Meni Search

Okrećem novi list

Voćna juha od višanja

Rezanci s krušnim mrvicama
Sočna pureća rolada
Kuglice od riže i svježeg sira
Pohana skuta
Zapečena ricotta
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Ljubavne šurlice
Prežgana juha
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Španjolski migas s bundevom
Kineska juha s račićima i gljivama
Brusketa s avokadom
Sočna rebarca
Cous-cous s povrćem
Pohane paprike
Pirjani kunić
Mirisni prilog iz pećnice
Povrtni ražnjići
Rižoto na španjolski način
Mini lazanje
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Roštilj s umakom Romesco
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Krumpir u košuljici
Senf s paprikama
Prilog od prokulica
Kaštelanski makaruni
Tjestenina fuži s tartufima
Lignje i tikvice na štapiću
Piletina s pistacijama
Goveđa rebarca sa zeljem
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Špageti na kineski način
Grčka seljačka salata
Papreni tart s marelicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Govedina s lukom
Caponata alla Podravka
Pileći gulaš
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Čudotvorni čaj za detoks
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Popečci od bulgura s umakom
Uzbudljivi kolač od blitve
Fina pikantna piletina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Proljetno meso i povrće iz woka
Piletina s mascarponeom
Bugarska pita od krumpira
Pohani tofu s povrćem
Salata u košaricama od parmezana
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Palačinke s nadjevom od riže
Bruskete od cvjetače
Zanimljiva salata s kikirikijem
Sočna aromatična torta
Zimski punč
Tagliatelle s pečenim povrćem
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rolice od soma
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Male teleće pitice
Mesne okruglice u umaku
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Lignje punjene crvenim radićem
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Polpete od slanutka s kurkumom
Lignje na šumskom rižotu
Uskršnja šunka na zabavan način
Rižoto s tunom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Vegetina enchilada
Salata od tune i povrća
Empanade s pestom
Žuti medaljoni
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Belgija - Salade Liégeoise
Rosti
Polupunjene paprike
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Juha od cvjetače i camemberta
Rolice od blitve
Oslić s maslinama
Zabavni kineski ravioli
Crveno ljetno varivo
Popečci od cvjetače
Kozice s rižom
Čarobni štapići
Salata od pečene rotkvice sa medom
Pileća prsa iz pećnice
Salata s mora
Raskošna ljetna tava
Savici sa špinatom i satricom od sira
Janjetina na padelu
Juha od bundeve s jabukom
Rižoto tortice
Zlatna piletina
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Mesne okruglice
Mediteranski špageti
Pečena piletina s limunom
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Salata od quinoe i povrća
Vege odresci s marinadom
Grill povrće na salatu
Ramsteak u seksi umaku
Ražnjići od lososa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Juha od rikule i račića
Rižini ravioli s mozzarellom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileći bataci s umakom od luka
Velika Britanija - Pastirska pita
Salata s neobičnim preljevom
Marokanska salata s cous-cousom
Sočna Wellington pečenka
Njemačka - Jetrica s jabukama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenadite goste niskokaloričnom juhom od voća kao pravim osvježenjem u toplom ljetnom danu. Izvorno mađarski recept, koristi vrhnje i dosta šećera, a mi vam predlažemo da ih zamijenite laganim rižinim mlijekom i zaslađivačem.

Sastojci

300 g smrznutih višanja bez koštica
300 ml vode
4 tablete zaslađivača
1 Vanilin šećer Dolcela
200 ml rižinog mlijeka
½ žličice Vegete
prstohvat soli
1 žličica Gussnela Dolcela

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Višnje prelijte vodom, dodajte zaslađivač i kuhajte oko 5 minuta.
  • 2 Pola količine višanja usitnite električnom sjeckalicom i vratite u posudu s ostalim višnjama i sokom.
  • 3 Dodajte vanilin šećer, rižino mlijeko, Vegetu, sol i Gussnel, razmućen u malo vode, pa kuhajte oko jedne minute.

Savjet

U juhu možete dodati 100 g oguljenih i naribanih jabuka.

Posluživanje

Voćnu juhu od višanja poslužite ohlađenu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 64.43 8 8
Kalcij mg 75.15 8 8
Kalij mg 179.08 5 5
Niacin mg 0.64 5 3
Vitamin C mg 1.78 2 2
Vitamin D μg 20.71 10 10
Vitamin A μg 758.12 19 15
Sol g 0.95 0 0
Bjelančevine g 2.45 - -
Vlakna g 1.2 - -
Ugljikohidrati g 13.86 - -
Masti g 0.42 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke