Meni Search

Ful nabrijana

Voćna juha od višanja

Manastirski đuveč
Svinjski file s povrćem
Proljetno meso i povrće iz woka
Piletina Kiev
Tjestenina fuži s tartufima
Delikatesna junetina na češki
Pirjani kunić
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Zlatna piletina
Fini gulaš od gljiva
Šampinjoni u palačinki
Kuhano meso s umakom od hrena
Sočna rebarca
Teleći savici u umaku od grejpa
Meksička party salata
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Marinirana piletina s roštilja
Pizza sirni jastučići
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mediteranski kruščić s lovorom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill oslić u aromatičnoj korici
Fish&Chips u tortilji
Salata od liganja
Sočna pureća rolada
Brancinovo oko
Sočni pureći ražnjići
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Popečci od tikvica
Ljetni ražnjići
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Odresci u umaku s češnjakom
Hlebinska i pretepena juha
Mediteranski špageti
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grdobina s povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Ražnjići od lososa
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Roštilj s umakom Romesco
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grill pirjana piletina s roštilja
Prežgana juha
Rezanci s krušnim mrvicama
Lungić s povrćem
Ramsteak u seksi umaku
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Pečena piletina s limunom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Riba u bijelom umaku
Janjetina s medom od kadulje
Piletina laganini
Rajčica s kukuruzom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Hrskava pileća krilca
Sendvič s avokadom
Lignje na šumskom rižotu
Piletina na kijevski način
Urbana pola
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lagana sarma
Fileti lososa u finom umaku
Grickalica slanutak iz pećnice
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill vratina u sendviču
Umak od limete (Molho de limao)
Martinjska guska s hajdinom kašom
Fina pikantna piletina
Proljetna janjetina
Lignje s manistrom u škartocu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Račići na posteljici od povrća
Grill povrće na salatu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Pogača sa sardinom
Bugarska pita od krumpira
Mesne okruglice
Kroketi od piletine
Salata s mora
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Zabavni kineski ravioli
Uzbudljivi kolač od blitve
Grdobina u pikantnoj šalši
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pohani tofu s povrćem
Pizza s tunom
Miješani grill
Špageti s ribom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Viška pogača
Kaštelanski makaruni
Nadjevene lignje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Okruglice u umaku od rajčice
Mini lazanje
Piletina sa šafranom
Čarobna ljetna piletina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Krem juha od tikvica
Turske pizze
Blagdanska rolada
Meso s repom
Rolice od blitve
Jabučni krumpirići s cimetom
Teleći odresci u umaku od višanja
Janjetina na padelu
Mirisna pečenka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Povrtni ražnjići
Kunić na bijelo
Povrtni lonac
Ossobuco
Mini shepherd's pie
Aromatizirani kruh
Irska janjetina
Lungić u sendviču
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lignje s povrćem i smokvama
Belgija - Salade Liégeoise
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Lazanje s lignjama
Hrskavi trokuti
Vege odresci s marinadom
Pileći bataci s umakom od luka
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Brusketa s avokadom
Odresci od morskog psa
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenadite goste niskokaloričnom juhom od voća kao pravim osvježenjem u toplom ljetnom danu. Izvorno mađarski recept, koristi vrhnje i dosta šećera, a mi vam predlažemo da ih zamijenite laganim rižinim mlijekom i zaslađivačem.

Sastojci

300 g smrznutih višanja bez koštica
300 ml vode
4 tablete zaslađivača
1 Vanilin šećer Dolcela
200 ml rižinog mlijeka
½ žličice Vegete
prstohvat soli
1 žličica Gussnela Dolcela

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Višnje prelijte vodom, dodajte zaslađivač i kuhajte oko 5 minuta.
  • 2 Pola količine višanja usitnite električnom sjeckalicom i vratite u posudu s ostalim višnjama i sokom.
  • 3 Dodajte vanilin šećer, rižino mlijeko, Vegetu, sol i Gussnel, razmućen u malo vode, pa kuhajte oko jedne minute.

Savjet

U juhu možete dodati 100 g oguljenih i naribanih jabuka.

Posluživanje

Voćnu juhu od višanja poslužite ohlađenu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 64.43 8 8
Kalcij mg 75.15 8 8
Kalij mg 179.08 5 5
Niacin mg 0.64 5 3
Vitamin C mg 1.78 2 2
Vitamin D μg 20.71 10 10
Vitamin A μg 758.12 19 15
Sol g 0.95 0 0
Bjelančevine g 2.45 - -
Vlakna g 1.2 - -
Ugljikohidrati g 13.86 - -
Masti g 0.42 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke