Meni Search

Okrećem novi list

Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom

Popečci od cvjetače
Senf s paprikama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Caponata alla Podravka
Roštilj s umakom Romesco
Goveđa rebarca sa zeljem
Palačinke s nadjevom od riže
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Juha od cvjetače i camemberta
Raskošna ljetna tava
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Velika Britanija - Pastirska pita
Uskršnja šunka na zabavan način
Čarobni štapići
Kuglice od riže i svježeg sira
Ljubavne šurlice
Pohane paprike
Prilog od prokulica
Španjolski migas s bundevom
Vege odresci s marinadom
Vegetina enchilada
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pita s muškatnom bundevom i makom
Sočna Wellington pečenka
Pirjani kunić
Rižoto s tunom
Lignje i tikvice na štapiću
Piletina s pistacijama
Lignje punjene crvenim radićem
Cous-cous s povrćem
Rosti
Rolice od soma
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Tagliatelle s pečenim povrćem
Voćna juha od višanja
Rolice od blitve
Zlatna piletina
Sočna rebarca
Rižini ravioli s mozzarellom
Juha od bundeve s jabukom
Pohana skuta
Grčka seljačka salata
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Fina pikantna piletina
Pileći bataci s umakom od luka
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Popečci od bulgura s umakom
Pohani tofu s povrćem
Brusketa s avokadom
Janjetina na padelu
Piletina s mascarponeom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Špageti na kineski način
Bugarska pita od krumpira
Čudotvorni čaj za detoks
Oslić s maslinama
Salata od pečene rotkvice sa medom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Polpete od slanutka s kurkumom
Salata s mora
Lignje na šumskom rižotu
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Prežgana juha
Zabavni kineski ravioli
Ramsteak u seksi umaku
Govedina s lukom
Kozice s rižom
Papreni tart s marelicama
Uzbudljivi kolač od blitve
Pečena piletina s limunom
Crveno ljetno varivo
Polupunjene paprike
Marokanska salata s cous-cousom
Rižoto na španjolski način
Krumpir u košuljici
Žuti medaljoni
Empanade s pestom
Belgija - Salade Liégeoise
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Povrtni ražnjići
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Juha od rikule i račića
Proljetno meso i povrće iz woka
Zimski punč
Male teleće pitice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mirisni prilog iz pećnice
Zapečena ricotta
Salata od quinoe i povrća
Rezanci s krušnim mrvicama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Salata s neobičnim preljevom
Rižoto tortice
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Zanimljiva salata s kikirikijem
Grill povrće na salatu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata od tune i povrća
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Kineska juha s račićima i gljivama
Salata u košaricama od parmezana
Tjestenina fuži s tartufima
Mesne okruglice u umaku
Pileća prsa iz pećnice
Njemačka - Jetrica s jabukama
Mini lazanje
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice
Bruskete od cvjetače
Sočna pureća rolada
Sočna aromatična torta
Kaštelanski makaruni
Ražnjići od lososa
Pileći gulaš
Mediteranski špageti
Savici sa špinatom i satricom od sira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Predlažemo da ovu kombinaciju vegetarijanskih lazanja s rajčicom i mascarponeom svakako pripremite jer u njihovom odličnom okusu uživa svatko tko ih proba, bez obzira je li  vegetarijanac ili ne.

Sastojci

3 žlice maslinovog ulja
100 g luka
2 češnja češnjaka
3 pakiranja Sjeckane rajčice Podravka
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica Bosiljka sušenog Podravka
12 listova lazanja
250 g mascarponea
150 ml vrhnja za kuhanje
40 g sira ribanca

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na zagrijanom maslinovom ulju popecite nasjeckani luk da omekša.
  • 2 Dodajte protisnuti češnjak, a zatim sjeckanu rajčicu, Vegetu, sol i papar te pirjajte oko 10 minuta.
  • 3 Rajčicu maknite s vatre i umiješajte bosiljak.
  • 4 U posudu za pečenje (30x20 cm) premazanu maslinovim uljem položite 3 lista lazanja i premažite trećinom mascarponea.
  • 5 Preko sira rasporedite trećinu umaka od rajčica, prekrijte korama, premažite sirom i tako nastavite dok ne potrošite nadjev.
  • 6 Zadnji red lazanja prelijte vrhnjem za kuhanje i pospite sirom ribancem.
  • 7 Lazanje pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-30 minuta.

Savjet

U umak možete umiješati popečene plodove mora (račiće, dagnje) ili popečeno narezano povrće (paprika, tikvice).

Posluživanje

Poslužite tople sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 381.36 48 48
Kalcij mg 272.49 27 27
Kalij mg 2624.52 71 71
Pantotenska kiselina mg 2.17 31 31
Niacin mg 12.32 88 62
Vitamin D μg 7.44 4 4
Vitamin A μg 6747.56 169 135
Sol g 7.11 0 0
Bjelančevine g 23.41 - -
Vlakna g 11.84 - -
Ugljikohidrati g 60.04 - -
Masti g 21.4 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke