Meni Search

Ful nabrijana

Viška pogača

Blagdanska rolada
Čarobna ljetna piletina
Marinirana piletina s roštilja
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Lazanje s lignjama
Prežgana juha
Delikatesna junetina na češki
BBQ svinjska rebarca u foliji
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Okruglice u umaku od rajčice
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zlatna piletina
Svinjski file s povrćem
Lignje s manistrom u škartocu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Roštilj s umakom Romesco
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rezanci s krušnim mrvicama
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Aromatizirani kruh
Lungić u sendviču
Hrskava pileća krilca
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Janjetina s medom od kadulje
Mediteranski špageti
Fileti lososa u finom umaku
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grill vratina u sendviču
Proljetno meso i povrće iz woka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Brusketa s avokadom
Fini gulaš od gljiva
Kaštelanski makaruni
Grill pirjana piletina s roštilja
Uzbudljivi kolač od blitve
Irska janjetina
Pizza s tunom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Meso s repom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Kobasica u pivu i pecivu
Sočni pureći ražnjići
Povrtni lonac
Odresci od morskog psa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Povrtni ražnjići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Manastirski đuveč
Pečena piletina s limunom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pirjani kunić
Martinjska guska s hajdinom kašom
Brancinovo oko
Pileći bataci s umakom od luka
Pogača sa sardinom
Hlebinska i pretepena juha
Nadjevene lignje
Lignje na šumskom rižotu
Ražnjići od lososa
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Ljetni ražnjići
Piletina na kijevski način
Vege odresci s marinadom
Ramsteak u seksi umaku
Ossobuco
Pohani tofu s povrćem
Janjetina na padelu
Grdobina u pikantnoj šalši
Teleći odresci u umaku od višanja
Odresci u umaku s češnjakom
Mini shepherd's pie
Sočna rebarca
Mirisna pečenka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Rajčica s kukuruzom
Salata s mora
Umak od limete (Molho de limao)
Teleći savici u umaku od grejpa
Mini lazanje
Jabučni krumpirići s cimetom
Lungić s povrćem
Hrskavi trokuti
Bugarska pita od krumpira
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Fish&Chips u tortilji
Šampinjoni u palačinki
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Belgija - Salade Liégeoise
Salata od liganja
Piletina sa šafranom
Lignje s povrćem i smokvama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Miješani grill
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočna pureća rolada
Rolice od blitve
Popečci od tikvica
Piletina laganini
Tjestenina fuži s tartufima
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Proljetna janjetina
Krem juha od tikvica
Zabavni kineski ravioli
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lagana sarma
Fina pikantna piletina
Špageti s ribom
Meksička party salata
Mesne okruglice na ražnjiću
Sendvič s avokadom
Riba u bijelom umaku
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Turske pizze
Urbana pola
Kroketi od piletine
Piletina Kiev
Grickalica slanutak iz pećnice
Mediteranski kruščić s lovorom
Pizza sirni jastučići
Grill povrće na salatu
Račići na posteljici od povrća
Voćna juha od višanja
Kuhano meso s umakom od hrena
Kunić na bijelo
Grdobina s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u okusu finog nadjeva u mirisnoj pogači s otoka kojoj su upakirane sve blagodati Mediterana.

Sastojci

Za tijesto:
600 g Glatkog brašna Podravka
1 žličica soli
1 Kvasac instant Dolcela
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Za nadjev:
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
250 g luka
800 g Pelata Podravka
50 ml bijelog vina
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
malo Vegeta Maestro origana
1 žlica Vegete
80 g fileta inćuna (ili slanih srdela)
1 žličica šećera

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe80 min

  • 1 Od brašna, soli, kvasca, ulja i oko 330 ml mlake vode zamijesite glatko tijesto i pustite da se diže na toplome mjestu.
  • 2 Dok čekate tijesto da se digne, na 60 ml maslinova ulja popecite luk narezan na ploške.
  • 3 Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zdrobili, vino, papar, origano i jednu žlicu Vegete.
  • 4 Pirjajte na laganoj vatri i kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi.
  • 5 Kad se tijestu udvostručio volumen podijelite ga na dva dijela.
  • 6 Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 cm i stavite na nauljeni pleh(Ø 30 cm) da prelazi preko ruba.
  • 7 Na tijesto stavite pripremljeni nadjev pa posložite slane inćune i prekrijte drugom polovicom tijesta.
  • 8 Donji rub tijesta prebacite preko ruba gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, nabodite vilicom na nekoliko mjesta i stavite peći na 180°C 35-40 minuta.

Savjet

Prije pečenja tijesto ostavite da se diže 10 minuta. Pečenu pogaču prekrijte i ostavite da se malo ohladi.

Posluživanje

Pogaču poslužite toplu ili hladnu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke