Meni Search

Ful nabrijan

Voćna juha od višanja

Marinirana piletina s roštilja
Uzbudljivi kolač od blitve
Svinjski file s povrćem
Sočna rebarca
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Kaštelanski makaruni
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Kunić na bijelo
Riba u bijelom umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Dagnje na buzaru
Nadjevene lignje
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grdobina u pikantnoj šalši
Pašticada s njokima
Pečena piletina s limunom
Okruglice u umaku od rajčice
Fina pikantna piletina
Lagana sarma
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Pizza sirni jastučići
Blagdanska rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brusketa s avokadom
Piletina sa šafranom
Ražnjići od lososa
Grill vratina u sendviču
Jabučni krumpirići s cimetom
Urbana pola
Proljetno meso i povrće iz woka
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ramsteak u seksi umaku
Grill povrće na salatu
Salata od liganja
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Pileći bataci s umakom od luka
Grill pirjana piletina s roštilja
Povrtni ražnjići
Brancinovo oko
Mesne okruglice
Krem juha od tikvica
Kobasica u pivu i pecivu
Miješani grill
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pirjani kunić
Proljetna janjetina
Sočni pureći ražnjići
Roštilj s umakom Romesco
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Grickalica slanutak iz pećnice
Čarobna ljetna piletina
Hrskavi trokuti
Prežgana juha
Manastirski đuveč
Kolinjsko zelje s frišketinom
Pizza s tunom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Belgija - Salade Liégeoise
Kroketi od piletine
Fileti lososa u finom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Fish&Chips u tortilji
Rolice od blitve
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Šampinjoni u palačinki
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Vratina sa sezonskim povrćem
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grdobina s povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Janjetina na padelu
Salata s mora
Tjestenina fuži s tartufima
Ljetni ražnjići
Umak od limete (Molho de limao)
Meksička party salata
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Delikatesna junetina na češki
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Meso s repom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kuhano meso s umakom od hrena
Fini gulaš od gljiva
Rajčica s kukuruzom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Janjetina s medom od kadulje
Teleći savici u umaku od grejpa
Mediteranski špageti
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mediteranski kruščić s lovorom
Aromatizirani kruh
Lungić u sendviču
Zlatna piletina
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Popečci od tikvica
Mini lazanje
Vege odresci s marinadom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Piletina Kiev
Sendvič s avokadom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sočna pureća rolada
Pohani tofu s povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Lungić s povrćem
Zabavni kineski ravioli
Teleći odresci u umaku od višanja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Piletina laganini
Mirisna pečenka
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Bugarska pita od krumpira
Rezanci s krušnim mrvicama
Ražnjići od svinjetine s koprivom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Račići na posteljici od povrća
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Povrtni lonac
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Irska janjetina
Nadjeveni kaneloni u umaku
Lignje s povrćem i smokvama
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenadite goste niskokaloričnom juhom od voća kao pravim osvježenjem u toplom ljetnom danu. Izvorno mađarski recept, koristi vrhnje i dosta šećera, a mi vam predlažemo da ih zamijenite laganim rižinim mlijekom i zaslađivačem.

Sastojci

300 g smrznutih višanja bez koštica
300 ml vode
4 tablete zaslađivača
1 Vanilin šećer Dolcela
200 ml rižinog mlijeka
½ žličice Vegete
prstohvat soli
1 žličica Gussnela Dolcela

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Višnje prelijte vodom, dodajte zaslađivač i kuhajte oko 5 minuta.
  • 2 Pola količine višanja usitnite električnom sjeckalicom i vratite u posudu s ostalim višnjama i sokom.
  • 3 Dodajte vanilin šećer, rižino mlijeko, Vegetu, sol i Gussnel, razmućen u malo vode, pa kuhajte oko jedne minute.

Savjet

U juhu možete dodati 100 g oguljenih i naribanih jabuka.

Posluživanje

Voćnu juhu od višanja poslužite ohlađenu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 64.43 8 8
Kalcij mg 75.15 8 8
Kalij mg 179.08 5 5
Niacin mg 0.64 5 3
Vitamin C mg 1.78 2 2
Vitamin D μg 20.71 10 10
Vitamin A μg 758.12 19 15
Sol g 0.95 0 0
Bjelančevine g 2.45 - -
Vlakna g 1.2 - -
Ugljikohidrati g 13.86 - -
Masti g 0.42 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke