Meni Search

Ful nabrijana

Waterzooi s piletinom na gantoaški način

Aromatizirani kruh
Grickalica slanutak iz pećnice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Piletina na kijevski način
Miješani grill
Mini shepherd's pie
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kolinjsko zelje s frišketinom
Povrtni lonac
Mediteranski kruščić s lovorom
Proljetno meso i povrće iz woka
Teleći savici u umaku od grejpa
Kuhano meso s umakom od hrena
Fish&Chips u tortilji
Povrtni ražnjići
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Roštilj s umakom Romesco
Prežgana juha
Mesne okruglice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Rajčica s kukuruzom
Lagana sarma
Pizza s tunom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Bugarska pita od krumpira
Rezanci s krušnim mrvicama
Turske pizze
Pečena piletina s limunom
Hrskava pileća krilca
Mediteranski špageti
Zlatna piletina
Meksička party salata
Mesne okruglice na ražnjiću
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Salata s mora
Špageti s ribom
Jabučni krumpirići s cimetom
Mirisna pečenka
Grdobina u pikantnoj šalši
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Grill vratina u sendviču
Odresci u umaku s češnjakom
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Lungić u sendviču
Hrskavi trokuti
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Piletina sa šafranom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Brusketa s avokadom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Rolice od blitve
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Proljetna janjetina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grill oslić u aromatičnoj korici
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Sočna rebarca
Lazanje s lignjama
Lignje s manistrom u škartocu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Popečci od tikvica
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Kroketi od piletine
Svinjski file s povrćem
Janjetina na padelu
Grill pirjana piletina s roštilja
Ljetni ražnjići
Grdobina s povrćem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Mini lazanje
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Janjetina s medom od kadulje
Kaštelanski makaruni
Vege odresci s marinadom
Teleći odresci u umaku od višanja
Belgija - Salade Liégeoise
Lignje s povrćem i smokvama
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Marinirana piletina s roštilja
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Fina pikantna piletina
Sočna pureća rolada
Lignje na šumskom rižotu
Pogača sa sardinom
Grill povrće na salatu
Uzbudljivi kolač od blitve
Krem juha od tikvica
Delikatesna junetina na češki
Brancinovo oko
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Zabavni kineski ravioli
Lungić s povrćem
Odresci od morskog psa
Nadjeveni kaneloni u umaku
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kunić na bijelo
Umak od limete (Molho de limao)
Urbana pola
Fini gulaš od gljiva
Ražnjići od lososa
Riba u bijelom umaku
Ramsteak u seksi umaku
Manastirski đuveč
Pizza sirni jastučići
Piletina Kiev
Pileći bataci s umakom od luka
Kobasica u pivu i pecivu
Pirjani kunić
Meso s repom
Salata od liganja
Tjestenina fuži s tartufima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Voćna juha od višanja
Piletina laganini
Nadjevene lignje
Okruglice u umaku od rajčice
Sočni pureći ražnjići
Martinjska guska s hajdinom kašom
Viška pogača
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pohani tofu s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Ossobuco
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Fileti lososa u finom umaku
Šampinjoni u palačinki
Sendvič s avokadom
Hlebinska i pretepena juha
Irska janjetina
Račići na posteljici od povrća
Blagdanska rolada
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pažnja posvećena u pripremi jela u kojem se isprepliće juha i poprženo povrće u ovoj kulinarskoj priči nagradit će vas ukusnim zalogajima fine piletine, poriluka, umaka s vrhnjem i papra u zrnu.

Sastojci

800 g piletine
1 žlica Vegete
2 lista Vegeta Maestro lovora
1 žličica Vegeta Maestro crnog papra u zrnu
nekoliko grančica timijana
1 manji luk (oko 80 g)
3 klinčića
90 g maslaca
150 g poriluka
100 g mrkve
100 g korijen celera
3 češnja češnjaka
40 g Glatkog brašna Podravka
50 ml vrhnja za kuhanje

Koristili smo

Lovorov list

Lovorov list

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Piletinu očistite, operite i stavite u lonac. Ulijte vode tek toliko da prekrije piletinu, stavite na vatru i pustite da zakuha.
  • 2 Kuhajte 2-3 minute, pokupite pjenu, pa dodajte Vegetu, lovorov list, papar u zrnu, grančicu timijana i luk u koji ste naboli klinčiće. Kuhajte oko 30 minuta ili dok piletina nije kuhana.
  • 3 Piletinu izvadite i pustite da se malo ohladi, a juhu procijedite. Piletini uklonite kožu i kosti, pa ju narežite ili natrgajte na veće komade.
  • 4 U tavi na 30 g zagrijanog maslaca stavite na tanje i manje prutiće narezane poriluk, mrkvu i celer. Pržite nekoliko minuta, dodajte protisnuti češnjak, još popržite i stavite sa strane.
  • 5 U loncu rastopite preostali maslac, dodajte brašno i kratko popržite neprestano miješajući.
  • 6 Ulijte procijeđenu juhu i dobro izmiješajte kako ne bi bilo grudica. Kada zakuha ulijte vrhnje, kratko prokuhajte i umiješajte poprženo povrće.

Savjet

Umjesto vrhnja juhu možete obogatiti holandskim umakom.

Posluživanje

Poslužite tako da u tanjur prvo stavite kuhani krumpir, narezanu piletinu i zatim prelijete juhom. Po potrebi posolite i popaprite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke