Meni Search

Ful nabrijana

Viška pogača

Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Manastirski đuveč
Fish&Chips u tortilji
Turske pizze
Zabavni kineski ravioli
Marinirana piletina s roštilja
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Irska janjetina
Špageti s ribom
Zlatna piletina
Lazanje s lignjama
Kunić na bijelo
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice
Hrskavi trokuti
Piletina laganini
Belgija - Salade Liégeoise
Rezanci s krušnim mrvicama
Mediteranski špageti
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Povrtni lonac
Pizza sirni jastučići
Lignje na šumskom rižotu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sočna rebarca
Grill vratina u sendviču
Janjetina s medom od kadulje
Popečci od tikvica
Urbana pola
Povrtni ražnjići
Rolice od blitve
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pečena piletina s limunom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Pogača sa sardinom
Svinjski file s povrćem
Mesne okruglice na ražnjiću
Odresci u umaku s češnjakom
Salata s mora
Teleći savici u umaku od grejpa
Hlebinska i pretepena juha
Mirisna pečenka
Delikatesna junetina na češki
Čarobna ljetna piletina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Prežgana juha
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Roštilj s umakom Romesco
Uzbudljivi kolač od blitve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ossobuco
Grill pirjana piletina s roštilja
Lignje s povrćem i smokvama
Miješani grill
Fileti lososa u finom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Grill povrće na salatu
Mediteranski kruščić s lovorom
Nadjevene lignje
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grdobina u pikantnoj šalši
Blagdanska rolada
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pileći bataci s umakom od luka
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Voćna juha od višanja
Lungić u sendviču
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Janjetina na padelu
Piletina sa šafranom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fina pikantna piletina
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Piletina na kijevski način
Fini gulaš od gljiva
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pizza s tunom
Brancinovo oko
Piletina Kiev
Pirjani kunić
Rajčica s kukuruzom
Kroketi od piletine
Tjestenina fuži s tartufima
Proljetno meso i povrće iz woka
Hrskava pileća krilca
Grdobina s povrćem
Riba u bijelom umaku
Krem juha od tikvica
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lagana sarma
Aromatizirani kruh
Kaštelanski makaruni
Lignje s manistrom u škartocu
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Šampinjoni u palačinki
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Brusketa s avokadom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grickalica slanutak iz pećnice
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Okruglice u umaku od rajčice
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Mini shepherd's pie
Ramsteak u seksi umaku
Teleći odresci u umaku od višanja
Lungić s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Vege odresci s marinadom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Sendvič s avokadom
Ljetni ražnjići
Proljetna janjetina
Meksička party salata
Račići na posteljici od povrća
Salata od liganja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mini lazanje
Pohani tofu s povrćem
Sočni pureći ražnjići
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Odresci od morskog psa
Ražnjići od lososa
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kobasica u pivu i pecivu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kuhano meso s umakom od hrena
Meso s repom
Umak od limete (Molho de limao)
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u okusu finog nadjeva u mirisnoj pogači s otoka kojoj su upakirane sve blagodati Mediterana.

Sastojci

Za tijesto:
600 g Glatkog brašna Podravka
1 žličica soli
1 Kvasac instant Dolcela
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Za nadjev:
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
250 g luka
800 g Pelata Podravka
50 ml bijelog vina
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
malo Vegeta Maestro origana
1 žlica Vegete
80 g fileta inćuna (ili slanih srdela)
1 žličica šećera

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe80 min

  • 1 Od brašna, soli, kvasca, ulja i oko 330 ml mlake vode zamijesite glatko tijesto i pustite da se diže na toplome mjestu.
  • 2 Dok čekate tijesto da se digne, na 60 ml maslinova ulja popecite luk narezan na ploške.
  • 3 Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zdrobili, vino, papar, origano i jednu žlicu Vegete.
  • 4 Pirjajte na laganoj vatri i kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi.
  • 5 Kad se tijestu udvostručio volumen podijelite ga na dva dijela.
  • 6 Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 cm i stavite na nauljeni pleh(Ø 30 cm) da prelazi preko ruba.
  • 7 Na tijesto stavite pripremljeni nadjev pa posložite slane inćune i prekrijte drugom polovicom tijesta.
  • 8 Donji rub tijesta prebacite preko ruba gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, nabodite vilicom na nekoliko mjesta i stavite peći na 180°C 35-40 minuta.

Savjet

Prije pečenja tijesto ostavite da se diže 10 minuta. Pečenu pogaču prekrijte i ostavite da se malo ohladi.

Posluživanje

Pogaču poslužite toplu ili hladnu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke