Meni Search

Okrećem novi list

Voćna juha od višanja

Crveno ljetno varivo
Ljubavne šurlice
Tagliatelle s pečenim povrćem
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Kuglice od riže i svježeg sira
Bugarska pita od krumpira
Prilog od prokulica
Rolice od blitve
Proljetno meso i povrće iz woka
Janjetina na padelu
Zanimljiva salata s kikirikijem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Salata s neobičnim preljevom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Juha od cvjetače i camemberta
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Žuti medaljoni
Piletina s mascarponeom
Kozice s rižom
Čudotvorni čaj za detoks
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Mini lazanje
Grčka seljačka salata
Goveđa rebarca sa zeljem
Zlatna piletina
Zapečena ricotta
Njemačka - Jetrica s jabukama
Brusketa s avokadom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignje na šumskom rižotu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Špageti na kineski način
Uzbudljivi kolač od blitve
Ramsteak u seksi umaku
Španjolski migas s bundevom
Vegetina enchilada
Mediteranski špageti
Zabavni kineski ravioli
Uskršnja šunka na zabavan način
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Vege odresci s marinadom
Salata od tune i povrća
Lignje i tikvice na štapiću
Rižoto na španjolski način
Zimski punč
Pohani tofu s povrćem
Povrtni ražnjići
Rižoto s tunom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Belgija - Salade Liégeoise
Lignje punjene crvenim radićem
Rižoto tortice
Rosti
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Mesne okruglice
Pečena piletina s limunom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Fina pikantna piletina
Salata u košaricama od parmezana
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Salata od pečene rotkvice sa medom
Sočna rebarca
Govedina s lukom
Sočna aromatična torta
Krumpir u košuljici
Raskošna ljetna tava
Juha od bundeve s jabukom
Pileća prsa iz pećnice
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Sočna Wellington pečenka
Popečci od bulgura s umakom
Popečci od cvjetače
Oslić s maslinama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Pileći bataci s umakom od luka
Salata s mora
Prežgana juha
Kaštelanski makaruni
Palačinke s nadjevom od riže
Piletina s pistacijama
Salata od quinoe i povrća
Rižini ravioli s mozzarellom
Mirisni prilog iz pećnice
Tjestenina fuži s tartufima
Polpete od slanutka s kurkumom
Male teleće pitice
Polupunjene paprike
Ražnjići od lososa
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Roštilj s umakom Romesco
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pohana skuta
Empanade s pestom
Kruh od cvjetače s kurkumom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Savici sa špinatom i satricom od sira
Sočna pureća rolada
Pirjani kunić
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Bruskete od cvjetače
Rezanci s krušnim mrvicama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Grill povrće na salatu
Rolice od soma
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pileći gulaš
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mesne okruglice u umaku
Kineska juha s račićima i gljivama
Pohane paprike
Marokanska salata s cous-cousom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Caponata alla Podravka
Senf s paprikama
Juha od rikule i račića
Čarobni štapići
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Velika Britanija - Pastirska pita
Papreni tart s marelicama
Cous-cous s povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenadite goste niskokaloričnom juhom od voća kao pravim osvježenjem u toplom ljetnom danu. Izvorno mađarski recept, koristi vrhnje i dosta šećera, a mi vam predlažemo da ih zamijenite laganim rižinim mlijekom i zaslađivačem.

Sastojci

300 g smrznutih višanja bez koštica
300 ml vode
4 tablete zaslađivača
1 Vanilin šećer Dolcela
200 ml rižinog mlijeka
½ žličice Vegete
prstohvat soli
1 žličica Gussnela Dolcela

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Višnje prelijte vodom, dodajte zaslađivač i kuhajte oko 5 minuta.
  • 2 Pola količine višanja usitnite električnom sjeckalicom i vratite u posudu s ostalim višnjama i sokom.
  • 3 Dodajte vanilin šećer, rižino mlijeko, Vegetu, sol i Gussnel, razmućen u malo vode, pa kuhajte oko jedne minute.

Savjet

U juhu možete dodati 100 g oguljenih i naribanih jabuka.

Posluživanje

Voćnu juhu od višanja poslužite ohlađenu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 64.43 8 8
Kalcij mg 75.15 8 8
Kalij mg 179.08 5 5
Niacin mg 0.64 5 3
Vitamin C mg 1.78 2 2
Vitamin D μg 20.71 10 10
Vitamin A μg 758.12 19 15
Sol g 0.95 0 0
Bjelančevine g 2.45 - -
Vlakna g 1.2 - -
Ugljikohidrati g 13.86 - -
Masti g 0.42 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprijeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljine pročitajte u Pravilima privatnosti.

Vrste kolačića

Postavke