Meni Search

Okrećem novi list

Voćna juha od višanja

Čarobni štapići
Polpete od slanutka s kurkumom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Lignje punjene crvenim radićem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Kaštelanski makaruni
Bugarska pita od krumpira
Roštilj s umakom Romesco
Rižini ravioli s mozzarellom
Palačinke s nadjevom od riže
Zapečena ricotta
Pohane paprike
Piletina s pistacijama
Pileća prsa iz pećnice
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Prilog od prokulica
Senf s paprikama
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Oslić s maslinama
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina s mascarponeom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Povrtni ražnjići
Zlatna piletina
Empanade s pestom
Žuti medaljoni
Salata od quinoe i povrća
Vege odresci s marinadom
Rižoto na španjolski način
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Zimski punč
Ražnjići od lososa
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Pileći gulaš
Grill povrće na salatu
Krumpir u košuljici
Ljubavne šurlice
Zabavni kineski ravioli
Rižoto s tunom
Sočna Wellington pečenka
Mini lazanje
Salata s neobičnim preljevom
Popečci od cvjetače
Lignje na šumskom rižotu
Brusketa s avokadom
Grčka seljačka salata
Juha od rikule i račića
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Kruh od cvjetače s kurkumom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Salata s mora
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Juha od cvjetače i camemberta
Špageti na kineski način
Mediteranski špageti
Salata u košaricama od parmezana
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Bruskete od cvjetače
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kozice s rižom
Čudotvorni čaj za detoks
Ramsteak u seksi umaku
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata od tune i povrća
Velika Britanija - Pastirska pita
Sočna pureća rolada
Salata od pečene rotkvice sa medom
Rolice od blitve
Proljetno meso i povrće iz woka
Rosti
Prežgana juha
Kolinjsko zelje s frišketinom
Španjolski migas s bundevom
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Marokanska salata s cous-cousom
Vegetina enchilada
Pohani tofu s povrćem
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pileći bataci s umakom od luka
Male teleće pitice
Kuglice od riže i svježeg sira
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mesne okruglice
Juha od bundeve s jabukom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Fina pikantna piletina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Uskršnja šunka na zabavan način
Caponata alla Podravka
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pita s muškatnom bundevom i makom
Lignje i tikvice na štapiću
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pohana skuta
Popečci od bulgura s umakom
Rolice od soma
Pirjani kunić
Crveno ljetno varivo
Govedina s lukom
Mirisni prilog iz pećnice
Njemačka - Jetrica s jabukama
Sočna aromatična torta
Polupunjene paprike
Belgija - Salade Liégeoise
Tjestenina fuži s tartufima
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Rižoto tortice
Papreni tart s marelicama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Cous-cous s povrćem
Sočna rebarca
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pečena piletina s limunom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Uzbudljivi kolač od blitve
Mesne okruglice u umaku
Raskošna ljetna tava
Kineska juha s račićima i gljivama
Goveđa rebarca sa zeljem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Janjetina na padelu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenadite goste niskokaloričnom juhom od voća kao pravim osvježenjem u toplom ljetnom danu. Izvorno mađarski recept, koristi vrhnje i dosta šećera, a mi vam predlažemo da ih zamijenite laganim rižinim mlijekom i zaslađivačem.

Sastojci

300 g smrznutih višanja bez koštica
300 ml vode
4 tablete zaslađivača
1 Vanilin šećer Dolcela
200 ml rižinog mlijeka
½ žličice Vegete
prstohvat soli
1 žličica Gussnela Dolcela

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Višnje prelijte vodom, dodajte zaslađivač i kuhajte oko 5 minuta.
  • 2 Pola količine višanja usitnite električnom sjeckalicom i vratite u posudu s ostalim višnjama i sokom.
  • 3 Dodajte vanilin šećer, rižino mlijeko, Vegetu, sol i Gussnel, razmućen u malo vode, pa kuhajte oko jedne minute.

Savjet

U juhu možete dodati 100 g oguljenih i naribanih jabuka.

Posluživanje

Voćnu juhu od višanja poslužite ohlađenu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 64.43 8 8
Kalcij mg 75.15 8 8
Kalij mg 179.08 5 5
Niacin mg 0.64 5 3
Vitamin C mg 1.78 2 2
Vitamin D μg 20.71 10 10
Vitamin A μg 758.12 19 15
Sol g 0.95 0 0
Bjelančevine g 2.45 - -
Vlakna g 1.2 - -
Ugljikohidrati g 13.86 - -
Masti g 0.42 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke