Meni Search

Ful nabrijana

Waterzooi s piletinom na gantoaški način

Piletina sa šafranom
Popečci od tikvica
Belgija - Salade Liégeoise
Zabavni kineski ravioli
Povrtni lonac
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Bugarska pita od krumpira
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Janjetina s medom od kadulje
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Grdobina s povrćem
Mediteranski kruščić s lovorom
Jabučni krumpirići s cimetom
Salata od liganja
Povrtni ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Lignje na šumskom rižotu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Tjestenina fuži s tartufima
Meso s repom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Fileti lososa u finom umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Delikatesna junetina na češki
Voćna juha od višanja
Nadjevene lignje
Mini lazanje
Lazanje s lignjama
Viška pogača
Ramsteak u seksi umaku
Brusketa s avokadom
Manastirski đuveč
Sočna pureća rolada
Ossobuco
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Vege odresci s marinadom
Lignje s povrćem i smokvama
Ražnjići od lososa
Proljetna janjetina
Mini shepherd's pie
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Roštilj s umakom Romesco
Zlatna piletina
Odresci od morskog psa
Fini gulaš od gljiva
Mirisna pečenka
Kroketi od piletine
Kaštelanski makaruni
Fina pikantna piletina
Aromatizirani kruh
Piletina na kijevski način
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lignje s manistrom u škartocu
Pečena piletina s limunom
Krem juha od tikvica
Okruglice u umaku od rajčice
Marinirana piletina s roštilja
Rajčica s kukuruzom
Grill vratina u sendviču
Kunić na bijelo
Lagana sarma
Piletina laganini
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Uzbudljivi kolač od blitve
Pirjani kunić
Rezanci s krušnim mrvicama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ljetni ražnjići
Pileći bataci s umakom od luka
Kobasica u pivu i pecivu
Salata s mora
Hlebinska i pretepena juha
Grill povrće na salatu
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Pizza sirni jastučići
Hrskava pileća krilca
Čarobna ljetna piletina
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Umak od limete (Molho de limao)
Martinjska guska s hajdinom kašom
Lungić s povrćem
Špageti s ribom
Pogača sa sardinom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Blagdanska rolada
Grdobina u pikantnoj šalši
Irska janjetina
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Fish&Chips u tortilji
Pohani tofu s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mesne okruglice
Turske pizze
Pizza s tunom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lungić u sendviču
Sočna rebarca
Proljetno meso i povrće iz woka
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Hrskavi trokuti
Norveška krem juha od ribe i kozica
Grill pirjana piletina s roštilja
Piletina Kiev
Kuhano meso s umakom od hrena
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Janjetina na padelu
Teleći odresci u umaku od višanja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Grickalica slanutak iz pećnice
Riba u bijelom umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mediteranski špageti
Sočni pureći ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rolice od blitve
Teleći savici u umaku od grejpa
Meksička party salata
Urbana pola
Odresci u umaku s češnjakom
Brancinovo oko
Sendvič s avokadom
Svinjski file s povrćem
Miješani grill
Portugal - Svinjski file na alentejo način
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kolinjsko zelje s frišketinom
Mesne okruglice na ražnjiću
Prežgana juha
Račići na posteljici od povrća
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pažnja posvećena u pripremi jela u kojem se isprepliće juha i poprženo povrće u ovoj kulinarskoj priči nagradit će vas ukusnim zalogajima fine piletine, poriluka, umaka s vrhnjem i papra u zrnu.

Sastojci

800 g piletine
1 žlica Vegete
2 lista Vegeta Maestro lovora
1 žličica Vegeta Maestro crnog papra u zrnu
nekoliko grančica timijana
1 manji luk (oko 80 g)
3 klinčića
90 g maslaca
150 g poriluka
100 g mrkve
100 g korijen celera
3 češnja češnjaka
40 g Glatkog brašna Podravka
50 ml vrhnja za kuhanje

Koristili smo

Lovorov list

Lovorov list

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Piletinu očistite, operite i stavite u lonac. Ulijte vode tek toliko da prekrije piletinu, stavite na vatru i pustite da zakuha.
  • 2 Kuhajte 2-3 minute, pokupite pjenu, pa dodajte Vegetu, lovorov list, papar u zrnu, grančicu timijana i luk u koji ste naboli klinčiće. Kuhajte oko 30 minuta ili dok piletina nije kuhana.
  • 3 Piletinu izvadite i pustite da se malo ohladi, a juhu procijedite. Piletini uklonite kožu i kosti, pa ju narežite ili natrgajte na veće komade.
  • 4 U tavi na 30 g zagrijanog maslaca stavite na tanje i manje prutiće narezane poriluk, mrkvu i celer. Pržite nekoliko minuta, dodajte protisnuti češnjak, još popržite i stavite sa strane.
  • 5 U loncu rastopite preostali maslac, dodajte brašno i kratko popržite neprestano miješajući.
  • 6 Ulijte procijeđenu juhu i dobro izmiješajte kako ne bi bilo grudica. Kada zakuha ulijte vrhnje, kratko prokuhajte i umiješajte poprženo povrće.

Savjet

Umjesto vrhnja juhu možete obogatiti holandskim umakom.

Posluživanje

Poslužite tako da u tanjur prvo stavite kuhani krumpir, narezanu piletinu i zatim prelijete juhom. Po potrebi posolite i popaprite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke