Meni Search

Superwoman

Velika Britanija - Pastirska pita

Lignje na šumskom rižotu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileća prsa punjena čvarcima
Pogača sa sardinom
Meksička party salata
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Svinjski file s grila
Brancinovo oko
Lignji po gosposki
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Janjetina s medom od kadulje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pohani zamotuljci
Svinjski gulaš
Riblji ražnjići
Sočna pureća rolada
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Šampinjoni u palačinki
Rižini ravioli s mozzarellom
Odresci u umaku s češnjakom
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Riba u škartocu
Punjena teleća prsa
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bakalar s krumpirom
Piletina Kiev
Piletina u aromatičnom omotaču
Blagdanska rolada
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Mini shepherd's pie
Grill vratina u sendviču
Teleći savici u umaku od grejpa
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zlatna piletina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Male teleće pitice
Mirisna pureća rolada
Pohani tofu s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Mesne okruglice na ražnjiću
Manastirski đuveč
Nadjeveni kaneloni u umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mladi krumpir s ajvarom
Finska - Juha s lososom
Popečci od cvjetače
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Rižoto s tri vrste gljiva
Lazanje u tavi
Teleći odresci u umaku od višanja
Rebarca s grilla
Kroketi od piletine
Sočni pureći ražnjići
Kaštelanski makaruni
Fish&Chips u tortilji
Pašticada voli penne a ti mene
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Kunić na bijelo
Skandinavske rolice s cimetom
Obojeni hamburger
Ramstek s povrćem
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Svinjski file s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Bruskete od cvjetače
Bugarska pita od krumpira
Hrskava pileća krilca
Goveđa rebarca sa zeljem
Lungić s toplom salatom od šparoga
Cous-cous s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Orada s krumpirom i mladim lukom
Jabučni krumpirići s cimetom
Brusketa s avokadom
Rebarca s graškom
Hrskavo pečeno pile
Dip od južnog voća
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ cheeseburger
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Gulaš od oslića i povrća
Ramsteak u seksi umaku
Ljetni lungić
Janjetina na padelu
Piletina sa šafranom
Špageti na kineski način
Mini lazanje
Brudet
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Dječje lazanje
Odresci s umakom od kupina
Špageti mediteraneo
Teriyaki piletina
Srneći file na salatu
Energetske kuglice s kurkumom
Piletina s kozjim sirom
Slatka patka
Piletina u pivu
Kuglice od riže i svježeg sira
Proljetna janjetina
Brownie s kajenskim paprom
Marinirane srdele
Tjestenina fuži s tartufima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Roštilj s umakom Romesco
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Tuna burger
Hrskavi trokuti
Piletina s mascarponeom
Rižoto s dagnjama
Salata s mljevenim mesom
Bouillabaisse
Ljetni ražnjići
Pileći gulaš
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pizza sirni jastučići
Pileći bataci s umakom od luka
Bruskete s povrćem
Pureća rolada s mlincima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Dinstana mljevena janjetina prekrivena s pire krumpirom i pečena u pećnici do zlatnožute boje tradicionalno je britansko jelo Shepard's pie nekad pripremano kao ručak pastira.

Sastojci

100 g luka
125 g mrkve
140 g korijena celera
40 ml ulja
650 g mljevene janjetine
1 žlica Worcestershire umaka
1 žlica Koncentrata od rajčice Podravka
1 žlica Vegete
500 ml vode
1 kg krumpira
100 g maslaca
175 ml mlijeka
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe90 min

  • 1 Luk sitno narežite, a mrkvu i celer narežite na tanke prutiće.
  • 2 Stavite ih na dobro zagrijano ulje i na srednje jakoj vatri pirjajte oko 5 minuta da dobije lijepu boju.
  • 3 Dodajte mljevenu janjetinu i pirjajte lagano miješajući oko 7-8 minuta.
  • 4 Dodajte Worcestershire umak, koncentrat rajčice i 1 žlicu Vegete.
  • 5 Pirjajte miješajući oko 1 minutu pa zalijte vodom.
  • 6 Kuhajte na srednjoj vatri oko 30 minuta dok tekućina gotovo potpuno ne ispari i umak postane gust.
  • 7 Krumpir ogulite, narežite na veće komade i skuhajte u slanoj vodi.
  • 8 Kuhani krumpir ocijedite, propasirajte u pire, dodajte mu 60 g maslaca, mlijeko i dobro promiješajte.
  • 9 U namašćenu posudu za pečenje (Ø 26 cm i dubine oko 6 cm) prvo stavite pripremljenu janjetinu, a po njoj rasporedite pire od krumpira.
  • 10 Preostali maslac rastopite i njime premažite pire.
  • 11 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 35 minuta.

Posluživanje

Izvadite iz pećnice i odmah poslužite toplo uz zelenu salatu.

Male tajne

Prije pečenja pire nakapajte otopljenim maslacem. Tako ćete tijekom pečenja dobiti finu koricu koja će dati bolji okus i ljepši izgled jela.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 1853.59 232 232
Kalcij mg 790.35 79 79
Kalij mg 6987.66 189 189
Pantotenska kiselina mg 8.85 126 126
Niacin mg 82.57 590 413
Vitamin D μg 128.19 64 64
Vitamin A μg 38792.26 970 776
Sol g 13.46 1 1
Bjelančevine g 146.13 - -
Vlakna g 33.93 - -
Ugljikohidrati g 172.13 - -
Masti g 275.63 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke