Meni Search

Ful nabrijana

Voćna juha od višanja

Brancinovo oko
Fina pikantna piletina
Janjetina s medom od kadulje
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Miješani grill
Ražnjići od lososa
Tjestenina fuži s tartufima
Lignje s povrćem i smokvama
Lignje s manistrom u škartocu
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pohani tofu s povrćem
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Povrtni lonac
Piletina na kijevski način
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Sočni pureći ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Rajčica s kukuruzom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Brusketa s avokadom
Rolice od blitve
Manastirski đuveč
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Pizza s tunom
Lagana sarma
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kunić na bijelo
Meksička party salata
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lungić u sendviču
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Kobasica u pivu i pecivu
Odresci od morskog psa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Umak od limete (Molho de limao)
Kuhano meso s umakom od hrena
Ossobuco
Grill povrće na salatu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Norveška krem juha od ribe i kozica
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pogača sa sardinom
Čarobna ljetna piletina
Mini lazanje
Lazanje s lignjama
Hlebinska i pretepena juha
Hrskavi trokuti
Svinjski file s povrćem
Pečena piletina s limunom
Nadjevene lignje
Zabavni kineski ravioli
Uzbudljivi kolač od blitve
Aromatizirani kruh
Mesne okruglice
Grill vratina u sendviču
Viška pogača
Proljetno meso i povrće iz woka
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Zlatna piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Sočna pureća rolada
Fileti lososa u finom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Pizza sirni jastučići
Ramsteak u seksi umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Odresci u umaku s češnjakom
Račići na posteljici od povrća
Popečci od tikvica
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Turske pizze
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Hrskava pileća krilca
Mirisna pečenka
Grickalica slanutak iz pećnice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Janjetina na padelu
Rezanci s krušnim mrvicama
Belgija - Salade Liégeoise
Mesne okruglice na ražnjiću
Špageti s ribom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kaštelanski makaruni
Mini shepherd's pie
Grdobina s povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Meso s repom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Sočna rebarca
Riba u bijelom umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Povrtni ražnjići
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Fini gulaš od gljiva
Pileći bataci s umakom od luka
Prežgana juha
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Grdobina u pikantnoj šalši
Salata od liganja
Teleći savici u umaku od grejpa
Teleći odresci u umaku od višanja
Proljetna janjetina
Mediteranski špageti
Urbana pola
Grill pirjana piletina s roštilja
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Irska janjetina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Bugarska pita od krumpira
Šampinjoni u palačinki
Pirjani kunić
Sendvič s avokadom
Kroketi od piletine
Roštilj s umakom Romesco
Grill oslić u aromatičnoj korici
Fish&Chips u tortilji
Vege odresci s marinadom
Ljetni ražnjići
Piletina laganini
Okruglice u umaku od rajčice
Lungić s povrćem
Krem juha od tikvica
Nadjeveni kaneloni u umaku
Salata s mora
Piletina Kiev
Lignje na šumskom rižotu
Delikatesna junetina na češki
Blagdanska rolada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Piletina sa šafranom
Marinirana piletina s roštilja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenadite goste niskokaloričnom juhom od voća kao pravim osvježenjem u toplom ljetnom danu. Izvorno mađarski recept, koristi vrhnje i dosta šećera, a mi vam predlažemo da ih zamijenite laganim rižinim mlijekom i zaslađivačem.

Sastojci

300 g smrznutih višanja bez koštica
300 ml vode
4 tablete zaslađivača
1 Vanilin šećer Dolcela
200 ml rižinog mlijeka
½ žličice Vegete
prstohvat soli
1 žličica Gussnela Dolcela

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Višnje prelijte vodom, dodajte zaslađivač i kuhajte oko 5 minuta.
  • 2 Pola količine višanja usitnite električnom sjeckalicom i vratite u posudu s ostalim višnjama i sokom.
  • 3 Dodajte vanilin šećer, rižino mlijeko, Vegetu, sol i Gussnel, razmućen u malo vode, pa kuhajte oko jedne minute.

Savjet

U juhu možete dodati 100 g oguljenih i naribanih jabuka.

Posluživanje

Voćnu juhu od višanja poslužite ohlađenu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 64.43 8 8
Kalcij mg 75.15 8 8
Kalij mg 179.08 5 5
Niacin mg 0.64 5 3
Vitamin C mg 1.78 2 2
Vitamin D μg 20.71 10 10
Vitamin A μg 758.12 19 15
Sol g 0.95 0 0
Bjelančevine g 2.45 - -
Vlakna g 1.2 - -
Ugljikohidrati g 13.86 - -
Masti g 0.42 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke