Meni Search

Ful nabrijana

Voćna juha od višanja

Mirisna pečenka
Janjetina s medom od kadulje
Vege odresci s marinadom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Povrtni ražnjići
Mediteranski špageti
Odresci od morskog psa
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Grdobina s povrćem
Lignje s povrćem i smokvama
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Kuhano meso s umakom od hrena
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grickalica slanutak iz pećnice
Prežgana juha
Sočna rebarca
Aromatizirani kruh
Sendvič s avokadom
Teleći savici u umaku od grejpa
Meksička party salata
Martinjska guska s hajdinom kašom
Svinjski file s povrćem
Blagdanska rolada
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Marinirana piletina s roštilja
Lazanje s lignjama
Zlatna piletina
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Pizza sirni jastučići
Turske pizze
Brancinovo oko
Bugarska pita od krumpira
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Lignje s manistrom u škartocu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina sa šafranom
Pizza s tunom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Nadjevene lignje
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Grdobina u pikantnoj šalši
Sočni pureći ražnjići
Rajčica s kukuruzom
Rolice od blitve
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Meso s repom
Pohani tofu s povrćem
Povrtni lonac
Hrskavi trokuti
Mesne okruglice
Brusketa s avokadom
Pečena piletina s limunom
Rezanci s krušnim mrvicama
Mini lazanje
Miješani grill
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Nadjeveni kaneloni u umaku
Okruglice u umaku od rajčice
Urbana pola
Ramsteak u seksi umaku
Piletina Kiev
Lignje na šumskom rižotu
Mesne okruglice na ražnjiću
Teleći odresci u umaku od višanja
Janjetina na padelu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Mini shepherd's pie
Lungić s povrćem
Račići na posteljici od povrća
Popečci od tikvica
Hlebinska i pretepena juha
Odresci u umaku s češnjakom
Viška pogača
Kaštelanski makaruni
Lungić u sendviču
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Zabavni kineski ravioli
Pileći bataci s umakom od luka
Krem juha od tikvica
Grill pirjana piletina s roštilja
Fish&Chips u tortilji
Belgija - Salade Liégeoise
Grill povrće na salatu
Delikatesna junetina na češki
Manastirski đuveč
Kolinjsko zelje s frišketinom
Jabučni krumpirići s cimetom
Ražnjići od lososa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Roštilj s umakom Romesco
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pirjani kunić
Špageti s ribom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Riba u bijelom umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Umak od limete (Molho de limao)
Tjestenina fuži s tartufima
Fileti lososa u finom umaku
Mediteranski kruščić s lovorom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grill vratina u sendviču
Ossobuco
Kobasica u pivu i pecivu
Salata od liganja
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Hrskava pileća krilca
Proljetna janjetina
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pogača sa sardinom
Sočna pureća rolada
Kunić na bijelo
Ljetni ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina laganini
Kroketi od piletine
Proljetno meso i povrće iz woka
Piletina na kijevski način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Fini gulaš od gljiva
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fina pikantna piletina
Lagana sarma
Šampinjoni u palačinki
Salata s mora
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Uzbudljivi kolač od blitve
Čarobna ljetna piletina
Irska janjetina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenadite goste niskokaloričnom juhom od voća kao pravim osvježenjem u toplom ljetnom danu. Izvorno mađarski recept, koristi vrhnje i dosta šećera, a mi vam predlažemo da ih zamijenite laganim rižinim mlijekom i zaslađivačem.

Sastojci

300 g smrznutih višanja bez koštica
300 ml vode
4 tablete zaslađivača
1 Vanilin šećer Dolcela
200 ml rižinog mlijeka
½ žličice Vegete
prstohvat soli
1 žličica Gussnela Dolcela

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Višnje prelijte vodom, dodajte zaslađivač i kuhajte oko 5 minuta.
  • 2 Pola količine višanja usitnite električnom sjeckalicom i vratite u posudu s ostalim višnjama i sokom.
  • 3 Dodajte vanilin šećer, rižino mlijeko, Vegetu, sol i Gussnel, razmućen u malo vode, pa kuhajte oko jedne minute.

Savjet

U juhu možete dodati 100 g oguljenih i naribanih jabuka.

Posluživanje

Voćnu juhu od višanja poslužite ohlađenu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 64.43 8 8
Kalcij mg 75.15 8 8
Kalij mg 179.08 5 5
Niacin mg 0.64 5 3
Vitamin C mg 1.78 2 2
Vitamin D μg 20.71 10 10
Vitamin A μg 758.12 19 15
Sol g 0.95 0 0
Bjelančevine g 2.45 - -
Vlakna g 1.2 - -
Ugljikohidrati g 13.86 - -
Masti g 0.42 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke