Meni Search

Superwoman

Velika Britanija - Pastirska pita

Kolinjsko zelje s frišketinom
Lignje na šumskom rižotu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Brancinovo oko
Pileća prsa punjena čvarcima
Pileći gulaš
Hrskavo pečeno pile
BBQ cheeseburger
Riblji ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Zlatna piletina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina u aromatičnom omotaču
Riba u škartocu
Blagdanska rolada
Sočna pureća rolada
Brudet
Piletina s kozjim sirom
Meksička party salata
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Dip od južnog voća
Tuna burger
Hrskava pileća krilca
Kaštelanski makaruni
Fish&Chips u tortilji
Ramstek s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mini shepherd's pie
Bouillabaisse
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teriyaki piletina
Pašticada voli penne a ti mene
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kunić na bijelo
Piletina s mascarponeom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Male teleće pitice
Teleći odresci u umaku od višanja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rižoto s dagnjama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Šampinjoni u palačinki
Pureća rolada s mlincima
Cous-cous s povrćem
Kroketi od piletine
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina Kiev
Hrskavi trokuti
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tjestenina fuži s tartufima
Piletina u pivu
Brusketa s avokadom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Slatka patka
Mini lazanje
Pileći bataci s umakom od luka
Obojeni hamburger
Rižini ravioli s mozzarellom
Pohani tofu s povrćem
Dječje lazanje
Odresci u umaku s češnjakom
Mladi krumpir s ajvarom
Energetske kuglice s kurkumom
Janjetina s medom od kadulje
Orada s krumpirom i mladim lukom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Proljetna janjetina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kuglice od riže i svježeg sira
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Bruskete od cvjetače
Svinjski gulaš
Norveška krem juha od ribe i kozica
Janjetina na padelu
Rižoto s tri vrste gljiva
Rebarca s graškom
Lignji po gosposki
Srneći file na salatu
Popečci od cvjetače
Finska - Juha s lososom
Teleći savici u umaku od grejpa
Odresci s umakom od kupina
Rebarca s grilla
Pogača sa sardinom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Špageti mediteraneo
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočni pureći ražnjići
Piletina sa šafranom
Brownie s kajenskim paprom
Roštilj s umakom Romesco
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Ljetni ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Marinirane srdele
Pohani zamotuljci
Bakalar s krumpirom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Lungić s toplom salatom od šparoga
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Pizza sirni jastučići
Špageti na kineski način
Bugarska pita od krumpira
Ljetni lungić
Salata s mljevenim mesom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Manastirski đuveč
Gulaš od oslića i povrća
Skandinavske rolice s cimetom
Goveđa rebarca sa zeljem
Jabučni krumpirići s cimetom
Lazanje u tavi
Grill vratina u sendviču
Punjena teleća prsa
Mirisna pureća rolada
Bruskete s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Svinjski file s grila
Rezanci s krušnim mrvicama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Dinstana mljevena janjetina prekrivena s pire krumpirom i pečena u pećnici do zlatnožute boje tradicionalno je britansko jelo Shepard's pie nekad pripremano kao ručak pastira.

Sastojci

100 g luka
125 g mrkve
140 g korijena celera
40 ml ulja
650 g mljevene janjetine
1 žlica Worcestershire umaka
1 žlica Koncentrata od rajčice Podravka
1 žlica Vegete
500 ml vode
1 kg krumpira
100 g maslaca
175 ml mlijeka
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe90 min

  • 1 Luk sitno narežite, a mrkvu i celer narežite na tanke prutiće.
  • 2 Stavite ih na dobro zagrijano ulje i na srednje jakoj vatri pirjajte oko 5 minuta da dobije lijepu boju.
  • 3 Dodajte mljevenu janjetinu i pirjajte lagano miješajući oko 7-8 minuta.
  • 4 Dodajte Worcestershire umak, koncentrat rajčice i 1 žlicu Vegete.
  • 5 Pirjajte miješajući oko 1 minutu pa zalijte vodom.
  • 6 Kuhajte na srednjoj vatri oko 30 minuta dok tekućina gotovo potpuno ne ispari i umak postane gust.
  • 7 Krumpir ogulite, narežite na veće komade i skuhajte u slanoj vodi.
  • 8 Kuhani krumpir ocijedite, propasirajte u pire, dodajte mu 60 g maslaca, mlijeko i dobro promiješajte.
  • 9 U namašćenu posudu za pečenje (Ø 26 cm i dubine oko 6 cm) prvo stavite pripremljenu janjetinu, a po njoj rasporedite pire od krumpira.
  • 10 Preostali maslac rastopite i njime premažite pire.
  • 11 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 35 minuta.

Posluživanje

Izvadite iz pećnice i odmah poslužite toplo uz zelenu salatu.

Male tajne

Prije pečenja pire nakapajte otopljenim maslacem. Tako ćete tijekom pečenja dobiti finu koricu koja će dati bolji okus i ljepši izgled jela.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 1853.59 232 232
Kalcij mg 790.35 79 79
Kalij mg 6987.66 189 189
Pantotenska kiselina mg 8.85 126 126
Niacin mg 82.57 590 413
Vitamin D μg 128.19 64 64
Vitamin A μg 38792.26 970 776
Sol g 13.46 1 1
Bjelančevine g 146.13 - -
Vlakna g 33.93 - -
Ugljikohidrati g 172.13 - -
Masti g 275.63 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke