Meni Search

Ful nabrijana

Vege odresci s marinadom

Urbana pola
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Piletina sa šafranom
Lignje na šumskom rižotu
Viška pogača
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kobasica u pivu i pecivu
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Uzbudljivi kolač od blitve
Lignje s povrćem i smokvama
Ramsteak u seksi umaku
Kaštelanski makaruni
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Tjestenina fuži s tartufima
Krem juha od tikvica
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Voćna juha od višanja
Janjetina s medom od kadulje
Lagana sarma
Lungić s povrćem
Povrtni ražnjići
Čarobna ljetna piletina
Lignje s manistrom u škartocu
Salata od liganja
Grill pirjana piletina s roštilja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mini shepherd's pie
Piletina na kijevski način
Kuhano meso s umakom od hrena
Šampinjoni u palačinki
Pohani tofu s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Mediteranski špageti
Fina pikantna piletina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Bugarska pita od krumpira
Blagdanska rolada
Irska janjetina
Martinjska guska s hajdinom kašom
Sočna rebarca
Aromatizirani kruh
Salata s mora
Marinirana piletina s roštilja
Lungić u sendviču
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pirjani kunić
Piletina laganini
Grill vratina u sendviču
Pečena piletina s limunom
Sočni pureći ražnjići
Grickalica slanutak iz pećnice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mini lazanje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mesne okruglice
Manastirski đuveč
Brusketa s avokadom
Hrskavi trokuti
Grill povrće na salatu
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brancinovo oko
Zlatna piletina
Fileti lososa u finom umaku
Sendvič s avokadom
Rolice od blitve
Turske pizze
Okruglice u umaku od rajčice
Odresci od morskog psa
Svinjski file s povrćem
Povrtni lonac
Popečci od tikvica
Teleći savici u umaku od grejpa
Mirisna pečenka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ražnjići od lososa
Špageti s ribom
Grdobina s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ossobuco
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teleći odresci u umaku od višanja
Miješani grill
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Hlebinska i pretepena juha
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Kunić na bijelo
Odresci u umaku s češnjakom
Sočna pureća rolada
Grdobina u pikantnoj šalši
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kroketi od piletine
Prežgana juha
Hrskava pileća krilca
Ljetni ražnjići
Lazanje s lignjama
Pileći bataci s umakom od luka
Belgija - Salade Liégeoise
Meso s repom
Meksička party salata
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fish&Chips u tortilji
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Jabučni krumpirići s cimetom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Riba u bijelom umaku
Pizza sirni jastučići
Rajčica s kukuruzom
Proljetna janjetina
Pogača sa sardinom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Roštilj s umakom Romesco
Umak od limete (Molho de limao)
Grill oslić u aromatičnoj korici
Janjetina na padelu
Proljetno meso i povrće iz woka
Nadjevene lignje
Zabavni kineski ravioli
Delikatesna junetina na češki
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fini gulaš od gljiva
Račići na posteljici od povrća
Pizza s tunom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Mediteranski kruščić s lovorom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Piletina Kiev
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Seitan u finoj marinadi s pivom pripremite na originalan način uz omiljeni umak i salatu po želji.

Sastojci

8 odrezaka od seitana (oko 1 cm debljine)
1 Vegeta Grill marinada s pivom 100 g
50 ml maslinovog ulja
3 češnja češnjaka
150 ml kiselog vrhnja
2 žlice majoneze
1 žličica naribanog svježeg đumbira
sol
Šareni papar Podravka
Ajvar blagi Podravka

Koristili smo

Vegeta Grill marinada s pivom

Vegeta Grill marinada s pivom

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe20 min

  • 1 Odreske od seitana prelijte Vegeta marinadom s pivom i ostavite stajati barem 30-40 minuta.
  • 2 Marinirani seitan popecite na namašćenom roštilju na srednjoj vatri po nekoliko minuta sa svake strane premazujući ga ostatkom marinade.
  • 3 Češnjak protisnite, dodajte mu 3 žlice maslinovog ulja, kiselo vrhnje, majonezu, đumbir, malo soli. i dobro izmiješajte pa pospite mljevenim šarenim paprom.

Savjet

Seitan je dijetetska namirnica koja sadrži visok udio bjelančevina, nizak udio masti i ne sadrži kolesterol. Kao dobar izvor željeza, ali i vitamina C, tiamina, riboflavina, niacina, odlična je zamjena za meso.

Posluživanje

Pečeni seitan poslužite s blagim ajvarom ili preliven pripremljenim umakom i uz salatu po želji.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke