Meni Search

Gladan kao vuk

Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom

Svinjski medaljoni s kestenima
Pizza sirni jastučići
Polpete od oslića
Odresci u paketiću
Patka s mlincima
Pikantni gulaš
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kuhano meso s umakom od hrena
Piletina s nadjevom od ajvara
Janjetina na padelu
Meso u woku na indonezijski način
Biftek rolice
Pileća prsa iz pećnice
Mesne okruglice u umaku
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Rebarca s grilla
Mladi krumpir s ajvarom
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Slatki lungić
Pureća rolada s mlincima
Teletina s pirjanim povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Hrenovke u panceti
Ciganski odrezak
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Piletina u egzotičnom umaku
Quiche od bundeve, sira i luka
Harrisa janjetina s limunom
Špageti s tikvicama
Piletina u aromatičnom omotaču
Ramstek s povrćem
Glazirana patka s umakom od jabuka
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileća prsa s crnim tartufom
Umak od limete (Molho de limao)
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pureći hamburger
Krumpiri u kaputiću od pancete
Sočna rebarca
Kotlovina
Španjolski migas s bundevom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
BBQ svinjska rebarca u foliji
Medeni teleći kotleti
Fino varivo v loncu
Ramsteak u seksi umaku
Teleći savici u umaku od grejpa
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Piletina u pivu
Odresci u umaku s češnjakom
Vratina s roštilja
Povrtni lonac
Mediteranski kruščić s lovorom
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Pileća krilca s roštilja
Janjetina s bižima
Slasni burger sa slaninom i sirom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Gorički povrtni lonac
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Pašticada s njokima
Sarma sa suhim mesom
Janjetina s medom od kadulje
Puretina s jabukom iz pećnice
Varivo od kelja i teletine
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Mesna rolada u tijestu
Macho hamburger
Pileća prsa punjena čvarcima
Fino začinjena piletina
Odresci s umakom od kupina
Tuna burger
Tortilje pikant
Svinjski gulaš
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Velika Britanija - Pastirska pita
Punjena pečenka u vinu
Govedina s lukom
Slasni BBQ burgeri
Sočna Wellington pečenka
Slatko twist pile
Kuhana govedina s umakom od hrena
Svinjski kotleti s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Skandinavske rolice s cimetom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Vegetarijanski čips
Punjeni kelj s plodovima mora
Lazanje u tavi
Nadjeveni kaneloni u umaku
Obojeni hamburger
Neobične punjene paprike
Miješani grill
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pečene pljeskavice poslužite s prilogom od heljdine kaše i salatom od kiselih paprika i uživajte u začinjenim zalogajima.

Sastojci

1 kg mljevenog mesa
1 žlica Vegete pikant
¼ žličice Vegeta Maestro majčine dušice
½ žličice Vegeta Maestro češnjak granula
4 žlice Domaće svinjske masti Podravka
Za prilog:
200 g Heljdine kaše Zlato polje
3 žlice ulja
100 g Podravskog špeka Podravka
2 češnja češnjaka
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
2 žličice Vegete
¼ žličice Vegete Maestro crnog mljevenog papra

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe40 min

  • 1 Mljevenom mesu dodajte Vegetu pikant, timijan, češnjak u granulama i dobro promiješajte.
  • 2 Od pripremljene smjese oblikujte pljeskavice koje potom u tavi, na zagrijanoj masti popecite s obiju strana.
  • 3 Heljdinu kašu dobro operite, zalijte (poparite) vrućom vodom i pustite neka nabubri.
  • 4 Na ugrijano ulje stavite na kockice narezan špek i kratko ga popecite da zamiriše.
  • 5 Dodajte nasjeckani češnjak, crvenu papriku i ocijeđenu kašu. Podlijte s malo vode, dodajte Vegetu, papar i pustite neka kratko kuha kako bi se tekućina reducirala.

Savjet

Kako je pakiranje Mješavine začina za pikantne kobasice dostatno za 5 kg mesa, od 1 kg pripremite pljeskavice, a od ostatka možete pripremiti kobasice.

Tako ćete kušati kobasice prije negoli se osuše i s nestrpljenjem čekati da ih skinete s dima.

Posluživanje

Pečene pljeskavice poslužite s prilogom od heljdine kaše i salatom od kiselih paprika.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke