Meni Search

Superwoman

Velika Britanija - Pastirska pita

Piletina sa šafranom
Salata s mljevenim mesom
Svinjski gulaš
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Riba u škartocu
Blagdanska rolada
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz woka
Piletina s kozjim sirom
Pita s muškatnom bundevom i makom
Ramsteak u seksi umaku
Mini shepherd's pie
Lazanje u tavi
Orada s krumpirom i mladim lukom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Brownie s kajenskim paprom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Rebarca s grilla
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Zlatna piletina
Kruh od cvjetače s kurkumom
Mini lazanje
Chia puding s narančom, đumbirom i kurkumom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Cous-cous s povrćem
Piletina u pivu
Pašticada voli penne a ti mene
Finska - Juha s lososom
Janjetina na padelu
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Hrskavi trokuti
Brancinovo oko
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Bakalar s krumpirom
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Riblji ražnjići
Svinjski file s povrćem
Pohani tofu s povrćem
Srneći file na salatu
Hrskavo pečeno pile
Pizza sirni jastučići
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sočna pureća rolada
Svinjski file s grila
Grill vratina u sendviču
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rižini ravioli s mozzarellom
Pileći gulaš
Gulaš od oslića i povrća
Piletina s hrskavim njokima i graškom
Brudet
Lignji po gosposki
Odresci u umaku s češnjakom
Piletina u aromatičnom omotaču
Rižoto s tri vrste gljiva
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kolinjsko zelje s frišketinom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Goveđa rebarca sa zeljem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Tortilje sa žara s piletinom i povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Piletina s mascarponeom
Teleći savici u umaku od grejpa
Kuglice od riže i svježeg sira
Hrskava pileća krilca
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Brusketa s avokadom
Proljetna janjetina
Ljetni ražnjići
Ljetni lungić
Energetske kuglice s kurkumom
Lignje na šumskom rižotu
Kaštelanski makaruni
Pogača sa sardinom
Piletina Kiev
Špageti na kineski način
Šampinjoni u palačinki
Marinirane srdele
Mesne okruglice na ražnjiću
Skandinavske rolice s cimetom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Roštilj s umakom Romesco
Fuži sa šunkom, rikulom i smokvama
Jabučni krumpirići s cimetom
Rezanci s krušnim mrvicama
Mladi krumpir s ajvarom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rebarca s graškom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Dječje lazanje
Punjena teleća prsa
Ramstek s povrćem
Slatka patka
Pileća prsa punjena čvarcima
Pileći bataci s umakom od luka
Teriyaki piletina
BBQ cheeseburger
Mirisna pureća rolada
Dip od južnog voća
Meksička party salata
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Pohani zamotuljci
Bruskete od cvjetače
Kunić na bijelo
Odresci s umakom od kupina
Obojeni hamburger
Bouillabaisse
Popečci od cvjetače
Lungić s toplom salatom od šparoga
Fish&Chips u tortilji
Pureća rolada s mlincima
Špageti mediteraneo
Kroketi od piletine
Varivo od ječmene kaše i zelene leće
Bruskete s povrćem
Manastirski đuveč
Tuna burger
Sočni pureći ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Bugarska pita od krumpira
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Male teleće pitice
Rižoto s dagnjama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Janjetina s medom od kadulje
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Dinstana mljevena janjetina prekrivena s pire krumpirom i pečena u pećnici do zlatnožute boje tradicionalno je britansko jelo Shepard's pie nekad pripremano kao ručak pastira.

Sastojci

100 g luka
125 g mrkve
140 g korijena celera
40 ml ulja
650 g mljevene janjetine
1 žlica Worcestershire umaka
1 žlica Koncentrata od rajčice Podravka
1 žlica Vegete
500 ml vode
1 kg krumpira
100 g maslaca
175 ml mlijeka
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe90 min

  • 1 Luk sitno narežite, a mrkvu i celer narežite na tanke prutiće.
  • 2 Stavite ih na dobro zagrijano ulje i na srednje jakoj vatri pirjajte oko 5 minuta da dobije lijepu boju.
  • 3 Dodajte mljevenu janjetinu i pirjajte lagano miješajući oko 7-8 minuta.
  • 4 Dodajte Worcestershire umak, koncentrat rajčice i 1 žlicu Vegete.
  • 5 Pirjajte miješajući oko 1 minutu pa zalijte vodom.
  • 6 Kuhajte na srednjoj vatri oko 30 minuta dok tekućina gotovo potpuno ne ispari i umak postane gust.
  • 7 Krumpir ogulite, narežite na veće komade i skuhajte u slanoj vodi.
  • 8 Kuhani krumpir ocijedite, propasirajte u pire, dodajte mu 60 g maslaca, mlijeko i dobro promiješajte.
  • 9 U namašćenu posudu za pečenje (Ø 26 cm i dubine oko 6 cm) prvo stavite pripremljenu janjetinu, a po njoj rasporedite pire od krumpira.
  • 10 Preostali maslac rastopite i njime premažite pire.
  • 11 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 35 minuta.

Posluživanje

Izvadite iz pećnice i odmah poslužite toplo uz zelenu salatu.

Male tajne

Prije pečenja pire nakapajte otopljenim maslacem. Tako ćete tijekom pečenja dobiti finu koricu koja će dati bolji okus i ljepši izgled jela.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 1853.59 232 232
Kalcij mg 790.35 79 79
Kalij mg 6987.66 189 189
Pantotenska kiselina mg 8.85 126 126
Niacin mg 82.57 590 413
Vitamin D μg 128.19 64 64
Vitamin A μg 38792.26 970 776
Sol g 13.46 1 1
Bjelančevine g 146.13 - -
Vlakna g 33.93 - -
Ugljikohidrati g 172.13 - -
Masti g 275.63 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke