Meni Search

Ful nabrijana

Voćna juha od višanja

Grill vratina u sendviču
Fina pikantna piletina
Grickalica slanutak iz pećnice
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Pohani tofu s povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Lazanje s lignjama
Ražnjići od lososa
Vege odresci s marinadom
Povrtni ražnjići
Mirisna pečenka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Uzbudljivi kolač od blitve
Lagana sarma
Zabavni kineski ravioli
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Meksička party salata
Hrskavi trokuti
Martinjska guska s hajdinom kašom
Jabučni krumpirići s cimetom
Račići na posteljici od povrća
Janjetina s medom od kadulje
Kobasica u pivu i pecivu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Sočni pureći ražnjići
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Odresci od morskog psa
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pirjani kunić
Mediteranski špageti
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Roštilj s umakom Romesco
Fileti lososa u finom umaku
Sendvič s avokadom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina Kiev
Marinirana piletina s roštilja
Ljetni ražnjići
Piletina sa šafranom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Turske pizze
Brusketa s avokadom
Krem juha od tikvica
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Blagdanska rolada
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Pečena piletina s limunom
Mini lazanje
Grdobina u pikantnoj šalši
Sočna pureća rolada
Pizza s tunom
Salata s mora
Kunić na bijelo
Kaštelanski makaruni
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Miješani grill
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Popečci od tikvica
Bugarska pita od krumpira
Ramsteak u seksi umaku
Rolice od blitve
Piletina na kijevski način
Prežgana juha
Salata od liganja
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Kroketi od piletine
Hrskava pileća krilca
Mesne okruglice
Manastirski đuveč
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Hlebinska i pretepena juha
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rajčica s kukuruzom
Delikatesna junetina na češki
Urbana pola
Špageti s ribom
Lungić u sendviču
Pizza sirni jastučići
Okruglice u umaku od rajčice
Pogača sa sardinom
Teleći odresci u umaku od višanja
Mediteranski kruščić s lovorom
Grdobina s povrćem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lignje na šumskom rižotu
Lignje s povrćem i smokvama
Grill pirjana piletina s roštilja
Fish&Chips u tortilji
Tjestenina fuži s tartufima
Sočna rebarca
Grill povrće na salatu
Povrtni lonac
Kolinjsko zelje s frišketinom
Proljetno meso i povrće iz woka
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Piletina laganini
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Fini gulaš od gljiva
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci u umaku s češnjakom
Teleći savici u umaku od grejpa
Ossobuco
Nadjevene lignje
Mesne okruglice na ražnjiću
Kuhano meso s umakom od hrena
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Janjetina na padelu
Zlatna piletina
Čarobna ljetna piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Lungić s povrćem
Svinjski file s povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Brancinovo oko
Pileći bataci s umakom od luka
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Riba u bijelom umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Šampinjoni u palačinki
Irska janjetina
Grill oslić u aromatičnoj korici
Aromatizirani kruh
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Mini shepherd's pie
Meso s repom
Proljetna janjetina
Lignje s manistrom u škartocu
Viška pogača
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenadite goste niskokaloričnom juhom od voća kao pravim osvježenjem u toplom ljetnom danu. Izvorno mađarski recept, koristi vrhnje i dosta šećera, a mi vam predlažemo da ih zamijenite laganim rižinim mlijekom i zaslađivačem.

Sastojci

300 g smrznutih višanja bez koštica
300 ml vode
4 tablete zaslađivača
1 Vanilin šećer Dolcela
200 ml rižinog mlijeka
½ žličice Vegete
prstohvat soli
1 žličica Gussnela Dolcela

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Višnje prelijte vodom, dodajte zaslađivač i kuhajte oko 5 minuta.
  • 2 Pola količine višanja usitnite električnom sjeckalicom i vratite u posudu s ostalim višnjama i sokom.
  • 3 Dodajte vanilin šećer, rižino mlijeko, Vegetu, sol i Gussnel, razmućen u malo vode, pa kuhajte oko jedne minute.

Savjet

U juhu možete dodati 100 g oguljenih i naribanih jabuka.

Posluživanje

Voćnu juhu od višanja poslužite ohlađenu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 64.43 8 8
Kalcij mg 75.15 8 8
Kalij mg 179.08 5 5
Niacin mg 0.64 5 3
Vitamin C mg 1.78 2 2
Vitamin D μg 20.71 10 10
Vitamin A μg 758.12 19 15
Sol g 0.95 0 0
Bjelančevine g 2.45 - -
Vlakna g 1.2 - -
Ugljikohidrati g 13.86 - -
Masti g 0.42 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke