Meni Search

Okrećem novi list

Vratina sa žara s toplom salatom od krumpira

Popečci od bulgura s umakom
Kineska juha s račićima i gljivama
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Krumpir u hrskavoj korici i aromatična piletina
Mirisni prilog iz pećnice
Teletina s roštilja s pečenom crvenom paprikom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Uskršnja šunka na zabavan način
Pečena piletina s limunom
Tjestenina fuži s tartufima
Kaštelanski makaruni
Krumpir u košuljici
Belgija - Salade Liégeoise
Salata u košaricama od parmezana
Salata od tune i povrća
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Marokanska salata s cous-cousom
Zimski punč
Zlatna piletina
Marokanska salata od krumpira i mrkve
Lignje punjene crvenim radićem
Rižoto tortice
Pirjani kunić
Pohane paprike
Roštilj s umakom Romesco
Popečci od cvjetače
Njemačka - Jetrica s jabukama
Ljubavne šurlice
Prežgana juha
Juha od rikule i račića
Pohana skuta
Ramsteak u seksi umaku
Brusketa s avokadom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zapečena ricotta
Papreni tart s marelicama
Pohani tofu s povrćem
Lignje i tikvice na štapiću
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Raskošna ljetna tava
Sočna Wellington pečenka
Palačinke s nadjevom od riže
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Sočna aromatična torta
Rižini ravioli s mozzarellom
Zabavni kineski ravioli
Male teleće pitice
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Polupunjene paprike
Povrtni ražnjići
Grčka seljačka salata
Bugarska pita od krumpira
Sočna pureća rolada
Čarobni štapići
Mini lazanje
Vegetarijanske lazanje s rajčicom i mascarponeom
Uzbudljivi kolač od blitve
Krumpir juha sa šafranom i kozicama
Rolice od soma
Kozice s rižom
Lignje na šumskom rižotu
Senf s paprikama
Zanimljiva salata s kikirikijem
Vegetina enchilada
Mesne okruglice u umaku
Kuglice od riže i svježeg sira
Tajlandska salata od rižinih rezanaca
Ražnjići od lososa
Salata s neobičnim preljevom
Čudotvorni čaj za detoks
Rosti
Crveno ljetno varivo
Pereci punjeni sirom s češnjakom i kimom
Sočna rebarca
Salata od pečene rotkvice sa medom
Piletina s mascarponeom
Goveđa rebarca sa zeljem
Mini quiche sa šampinjonima i fetom
Pileći gulaš
Rižoto na španjolski način
Salata od quinoe i povrća
BBQ pileća krilca sa sezamom i umakom od jogurta
Piletina s pistacijama
Španjolski migas s bundevom
Rolice od blitve
Tagliatelle s pečenim povrćem
Prilog od prokulica
Grill povrće na salatu
Savici sa špinatom i satricom od sira
Janjetina na padelu
Kruh od cvjetače s kurkumom
Empanade s pestom
Salata s mora
Oslić s maslinama
Pileći bataci s umakom od luka
Rižoto s tunom
Pečene bundeve s kus-kusom i povrćem
Govedina s lukom
Juha od cvjetače i camemberta
Fina pikantna piletina
Voćna juha od višanja
Poljska - Prozračna juha od kiselice
Mesne okruglice
Pileća prsa iz pećnice
Rezanci s krušnim mrvicama
Mediteranski špageti
Polpete od slanutka s kurkumom
Bruskete od cvjetače
Pita s muškatnom bundevom i makom
Velika Britanija - Pastirska pita
Caponata alla Podravka
Žuti medaljoni
Kolinjsko zelje s frišketinom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Cous-cous s povrćem
Tjestenina s rajčicama i patlidžanima
Juha od kokosa, đumbira i mrkve
Špageti na kineski način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Proljetno meso i povrće iz woka
Vege odresci s marinadom
Juha od bundeve s jabukom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Meso i krumpir klasika je dobrog jela no meso pripremljeno uz Vegeta marinadu sigurana je priprema okusa kakvog očekujemo.

Sastojci

1 kg vratine
1 Vegeta marinada univerzalna
800 g mladog krumpira
2 veća mlada luka
30 g maslaca
papar
sol
1 žlica nasjeckanog peršina
3 režnja češnjaka
4 žlice ulja

Koristili smo

Vegeta marinada univerzalna

Vegeta marinada univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Jednostavno 5 osobe60 min

  • 1 Vratinu prelijte Vegeta marinadom i nasjeckanim češnjakom. Meso ostavite u hladnjaku 30 minuta ili dulje, za bolji okus.
  • 2 Izvadite meso iz hladnjaka i pecite na roštilju 10-ak minuta sa svake strane, da se lijepo zapeče i ostane sočno u sredini.

Za salatu:

  • 1 Krumpir kuhajte u posoljenoj vodi dok ne omekša. Još vrući krumpir narežite na ploške, dodajte maslac, nasjeckani mladi luk i češnjak te sve dobro promiješajte.
  • 2 Na kraju dodajte malo ulja, začinite solju i paprom te ukrasite nasjeckanim peršinom.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke