Meni Search

Gladan kao vuk

Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom

Teletina s pirjanim povrćem
Španjolski migas s bundevom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci u umaku s češnjakom
Biftek rolice
Fino varivo v loncu
Harrisa janjetina s limunom
Svinjski kotleti s povrćem
Punjeni kelj s plodovima mora
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Ramstek s povrćem
Piletina u egzotičnom umaku
Tuna burger
Fish&Chips u tortilji
Pureća rolada s mlincima
Sočna Wellington pečenka
Pileća prsa punjena čvarcima
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Mladi krumpir s ajvarom
Miješani grill
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Neobične punjene paprike
Slasni burger sa slaninom i sirom
Slatko twist pile
Polpete od oslića
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice u umaku
Umak od limete (Molho de limao)
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sočna rebarca
Velika Britanija - Pastirska pita
Patka s mlincima
Sarma sa suhim mesom
Kotlovina
Mediteranski kruščić s lovorom
Fino začinjena piletina
Pileća prsa s crnim tartufom
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Pureći hamburger
Macho hamburger
Varivo od kelja i teletine
Quiche od bundeve, sira i luka
Janjetina s bižima
Vratina s roštilja
Svinjski medaljoni s kestenima
Glazirana patka s umakom od jabuka
Slasni BBQ burgeri
Piletina u aromatičnom omotaču
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mesna rolada u tijestu
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Gorički povrtni lonac
Ciganski odrezak
Svinjski gulaš
Odresci s umakom od kupina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Obojeni hamburger
Pašticada s njokima
Punjena pečenka u vinu
Meso u woku na indonezijski način
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Skandinavske rolice s cimetom
Odresci u paketiću
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Lazanje u tavi
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Krumpiri u kaputiću od pancete
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Rebarca s grilla
Slatki lungić
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Špageti s tikvicama
Povrtni lonac
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kuhana govedina s umakom od hrena
Medeni teleći kotleti
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Vegetarijanski čips
Kuhano meso s umakom od hrena
Hrenovke u panceti
Govedina s lukom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Piletina s nadjevom od ajvara
Pizza sirni jastučići
Tortilje pikant
Pikantni gulaš
Piletina u pivu
Pileća krilca s roštilja
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Puretina s jabukom iz pećnice
Pileća prsa iz pećnice
Janjetina s medom od kadulje
Janjetina na padelu
Teleći savici u umaku od grejpa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečene pljeskavice poslužite s prilogom od heljdine kaše i salatom od kiselih paprika i uživajte u začinjenim zalogajima.

Sastojci

1 kg mljevenog mesa
1 žlica Vegete pikant
¼ žličice Vegeta Maestro majčine dušice
½ žličice Vegeta Maestro češnjak granula
4 žlice Domaće svinjske masti Podravka
Za prilog:
200 g Heljdine kaše Zlato polje
3 žlice ulja
100 g Podravskog špeka Podravka
2 češnja češnjaka
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
2 žličice Vegete
¼ žličice Vegete Maestro crnog mljevenog papra

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Mljevenom mesu dodajte Vegetu pikant, timijan, češnjak u granulama i dobro promiješajte.
  • 2 Od pripremljene smjese oblikujte pljeskavice koje potom u tavi, na zagrijanoj masti popecite s obiju strana.
  • 3 Heljdinu kašu dobro operite, zalijte (poparite) vrućom vodom i pustite neka nabubri.
  • 4 Na ugrijano ulje stavite na kockice narezan špek i kratko ga popecite da zamiriše.
  • 5 Dodajte nasjeckani češnjak, crvenu papriku i ocijeđenu kašu. Podlijte s malo vode, dodajte Vegetu, papar i pustite neka kratko kuha kako bi se tekućina reducirala.

Savjet

Kako je pakiranje Mješavine začina za pikantne kobasice dostatno za 5 kg mesa, od 1 kg pripremite pljeskavice, a od ostatka možete pripremiti kobasice.

Tako ćete kušati kobasice prije negoli se osuše i s nestrpljenjem čekati da ih skinete s dima.

Posluživanje

Pečene pljeskavice poslužite s prilogom od heljdine kaše i salatom od kiselih paprika.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke