Meni Search

Okrećem novi list

Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira

Lignje i tikvice na štapiću
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Ljubavne šurlice
Povrtni ražnjići
Zimski punč
Rižoto na španjolski način
Proljetno meso i povrće iz woka
Janjetina na padelu
Marokanska salata s cous-cousom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Salata od tune i povrća
Cous-cous s povrćem
Pileća prsa iz pećnice
Čarobni štapići
Rižoto tortice
Kozice s rižom
Papreni tart s marelicama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Crveno ljetno varivo
Bruskete od cvjetače
Špageti na kineski način
Salata u košaricama od parmezana
Velika Britanija - Pastirska pita
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ražnjići od lososa
Prilog od prokulica
Uzbudljivi kolač od blitve
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Grčka seljačka salata
Čudotvorni čaj za detoks
Govedina s lukom
Fina pikantna piletina
Senf s paprikama
Kineska juha s račićima i gljivama
Sočna pureća rolada
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Juha od bundeve s jabukom
Salata od pečene rotkvice sa medom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Sočna rebarca
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Tagliatelle s pečenim povrćem
Male teleće pitice
Popečci od bulgura s umakom
Brusketa s avokadom
Goveđa rebarca sa zeljem
Njemačka - Jetrica s jabukama
Rižini ravioli s mozzarellom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Pita s muškatnom bundevom i makom
Zlatna piletina
Ramsteak u seksi umaku
Juha od rikule i račića
Kuglice od riže i svježeg sira
Belgija - Salade Liégeoise
Tjestenina fuži s tartufima
Mesne okruglice u umaku
Oslić s maslinama
Prežgana juha
Vege odresci s marinadom
Roštilj s umakom Romesco
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Krumpir u košuljici
Savici sa špinatom i satricom od sira
Piletina s mascarponeom
Lignje punjene crvenim radićem
Pohana skuta
Rolice od soma
Palačinke s nadjevom od riže
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Pileći bataci s umakom od luka
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Pileći gulaš
Uskršnja šunka na zabavan način
Grill povrće na salatu
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Empanade s pestom
Polpete od slanutka s kurkumom
Salata s neobičnim preljevom
Mediteranski špageti
Bugarska pita od krumpira
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Juha od cvjetače i camemberta
Rolice od blitve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Vegetina enchilada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Salata od quinoe i povrća
Raskošna ljetna tava
Rezanci s krušnim mrvicama
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Sočna Wellington pečenka
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Lignje na šumskom rižotu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Polupunjene paprike
Mirisni prilog iz pećnice
Španjolski migas s bundevom
Mini lazanje
Zabavni kineski ravioli
Zapečena ricotta
Voćna juha od višanja
Pečena piletina s limunom
Pohane paprike
Rižoto s tunom
Rosti
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Caponata alla Podravka
Pohani tofu s povrćem
Žuti medaljoni
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Popečci od cvjetače
Salata s mora
Kruh od cvjetače s kurkumom
Piletina s pistacijama
Sočna aromatična torta
Zanimljiva salata s kikirikijem
Pirjani kunić
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Meso i krumpir klasika je dobrog jela no meso pripremljeno uz Vegeta marinadu sigurana je priprema okusa kakvog očekujemo.

Sastojci

1 kg vratine
1 Vegeta marinada univerzalna
800 g mladog krumpira
2 veća mlada luka
30 g maslaca
papar
sol
1 žlica nasjeckanog peršina
3 režnja češnjaka
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta marinada univerzalna

Vegeta marinada univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 5 osobe60 min

  • 1 Vratinu prelijte Vegeta marinadom i nasjeckanim češnjakom. Meso ostavite u hladnjaku 30 minuta ili dulje, za bolji okus.
  • 2 Izvadite meso iz hladnjaka i pecite na roštilju 10-ak minuta sa svake strane, da se lijepo zapeče i ostane sočno u sredini.

Za salatu:

  • 1 Krumpir kuhajte u posoljenoj vodi dok ne omekša. Još vrući krumpir narežite na ploške, dodajte maslac, nasjeckani mladi luk i češnjak te sve dobro promiješajte.
  • 2 Na kraju dodajte malo ulja, začinite solju i paprom te ukrasite nasjeckanim peršinom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke