Meni Search

Kelj je poželjna namirnica u svakom jelovniku. Pripremite ga s teletinom i jednostavno, ekonomično i omiljeno varivo postat će prava gozba.

Sastojci

4-5 žlica ulja
120 g luka
200 g mrkve
50 g korijen celera
400 g teletine od buta
400 g krumpira
1 žlica Vegete
Vegeta Maestro slatka paprika mljevena
600 g kelja
100 ml Passate Podravka
2-3 češnja češnjaka
1,4 - 1,5 l vode
25 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Koristili smo

Slatka paprika

Slatka paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na ulju kratko popecite nasjeckani luk te mrkvu i korijen celera narezane na kockice.
  • 2 Dodajte teletinu narezanu na kocke, posolite, popaprite i nastavite pirjati povremeno podlijevajući vodom.
  • 3 Kad meso gotovo omekša umiješajte krumpir narezan na kocke, dolijte oko 200 ml vode, pospite Vegetom slatka paprika mix i kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta.
  • 4 Nakon toga umiješajte kelj narezan na šire rezance, passatu, protisnuti češnjak i vodu.
  • 5 Varivo zakipite i kuhajte na laganoj vatri 15–20 minuta.
  • 6 Potkraj kuhanja umiješajte brašno razmućeno u malo vode. Varivo po potrebi još malo posolite i popaprite.

Savjet

Varivo možete ugustiti i tako da potkraj kuhanja dio krumpira zgnječite vilicom.

Posluživanje

Poslužite toplo uz tamni kruh.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Magnezij mg 83.12 28 21
Fosfor mg 271.83 34 34
Kalcij mg 186.66 19 19
Kalij mg 1218.5 33 33
Niacin mg 12.73 91 64
Vitamin E mg 10.91 50 50
Vitamin D μg 14 7 7
Vitamin A μg 18501 463 370
Bjelančevine g 20.5 - -
Vlakna g 5.78 - -
Ugljikohidrati g 29.33 - -
Masti g 14.41 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke