Meni Search

Okrećem novi list

Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira

Tjestenina fuži s tartufima
Lignje punjene crvenim radićem
Pečena piletina s limunom
Cous-cous s povrćem
Uskršnja šunka na zabavan način
Janjetina na padelu
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Popečci od cvjetače
Juha od cvjetače i camemberta
Sočna pureća rolada
Salata od tune i povrća
Salata od quinoe i povrća
Papreni tart s marelicama
Roštilj s umakom Romesco
Kozice s rižom
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Mediteranski špageti
Mini lazanje
Sočna rebarca
Rižini ravioli s mozzarellom
Senf s paprikama
Ražnjići od lososa
Vege odresci s marinadom
Marokanska salata s cous-cousom
Mesne okruglice
Čarobni štapići
Krumpir u košuljici
Belgija - Salade Liégeoise
Pohane paprike
Kuglice od riže i svježeg sira
Salata s neobičnim preljevom
Žuti medaljoni
Velika Britanija - Pastirska pita
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Salata od pečene rotkvice sa medom
Palačinke s nadjevom od riže
Prežgana juha
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Juha od bundeve s jabukom
Piletina s pistacijama
Pileća prsa iz pećnice
Njemačka - Jetrica s jabukama
Mesne okruglice u umaku
Rolice od blitve
Ljubavne šurlice
Pileći gulaš
Ramsteak u seksi umaku
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grill povrće na salatu
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Lignje i tikvice na štapiću
Polupunjene paprike
Fina pikantna piletina
Kaštelanski makaruni
Bruskete od cvjetače
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Empanade s pestom
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Sočna Wellington pečenka
Polpete od slanutka s kurkumom
Savici sa špinatom i satricom od sira
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Rižoto tortice
Goveđa rebarca sa zeljem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Raskošna ljetna tava
Tagliatelle s pečenim povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Čudotvorni čaj za detoks
Male teleće pitice
Grčka seljačka salata
Bugarska pita od krumpira
Rižoto na španjolski način
Proljetno meso i povrće iz woka
Oslić s maslinama
Vegetina enchilada
Pirjani kunić
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Lignje na šumskom rižotu
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Crveno ljetno varivo
Prilog od prokulica
Rezanci s krušnim mrvicama
Juha od rikule i račića
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Uzbudljivi kolač od blitve
Salata u košaricama od parmezana
Zapečena ricotta
Kineska juha s račićima i gljivama
Pita s muškatnom bundevom i makom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Povrtni ražnjići
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Španjolski migas s bundevom
Caponata alla Podravka
Rižoto s tunom
Brusketa s avokadom
Popečci od bulgura s umakom
Mirisni prilog iz pećnice
Zabavni kineski ravioli
Zlatna piletina
Pohani tofu s povrćem
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Rosti
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kruh od cvjetače s kurkumom
Salata s mora
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Govedina s lukom
Voćna juha od višanja
Sočna aromatična torta
Piletina s mascarponeom
Rolice od soma
Zanimljiva salata s kikirikijem
Špageti na kineski način
Pileći bataci s umakom od luka
Zimski punč
Pohana skuta
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Meso i krumpir klasika je dobrog jela no meso pripremljeno uz Vegeta marinadu sigurana je priprema okusa kakvog očekujemo.

Sastojci

1 kg vratine
1 Vegeta marinada univerzalna
800 g mladog krumpira
2 veća mlada luka
30 g maslaca
papar
sol
1 žlica nasjeckanog peršina
3 režnja češnjaka
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta marinada univerzalna

Vegeta marinada univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 5 osobe60 min

  • 1 Vratinu prelijte Vegeta marinadom i nasjeckanim češnjakom. Meso ostavite u hladnjaku 30 minuta ili dulje, za bolji okus.
  • 2 Izvadite meso iz hladnjaka i pecite na roštilju 10-ak minuta sa svake strane, da se lijepo zapeče i ostane sočno u sredini.

Za salatu:

  • 1 Krumpir kuhajte u posoljenoj vodi dok ne omekša. Još vrući krumpir narežite na ploške, dodajte maslac, nasjeckani mladi luk i češnjak te sve dobro promiješajte.
  • 2 Na kraju dodajte malo ulja, začinite solju i paprom te ukrasite nasjeckanim peršinom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke