Meni Search

Ful nabrijana

Viška pogača

Janjetina s medom od kadulje
Pirjani kunić
Ražnjići od lososa
Popečci od tikvica
Pogača sa sardinom
Manastirski đuveč
Lazanje s lignjama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Brusketa s avokadom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grill vratina u sendviču
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Odresci u umaku s češnjakom
Grdobina u pikantnoj šalši
Marinirana piletina s roštilja
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileći bataci s umakom od luka
Ossobuco
Pohani tofu s povrćem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fileti lososa u finom umaku
Turske pizze
Lungić u sendviču
Lignje s povrćem i smokvama
Sočni pureći ražnjići
Jabučni krumpirići s cimetom
Aromatizirani kruh
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Grdobina s povrćem
Rajčica s kukuruzom
Kuhano meso s umakom od hrena
Fina pikantna piletina
Ljetni ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Proljetno meso i povrće iz woka
Sočna pureća rolada
Piletina Kiev
Račići na posteljici od povrća
Delikatesna junetina na češki
Meso s repom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Bugarska pita od krumpira
Svinjski file s povrćem
Janjetina na padelu
Teleći odresci u umaku od višanja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Zabavni kineski ravioli
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lagana sarma
Čarobna ljetna piletina
Norveška krem juha od ribe i kozica
Meksička party salata
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mini lazanje
Grickalica slanutak iz pećnice
Mesne okruglice na ražnjiću
Povrtni ražnjići
Lignje s manistrom u škartocu
Pizza s tunom
Kobasica u pivu i pecivu
Okruglice u umaku od rajčice
Lungić s povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Mirisna pečenka
Krem juha od tikvica
Piletina laganini
Špageti s ribom
Salata od liganja
Teleći savici u umaku od grejpa
Tjestenina fuži s tartufima
Hrskava pileća krilca
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Martinjska guska s hajdinom kašom
Hrskavi trokuti
Belgija - Salade Liégeoise
Povrtni lonac
Mediteranski špageti
BBQ svinjska rebarca u foliji
Urbana pola
Kaštelanski makaruni
Grill povrće na salatu
Piletina sa šafranom
Proljetna janjetina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Vege odresci s marinadom
Odresci od morskog psa
Miješani grill
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočna rebarca
Riba u bijelom umaku
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mediteranski kruščić s lovorom
Rolice od blitve
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Hlebinska i pretepena juha
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina na kijevski način
Blagdanska rolada
Ramsteak u seksi umaku
Šampinjoni u palačinki
Nadjevene lignje
Zlatna piletina
Roštilj s umakom Romesco
Fini gulaš od gljiva
Mesne okruglice
Salata s mora
Pečena piletina s limunom
Kunić na bijelo
Fish&Chips u tortilji
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lignje na šumskom rižotu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brancinovo oko
Nadjeveni kaneloni u umaku
Sendvič s avokadom
Umak od limete (Molho de limao)
Voćna juha od višanja
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Irska janjetina
Pizza sirni jastučići
Kroketi od piletine
Mini shepherd's pie
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Prežgana juha
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u okusu finog nadjeva u mirisnoj pogači s otoka kojoj su upakirane sve blagodati Mediterana.

Sastojci

Za tijesto:
600 g Glatkog brašna Podravka
1 žličica soli
1 Kvasac instant Dolcela
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Za nadjev:
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
250 g luka
800 g Pelata Podravka
50 ml bijelog vina
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
malo Vegeta Maestro origana
1 žlica Vegete
80 g fileta inćuna (ili slanih srdela)
1 žličica šećera

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe80 min

  • 1 Od brašna, soli, kvasca, ulja i oko 330 ml mlake vode zamijesite glatko tijesto i pustite da se diže na toplome mjestu.
  • 2 Dok čekate tijesto da se digne, na 60 ml maslinova ulja popecite luk narezan na ploške.
  • 3 Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zdrobili, vino, papar, origano i jednu žlicu Vegete.
  • 4 Pirjajte na laganoj vatri i kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi.
  • 5 Kad se tijestu udvostručio volumen podijelite ga na dva dijela.
  • 6 Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 cm i stavite na nauljeni pleh(Ø 30 cm) da prelazi preko ruba.
  • 7 Na tijesto stavite pripremljeni nadjev pa posložite slane inćune i prekrijte drugom polovicom tijesta.
  • 8 Donji rub tijesta prebacite preko ruba gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, nabodite vilicom na nekoliko mjesta i stavite peći na 180°C 35-40 minuta.

Savjet

Prije pečenja tijesto ostavite da se diže 10 minuta. Pečenu pogaču prekrijte i ostavite da se malo ohladi.

Posluživanje

Pogaču poslužite toplu ili hladnu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke