Meni Search

Ful nabrijan

Voćna juha od višanja

Bugarska pita od krumpira
Mediteranski kruščić s lovorom
Krem juha od tikvica
Zanimljiva salata s kikirikijem
Lagana sarma
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grickalica slanutak iz pećnice
Proljetno meso i povrće iz woka
Grill pirjana piletina s roštilja
Mini lazanje
Okruglice u umaku od rajčice
Rajčica s kukuruzom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Kuhano meso s umakom od hrena
Fina pikantna piletina
Vratina sa sezonskim povrćem
Šampinjoni u palačinki
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ljetni ražnjići
Povrtni ražnjići
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Lignje na šumskom rižotu
Irska janjetina
Povrtni lonac
Piletina Kiev
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Dagnje na buzaru
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grill povrće na salatu
Brusketa s avokadom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Popečci od tikvica
Grdobina u pikantnoj šalši
Mediteranski špageti
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teleći savici u umaku od grejpa
Jabučni krumpirići s cimetom
Pohani tofu s povrćem
Riba u bijelom umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Fini gulaš od gljiva
Meksička party salata
Aromatizirani kruh
Kroketi od piletine
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Tjestenina fuži s tartufima
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći odresci u umaku od višanja
Kaštelanski makaruni
Proljetna janjetina
Lungić s povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Manastirski đuveč
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Uzbudljivi kolač od blitve
Pizza sirni jastučići
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Zlatna piletina
Piletina sa šafranom
Hrskavi trokuti
Janjetina s medom od kadulje
Ramsteak u seksi umaku
Mesne okruglice na ražnjiću
Prežgana juha
Nadjevene lignje
Mesne okruglice
Piletina laganini
Sočna pureća rolada
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mirisna pečenka
Delikatesna junetina na češki
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kobasica u pivu i pecivu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Čarobna ljetna piletina
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Blagdanska rolada
Nadjeveni kaneloni u umaku
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fileti lososa u finom umaku
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Belgija - Salade Liégeoise
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Janjetina na padelu
Rolice od blitve
Fish&Chips u tortilji
Grdobina s povrćem
Meso s repom
Salata s mora
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Salata od liganja
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pečena piletina s limunom
Miješani grill
Pizza s tunom
Sočna rebarca
Račići na posteljici od povrća
Ražnjići od lososa
Sendvič s avokadom
Rezanci s krušnim mrvicama
Brancinovo oko
Zabavni kineski ravioli
Lungić u sendviču
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Marinirana piletina s roštilja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Vege odresci s marinadom
Pašticada s njokima
Sočni pureći ražnjići
Urbana pola
Lignje s povrćem i smokvama
Kunić na bijelo
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Svinjski file s povrćem
Grill vratina u sendviču
Pirjani kunić
Roštilj s umakom Romesco
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenadite goste niskokaloričnom juhom od voća kao pravim osvježenjem u toplom ljetnom danu. Izvorno mađarski recept, koristi vrhnje i dosta šećera, a mi vam predlažemo da ih zamijenite laganim rižinim mlijekom i zaslađivačem.

Sastojci

300 g smrznutih višanja bez koštica
300 ml vode
4 tablete zaslađivača
1 Vanilin šećer Dolcela
200 ml rižinog mlijeka
½ žličice Vegete
prstohvat soli
1 žličica Gussnela Dolcela

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Višnje prelijte vodom, dodajte zaslađivač i kuhajte oko 5 minuta.
  • 2 Pola količine višanja usitnite električnom sjeckalicom i vratite u posudu s ostalim višnjama i sokom.
  • 3 Dodajte vanilin šećer, rižino mlijeko, Vegetu, sol i Gussnel, razmućen u malo vode, pa kuhajte oko jedne minute.

Savjet

U juhu možete dodati 100 g oguljenih i naribanih jabuka.

Posluživanje

Voćnu juhu od višanja poslužite ohlađenu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 64.43 8 8
Kalcij mg 75.15 8 8
Kalij mg 179.08 5 5
Niacin mg 0.64 5 3
Vitamin C mg 1.78 2 2
Vitamin D μg 20.71 10 10
Vitamin A μg 758.12 19 15
Sol g 0.95 0 0
Bjelančevine g 2.45 - -
Vlakna g 1.2 - -
Ugljikohidrati g 13.86 - -
Masti g 0.42 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke