Meni Search

Luda k'o šiba

Velika Britanija - Pastirska pita

Teletina s pirjanim povrćem
Ražnjići na prepečenom kruhu sa sirom
Prežgana juha
Ukusna vratina s pečenim krumpirom i pireom od graška
Mini shepherd's pie
Fiš paprikaš
Male teleće pitice
Tjestenina fuži s tartufima
Pohani zamotuljci
Pašticada s njokima
Špageti na kineski način
Roštilj s umakom Romesco
Patka s mlincima
Polupunjene paprike
Jabučni krumpirići s cimetom
Aromatizirani kruh
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Hrskave tortice od krumpira
Marokanska salata s cous-cousom
Hrskavi trokuti
Špageti s pistacijama
Orada s krumpirom i mladim lukom
Srneći file na salatu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Krem juha sa sjemenkama
Pileći gulaš
Janjetina na padelu
Cous-cous s povrćem
Piletina s mascarponeom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mirisne krumpirove pole iz pećnice
Pirjani kunić
Lungić s toplom salatom od šparoga
Svinjski file s povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Riblja juha s Malte
Kotleti u pivskom umaku
Grill povrće na salatu
Zabavni kineski ravioli
Juha od bundeve s jabukom
Palačinke s nadjevom od riže
Piletina s nadjevom od ajvara
Pohani tofu s povrćem
Dječje lazanje
Piletina u pivu
Hrskavo pečeno pile
Teriyaki piletina
Slasni BBQ burgeri
Kotlovina
Šampinjoni u palačinki
Proljetna janjetina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Prosene pogačice s kiselim kupusom i kotletima
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pohana skuta
Palamida s čilijem i mangom
Sočni pureći ražnjići
Irska janjetina
Pašticada
Nadjevene lignje
Meksička party salata
Piletina Kiev
Tuna burger
Brownie s kajenskim paprom
Jakobove kapice s umakom
Pečena piletina s limunom
Lignje s povrćem i smokvama
Sunčani užitak mediterana
Ramsteak u seksi umaku
Marinirana pileća krilca s povrćem
Estonija - Zapečeni krumpir sa šumskim gljivama
Pizza s tunom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Rezanci s krušnim mrvicama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Pikantne mazalice
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Zapečena ricotta
Blagdanska rolada
Medeni teleći kotleti
Brancinovo oko
Grill vratina u sendviču
Bugarska pita od krumpira
Mirisna pureća rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Piletina sa šafranom
Sendvič s avokadom
Vratina s roštilja
Mesne okruglice na ražnjiću
Cipar - Lungić na ciparski
Kineska juha s račićima i gljivama
Lungić u sendviču
Marinirano svinjsko pečenje
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Dinstana mljevena janjetina prekrivena s pire krumpirom i pečena u pećnici do zlatnožute boje tradicionalno je britansko jelo Shepard's pie nekad pripremano kao ručak pastira.

Sastojci

100 g luka
125 g mrkve
140 g korijena celera
40 ml ulja
650 g mljevene janjetine
1 žlica Worcestershire umaka
1 žlica Koncentrata od rajčice Podravka
1 žlica Vegete
500 ml vode
1 kg krumpira
100 g maslaca
175 ml mlijeka
sol
Crni papar mljeveni Podravka

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 6 osobe90 min

  • 1 Luk sitno narežite, a mrkvu i celer narežite na tanke prutiće.
  • 2 Stavite ih na dobro zagrijano ulje i na srednje jakoj vatri pirjajte oko 5 minuta da dobije lijepu boju.
  • 3 Dodajte mljevenu janjetinu i pirjajte lagano miješajući oko 7-8 minuta.
  • 4 Dodajte Worcestershire umak, koncentrat rajčice i 1 žlicu Vegete.
  • 5 Pirjajte miješajući oko 1 minutu pa zalijte vodom.
  • 6 Kuhajte na srednjoj vatri oko 30 minuta dok tekućina gotovo potpuno ne ispari i umak postane gust.
  • 7 Krumpir ogulite, narežite na veće komade i skuhajte u slanoj vodi.
  • 8 Kuhani krumpir ocijedite, propasirajte u pire, dodajte mu 60 g maslaca, mlijeko i dobro promiješajte.
  • 9 U namašćenu posudu za pečenje (Ø 26 cm i dubine oko 6 cm) prvo stavite pripremljenu janjetinu, a po njoj rasporedite pire od krumpira.
  • 10 Preostali maslac rastopite i njime premažite pire.
  • 11 Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 35 minuta.

Posluživanje

Izvadite iz pećnice i odmah poslužite toplo uz zelenu salatu.

Male tajne

Prije pečenja pire nakapajte otopljenim maslacem. Tako ćete tijekom pečenja dobiti finu koricu koja će dati bolji okus i ljepši izgled jela.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 1853.59 232 232
Kalcij mg 790.35 79 79
Kalij mg 6987.66 189 189
Pantotenska kiselina mg 8.85 126 126
Niacin mg 82.57 590 413
Vitamin D μg 128.19 64 64
Vitamin A μg 38792.26 970 776
Sol g 13.46 1 1
Bjelančevine g 146.13 - -
Vlakna g 33.93 - -
Ugljikohidrati g 172.13 - -
Masti g 275.63 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke