Meni Search

Superman

Velika Britanija - Pastirska pita

Jabučni krumpirići s cimetom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kroketi od piletine
Lignje na šumskom rižotu
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Špageti na kineski način
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Riba u škartocu
Orada s krumpirom i mladim lukom
Pizza sirni jastučići
Mesne okruglice na ražnjiću
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Bruskete od cvjetače
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pohani zamotuljci
Tjestenina fuži s tartufima
Kuglice od riže i svježeg sira
Kokošja juha s požirakima
Piletina u pivu
Brownie s kajenskim paprom
Obojeni hamburger
Rebarca s graškom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Piletina s nadjevom od ajvara
Ljetni ražnjići
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Slatka patka
Mini lazanje
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Bruskete s povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Bugarska pita od krumpira
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Rebarca s grilla
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Odresci s umakom od kupina
Brusketa s avokadom
Blagdanska rolada
Kruh od cvjetače s kurkumom
Kunić na bijelo
Pileća prsa punjena čvarcima
Piletina s mascarponeom
Piletina s kozjim sirom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Srneći file na salatu
Teleći savici u umaku od grejpa
Pureća rolada s mlincima
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina s medom od kadulje
Teriyaki piletina
Grill vratina u sendviču
Dječje lazanje
Svinjski gulaš
Fish&Chips u tortilji
Pohani tofu s povrćem
Vratina sa sezonskim povrćem
Lazanje u tavi
BBQ svinjska rebarca u foliji
Popečci od cvjetače
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brancinovo oko
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kaštelanski makaruni
Pileći bataci s umakom od luka
Proljetna janjetina
Špageti mediteraneo
Dip od južnog voća
Rižoto s dagnjama
Goveđa rebarca sa zeljem
Salata s mljevenim mesom
Svinjski file s grila
Rižoto s tri vrste gljiva
Manastirski đuveč
Mirisna pureća rolada
Ramstek i salata s roštilja
Nadjevene lignje
Hrskava pileća krilca
Meksička party salata
Ljetni lungić
Sočna pureća rolada
Lungić s toplom salatom od šparoga
Ramsteak u seksi umaku
Koprivnički odojak
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Tjestenina u finom umaku
Pašticada s njokima
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pileća prsa iz pećnice
Zlatna piletina
Pileći gulaš
Pita s muškatnom bundevom i makom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina Kiev
Macho hamburger
Piletina u aromatičnom omotaču
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
BBQ cheeseburger
Piletina sa šafranom
Hrskavi trokuti
Skandinavske rolice s cimetom
Mladi krumpir s ajvarom
Tuna burger
Svinjski file s povrćem
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Teleći odresci u umaku od višanja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sočni pureći ražnjići
Janjetina na padelu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Ramstek s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskavo pečeno pile
Finska - Juha s lososom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Dinstana mljevena janjetina prekrivena s pire krumpirom i pečena u pećnici do zlatnožute boje tradicionalno je britansko jelo Shepard's pie nekad pripremano kao ručak pastira.

Sastojci

100 g luka
125 g mrkve
140 g korijena celera
40 ml ulja
650 g mljevene janjetine
1 žlica Worcestershire umaka
1 žlica Koncentrata od rajčice Podravka
1 žlica Vegete
500 ml vode
1 kg krumpira
100 g maslaca
175 ml mlijeka
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe90 min

  • 1 Luk sitno narežite, a mrkvu i celer narežite na tanke prutiće.
  • 2 Stavite ih na dobro zagrijano ulje i na srednje jakoj vatri pirjajte oko 5 minuta da dobije lijepu boju.
  • 3 Dodajte mljevenu janjetinu i pirjajte lagano miješajući oko 7-8 minuta.
  • 4 Dodajte Worcestershire umak, koncentrat rajčice i 1 žlicu Vegete.
  • 5 Pirjajte miješajući oko 1 minutu pa zalijte vodom.
  • 6 Kuhajte na srednjoj vatri oko 30 minuta dok tekućina gotovo potpuno ne ispari i umak postane gust.
  • 7 Krumpir ogulite, narežite na veće komade i skuhajte u slanoj vodi.
  • 8 Kuhani krumpir ocijedite, propasirajte u pire, dodajte mu 60 g maslaca, mlijeko i dobro promiješajte.
  • 9 U namašćenu posudu za pečenje (Ø 26 cm i dubine oko 6 cm) prvo stavite pripremljenu janjetinu, a po njoj rasporedite pire od krumpira.
  • 10 Preostali maslac rastopite i njime premažite pire.
  • 11 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 35 minuta.

Posluživanje

Izvadite iz pećnice i odmah poslužite toplo uz zelenu salatu.

Male tajne

Prije pečenja pire nakapajte otopljenim maslacem. Tako ćete tijekom pečenja dobiti finu koricu koja će dati bolji okus i ljepši izgled jela.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 1853.59 232 232
Kalcij mg 790.35 79 79
Kalij mg 6987.66 189 189
Pantotenska kiselina mg 8.85 126 126
Niacin mg 82.57 590 413
Vitamin D μg 128.19 64 64
Vitamin A μg 38792.26 970 776
Sol g 13.46 1 1
Bjelančevine g 146.13 - -
Vlakna g 33.93 - -
Ugljikohidrati g 172.13 - -
Masti g 275.63 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke