Meni Search

Ful nabrijana

Viška pogača

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pohani tofu s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Rolice od blitve
Fina pikantna piletina
Lazanje s lignjama
Okruglice u umaku od rajčice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Piletina sa šafranom
Blagdanska rolada
Pileći bataci s umakom od luka
Piletina laganini
Krem juha od tikvica
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Roštilj s umakom Romesco
Lagana sarma
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Hrskavi trokuti
Kaštelanski makaruni
Odresci u umaku s češnjakom
Brancinovo oko
Pirjani kunić
Mediteranski špageti
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lignje s manistrom u škartocu
Račići na posteljici od povrća
Odresci od morskog psa
Pizza sirni jastučići
Vege odresci s marinadom
Mediteranski kruščić s lovorom
Svinjski file s povrćem
Grdobina s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Lungić s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Šampinjoni u palačinki
Hrskava pileća krilca
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Špageti s ribom
Lignje na šumskom rižotu
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Jabučni krumpirići s cimetom
Belgija - Salade Liégeoise
Mesne okruglice na ražnjiću
Umak od limete (Molho de limao)
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Hlebinska i pretepena juha
Mini shepherd's pie
Grdobina u pikantnoj šalši
Manastirski đuveč
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Prežgana juha
Sočna rebarca
Lignje s povrćem i smokvama
Sendvič s avokadom
Riba u bijelom umaku
Voćna juha od višanja
Čarobna ljetna piletina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Piletina na kijevski način
Martinjska guska s hajdinom kašom
Piletina Kiev
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Fini gulaš od gljiva
Popečci od tikvica
Janjetina na padelu
Meksička party salata
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ljetni ražnjići
Mini lazanje
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Salata s mora
Grickalica slanutak iz pećnice
Meso s repom
Grill pirjana piletina s roštilja
Urbana pola
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Fileti lososa u finom umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Ražnjići od lososa
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Zlatna piletina
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mirisna pečenka
Ramsteak u seksi umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pogača sa sardinom
Fish&Chips u tortilji
Sočna pureća rolada
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Grill povrće na salatu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kobasica u pivu i pecivu
Pečena piletina s limunom
Kunić na bijelo
Marinirana piletina s roštilja
Grill vratina u sendviču
Delikatesna junetina na češki
Aromatizirani kruh
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Salata od liganja
Zabavni kineski ravioli
Proljetno meso i povrće iz woka
Nadjevene lignje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Irska janjetina
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pizza s tunom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Povrtni lonac
Ossobuco
Lungić u sendviču
Turske pizze
Brusketa s avokadom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Kuhano meso s umakom od hrena
Kroketi od piletine
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Povrtni ražnjići
Miješani grill
Rajčica s kukuruzom
Janjetina s medom od kadulje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Proljetna janjetina
Mesne okruglice
Sočni pureći ražnjići
Teleći odresci u umaku od višanja
Teleći savici u umaku od grejpa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u okusu finog nadjeva u mirisnoj pogači s otoka kojoj su upakirane sve blagodati Mediterana.

Sastojci

Za tijesto:
600 g Glatkog brašna Podravka
1 žličica soli
1 Kvasac instant Dolcela
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Za nadjev:
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
250 g luka
800 g Pelata Podravka
50 ml bijelog vina
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
malo Vegeta Maestro origana
1 žlica Vegete
80 g fileta inćuna (ili slanih srdela)
1 žličica šećera

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe80 min

  • 1 Od brašna, soli, kvasca, ulja i oko 330 ml mlake vode zamijesite glatko tijesto i pustite da se diže na toplome mjestu.
  • 2 Dok čekate tijesto da se digne, na 60 ml maslinova ulja popecite luk narezan na ploške.
  • 3 Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zdrobili, vino, papar, origano i jednu žlicu Vegete.
  • 4 Pirjajte na laganoj vatri i kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi.
  • 5 Kad se tijestu udvostručio volumen podijelite ga na dva dijela.
  • 6 Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 cm i stavite na nauljeni pleh(Ø 30 cm) da prelazi preko ruba.
  • 7 Na tijesto stavite pripremljeni nadjev pa posložite slane inćune i prekrijte drugom polovicom tijesta.
  • 8 Donji rub tijesta prebacite preko ruba gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, nabodite vilicom na nekoliko mjesta i stavite peći na 180°C 35-40 minuta.

Savjet

Prije pečenja tijesto ostavite da se diže 10 minuta. Pečenu pogaču prekrijte i ostavite da se malo ohladi.

Posluživanje

Pogaču poslužite toplu ili hladnu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke