Meni Search

Ful nabrijan

Voćna juha od višanja

Grill oslić u aromatičnoj korici
Fini gulaš od gljiva
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Popečci od tikvica
Bugarska pita od krumpira
Prežgana juha
Proljetna janjetina
Ljetni ražnjići
Kunić na bijelo
Zlatna piletina
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Irska janjetina
Meso s repom
Manastirski đuveč
Pašticada s njokima
Piletina Kiev
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
BBQ svinjska rebarca u foliji
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Teleći odresci u umaku od višanja
Grickalica slanutak iz pećnice
Račići na posteljici od povrća
Jabučni krumpirići s cimetom
Tjestenina fuži s tartufima
Salata od liganja
Blagdanska rolada
Kaštelanski makaruni
Piletina sa šafranom
Sočni pureći ražnjići
Nadjevene lignje
Proljetno meso i povrće iz woka
Pečena piletina s limunom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grill pirjana piletina s roštilja
Grill povrće na salatu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zanimljiva salata s kikirikijem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lungić s povrćem
Lagana sarma
Mesne okruglice
Delikatesna junetina na češki
Kobasica u pivu i pecivu
Fina pikantna piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Salata s mora
Mediteranski špageti
Teleći savici u umaku od grejpa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Šampinjoni u palačinki
Povrtni lonac
Pirjani kunić
Pileći bataci s umakom od luka
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Roštilj s umakom Romesco
Brancinovo oko
Svinjski file s povrćem
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Rajčica s kukuruzom
Umak od limete (Molho de limao)
Rezanci s krušnim mrvicama
Fileti lososa u finom umaku
Sendvič s avokadom
Belgija - Salade Liégeoise
Dagnje na buzaru
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Meksička party salata
Janjetina na padelu
Kolinjsko zelje s frišketinom
Vratina sa sezonskim povrćem
Rolice od blitve
Mediteranski kruščić s lovorom
Mirisna pečenka
Piletina laganini
Sočna pureća rolada
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lungić u sendviču
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Janjetina s medom od kadulje
Marinirana piletina s roštilja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Krem juha od tikvica
Grdobina u pikantnoj šalši
Urbana pola
Grdobina s povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Povrtni ražnjići
Miješani grill
Hrskavi trokuti
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Brusketa s avokadom
Aromatizirani kruh
Grill vratina u sendviču
Fish&Chips u tortilji
Riba u bijelom umaku
Pizza sirni jastučići
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Vege odresci s marinadom
Pizza s tunom
Čarobna ljetna piletina
Ramsteak u seksi umaku
Mini lazanje
Pohani tofu s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignje na šumskom rižotu
Kuhano meso s umakom od hrena
Sočna rebarca
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kroketi od piletine
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lignje s povrćem i smokvama
Ražnjići od lososa
Okruglice u umaku od rajčice
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenadite goste niskokaloričnom juhom od voća kao pravim osvježenjem u toplom ljetnom danu. Izvorno mađarski recept, koristi vrhnje i dosta šećera, a mi vam predlažemo da ih zamijenite laganim rižinim mlijekom i zaslađivačem.

Sastojci

300 g smrznutih višanja bez koštica
300 ml vode
4 tablete zaslađivača
1 Vanilin šećer Dolcela
200 ml rižinog mlijeka
½ žličice Vegete
prstohvat soli
1 žličica Gussnela Dolcela

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Višnje prelijte vodom, dodajte zaslađivač i kuhajte oko 5 minuta.
  • 2 Pola količine višanja usitnite električnom sjeckalicom i vratite u posudu s ostalim višnjama i sokom.
  • 3 Dodajte vanilin šećer, rižino mlijeko, Vegetu, sol i Gussnel, razmućen u malo vode, pa kuhajte oko jedne minute.

Savjet

U juhu možete dodati 100 g oguljenih i naribanih jabuka.

Posluživanje

Voćnu juhu od višanja poslužite ohlađenu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 64.43 8 8
Kalcij mg 75.15 8 8
Kalij mg 179.08 5 5
Niacin mg 0.64 5 3
Vitamin C mg 1.78 2 2
Vitamin D μg 20.71 10 10
Vitamin A μg 758.12 19 15
Sol g 0.95 0 0
Bjelančevine g 2.45 - -
Vlakna g 1.2 - -
Ugljikohidrati g 13.86 - -
Masti g 0.42 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke