Meni Search

Superman

Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom

BBQ cheeseburger
Teriyaki piletina
Lignje na šumskom rižotu
Piletina s mascarponeom
Macho hamburger
Hrskavi trokuti
Pizza sirni jastučići
Piletina s nadjevom od ajvara
Bruskete s povrćem
Fish&Chips u tortilji
Ramsteak u seksi umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Finska - Juha s lososom
Slatka patka
Koprivnički odojak
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pureća rolada s mlincima
Kunić na bijelo
Srneći file na salatu
Svinjski gulaš
Rebarca s grilla
Pileća prsa punjena čvarcima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pohani tofu s povrćem
Mirisna pureća rolada
Obojeni hamburger
Orada s krumpirom i mladim lukom
Sočni pureći ražnjići
Lungić s toplom salatom od šparoga
Mesne okruglice na ražnjiću
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Hrskava pileća krilca
Proljetna janjetina
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Piletina u pivu
Rižoto s tri vrste gljiva
Dip od južnog voća
Svinjski file s povrćem
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Tjestenina fuži s tartufima
Pileća prsa iz pećnice
Skandinavske rolice s cimetom
Sočna pureća rolada
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pileći gulaš
Piletina sa šafranom
Pohani zamotuljci
Blagdanska rolada
Kokošja juha s požirakima
Rezanci s krušnim mrvicama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brancinovo oko
Brusketa s avokadom
Svinjski file s grila
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lazanje u tavi
Teleći savici u umaku od grejpa
Zlatna piletina
Tuna burger
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskavo pečeno pile
Manastirski đuveč
Tjestenina u finom umaku
Bruskete od cvjetače
Špageti na kineski način
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Špageti mediteraneo
Grill vratina u sendviču
Ramstek i salata s roštilja
Piletina Kiev
Roštilj s umakom Romesco
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mladi krumpir s ajvarom
Velika Britanija - Pastirska pita
Vratina sa sezonskim povrćem
Rižoto s dagnjama
Rebarca s graškom
Salata s mljevenim mesom
Mini lazanje
Kroketi od piletine
Ramstek s povrćem
Meksička party salata
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Nadjevene lignje
Pita s muškatnom bundevom i makom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ljetni ražnjići
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Goveđa rebarca sa zeljem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pašticada s njokima
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Ljetni lungić
Kaštelanski makaruni
Bugarska pita od krumpira
Pileći bataci s umakom od luka
Odresci s umakom od kupina
Kuglice od riže i svježeg sira
Riba u škartocu
Popečci od cvjetače
Jabučni krumpirići s cimetom
Piletina u aromatičnom omotaču
Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Brownie s kajenskim paprom
Janjetina na padelu
Janjetina s medom od kadulje
Piletina s kozjim sirom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći odresci u umaku od višanja
Dječje lazanje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Predlažemo da ovu kombinaciju vegetarijanskih lazanja s rajčicom i mascarponeom svakako pripremite jer u njihovom odličnom okusu uživa svatko tko ih proba, bez obzira je li  vegetarijanac ili ne.

Sastojci

3 žlice maslinovog ulja
100 g luka
2 češnja češnjaka
3 pakiranja Sjeckane rajčice Podravka
1 žličica Vegete mediteran
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 žličica Bosiljka sušenog Podravka
12 listova lazanja
250 g mascarponea
150 ml vrhnja za kuhanje
40 g sira ribanca

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Na zagrijanom maslinovom ulju popecite nasjeckani luk da omekša.
  • 2 Dodajte protisnuti češnjak, a zatim sjeckanu rajčicu, Vegetu, sol i papar te pirjajte oko 10 minuta.
  • 3 Rajčicu maknite s vatre i umiješajte bosiljak.
  • 4 U posudu za pečenje (30x20 cm) premazanu maslinovim uljem položite 3 lista lazanja i premažite trećinom mascarponea.
  • 5 Preko sira rasporedite trećinu umaka od rajčica, prekrijte korama, premažite sirom i tako nastavite dok ne potrošite nadjev.
  • 6 Zadnji red lazanja prelijte vrhnjem za kuhanje i pospite sirom ribancem.
  • 7 Lazanje pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-30 minuta.

Savjet

U umak možete umiješati popečene plodove mora (račiće, dagnje) ili popečeno narezano povrće (paprika, tikvice).

Posluživanje

Poslužite tople sa salatom.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 381.36 48 48
Kalcij mg 272.49 27 27
Kalij mg 2624.52 71 71
Pantotenska kiselina mg 2.17 31 31
Niacin mg 12.32 88 62
Vitamin D μg 7.44 4 4
Vitamin A μg 6747.56 169 135
Sol g 7.11 0 0
Bjelančevine g 23.41 - -
Vlakna g 11.84 - -
Ugljikohidrati g 60.04 - -
Masti g 21.4 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke