Meni Search

Ful nabrijana

Viška pogača

Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kunić na bijelo
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Sočna pureća rolada
Fina pikantna piletina
Pohani tofu s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Uzbudljivi kolač od blitve
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Prežgana juha
Fini gulaš od gljiva
Sočna rebarca
Irska janjetina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Popečci od tikvica
Ramsteak u seksi umaku
Janjetina s medom od kadulje
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Fileti lososa u finom umaku
Lungić s povrćem
Delikatesna junetina na češki
Mesne okruglice na ražnjiću
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Hrskava pileća krilca
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Teleći odresci u umaku od višanja
Ljetni ražnjići
Lignje s povrćem i smokvama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Sendvič s avokadom
Povrtni ražnjići
Brancinovo oko
Grill povrće na salatu
Zabavni kineski ravioli
Rezanci s krušnim mrvicama
Tjestenina fuži s tartufima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Miješani grill
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pizza sirni jastučići
Fish&Chips u tortilji
Lignje na šumskom rižotu
Proljetna janjetina
Riba u bijelom umaku
Kuhano meso s umakom od hrena
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Meso s repom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grill vratina u sendviču
Mediteranski špageti
Kroketi od piletine
Grickalica slanutak iz pećnice
Mirisna pečenka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Mediteranski kruščić s lovorom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Odresci od morskog psa
Jabučni krumpirići s cimetom
Rajčica s kukuruzom
Okruglice u umaku od rajčice
Roštilj s umakom Romesco
Krem juha od tikvica
Čarobna ljetna piletina
Bugarska pita od krumpira
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rolice od blitve
Grdobina s povrćem
Vege odresci s marinadom
Brusketa s avokadom
Povrtni lonac
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Turske pizze
Janjetina na padelu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Račići na posteljici od povrća
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata od liganja
Ražnjići od lososa
Salata s mora
Kolinjsko zelje s frišketinom
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Hlebinska i pretepena juha
Mini shepherd's pie
Piletina Kiev
Marinirana piletina s roštilja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kobasica u pivu i pecivu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pizza s tunom
Teleći savici u umaku od grejpa
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Martinjska guska s hajdinom kašom
Zlatna piletina
Grill pirjana piletina s roštilja
Špageti s ribom
Pogača sa sardinom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lazanje s lignjama
Sočni pureći ražnjići
Pečena piletina s limunom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Meksička party salata
Nadjevene lignje
Piletina sa šafranom
Lignje s manistrom u škartocu
Manastirski đuveč
Kaštelanski makaruni
Aromatizirani kruh
Lungić u sendviču
Proljetno meso i povrće iz woka
Mini lazanje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Umak od limete (Molho de limao)
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskavi trokuti
Belgija - Salade Liégeoise
Ossobuco
Odresci u umaku s češnjakom
Grdobina u pikantnoj šalši
Voćna juha od višanja
Lagana sarma
Urbana pola
Piletina laganini
Piletina na kijevski način
Šampinjoni u palačinki
Pirjani kunić
Svinjski file s povrćem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Blagdanska rolada
Mesne okruglice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u okusu finog nadjeva u mirisnoj pogači s otoka kojoj su upakirane sve blagodati Mediterana.

Sastojci

Za tijesto:
600 g Glatkog brašna Podravka
1 žličica soli
1 Kvasac instant Dolcela
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Za nadjev:
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
250 g luka
800 g Pelata Podravka
50 ml bijelog vina
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
malo Vegeta Maestro origana
1 žlica Vegete
80 g fileta inćuna (ili slanih srdela)
1 žličica šećera

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe80 min

  • 1 Od brašna, soli, kvasca, ulja i oko 330 ml mlake vode zamijesite glatko tijesto i pustite da se diže na toplome mjestu.
  • 2 Dok čekate tijesto da se digne, na 60 ml maslinova ulja popecite luk narezan na ploške.
  • 3 Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zdrobili, vino, papar, origano i jednu žlicu Vegete.
  • 4 Pirjajte na laganoj vatri i kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi.
  • 5 Kad se tijestu udvostručio volumen podijelite ga na dva dijela.
  • 6 Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 cm i stavite na nauljeni pleh(Ø 30 cm) da prelazi preko ruba.
  • 7 Na tijesto stavite pripremljeni nadjev pa posložite slane inćune i prekrijte drugom polovicom tijesta.
  • 8 Donji rub tijesta prebacite preko ruba gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, nabodite vilicom na nekoliko mjesta i stavite peći na 180°C 35-40 minuta.

Savjet

Prije pečenja tijesto ostavite da se diže 10 minuta. Pečenu pogaču prekrijte i ostavite da se malo ohladi.

Posluživanje

Pogaču poslužite toplu ili hladnu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke