Meni Search

Ful nabrijana

Viška pogača

Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Povrtni lonac
Brusketa s avokadom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pileći bataci s umakom od luka
Voćna juha od višanja
Pohani tofu s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Ossobuco
Urbana pola
Sočna rebarca
Kaštelanski makaruni
BBQ svinjska rebarca u foliji
Salata s mora
Mini shepherd's pie
Ljetni ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Grill vratina u sendviču
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Brancinovo oko
Račići na posteljici od povrća
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fileti lososa u finom umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lignje s povrćem i smokvama
Mediteranski špageti
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Čarobna ljetna piletina
Špageti s ribom
Lignje s manistrom u škartocu
Mediteranski kruščić s lovorom
Pizza sirni jastučići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Pirjani kunić
Uzbudljivi kolač od blitve
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Delikatesna junetina na češki
Rezanci s krušnim mrvicama
Riba u bijelom umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lagana sarma
Piletina laganini
Nadjevene lignje
Popečci od tikvica
Vege odresci s marinadom
Fina pikantna piletina
Proljetna janjetina
Ramsteak u seksi umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Hrskava pileća krilca
Zlatna piletina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Hrskavi trokuti
Odresci od morskog psa
Lungić u sendviču
Miješani grill
Piletina sa šafranom
Blagdanska rolada
Piletina Kiev
Mesne okruglice
Aromatizirani kruh
Fini gulaš od gljiva
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sendvič s avokadom
Pečena piletina s limunom
Roštilj s umakom Romesco
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Fish&Chips u tortilji
Janjetina na padelu
Rajčica s kukuruzom
Proljetno meso i povrće iz woka
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Lignje na šumskom rižotu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hlebinska i pretepena juha
Jabučni krumpirići s cimetom
Tjestenina fuži s tartufima
Umak od limete (Molho de limao)
Sočna pureća rolada
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill povrće na salatu
Belgija - Salade Liégeoise
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kuhano meso s umakom od hrena
Lungić s povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grickalica slanutak iz pećnice
Pizza s tunom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Kroketi od piletine
Manastirski đuveč
Janjetina s medom od kadulje
Krem juha od tikvica
Kunić na bijelo
Lazanje s lignjama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Sočni pureći ražnjići
Rolice od blitve
Irska janjetina
Meksička party salata
Ražnjići od lososa
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski file s povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Turske pizze
Prežgana juha
Okruglice u umaku od rajčice
Bugarska pita od krumpira
Šampinjoni u palačinki
Mini lazanje
Salata od liganja
Mirisna pečenka
Grdobina s povrćem
Pogača sa sardinom
Piletina na kijevski način
Povrtni ražnjići
Marinirana piletina s roštilja
Grdobina u pikantnoj šalši
Teleći savici u umaku od grejpa
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Meso s repom
Zabavni kineski ravioli
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u okusu finog nadjeva u mirisnoj pogači s otoka kojoj su upakirane sve blagodati Mediterana.

Sastojci

Za tijesto:
600 g Glatkog brašna Podravka
1 žličica soli
1 Kvasac instant Dolcela
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Za nadjev:
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
250 g luka
800 g Pelata Podravka
50 ml bijelog vina
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
malo Vegeta Maestro origana
1 žlica Vegete
80 g fileta inćuna (ili slanih srdela)
1 žličica šećera

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe80 min

  • 1 Od brašna, soli, kvasca, ulja i oko 330 ml mlake vode zamijesite glatko tijesto i pustite da se diže na toplome mjestu.
  • 2 Dok čekate tijesto da se digne, na 60 ml maslinova ulja popecite luk narezan na ploške.
  • 3 Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zdrobili, vino, papar, origano i jednu žlicu Vegete.
  • 4 Pirjajte na laganoj vatri i kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi.
  • 5 Kad se tijestu udvostručio volumen podijelite ga na dva dijela.
  • 6 Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 cm i stavite na nauljeni pleh(Ø 30 cm) da prelazi preko ruba.
  • 7 Na tijesto stavite pripremljeni nadjev pa posložite slane inćune i prekrijte drugom polovicom tijesta.
  • 8 Donji rub tijesta prebacite preko ruba gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, nabodite vilicom na nekoliko mjesta i stavite peći na 180°C 35-40 minuta.

Savjet

Prije pečenja tijesto ostavite da se diže 10 minuta. Pečenu pogaču prekrijte i ostavite da se malo ohladi.

Posluživanje

Pogaču poslužite toplu ili hladnu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke