Meni Search

Gladan kao vuk

Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom

Gorički povrtni lonac
Vegetarijanski čips
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileća krilca s roštilja
Sočna rebarca
Pileća prsa s crnim tartufom
Mladi krumpir s ajvarom
Fino začinjena piletina
Quiche od bundeve, sira i luka
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Skandinavske rolice s cimetom
Harrisa janjetina s limunom
Mediteranski kruščić s lovorom
Macho hamburger
Slatko twist pile
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Piletina s nadjevom od ajvara
Punjena pečenka u vinu
Mesne okruglice u umaku
Kotlovina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Medeni teleći kotleti
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Pikantni gulaš
Tortilje pikant
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Velika Britanija - Pastirska pita
Sočna Wellington pečenka
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Janjetina na padelu
Glazirana patka s umakom od jabuka
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesna rolada u tijestu
Odresci u umaku s češnjakom
Polpete od oslića
Neobične punjene paprike
Ciganski odrezak
Španjolski migas s bundevom
Pureći hamburger
Biftek rolice
Piletina u pivu
Svinjski gulaš
Nadjeveni kaneloni u umaku
Špageti s tikvicama
Vratina s roštilja
Ramsteak u seksi umaku
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Pizza sirni jastučići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Miješani grill
Janjetina s medom od kadulje
Lazanje u tavi
Janjetina s bižima
Punjeni kelj s plodovima mora
Povrtni lonac
Pureća rolada s mlincima
Umak od limete (Molho de limao)
Odresci s umakom od kupina
Puretina s jabukom iz pećnice
Krumpiri u kaputiću od pancete
Slasni BBQ burgeri
Fish&Chips u tortilji
Kuhano meso s umakom od hrena
Svinjski medaljoni s kestenima
Slatki lungić
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pileća prsa punjena čvarcima
Slasni burger sa slaninom i sirom
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Kuhana govedina s umakom od hrena
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Svinjski kotleti s povrćem
Meso u woku na indonezijski način
Govedina s lukom
Piletina u aromatičnom omotaču
Sarma sa suhim mesom
Rebarca s grilla
Varivo od kelja i teletine
Hrenovke u panceti
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Ramstek s povrćem
Patka s mlincima
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Obojeni hamburger
Tuna burger
Fino varivo v loncu
Teletina s pirjanim povrćem
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Pašticada s njokima
Pileća prsa iz pećnice
Odresci u paketiću
Piletina u egzotičnom umaku
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečene pljeskavice poslužite s prilogom od heljdine kaše i salatom od kiselih paprika i uživajte u začinjenim zalogajima.

Sastojci

1 kg mljevenog mesa
1 žlica Vegete pikant
¼ žličice Vegeta Maestro majčine dušice
½ žličice Vegeta Maestro češnjak granula
4 žlice Domaće svinjske masti Podravka
Za prilog:
200 g Heljdine kaše Zlato polje
3 žlice ulja
100 g Podravskog špeka Podravka
2 češnja češnjaka
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
2 žličice Vegete
¼ žličice Vegete Maestro crnog mljevenog papra

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Mljevenom mesu dodajte Vegetu pikant, timijan, češnjak u granulama i dobro promiješajte.
  • 2 Od pripremljene smjese oblikujte pljeskavice koje potom u tavi, na zagrijanoj masti popecite s obiju strana.
  • 3 Heljdinu kašu dobro operite, zalijte (poparite) vrućom vodom i pustite neka nabubri.
  • 4 Na ugrijano ulje stavite na kockice narezan špek i kratko ga popecite da zamiriše.
  • 5 Dodajte nasjeckani češnjak, crvenu papriku i ocijeđenu kašu. Podlijte s malo vode, dodajte Vegetu, papar i pustite neka kratko kuha kako bi se tekućina reducirala.

Savjet

Kako je pakiranje Mješavine začina za pikantne kobasice dostatno za 5 kg mesa, od 1 kg pripremite pljeskavice, a od ostatka možete pripremiti kobasice.

Tako ćete kušati kobasice prije negoli se osuše i s nestrpljenjem čekati da ih skinete s dima.

Posluživanje

Pečene pljeskavice poslužite s prilogom od heljdine kaše i salatom od kiselih paprika.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke