Meni Search

Ful nabrijana

Viška pogača

Salata s mora
Grill povrće na salatu
Martinjska guska s hajdinom kašom
Delikatesna junetina na češki
Pizza sirni jastučići
Manastirski đuveč
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Fini gulaš od gljiva
Umak od limete (Molho de limao)
Zabavni kineski ravioli
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kunić na bijelo
Mini lazanje
Povrtni lonac
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Proljetno meso i povrće iz woka
Pizza s tunom
Janjetina na padelu
Mediteranski špageti
Turske pizze
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pohani tofu s povrćem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zlatna piletina
Meso s repom
Kobasica u pivu i pecivu
Urbana pola
Uzbudljivi kolač od blitve
Riba u bijelom umaku
Lungić s povrćem
Meksička party salata
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kuhano meso s umakom od hrena
Pirjani kunić
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grill pirjana piletina s roštilja
Mini shepherd's pie
Piletina laganini
Račići na posteljici od povrća
Okruglice u umaku od rajčice
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Hrskavi trokuti
Hlebinska i pretepena juha
Čarobna ljetna piletina
Grdobina s povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Aromatizirani kruh
Janjetina s medom od kadulje
Irska janjetina
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Grdobina u pikantnoj šalši
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Salata od liganja
Mesne okruglice
Popečci od tikvica
Kroketi od piletine
Lungić u sendviču
Teleći savici u umaku od grejpa
Voćna juha od višanja
Lazanje s lignjama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grickalica slanutak iz pećnice
Miješani grill
Pečena piletina s limunom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kolinjsko zelje s frišketinom
Brancinovo oko
Svinjski file s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Ražnjići od lososa
Prežgana juha
Brusketa s avokadom
Špageti s ribom
Piletina Kiev
Marinirana piletina s roštilja
Blagdanska rolada
Lignje s manistrom u škartocu
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mediteranski kruščić s lovorom
Sočna rebarca
Lignje s povrćem i smokvama
Sočna pureća rolada
Tjestenina fuži s tartufima
Ossobuco
Nadjeveni kaneloni u umaku
Fileti lososa u finom umaku
Odresci od morskog psa
Odresci u umaku s češnjakom
Sočni pureći ražnjići
Kaštelanski makaruni
Grill vratina u sendviču
Povrtni ražnjići
Piletina na kijevski način
Belgija - Salade Liégeoise
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rajčica s kukuruzom
Piletina sa šafranom
Fish&Chips u tortilji
Roštilj s umakom Romesco
Lagana sarma
Nadjevene lignje
Krem juha od tikvica
Proljetna janjetina
Hrskava pileća krilca
Mirisna pečenka
Rezanci s krušnim mrvicama
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Jabučni krumpirići s cimetom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice na ražnjiću
Lignje na šumskom rižotu
Bugarska pita od krumpira
BBQ svinjska rebarca u foliji
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Šampinjoni u palačinki
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pileći bataci s umakom od luka
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Fina pikantna piletina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Rolice od blitve
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pogača sa sardinom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Ljetni ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Sendvič s avokadom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Vege odresci s marinadom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u okusu finog nadjeva u mirisnoj pogači s otoka kojoj su upakirane sve blagodati Mediterana.

Sastojci

Za tijesto:
600 g Glatkog brašna Podravka
1 žličica soli
1 Kvasac instant Dolcela
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Za nadjev:
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
250 g luka
800 g Pelata Podravka
50 ml bijelog vina
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
malo Vegeta Maestro origana
1 žlica Vegete
80 g fileta inćuna (ili slanih srdela)
1 žličica šećera

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe80 min

  • 1 Od brašna, soli, kvasca, ulja i oko 330 ml mlake vode zamijesite glatko tijesto i pustite da se diže na toplome mjestu.
  • 2 Dok čekate tijesto da se digne, na 60 ml maslinova ulja popecite luk narezan na ploške.
  • 3 Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zdrobili, vino, papar, origano i jednu žlicu Vegete.
  • 4 Pirjajte na laganoj vatri i kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi.
  • 5 Kad se tijestu udvostručio volumen podijelite ga na dva dijela.
  • 6 Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 cm i stavite na nauljeni pleh(Ø 30 cm) da prelazi preko ruba.
  • 7 Na tijesto stavite pripremljeni nadjev pa posložite slane inćune i prekrijte drugom polovicom tijesta.
  • 8 Donji rub tijesta prebacite preko ruba gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, nabodite vilicom na nekoliko mjesta i stavite peći na 180°C 35-40 minuta.

Savjet

Prije pečenja tijesto ostavite da se diže 10 minuta. Pečenu pogaču prekrijte i ostavite da se malo ohladi.

Posluživanje

Pogaču poslužite toplu ili hladnu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke