Meni Search

Okrećem novi list

Voćna juha od višanja

Krumpir u košuljici
Caponata alla Podravka
Rolice od blitve
Pita s muškatnom bundevom i makom
Zapečena ricotta
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Špageti na kineski način
Kaštelanski makaruni
Bruskete od cvjetače
Čudotvorni čaj za detoks
Ražnjići od lososa
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Kuglice od riže i svježeg sira
Rosti
Sočna pureća rolada
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata od quinoe i povrća
Zanimljiva salata s kikirikijem
Španjolski migas s bundevom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Zimski punč
Pečena piletina s limunom
Rižoto na španjolski način
Govedina s lukom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Pirjani kunić
Kolinjsko zelje s frišketinom
Proljetno meso i povrće iz woka
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rižoto tortice
Janjetina na padelu
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Belgija - Salade Liégeoise
Brusketa s avokadom
Ramsteak u seksi umaku
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Mini lazanje
Juha od cvjetače i camemberta
Piletina s mascarponeom
Prilog od prokulica
Rižini ravioli s mozzarellom
Pohani tofu s povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Bugarska pita od krumpira
Male teleće pitice
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Žuti medaljoni
Uzbudljivi kolač od blitve
Juha od bundeve s jabukom
Tjestenina fuži s tartufima
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Marokanska salata s cous-cousom
Crveno ljetno varivo
Polpete od slanutka s kurkumom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Popečci od cvjetače
Pileći gulaš
Rolice od soma
Piletina s pistacijama
Mirisni prilog iz pećnice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Sočna rebarca
Lignje punjene crvenim radićem
Grill povrće na salatu
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Kineska juha s račićima i gljivama
Mediteranski špageti
Empanade s pestom
Raskošna ljetna tava
Njemačka - Jetrica s jabukama
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Mesne okruglice u umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tagliatelle s pečenim povrćem
Rižoto s tunom
Mesne okruglice
Velika Britanija - Pastirska pita
Lignje i tikvice na štapiću
Vegetina enchilada
Juha od rikule i račića
Pileća prsa iz pećnice
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Sočna Wellington pečenka
Lignje na šumskom rižotu
Čarobni štapići
Pileći bataci s umakom od luka
Zlatna piletina
Polupunjene paprike
Sočna aromatična torta
Pohana skuta
Zabavni kineski ravioli
Grčka seljačka salata
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Fina pikantna piletina
Popečci od bulgura s umakom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Senf s paprikama
Uskršnja šunka na zabavan način
Palačinke s nadjevom od riže
Kruh od cvjetače s kurkumom
Rezanci s krušnim mrvicama
Prežgana juha
Vege odresci s marinadom
Povrtni ražnjići
Papreni tart s marelicama
Salata od tune i povrća
Goveđa rebarca sa zeljem
Ljubavne šurlice
Oslić s maslinama
Cous-cous s povrćem
Salata u košaricama od parmezana
Pohane paprike
Salata s neobičnim preljevom
Roštilj s umakom Romesco
Salata s mora
Kozice s rižom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenadite goste niskokaloričnom juhom od voća kao pravim osvježenjem u toplom ljetnom danu. Izvorno mađarski recept, koristi vrhnje i dosta šećera, a mi vam predlažemo da ih zamijenite laganim rižinim mlijekom i zaslađivačem.

Sastojci

300 g smrznutih višanja bez koštica
300 ml vode
4 tablete zaslađivača
1 Vanilin šećer Dolcela
200 ml rižinog mlijeka
½ žličice Vegete
prstohvat soli
1 žličica Gussnela Dolcela

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Višnje prelijte vodom, dodajte zaslađivač i kuhajte oko 5 minuta.
  • 2 Pola količine višanja usitnite električnom sjeckalicom i vratite u posudu s ostalim višnjama i sokom.
  • 3 Dodajte vanilin šećer, rižino mlijeko, Vegetu, sol i Gussnel, razmućen u malo vode, pa kuhajte oko jedne minute.

Savjet

U juhu možete dodati 100 g oguljenih i naribanih jabuka.

Posluživanje

Voćnu juhu od višanja poslužite ohlađenu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 64.43 8 8
Kalcij mg 75.15 8 8
Kalij mg 179.08 5 5
Niacin mg 0.64 5 3
Vitamin C mg 1.78 2 2
Vitamin D μg 20.71 10 10
Vitamin A μg 758.12 19 15
Sol g 0.95 0 0
Bjelančevine g 2.45 - -
Vlakna g 1.2 - -
Ugljikohidrati g 13.86 - -
Masti g 0.42 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke