Meni Search

Okrećem novi list

Voćna juha od višanja

Rižoto tortice
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Rezanci s krušnim mrvicama
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Lignje na šumskom rižotu
Pileći bataci s umakom od luka
Ljubavne šurlice
Piletina s mascarponeom
Tjestenina fuži s tartufima
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mesne okruglice u umaku
Vegetina enchilada
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Kineska juha s račićima i gljivama
Mirisni prilog iz pećnice
Sočna aromatična torta
Sočna pureća rolada
Čudotvorni čaj za detoks
Palačinke s nadjevom od riže
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mesne okruglice
Proljetno meso i povrće iz woka
Pita s muškatnom bundevom i makom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Prežgana juha
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Uzbudljivi kolač od blitve
Ramsteak u seksi umaku
Špageti na kineski način
Cous-cous s povrćem
Crveno ljetno varivo
Juha od cvjetače i camemberta
Pileća prsa iz pećnice
Lignje i tikvice na štapiću
Empanade s pestom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Njemačka - Jetrica s jabukama
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Sočna Wellington pečenka
Rižoto na španjolski način
Salata s mora
Juha od bundeve s jabukom
Kozice s rižom
Govedina s lukom
Krumpir u košuljici
Marokanska salata s cous-cousom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Lignje punjene crvenim radićem
Mini lazanje
Čarobni štapići
Salata u košaricama od parmezana
Zapečena ricotta
Rosti
Velika Britanija - Pastirska pita
Vege odresci s marinadom
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mediteranski špageti
Pečena piletina s limunom
Pirjani kunić
Rolice od soma
Popečci od cvjetače
Rolice od blitve
Pileći gulaš
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Salata od quinoe i povrća
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Zlatna piletina
Rižoto s tunom
Male teleće pitice
Kolinjsko zelje s frišketinom
Papreni tart s marelicama
Pohane paprike
Salata od tune i povrća
Juha od rikule i račića
Pohana skuta
Fina pikantna piletina
Oslić s maslinama
Caponata alla Podravka
Goveđa rebarca sa zeljem
Belgija - Salade Liégeoise
Povrtni ražnjići
Grill povrće na salatu
Pohani tofu s povrćem
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Bugarska pita od krumpira
Ražnjići od lososa
Popečci od bulgura s umakom
Polpete od slanutka s kurkumom
Sočna rebarca
Savici sa špinatom i satricom od sira
Kuglice od riže i svježeg sira
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Senf s paprikama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Uskršnja šunka na zabavan način
Polupunjene paprike
Salata s neobičnim preljevom
Rižini ravioli s mozzarellom
Raskošna ljetna tava
Kaštelanski makaruni
Roštilj s umakom Romesco
Janjetina na padelu
Zabavni kineski ravioli
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Prilog od prokulica
Piletina s pistacijama
Bruskete od cvjetače
Brusketa s avokadom
Španjolski migas s bundevom
Zimski punč
Zanimljiva salata s kikirikijem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Žuti medaljoni
Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira
Grčka seljačka salata
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Iznenadite goste niskokaloričnom juhom od voća kao pravim osvježenjem u toplom ljetnom danu. Izvorno mađarski recept, koristi vrhnje i dosta šećera, a mi vam predlažemo da ih zamijenite laganim rižinim mlijekom i zaslađivačem.

Sastojci

300 g smrznutih višanja bez koštica
300 ml vode
4 tablete zaslađivača
1 Vanilin šećer Dolcela
200 ml rižinog mlijeka
½ žličice Vegete
prstohvat soli
1 žličica Gussnela Dolcela

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 4 osobe30 min

  • 1 Višnje prelijte vodom, dodajte zaslađivač i kuhajte oko 5 minuta.
  • 2 Pola količine višanja usitnite električnom sjeckalicom i vratite u posudu s ostalim višnjama i sokom.
  • 3 Dodajte vanilin šećer, rižino mlijeko, Vegetu, sol i Gussnel, razmućen u malo vode, pa kuhajte oko jedne minute.

Savjet

U juhu možete dodati 100 g oguljenih i naribanih jabuka.

Posluživanje

Voćnu juhu od višanja poslužite ohlađenu.

Nutritivne vrijednosti

Nutrijent Mjerna jedinica Količina Ž RDA (%) M RDA (%)
Fosfor mg 64.43 8 8
Kalcij mg 75.15 8 8
Kalij mg 179.08 5 5
Niacin mg 0.64 5 3
Vitamin C mg 1.78 2 2
Vitamin D μg 20.71 10 10
Vitamin A μg 758.12 19 15
Sol g 0.95 0 0
Bjelančevine g 2.45 - -
Vlakna g 1.2 - -
Ugljikohidrati g 13.86 - -
Masti g 0.42 - -

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke