Meni Search

Okrećem novi list

Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira

Goveđa rebarca sa zeljem
Ljubavne šurlice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sočna pureća rolada
Zabavni kineski ravioli
Raskošna ljetna tava
Mesne okruglice
Sočna Wellington pečenka
Prilog od prokulica
Pohani tofu s povrćem
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Salata od pečene rotkvice sa medom
Zimski punč
Rižoto na španjolski način
Sočna aromatična torta
Savici sa špinatom i satricom od sira
Juha od rikule i račića
Grčka seljačka salata
Rižoto tortice
Janjetina na padelu
Kaštelanski makaruni
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Žuti medaljoni
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Zanimljiva salata s kikirikijem
Polupunjene paprike
Uskršnja šunka na zabavan način
Ramsteak u seksi umaku
Juha od cvjetače i camemberta
Vegetina enchilada
Papreni tart s marelicama
Povrtni ražnjići
Popečci od cvjetače
Lignje na šumskom rižotu
Pita s muškatnom bundevom i makom
Velika Britanija - Pastirska pita
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Mirisni prilog iz pećnice
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Popečci od bulgura s umakom
Salata s neobičnim preljevom
Palačinke s nadjevom od riže
Pirjani kunić
Mediteranski špageti
Empanade s pestom
Pileći gulaš
Fina pikantna piletina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Bugarska pita od krumpira
Krumpir u košuljici
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Rolice od soma
Senf s paprikama
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Salata od quinoe i povrća
Govedina s lukom
Rižoto s tunom
Salata s mora
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Brusketa s avokadom
Rosti
Špageti na kineski način
Pohana skuta
Kolinjsko zelje s frišketinom
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Kuglice od riže i svježeg sira
Rižini ravioli s mozzarellom
Tagliatelle s pečenim povrćem
Salata od tune i povrća
Caponata alla Podravka
Čudotvorni čaj za detoks
Lignje punjene crvenim radićem
Grill povrće na salatu
Polpete od slanutka s kurkumom
Zapečena ricotta
Pečena piletina s limunom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Voćna juha od višanja
Uzbudljivi kolač od blitve
Piletina s mascarponeom
Ražnjići od lososa
Kruh od cvjetače s kurkumom
Prežgana juha
Vege odresci s marinadom
Mini lazanje
Lignje i tikvice na štapiću
Salata u košaricama od parmezana
Oslić s maslinama
Roštilj s umakom Romesco
Piletina s pistacijama
Pohane paprike
Male teleće pitice
Kineska juha s račićima i gljivama
Juha od bundeve s jabukom
Proljetno meso i povrće iz woka
Pileći bataci s umakom od luka
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Rezanci s krušnim mrvicama
Zlatna piletina
Cous-cous s povrćem
Španjolski migas s bundevom
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Marokanska salata s cous-cousom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Kozice s rižom
Belgija - Salade Liégeoise
Bruskete od cvjetače
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Rolice od blitve
Sočna rebarca
Pileća prsa iz pećnice
Njemačka - Jetrica s jabukama
Mesne okruglice u umaku
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Tjestenina fuži s tartufima
Čarobni štapići
Crveno ljetno varivo
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Meso i krumpir klasika je dobrog jela no meso pripremljeno uz Vegeta marinadu sigurana je priprema okusa kakvog očekujemo.

Sastojci

1 kg vratine
1 Vegeta marinada univerzalna
800 g mladog krumpira
2 veća mlada luka
30 g maslaca
papar
sol
1 žlica nasjeckanog peršina
3 režnja češnjaka
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta marinada univerzalna

Vegeta marinada univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 5 osobe60 min

  • 1 Vratinu prelijte Vegeta marinadom i nasjeckanim češnjakom. Meso ostavite u hladnjaku 30 minuta ili dulje, za bolji okus.
  • 2 Izvadite meso iz hladnjaka i pecite na roštilju 10-ak minuta sa svake strane, da se lijepo zapeče i ostane sočno u sredini.

Za salatu:

  • 1 Krumpir kuhajte u posoljenoj vodi dok ne omekša. Još vrući krumpir narežite na ploške, dodajte maslac, nasjeckani mladi luk i češnjak te sve dobro promiješajte.
  • 2 Na kraju dodajte malo ulja, začinite solju i paprom te ukrasite nasjeckanim peršinom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke