Meni Search

Okrećem novi list

Vegetina enchilada

Ražnjići od lososa
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Zimski punč
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Oslić s maslinama
Žuti medaljoni
Čudotvorni čaj za detoks
Salata od tune i povrća
Govedina s lukom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Kineska juha s račićima i gljivama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Rosti
Juha od bundeve s jabukom
Krumpir u košuljici
Empanade s pestom
Prežgana juha
Cous-cous s povrćem
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Roštilj s umakom Romesco
Pohana skuta
Pileći gulaš
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Bruskete od cvjetače
Sočna aromatična torta
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kaštelanski makaruni
Juha od rikule i račića
Sočna pureća rolada
Zabavni kineski ravioli
Polpete od slanutka s kurkumom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Tagliatelle s pečenim povrćem
Ljubavne šurlice
Salata od pečene rotkvice sa medom
Salata od quinoe i povrća
Rižini ravioli s mozzarellom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Rižoto tortice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Kuglice od riže i svježeg sira
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Tjestenina fuži s tartufima
Uzbudljivi kolač od blitve
Popečci od cvjetače
Pirjani kunić
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Zapečena ricotta
Palačinke s nadjevom od riže
Prilog od prokulica
Voćna juha od višanja
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Mini lazanje
Kozice s rižom
Bugarska pita od krumpira
Senf s paprikama
Pohane paprike
Goveđa rebarca sa zeljem
Lignje punjene crvenim radićem
Njemačka - Jetrica s jabukama
Brusketa s avokadom
Pohani tofu s povrćem
Juha od cvjetače i camemberta
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina s mascarponeom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Špageti na kineski način
Popečci od bulgura s umakom
Pileća prsa iz pećnice
Polupunjene paprike
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Raskošna ljetna tava
Pečena piletina s limunom
Vege odresci s marinadom
Male teleće pitice
Rolice od blitve
Piletina s pistacijama
Proljetno meso i povrće iz woka
Grill povrće na salatu
Crveno ljetno varivo
Sočna rebarca
Caponata alla Podravka
Rižoto na španjolski način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mirisni prilog iz pećnice
Sočna Wellington pečenka
Rolice od soma
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignje na šumskom rižotu
Ramsteak u seksi umaku
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Velika Britanija - Pastirska pita
Salata s neobičnim preljevom
Povrtni ražnjići
Zlatna piletina
Salata u košaricama od parmezana
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Janjetina na padelu
Uskršnja šunka na zabavan način
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Lignje i tikvice na štapiću
Rižoto s tunom
Rezanci s krušnim mrvicama
Belgija - Salade Liégeoise
Kolinjsko zelje s frišketinom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Španjolski migas s bundevom
Salata s mora
Mediteranski špageti
Papreni tart s marelicama
Fina pikantna piletina
Mesne okruglice
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Mesne okruglice u umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grčka seljačka salata
Marokanska salata s cous-cousom
Čarobni štapići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Enchilade se mogu pripremiti brzo ako imate gotove tortilje koje se u Meksiku pripremaju od kukuruznog, pšeničnog ili miješanog brašna. Nadijevaju se različitim nadjevima pa se Vegetina gastro ekipa okušala u svojoj inačici enchilade s Vegetom.

Sastojci

12 tortilja
Za umak od rajčice:
2 žlice ulja
1 glavica luka
1 češanj češnjaka
1 paprika
400 g svježe rajčice ili Pelata Podravka
1 vezica peršina
1-2 žlice limunova soka
1 žličica Vegete
sol
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
Za nadjev:
50 ml ulja
300 g pilećih prsa
150 g naribanog topivog sira
1 Vegeta Maestro ljuta paprika
1-2 žlice umaka od rajčice
200 ml kiselog vrhnja
1 žličica Vegete

Koristili smo

Ljuta paprika

Ljuta paprika

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe60 min

  • 1 Za umak: crveni luk, češnjak i papriku kojoj ste odstranili sjemenke sitno nasjeckajte pa kratko propirjajte na ulju. Dodajte nasjeckane rajčice, limunov sok, Vegetu, papar i sol pa sve pirjajte oko 5 do 10 minuta. Nakon toga umak izmiješajte u sjeckalici do fine strukture.
  • 2 Za nadjev: piletinu narežite na šire trake, a papriku na male kocke pa zajedno popecite u tavi na ulju. Tavu maknite sa štednjaka i dodajte umak od rajčice, kiselo vrhnje, polovicu naribanog sira i Vegetu.
  • 3 Ovim nadjevom nadijevajte tortille i savijte ih. Po površini stavite malo umaka od rajčice i pospite preostalim naribanim sirom. Stavite ih u vatrostalnu posudu i pecite na temperaturi 190-200°C oko 15 minuta pokrivene poklopcem ili alufolijom.

Savjet

Ako nemate gotove tortille, možete ih i sami pripremiti. Od 500 g mješavine oštrog i glatkog brašna, 1 žličice soli, 80 g maslaca i 300 ml vruće vode umijesite mekano tijesto. Razdijelite ga na 14 loptica i pokrijte vlažnom krpom da odstoje oko pola sata. Razvaljajte loptice tijesta na promjer 25 cm i pecite ih na tavi.

Posluživanje

Tortille poslužite na tople tanjure zajedno s raznim prilozima i salatama, namazima, rižom ili slično.

Male tajne

Kako se prilikom pečenja tortille ne bi otvarale, rubove okrenite u vatrostalnoj posudi prema dolje.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 586.34 73 73
Kalcij mg 413.24 41 41
Kalij mg 604.7 16 16
Niacin mg 14.39 103 72
Vitamin C mg 46.15 62 51
Vitamin D μg 16.94 8 8
Vitamin A μg 1945.26 49 39
Sol g 3.34 0 0
Bjelančevine g 30.19 - -
Vlakna g 5.92 - -
Ugljikohidrati g 49.89 - -
Masti g 30.68 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke