Meni Search

Ful nabrijana

Viška pogača

Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pizza sirni jastučići
Račići na posteljici od povrća
Mesne okruglice na ražnjiću
Špageti s ribom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina na kijevski način
Jabučni krumpirići s cimetom
Krem juha od tikvica
Hrskava pileća krilca
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fish&Chips u tortilji
Pizza s tunom
Ljetni ražnjići
Mediteranski kruščić s lovorom
Povrtni ražnjići
Salata s mora
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Irska janjetina
Šampinjoni u palačinki
Nadjevene lignje
Mini shepherd's pie
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Piletina laganini
Voćna juha od višanja
Martinjska guska s hajdinom kašom
Miješani grill
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Roštilj s umakom Romesco
Uzbudljivi kolač od blitve
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina sa šafranom
Kuhano meso s umakom od hrena
Ramsteak u seksi umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Salata od liganja
Vege odresci s marinadom
Hrskavi trokuti
Povrtni lonac
Janjetina s medom od kadulje
Urbana pola
Kroketi od piletine
Fileti lososa u finom umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Zabavni kineski ravioli
Lignje s manistrom u škartocu
Bugarska pita od krumpira
Lignje s povrćem i smokvama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lazanje s lignjama
Mini lazanje
Mediteranski špageti
Proljetno meso i povrće iz woka
Piletina Kiev
Sočna rebarca
Lungić u sendviču
Lungić s povrćem
Aromatizirani kruh
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fina pikantna piletina
Brancinovo oko
Čarobna ljetna piletina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mirisna pečenka
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Ražnjići od lososa
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Sendvič s avokadom
Hlebinska i pretepena juha
Riba u bijelom umaku
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Mesne okruglice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Belgija - Salade Liégeoise
Meso s repom
Pečena piletina s limunom
Popečci od tikvica
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pileći bataci s umakom od luka
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lagana sarma
Grickalica slanutak iz pećnice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Umak od limete (Molho de limao)
Svinjski file s povrćem
Kunić na bijelo
Teleći savici u umaku od grejpa
Pohani tofu s povrćem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Manastirski đuveč
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Prežgana juha
Pogača sa sardinom
Zlatna piletina
Sočni pureći ražnjići
Kaštelanski makaruni
Norveška krem juha od ribe i kozica
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Blagdanska rolada
Grdobina u pikantnoj šalši
Marinirana piletina s roštilja
Ossobuco
Odresci u umaku s češnjakom
Odresci od morskog psa
Brusketa s avokadom
Lignje na šumskom rižotu
Janjetina na padelu
Turske pizze
Grill pirjana piletina s roštilja
Grdobina s povrćem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Rolice od blitve
Grill vratina u sendviču
Okruglice u umaku od rajčice
Grill povrće na salatu
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rajčica s kukuruzom
Fini gulaš od gljiva
Tjestenina fuži s tartufima
Kobasica u pivu i pecivu
Sočna pureća rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Meksička party salata
Delikatesna junetina na češki
Pirjani kunić
Rezanci s krušnim mrvicama
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Proljetna janjetina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u okusu finog nadjeva u mirisnoj pogači s otoka kojoj su upakirane sve blagodati Mediterana.

Sastojci

Za tijesto:
600 g Glatkog brašna Podravka
1 žličica soli
1 Kvasac instant Dolcela
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Za nadjev:
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
250 g luka
800 g Pelata Podravka
50 ml bijelog vina
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
malo Vegeta Maestro origana
1 žlica Vegete
80 g fileta inćuna (ili slanih srdela)
1 žličica šećera

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe80 min

  • 1 Od brašna, soli, kvasca, ulja i oko 330 ml mlake vode zamijesite glatko tijesto i pustite da se diže na toplome mjestu.
  • 2 Dok čekate tijesto da se digne, na 60 ml maslinova ulja popecite luk narezan na ploške.
  • 3 Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zdrobili, vino, papar, origano i jednu žlicu Vegete.
  • 4 Pirjajte na laganoj vatri i kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi.
  • 5 Kad se tijestu udvostručio volumen podijelite ga na dva dijela.
  • 6 Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 cm i stavite na nauljeni pleh(Ø 30 cm) da prelazi preko ruba.
  • 7 Na tijesto stavite pripremljeni nadjev pa posložite slane inćune i prekrijte drugom polovicom tijesta.
  • 8 Donji rub tijesta prebacite preko ruba gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, nabodite vilicom na nekoliko mjesta i stavite peći na 180°C 35-40 minuta.

Savjet

Prije pečenja tijesto ostavite da se diže 10 minuta. Pečenu pogaču prekrijte i ostavite da se malo ohladi.

Posluživanje

Pogaču poslužite toplu ili hladnu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke