Meni Search

Ful nabrijana

Viška pogača

Proljetna janjetina
Janjetina na padelu
Nadjevene lignje
Piletina laganini
Pizza s tunom
Prežgana juha
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Roštilj s umakom Romesco
Irska janjetina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Manastirski đuveč
Krem juha od tikvica
Sočna rebarca
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Bugarska pita od krumpira
Pirjani kunić
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Mini lazanje
Voćna juha od višanja
Riba u bijelom umaku
Grdobina u pikantnoj šalši
Salata od liganja
Špageti s ribom
Rolice od blitve
Lungić s povrćem
Račići na posteljici od povrća
Kuhano meso s umakom od hrena
Mesne okruglice
Odresci od morskog psa
Grickalica slanutak iz pećnice
Kunić na bijelo
Sendvič s avokadom
Lignje na šumskom rižotu
Hrskavi trokuti
Povrtni lonac
Lignje s manistrom u škartocu
Janjetina s medom od kadulje
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Svinjski file s povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Hlebinska i pretepena juha
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Piletina na kijevski način
Mesne okruglice na ražnjiću
Jabučni krumpirići s cimetom
Čarobna ljetna piletina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Fish&Chips u tortilji
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mini shepherd's pie
Mediteranski špageti
Odresci u umaku s češnjakom
Kobasica u pivu i pecivu
Hrskava pileća krilca
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grill pirjana piletina s roštilja
Fini gulaš od gljiva
Pileći bataci s umakom od luka
Nadjeveni kaneloni u umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Urbana pola
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Povrtni ražnjići
Okruglice u umaku od rajčice
Zabavni kineski ravioli
Popečci od tikvica
Mirisna pečenka
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Fileti lososa u finom umaku
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rajčica s kukuruzom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kaštelanski makaruni
Grill povrće na salatu
Blagdanska rolada
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Sočna pureća rolada
Rezanci s krušnim mrvicama
Grdobina s povrćem
Grill vratina u sendviču
Sočni pureći ražnjići
Mediteranski kruščić s lovorom
Pizza sirni jastučići
Vege odresci s marinadom
Delikatesna junetina na češki
Šampinjoni u palačinki
Aromatizirani kruh
Lazanje s lignjama
Meso s repom
Marinirana piletina s roštilja
Proljetno meso i povrće iz woka
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Ljetni ražnjići
Pogača sa sardinom
Miješani grill
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Turske pizze
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pečena piletina s limunom
Kroketi od piletine
Teleći savici u umaku od grejpa
Teleći odresci u umaku od višanja
Uzbudljivi kolač od blitve
Norveška krem juha od ribe i kozica
Brancinovo oko
Fina pikantna piletina
Piletina sa šafranom
Meksička party salata
Lignje s povrćem i smokvama
Piletina Kiev
Ramsteak u seksi umaku
Brusketa s avokadom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Zlatna piletina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Belgija - Salade Liégeoise
Ražnjići od lososa
Salata s mora
Lagana sarma
Ossobuco
Pohani tofu s povrćem
Lungić u sendviču
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Uživajte u okusu finog nadjeva u mirisnoj pogači s otoka kojoj su upakirane sve blagodati Mediterana.

Sastojci

Za tijesto:
600 g Glatkog brašna Podravka
1 žličica soli
1 Kvasac instant Dolcela
50 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Za nadjev:
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
250 g luka
800 g Pelata Podravka
50 ml bijelog vina
Vegeta Maestro crni papar mljeveni
malo Vegeta Maestro origana
1 žlica Vegete
80 g fileta inćuna (ili slanih srdela)
1 žličica šećera

Koristili smo

Origano

Origano

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe80 min

  • 1 Od brašna, soli, kvasca, ulja i oko 330 ml mlake vode zamijesite glatko tijesto i pustite da se diže na toplome mjestu.
  • 2 Dok čekate tijesto da se digne, na 60 ml maslinova ulja popecite luk narezan na ploške.
  • 3 Kad je uvenuo dodajte pelate koje ste prethodno zdrobili, vino, papar, origano i jednu žlicu Vegete.
  • 4 Pirjajte na laganoj vatri i kad je umak gotov stavite ga sa strane da se ohladi.
  • 5 Kad se tijestu udvostručio volumen podijelite ga na dva dijela.
  • 6 Tijesto razvaljajte na debljinu 1,5 cm i stavite na nauljeni pleh(Ø 30 cm) da prelazi preko ruba.
  • 7 Na tijesto stavite pripremljeni nadjev pa posložite slane inćune i prekrijte drugom polovicom tijesta.
  • 8 Donji rub tijesta prebacite preko ruba gornjeg i zamotajte. Pogaču premažite maslinovim uljem, nabodite vilicom na nekoliko mjesta i stavite peći na 180°C 35-40 minuta.

Savjet

Prije pečenja tijesto ostavite da se diže 10 minuta. Pečenu pogaču prekrijte i ostavite da se malo ohladi.

Posluživanje

Pogaču poslužite toplu ili hladnu.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke