Meni Search

Ful nabrijana

Vege odresci s marinadom

Krem juha od tikvica
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Janjetina s medom od kadulje
Uzbudljivi kolač od blitve
Mediteranski špageti
Odresci u umaku s češnjakom
Riba u bijelom umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Salata s mora
Lungić s povrćem
Rajčica s kukuruzom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Kuhano meso s umakom od hrena
Pirjani kunić
Kaštelanski makaruni
Proljetno meso i povrće iz woka
Lignje s povrćem i smokvama
Ražnjići od lososa
Sočna rebarca
Grill povrće na salatu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Špageti s ribom
Pečena piletina s limunom
Kobasica u pivu i pecivu
Prežgana juha
Piletina Kiev
Irska janjetina
Lazanje s lignjama
Fini gulaš od gljiva
Proljetna janjetina
Teleći odresci u umaku od višanja
Marinirana piletina s roštilja
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Odresci od morskog psa
Salata od liganja
Sendvič s avokadom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Račići na posteljici od povrća
Urbana pola
Povrtni lonac
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Turske pizze
Pileći bataci s umakom od luka
Grickalica slanutak iz pećnice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Aromatizirani kruh
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fileti lososa u finom umaku
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Nadjevene lignje
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ljetni ražnjići
Martinjska guska s hajdinom kašom
Grill pirjana piletina s roštilja
Zlatna piletina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Manastirski đuveč
Brancinovo oko
Mediteranski kruščić s lovorom
Viška pogača
Miješani grill
Teleći savici u umaku od grejpa
Hrskavi trokuti
Piletina laganini
Okruglice u umaku od rajčice
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Lignje s manistrom u škartocu
Svinjski file s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Jabučni krumpirići s cimetom
Meso s repom
Piletina sa šafranom
Kunić na bijelo
Grdobina u pikantnoj šalši
Fish&Chips u tortilji
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Voćna juha od višanja
Grdobina s povrćem
Mini shepherd's pie
Sočni pureći ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Pogača sa sardinom
Pizza sirni jastučići
Lagana sarma
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pizza s tunom
Sočna pureća rolada
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Hrskava pileća krilca
BBQ svinjska rebarca u foliji
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Šampinjoni u palačinki
Delikatesna junetina na češki
Tjestenina fuži s tartufima
Rolice od blitve
Kroketi od piletine
Hlebinska i pretepena juha
Grill oslić u aromatičnoj korici
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Blagdanska rolada
Mirisna pečenka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Janjetina na padelu
Popečci od tikvica
Brusketa s avokadom
Meksička party salata
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grill vratina u sendviču
Ramsteak u seksi umaku
Povrtni ražnjići
Belgija - Salade Liégeoise
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zabavni kineski ravioli
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lignje na šumskom rižotu
Umak od limete (Molho de limao)
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lungić u sendviču
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mesne okruglice
Ossobuco
Piletina na kijevski način
Rezanci s krušnim mrvicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bugarska pita od krumpira
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Čarobna ljetna piletina
Mini lazanje
Fina pikantna piletina
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Seitan u finoj marinadi s pivom pripremite na originalan način uz omiljeni umak i salatu po želji.

Sastojci

8 odrezaka od seitana (oko 1 cm debljine)
1 Vegeta Grill marinada s pivom 100 g
50 ml maslinovog ulja
3 češnja češnjaka
150 ml kiselog vrhnja
2 žlice majoneze
1 žličica naribanog svježeg đumbira
sol
Šareni papar Podravka
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe20 min

  • 1 Odreske od seitana prelijte Vegeta marinadom s pivom i ostavite stajati barem 30-40 minuta.
  • 2 Marinirani seitan popecite na namašćenom roštilju na srednjoj vatri po nekoliko minuta sa svake strane premazujući ga ostatkom marinade.
  • 3 Češnjak protisnite, dodajte mu 3 žlice maslinovog ulja, kiselo vrhnje, majonezu, đumbir, malo soli. i dobro izmiješajte pa pospite mljevenim šarenim paprom.

Savjet

Seitan je dijetetska namirnica koja sadrži visok udio bjelančevina, nizak udio masti i ne sadrži kolesterol. Kao dobar izvor željeza, ali i vitamina C, tiamina, riboflavina, niacina, odlična je zamjena za meso.

Posluživanje

Pečeni seitan poslužite s blagim ajvarom ili preliven pripremljenim umakom i uz salatu po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke