Meni Search

Ful nabrijan

Voćna juha od višanja

Okruglice u umaku od rajčice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočni pureći ražnjići
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Zabavni kineski ravioli
Marinirana piletina s roštilja
Zanimljiva salata s kikirikijem
Lagana sarma
Popečci od tikvica
Pohani tofu s povrćem
Nadjevene lignje
Rolice od blitve
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grill pirjana piletina s roštilja
Delikatesna junetina na češki
Šampinjoni u palačinki
Brusketa s avokadom
Salata od liganja
Grill povrće na salatu
Riba u bijelom umaku
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Proljetna janjetina
Janjetina na padelu
Ramsteak u seksi umaku
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lignje s povrćem i smokvama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Račići na posteljici od povrća
Teleći savici u umaku od grejpa
Pečena piletina s limunom
Mirisna pečenka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grdobina s povrćem
Povrtni lonac
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Mesne okruglice
Krem juha od tikvica
Svinjski file s povrćem
Hrskavi trokuti
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kaštelanski makaruni
Jabučni krumpirići s cimetom
Mediteranski špageti
Lungić u sendviču
Povrtni ražnjići
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Proljetno meso i povrće iz woka
Salata s mora
Nadjeveni kaneloni u umaku
Blagdanska rolada
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina Kiev
Janjetina s medom od kadulje
Kobasica u pivu i pecivu
Meksička party salata
Ražnjići od lososa
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Brancinovo oko
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pašticada s njokima
Fini gulaš od gljiva
Kroketi od piletine
Fish&Chips u tortilji
Fileti lososa u finom umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Mediteranski kruščić s lovorom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Čarobna ljetna piletina
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Vratina sa sezonskim povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Piletina sa šafranom
Umak od limete (Molho de limao)
Belgija - Salade Liégeoise
Urbana pola
Rajčica s kukuruzom
Mini lazanje
Meso s repom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Fina pikantna piletina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Manastirski đuveč
Ljetni ražnjići
Irska janjetina
Sočna pureća rolada
Roštilj s umakom Romesco
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Aromatizirani kruh
Vege odresci s marinadom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Teleći odresci u umaku od višanja
Sočna rebarca
Grickalica slanutak iz pećnice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Lungić s povrćem
Miješani grill
Kunić na bijelo
Pileći bataci s umakom od luka
Grill oslić u aromatičnoj korici
Pizza s tunom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Uzbudljivi kolač od blitve
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zlatna piletina
Sendvič s avokadom
Grill vratina u sendviču
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pirjani kunić
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grdobina u pikantnoj šalši
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Dagnje na buzaru
Mesne okruglice na ražnjiću
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bugarska pita od krumpira
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Piletina laganini
Pizza sirni jastučići
Lignje na šumskom rižotu
Tjestenina fuži s tartufima
Prežgana juha
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenadite goste niskokaloričnom juhom od voća kao pravim osvježenjem u toplom ljetnom danu. Izvorno mađarski recept, koristi vrhnje i dosta šećera, a mi vam predlažemo da ih zamijenite laganim rižinim mlijekom i zaslađivačem.

Sastojci

300 g smrznutih višanja bez koštica
300 ml vode
4 tablete zaslađivača
1 Vanilin šećer Dolcela
200 ml rižinog mlijeka
½ žličice Vegete
prstohvat soli
1 žličica Gussnela Dolcela

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Višnje prelijte vodom, dodajte zaslađivač i kuhajte oko 5 minuta.
  • 2 Pola količine višanja usitnite električnom sjeckalicom i vratite u posudu s ostalim višnjama i sokom.
  • 3 Dodajte vanilin šećer, rižino mlijeko, Vegetu, sol i Gussnel, razmućen u malo vode, pa kuhajte oko jedne minute.

Savjet

U juhu možete dodati 100 g oguljenih i naribanih jabuka.

Posluživanje

Voćnu juhu od višanja poslužite ohlađenu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 64.43 8 8
Kalcij mg 75.15 8 8
Kalij mg 179.08 5 5
Niacin mg 0.64 5 3
Vitamin C mg 1.78 2 2
Vitamin D μg 20.71 10 10
Vitamin A μg 758.12 19 15
Sol g 0.95 0 0
Bjelančevine g 2.45 - -
Vlakna g 1.2 - -
Ugljikohidrati g 13.86 - -
Masti g 0.42 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke