Meni Search

Ful nabrijana

Viška pogača

Kolinjsko zelje s frišketinom
Grdobina s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Brusketa s avokadom
Sočna rebarca
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Povrtni lonac
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pizza sirni jastučići
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Piletina na kijevski način
Fish&Chips u tortilji
Proljetno meso i povrće iz woka
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Martinjska guska s hajdinom kašom
Salata od liganja
Kunić na bijelo
Čarobna ljetna piletina
Proljetna janjetina
Prežgana juha
Lignje s povrćem i smokvama
Nadjevene lignje
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mesne okruglice
Špageti s ribom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Sočna pureća rolada
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Aromatizirani kruh
Riba u bijelom umaku
Grill povrće na salatu
Kobasica u pivu i pecivu
Tjestenina fuži s tartufima
Salata s mora
Brancinovo oko
Popečci od tikvica
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pogača sa sardinom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fini gulaš od gljiva
Pirjani kunić
Kuhano meso s umakom od hrena
Jabučni krumpirići s cimetom
Meso s repom
Kroketi od piletine
Irska janjetina
Mediteranski kruščić s lovorom
Lagana sarma
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Hrskava pileća krilca
Pohani tofu s povrćem
Mediteranski špageti
Grdobina u pikantnoj šalši
Rezanci s krušnim mrvicama
Pileći bataci s umakom od luka
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Zabavni kineski ravioli
Bugarska pita od krumpira
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Mini shepherd's pie
Krem juha od tikvica
Grill pirjana piletina s roštilja
Ossobuco
Vege odresci s marinadom
Pečena piletina s limunom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Račići na posteljici od povrća
Belgija - Salade Liégeoise
Rajčica s kukuruzom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Odresci u umaku s češnjakom
Zlatna piletina
Lazanje s lignjama
Marinirana piletina s roštilja
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Hlebinska i pretepena juha
Fileti lososa u finom umaku
Lungić u sendviču
Sendvič s avokadom
Odresci od morskog psa
Okruglice u umaku od rajčice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lignje s manistrom u škartocu
Povrtni ražnjići
Šampinjoni u palačinki
Janjetina s medom od kadulje
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lignje na šumskom rižotu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Turske pizze
Grill oslić u aromatičnoj korici
Svinjski file s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grickalica slanutak iz pećnice
Lungić s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Ljetni ražnjići
Grill vratina u sendviču
Teleći savici u umaku od grejpa
Janjetina na padelu
Ražnjići od lososa
Delikatesna junetina na češki
Sočni pureći ražnjići
Umak od limete (Molho de limao)
Urbana pola
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kaštelanski makaruni
Piletina Kiev
Uzbudljivi kolač od blitve
Mesne okruglice na ražnjiću
Hrskavi trokuti
Fina pikantna piletina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rolice od blitve
Meksička party salata
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mini lazanje
Voćna juha od višanja
Manastirski đuveč
Piletina laganini
Mirisna pečenka
Pizza s tunom
Blagdanska rolada
Miješani grill
Piletina sa šafranom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u okusu finog nadjeva u mirisnoj pogači s otoka kojoj su upakirane sve blagodati Mediterana.

Sastojci

Za tijesto:
600 g Glatkog brašna Podravka
1 žličica soli
1 Kvasac instant Dolcela
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Za nadjev:
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
250 g luka
800 g Pelata Podravka
50 ml bijelog vina
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
malo Vegeta Maestro origana
1 žlica Vegete
80 g fileta inćuna (ili slanih srdela)
1 žličica šećera

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe80 min

  • 1 Od brašna, soli, kvasca, ulja i oko 330 ml mlake vode zamijesite glatko tijesto i pustite da se diže na toplome mjestu.
  • 2 Dok čekate tijesto da se digne, na 60 ml maslinova ulja popecite luk narezan na ploške.
  • 3 Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zdrobili, vino, papar, origano i jednu žlicu Vegete.
  • 4 Pirjajte na laganoj vatri i kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi.
  • 5 Kad se tijestu udvostručio volumen podijelite ga na dva dijela.
  • 6 Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 cm i stavite na nauljeni pleh(Ø 30 cm) da prelazi preko ruba.
  • 7 Na tijesto stavite pripremljeni nadjev pa posložite slane inćune i prekrijte drugom polovicom tijesta.
  • 8 Donji rub tijesta prebacite preko ruba gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, nabodite vilicom na nekoliko mjesta i stavite peći na 180°C 35-40 minuta.

Savjet

Prije pečenja tijesto ostavite da se diže 10 minuta. Pečenu pogaču prekrijte i ostavite da se malo ohladi.

Posluživanje

Pogaču poslužite toplu ili hladnu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke