Meni Search

Superwoman

Velika Britanija - Pastirska pita

Brudet
Piletina sa šafranom
Lungić s toplom salatom od šparoga
Kroketi od piletine
Janjetina na padelu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rebarca s grilla
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Salata s mljevenim mesom
Bugarska pita od krumpira
Grill vratina u sendviču
Pureća rolada s mlincima
Mladi krumpir s ajvarom
Bakalar s krumpirom
Blagdanska rolada
Rebarca s graškom
Pizza sirni jastučići
Sočna pureća rolada
Kunić na bijelo
Svinjski file s grila
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Brownie s kajenskim paprom
Kaštelanski makaruni
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Srneći file na salatu
Ljetni lungić
Pita s muškatnom bundevom i makom
Teleći odresci u umaku od višanja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Roštilj s umakom Romesco
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina u aromatičnom omotaču
Brusketa s avokadom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ljetni ražnjići
Bouillabaisse
Kruh od cvjetače s kurkumom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rižoto s tri vrste gljiva
Dip od južnog voća
Hrskavo pečeno pile
Obojeni hamburger
Gulaš od oslića i povrća
Mini lazanje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lignje na šumskom rižotu
Lignji po gosposki
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Odresci u umaku s češnjakom
Finska - Juha s lososom
Pašticada voli penne a ti mene
Svinjski gulaš
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Mesne okruglice na ražnjiću
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Jabučni krumpirići s cimetom
Manastirski đuveč
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramsteak u seksi umaku
Goveđa rebarca sa zeljem
Punjena teleća prsa
Skandinavske rolice s cimetom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Brancinovo oko
Teriyaki piletina
Slatka patka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Bruskete s povrćem
Špageti mediteraneo
Pohani tofu s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Orada s krumpirom i mladim lukom
Piletina s kozjim sirom
Mirisna pureća rolada
Riblji ražnjići
Špageti na kineski način
Pohani zamotuljci
Pogača sa sardinom
Hrskavi trokuti
Svinjski file s povrćem
Pileća prsa punjena čvarcima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Šampinjoni u palačinki
Zlatna piletina
Rižoto s dagnjama
Rižini ravioli s mozzarellom
Sočni pureći ražnjići
Popečci od cvjetače
Male teleće pitice
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Dječje lazanje
Energetske kuglice s kurkumom
Rezanci s krušnim mrvicama
Riba u škartocu
Janjetina s medom od kadulje
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Tjestenina fuži s tartufima
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Mini shepherd's pie
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kuglice od riže i svježeg sira
Meksička party salata
Lazanje u tavi
BBQ cheeseburger
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Odresci s umakom od kupina
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskava pileća krilca
Cous-cous s povrćem
Marinirane srdele
Proljetna janjetina
Piletina s mascarponeom
Tuna burger
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Bruskete od cvjetače
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fish&Chips u tortilji
Piletina Kiev
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Ramstek s povrćem
Piletina u pivu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Pileći gulaš
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Dinstana mljevena janjetina prekrivena s pire krumpirom i pečena u pećnici do zlatnožute boje tradicionalno je britansko jelo Shepard's pie nekad pripremano kao ručak pastira.

Sastojci

100 g luka
125 g mrkve
140 g korijena celera
40 ml ulja
650 g mljevene janjetine
1 žlica Worcestershire umaka
1 žlica Koncentrata od rajčice Podravka
1 žlica Vegete
500 ml vode
1 kg krumpira
100 g maslaca
175 ml mlijeka
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe90 min

  • 1 Luk sitno narežite, a mrkvu i celer narežite na tanke prutiće.
  • 2 Stavite ih na dobro zagrijano ulje i na srednje jakoj vatri pirjajte oko 5 minuta da dobije lijepu boju.
  • 3 Dodajte mljevenu janjetinu i pirjajte lagano miješajući oko 7-8 minuta.
  • 4 Dodajte Worcestershire umak, koncentrat rajčice i 1 žlicu Vegete.
  • 5 Pirjajte miješajući oko 1 minutu pa zalijte vodom.
  • 6 Kuhajte na srednjoj vatri oko 30 minuta dok tekućina gotovo potpuno ne ispari i umak postane gust.
  • 7 Krumpir ogulite, narežite na veće komade i skuhajte u slanoj vodi.
  • 8 Kuhani krumpir ocijedite, propasirajte u pire, dodajte mu 60 g maslaca, mlijeko i dobro promiješajte.
  • 9 U namašćenu posudu za pečenje (Ø 26 cm i dubine oko 6 cm) prvo stavite pripremljenu janjetinu, a po njoj rasporedite pire od krumpira.
  • 10 Preostali maslac rastopite i njime premažite pire.
  • 11 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 35 minuta.

Posluživanje

Izvadite iz pećnice i odmah poslužite toplo uz zelenu salatu.

Male tajne

Prije pečenja pire nakapajte otopljenim maslacem. Tako ćete tijekom pečenja dobiti finu koricu koja će dati bolji okus i ljepši izgled jela.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 1853.59 232 232
Kalcij mg 790.35 79 79
Kalij mg 6987.66 189 189
Pantotenska kiselina mg 8.85 126 126
Niacin mg 82.57 590 413
Vitamin D μg 128.19 64 64
Vitamin A μg 38792.26 970 776
Sol g 13.46 1 1
Bjelančevine g 146.13 - -
Vlakna g 33.93 - -
Ugljikohidrati g 172.13 - -
Masti g 275.63 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke