Meni Search

Gladna kao vuk

Velika Britanija - Pastirska pita

Piletina u egzotičnom umaku
Pureća rolada s mlincima
Teleći savici u umaku od grejpa
Lazanje u tavi
Biftek rolice
Rebarca s roštilja u umaku s pivom
Glazirana patka s umakom od jabuka
Sarma sa suhim mesom
Ciganski odrezak
Pureći hamburger
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fish&Chips u tortilji
Pizza sirni jastučići
Janjetina s medom od kadulje
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pikantni gulaš
Kuhano meso s umakom od hrena
Sočna Wellington pečenka
Varivo od kelja i teletine
Mesna rolada u tijestu
Vegetarijanski čips
Umak od limete (Molho de limao)
Tortilje pikant
Mađarska - Mađarski pileći paprikaš
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Teletina s pirjanim povrćem
Kuhana govedina s umakom od hrena
Slatko twist pile
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
BBQ lungić s aromatičnim rajčicama
Macho hamburger
Odresci s umakom od kupina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Odresci u umaku s češnjakom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Sočna rebarca
Fino začinjena piletina
Svinjski gulaš
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
Hrenovke u panceti
Vatrene pljeskavice s pirjanom heljdinom kašom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Govedina s lukom
Kotlovina
Ribarska popara
Pašticada s njokima
Tradicionalni podravski recept za Badnjak
Puretina s jabukom iz pećnice
Marinirani janjeći kotleti s pireom od slanutka
Mesne okruglice u umaku
Mediteranski kruščić s lovorom
Juha od gljiva
Mladi krumpir s ajvarom
Slasni BBQ burgeri
Ljuti trokutići sa šunkom i sirom
Piletina u aromatičnom omotaču
Obojeni hamburger
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Odresci u paketiću
Neobične punjene paprike
Patka s mlincima
Slasni burger sa slaninom i sirom
Harrisa janjetina s limunom
Meso u woku na indonezijski način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramsteak u seksi umaku
Rebarca s grilla
Pikantna piletina s roštilja s povrćem
Punjena pečenka u vinu
Piletina u pivu
Pileća prsa iz pećnice
Quiche od bundeve, sira i luka
Skandinavske rolice s cimetom
Povrtni lonac
Piletina s nadjevom od ajvara
Slatki lungić
Špageti s tikvicama
Vratina s roštilja
Medeni teleći kotleti
Tuna burger
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Fino varivo v loncu
Pileća krilca s roštilja
Ramstek s povrćem
Janjetina na padelu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Dinstana mljevena janjetina prekrivena s pire krumpirom i pečena u pećnici do zlatnožute boje tradicionalno je britansko jelo Shepard's pie nekad pripremano kao ručak pastira.

Sastojci

100 g luka
125 g mrkve
140 g korijena celera
40 ml ulja
650 g mljevene janjetine
1 žlica Worcestershire umaka
1 žlica Koncentrata od rajčice Podravka
1 žlica Vegete
500 ml vode
1 kg krumpira
100 g maslaca
175 ml mlijeka
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe90 min

  • 1 Luk sitno narežite, a mrkvu i celer narežite na tanke prutiće.
  • 2 Stavite ih na dobro zagrijano ulje i na srednje jakoj vatri pirjajte oko 5 minuta da dobije lijepu boju.
  • 3 Dodajte mljevenu janjetinu i pirjajte lagano miješajući oko 7-8 minuta.
  • 4 Dodajte Worcestershire umak, koncentrat rajčice i 1 žlicu Vegete.
  • 5 Pirjajte miješajući oko 1 minutu pa zalijte vodom.
  • 6 Kuhajte na srednjoj vatri oko 30 minuta dok tekućina gotovo potpuno ne ispari i umak postane gust.
  • 7 Krumpir ogulite, narežite na veće komade i skuhajte u slanoj vodi.
  • 8 Kuhani krumpir ocijedite, propasirajte u pire, dodajte mu 60 g maslaca, mlijeko i dobro promiješajte.
  • 9 U namašćenu posudu za pečenje (Ø 26 cm i dubine oko 6 cm) prvo stavite pripremljenu janjetinu, a po njoj rasporedite pire od krumpira.
  • 10 Preostali maslac rastopite i njime premažite pire.
  • 11 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 35 minuta.

Posluživanje

Izvadite iz pećnice i odmah poslužite toplo uz zelenu salatu.

Male tajne

Prije pečenja pire nakapajte otopljenim maslacem. Tako ćete tijekom pečenja dobiti finu koricu koja će dati bolji okus i ljepši izgled jela.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 1853.59 232 232
Kalcij mg 790.35 79 79
Kalij mg 6987.66 189 189
Pantotenska kiselina mg 8.85 126 126
Niacin mg 82.57 590 413
Vitamin D μg 128.19 64 64
Vitamin A μg 38792.26 970 776
Sol g 13.46 1 1
Bjelančevine g 146.13 - -
Vlakna g 33.93 - -
Ugljikohidrati g 172.13 - -
Masti g 275.63 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke