Meni Search

Ful nabrijana

Voćna juha od višanja

Urbana pola
Mirisna pečenka
Pileći bataci s umakom od luka
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grdobina u pikantnoj šalši
Nadjevene lignje
Piletina Kiev
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Brancinovo oko
Mesne okruglice na ražnjiću
Mini lazanje
Umak od limete (Molho de limao)
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pizza s tunom
Kunić na bijelo
Hrskavi trokuti
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Viška pogača
Račići na posteljici od povrća
Sočni pureći ražnjići
Pohani tofu s povrćem
Roštilj s umakom Romesco
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina laganini
Miješani grill
Mesne okruglice
Lignje na šumskom rižotu
Blagdanska rolada
Rajčica s kukuruzom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Hlebinska i pretepena juha
Fini gulaš od gljiva
Lazanje s lignjama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Meso s repom
Uzbudljivi kolač od blitve
Aromatizirani kruh
Riba u bijelom umaku
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Zlatna piletina
Grdobina s povrćem
Bugarska pita od krumpira
Marinirana piletina s roštilja
Grill pirjana piletina s roštilja
Teleći odresci u umaku od višanja
Manastirski đuveč
Krem juha od tikvica
Salata od liganja
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ljetni ražnjići
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Ossobuco
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Šampinjoni u palačinki
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Popečci od tikvica
Prežgana juha
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Grill oslić u aromatičnoj korici
Fileti lososa u finom umaku
Grill povrće na salatu
Ramsteak u seksi umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Špageti s ribom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Pogača sa sardinom
Kroketi od piletine
Svinjski file s povrćem
Rolice od blitve
Odresci od morskog psa
Piletina na kijevski način
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Fish&Chips u tortilji
Mini shepherd's pie
Grill vratina u sendviču
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grickalica slanutak iz pećnice
Kuhano meso s umakom od hrena
Kaštelanski makaruni
Salata s mora
Sendvič s avokadom
Proljetna janjetina
Tjestenina fuži s tartufima
Ražnjići od lososa
Lignje s povrćem i smokvama
Mediteranski kruščić s lovorom
Povrtni ražnjići
Lungić s povrćem
Sočna rebarca
Hrskava pileća krilca
Lungić u sendviču
Janjetina s medom od kadulje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lagana sarma
Martinjska guska s hajdinom kašom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Janjetina na padelu
Delikatesna junetina na češki
Zabavni kineski ravioli
Jabučni krumpirići s cimetom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Irska janjetina
Kobasica u pivu i pecivu
Sočna pureća rolada
Povrtni lonac
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fina pikantna piletina
Čarobna ljetna piletina
Turske pizze
Mediteranski špageti
Lignje s manistrom u škartocu
Teleći savici u umaku od grejpa
Pirjani kunić
Odresci u umaku s češnjakom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Okruglice u umaku od rajčice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Piletina sa šafranom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pizza sirni jastučići
Belgija - Salade Liégeoise
Rezanci s krušnim mrvicama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Vege odresci s marinadom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Meksička party salata
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Brusketa s avokadom
Pečena piletina s limunom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenadite goste niskokaloričnom juhom od voća kao pravim osvježenjem u toplom ljetnom danu. Izvorno mađarski recept, koristi vrhnje i dosta šećera, a mi vam predlažemo da ih zamijenite laganim rižinim mlijekom i zaslađivačem.

Sastojci

300 g smrznutih višanja bez koštica
300 ml vode
4 tablete zaslađivača
1 Vanilin šećer Dolcela
200 ml rižinog mlijeka
½ žličice Vegete
prstohvat soli
1 žličica Gussnela Dolcela

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Višnje prelijte vodom, dodajte zaslađivač i kuhajte oko 5 minuta.
  • 2 Pola količine višanja usitnite električnom sjeckalicom i vratite u posudu s ostalim višnjama i sokom.
  • 3 Dodajte vanilin šećer, rižino mlijeko, Vegetu, sol i Gussnel, razmućen u malo vode, pa kuhajte oko jedne minute.

Savjet

U juhu možete dodati 100 g oguljenih i naribanih jabuka.

Posluživanje

Voćnu juhu od višanja poslužite ohlađenu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 64.43 8 8
Kalcij mg 75.15 8 8
Kalij mg 179.08 5 5
Niacin mg 0.64 5 3
Vitamin C mg 1.78 2 2
Vitamin D μg 20.71 10 10
Vitamin A μg 758.12 19 15
Sol g 0.95 0 0
Bjelančevine g 2.45 - -
Vlakna g 1.2 - -
Ugljikohidrati g 13.86 - -
Masti g 0.42 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke