kelj narezan na šire rezance, passatu, protisnuti češnjak i vodu.
  • 5 Varivo zakipite i kuhajte na laganoj vatri 15–20 minuta.
  • 6 Potkraj kuhanja umiješajte brašno razmućeno u malo vode. Varivo po potrebi još malo posolite i popaprite.

Savjet

Varivo možete ugustiti i tako da potkraj kuhanja dio krumpira zgnječite vilicom.

Posluživanje

Poslužite toplo uz tamni kruh.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 83.12 28 21
Fosfor mg 271.83 34 34
Kalcij mg 186.66 19 19
Kalij mg 1218.5 33 33
Niacin mg 12.73 91 64
Vitamin E mg 10.91 50 50
Vitamin D μg 14 7 7
Vitamin A μg 18501 463 370
Bjelančevine g 20.5 - -
Vlakna g 5.78 - -
Ugljikohidrati g 29.33 - -
Masti g 14.41 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke