Meni Search

Gladna kao vuk

Varivo od kelja i teletine

Rebarca s grilla
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Neobične punjene paprike
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Janjetina na padelu
Piletina u pivu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Puretina s jabukom iz pećnice
Vegetarijanski čips
Patka s mlincima
Slatki lungić
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pileća prsa iz pećnice
Macho hamburger
Quiche od bundeve, sira i luka
Tuna burger
Odresci s umakom od kupina
Pureći hamburger
Umak od limete (Molho de limao)
Mladi krumpir s ajvarom
Mesne okruglice u umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Mesna rolada u tijestu
Kotlovina
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Pašticada s njokima
Pikantni gulaš
Pureća rolada s mlincima
Hrenovke u panceti
Harrisa janjetina s limunom
Pileća krilca s roštilja
Medeni teleći kotleti
BBQ svinjska rebarca u foliji
Fino varivo v loncu
Punjena pečenka u vinu
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Govedina s lukom
Slasni BBQ burgeri
Slasni burger sa slaninom i sirom
Ramsteak u seksi umaku
Ramstek s povrćem
Meso u woku na indonezijski način
Obojeni hamburger
Piletina s nadjevom od ajvara
Vratina s roštilja
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Skandinavske rolice s cimetom
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Sočna rebarca
Kuhano meso s umakom od hrena
Pizza sirni jastučići
Velika Britanija - Pastirska pita
Juha od gljiva
Janjetina s medom od kadulje
Piletina u aromatičnom omotaču
Fino začinjena piletina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Ciganski odrezak
Odresci u umaku s češnjakom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Tortilje pikant
Ribarska popara
Teletina s pirjanim povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Fish&Chips u tortilji
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Piletina u egzotičnom umaku
Biftek rolice
Glazirana patka s umakom od jabuka
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Sočna Wellington pečenka
Sarma sa suhim mesom
Povrtni lonac
Mediteranski kruščić s lovorom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lazanje u tavi
Odresci u paketiću
Slatko twist pile
Svinjski gulaš
Špageti s tikvicama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Kelj je poželjna namirnica u svakom jelovniku. Pripremite ga s teletinom i jednostavno, ekonomično i omiljeno varivo postat će prava gozba.

Sastojci

4-5 žlica ulja
120 g luka
200 g mrkve
50 g korijen celera
400 g teletine od buta
400 g krumpira
1 žlica Vegete
Vegeta Maestro slatka paprika mljevena
600 g kelja
100 ml Passate Podravka
2-3 češnja češnjaka
1,4 - 1,5 l vode
25 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk te mrkvu i korijen celera narezane na kockice.
  • 2 Dodajte teletinu narezanu na kocke, posolite, popaprite i nastavite pirjati povremeno podlijevajući vodom.
  • 3 Kad meso gotovo omekša umiješajte krumpir narezan na kocke, dolijte oko 200 ml vode, pospite Vegetom slatka paprika mix i kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta.
  • 4 Nakon toga umiješajte kelj narezan na šire rezance, passatu, protisnuti češnjak i vodu.
  • 5 Varivo zakipite i kuhajte na laganoj vatri 15–20 minuta.
  • 6 Potkraj kuhanja umiješajte brašno razmućeno u malo vode. Varivo po potrebi još malo posolite i popaprite.

Savjet

Varivo možete ugustiti i tako da potkraj kuhanja dio krumpira zgnječite vilicom.

Posluživanje

Poslužite toplo uz tamni kruh.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 83.12 28 21
Fosfor mg 271.83 34 34
Kalcij mg 186.66 19 19
Kalij mg 1218.5 33 33
Niacin mg 12.73 91 64
Vitamin E mg 10.91 50 50
Vitamin D μg 14 7 7
Vitamin A μg 18501 463 370
Bjelančevine g 20.5 - -
Vlakna g 5.78 - -
Ugljikohidrati g 29.33 - -
Masti g 14.41 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke