Meni Search

Ful nabrijana

Waterzooi s piletinom na gantoaški način

Krem juha od tikvica
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Belgija - Salade Liégeoise
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pizza s tunom
Grdobina u pikantnoj šalši
Ražnjići od lososa
Meksička party salata
Čarobna ljetna piletina
Sočni pureći ražnjići
Svinjski file s povrćem
Rajčica s kukuruzom
Pečena piletina s limunom
Mini shepherd's pie
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Meso s repom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Urbana pola
Rezanci s krušnim mrvicama
Voćna juha od višanja
Špageti s ribom
Popečci od tikvica
Martinjska guska s hajdinom kašom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Aromatizirani kruh
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Fini gulaš od gljiva
Brusketa s avokadom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Odresci od morskog psa
Ramsteak u seksi umaku
Fileti lososa u finom umaku
Mediteranski kruščić s lovorom
Piletina na kijevski način
Okruglice u umaku od rajčice
Lignje s povrćem i smokvama
Manastirski đuveč
Mesne okruglice na ražnjiću
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Ljetni ražnjići
Umak od limete (Molho de limao)
Lungić u sendviču
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pirjani kunić
Rolice od blitve
Lagana sarma
Pohani tofu s povrćem
Sočna pureća rolada
Teleći odresci u umaku od višanja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Jabučni krumpirići s cimetom
Janjetina s medom od kadulje
Piletina Kiev
Salata od liganja
Hrskavi trokuti
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Kunić na bijelo
Teleći savici u umaku od grejpa
Odresci u umaku s češnjakom
Grickalica slanutak iz pećnice
Vege odresci s marinadom
Miješani grill
Hrskava pileća krilca
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kuhano meso s umakom od hrena
Sendvič s avokadom
Janjetina na padelu
Pileći bataci s umakom od luka
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Roštilj s umakom Romesco
Piletina sa šafranom
Prežgana juha
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Fish&Chips u tortilji
Proljetno meso i povrće iz woka
Delikatesna junetina na češki
Brancinovo oko
Grill povrće na salatu
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Marinirana piletina s roštilja
Bugarska pita od krumpira
Salata s mora
Lungić s povrćem
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Račići na posteljici od povrća
Povrtni ražnjići
Riba u bijelom umaku
Kroketi od piletine
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Viška pogača
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Mini lazanje
Mediteranski špageti
Grill vratina u sendviču
Hlebinska i pretepena juha
Irska janjetina
Zabavni kineski ravioli
Lignje na šumskom rižotu
Fina pikantna piletina
Piletina laganini
Povrtni lonac
Lazanje s lignjama
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Blagdanska rolada
Ossobuco
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Grill oslić u aromatičnoj korici
Šampinjoni u palačinki
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Lignje s manistrom u škartocu
Turske pizze
Uzbudljivi kolač od blitve
Sočna rebarca
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mirisna pečenka
Nadjevene lignje
Kobasica u pivu i pecivu
Grdobina s povrćem
Pogača sa sardinom
Tjestenina fuži s tartufima
Kaštelanski makaruni
Proljetna janjetina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Grill pirjana piletina s roštilja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Pizza sirni jastučići
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Zlatna piletina
Mesne okruglice
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pažnja posvećena u pripremi jela u kojem se isprepliće juha i poprženo povrće u ovoj kulinarskoj priči nagradit će vas ukusnim zalogajima fine piletine, poriluka, umaka s vrhnjem i papra u zrnu.

Sastojci

800 g piletine
1 žlica Vegete
2 lista Vegeta Maestro lovora
1 žličica Vegeta Maestro crnog papra u zrnu
nekoliko grančica timijana
1 manji luk (oko 80 g)
3 klinčića
90 g maslaca
150 g poriluka
100 g mrkve
100 g korijen celera
3 češnja češnjaka
40 g Glatkog brašna Podravka
50 ml vrhnja za kuhanje

Koristili smo

Lovorov list

Lovorov list

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Piletinu očistite, operite i stavite u lonac. Ulijte vode tek toliko da prekrije piletinu, stavite na vatru i pustite da zakuha.
  • 2 Kuhajte 2-3 minute, pokupite pjenu, pa dodajte Vegetu, lovorov list, papar u zrnu, grančicu timijana i luk u koji ste naboli klinčiće. Kuhajte oko 30 minuta ili dok piletina nije kuhana.
  • 3 Piletinu izvadite i pustite da se malo ohladi, a juhu procijedite. Piletini uklonite kožu i kosti, pa ju narežite ili natrgajte na veće komade.
  • 4 U tavi na 30 g zagrijanog maslaca stavite na tanje i manje prutiće narezane poriluk, mrkvu i celer. Pržite nekoliko minuta, dodajte protisnuti češnjak, još popržite i stavite sa strane.
  • 5 U loncu rastopite preostali maslac, dodajte brašno i kratko popržite neprestano miješajući.
  • 6 Ulijte procijeđenu juhu i dobro izmiješajte kako ne bi bilo grudica. Kada zakuha ulijte vrhnje, kratko prokuhajte i umiješajte poprženo povrće.

Savjet

Umjesto vrhnja juhu možete obogatiti holandskim umakom.

Posluživanje

Poslužite tako da u tanjur prvo stavite kuhani krumpir, narezanu piletinu i zatim prelijete juhom. Po potrebi posolite i popaprite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke