Meni Search

Ful nabrijana

Waterzooi s piletinom na gantoaški način

Mirisna pečenka
Teleći savici u umaku od grejpa
Mesne okruglice na ražnjiću
Mediteranski špageti
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Odresci u umaku s češnjakom
Grill vratina u sendviču
Ramsteak u seksi umaku
Odresci od morskog psa
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Uzbudljivi kolač od blitve
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Roštilj s umakom Romesco
Lungić s povrćem
Proljetna janjetina
Kaštelanski makaruni
Blagdanska rolada
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Popečci od tikvica
Fish&Chips u tortilji
Povrtni lonac
Piletina na kijevski način
Fina pikantna piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Svinjski file s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Meksička party salata
Grdobina u pikantnoj šalši
Bugarska pita od krumpira
Piletina Kiev
Irska janjetina
Teleći odresci u umaku od višanja
Delikatesna junetina na češki
Krem juha od tikvica
Hrskavi trokuti
Povrtni ražnjići
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Grill povrće na salatu
Grickalica slanutak iz pećnice
Urbana pola
Rajčica s kukuruzom
Hlebinska i pretepena juha
Mesne okruglice
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Salata od liganja
Hrskava pileća krilca
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Lignje s manistrom u škartocu
Martinjska guska s hajdinom kašom
Brusketa s avokadom
Kunić na bijelo
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Aromatizirani kruh
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Brancinovo oko
Norveška krem juha od ribe i kozica
Lignje na šumskom rižotu
Grdobina s povrćem
Turske pizze
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Jabučni krumpirići s cimetom
Fini gulaš od gljiva
Šampinjoni u palačinki
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Tjestenina fuži s tartufima
Ražnjići od lososa
Nadjevene lignje
Kuhano meso s umakom od hrena
Pizza sirni jastučići
Riba u bijelom umaku
Rolice od blitve
Vege odresci s marinadom
Kobasica u pivu i pecivu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Janjetina s medom od kadulje
Meso s repom
Lazanje s lignjama
Pogača sa sardinom
Piletina sa šafranom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Lungić u sendviču
Marinirana piletina s roštilja
Lagana sarma
Mini shepherd's pie
Zabavni kineski ravioli
Sočna rebarca
Salata s mora
Proljetno meso i povrće iz woka
Pečena piletina s limunom
Pirjani kunić
Prežgana juha
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Pohani tofu s povrćem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Sočni pureći ražnjići
Miješani grill
Špageti s ribom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rezanci s krušnim mrvicama
Čarobna ljetna piletina
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Račići na posteljici od povrća
Manastirski đuveč
Okruglice u umaku od rajčice
Ljetni ražnjići
Zlatna piletina
Mini lazanje
Umak od limete (Molho de limao)
Ossobuco
Piletina laganini
Belgija - Salade Liégeoise
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Kolinjsko zelje s frišketinom
Fileti lososa u finom umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mediteranski kruščić s lovorom
Sendvič s avokadom
Sočna pureća rolada
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lignje s povrćem i smokvama
Voćna juha od višanja
Kroketi od piletine
Grill pirjana piletina s roštilja
Viška pogača
Janjetina na padelu
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pileći bataci s umakom od luka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pizza s tunom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pažnja posvećena u pripremi jela u kojem se isprepliće juha i poprženo povrće u ovoj kulinarskoj priči nagradit će vas ukusnim zalogajima fine piletine, poriluka, umaka s vrhnjem i papra u zrnu.

Sastojci

800 g piletine
1 žlica Vegete
2 lista Vegeta Maestro lovora
1 žličica Vegeta Maestro crnog papra u zrnu
nekoliko grančica timijana
1 manji luk (oko 80 g)
3 klinčića
90 g maslaca
150 g poriluka
100 g mrkve
100 g korijen celera
3 češnja češnjaka
40 g Glatkog brašna Podravka
50 ml vrhnja za kuhanje

Koristili smo

Lovorov list

Lovorov list

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Piletinu očistite, operite i stavite u lonac. Ulijte vode tek toliko da prekrije piletinu, stavite na vatru i pustite da zakuha.
  • 2 Kuhajte 2-3 minute, pokupite pjenu, pa dodajte Vegetu, lovorov list, papar u zrnu, grančicu timijana i luk u koji ste naboli klinčiće. Kuhajte oko 30 minuta ili dok piletina nije kuhana.
  • 3 Piletinu izvadite i pustite da se malo ohladi, a juhu procijedite. Piletini uklonite kožu i kosti, pa ju narežite ili natrgajte na veće komade.
  • 4 U tavi na 30 g zagrijanog maslaca stavite na tanje i manje prutiće narezane poriluk, mrkvu i celer. Pržite nekoliko minuta, dodajte protisnuti češnjak, još popržite i stavite sa strane.
  • 5 U loncu rastopite preostali maslac, dodajte brašno i kratko popržite neprestano miješajući.
  • 6 Ulijte procijeđenu juhu i dobro izmiješajte kako ne bi bilo grudica. Kada zakuha ulijte vrhnje, kratko prokuhajte i umiješajte poprženo povrće.

Savjet

Umjesto vrhnja juhu možete obogatiti holandskim umakom.

Posluživanje

Poslužite tako da u tanjur prvo stavite kuhani krumpir, narezanu piletinu i zatim prelijete juhom. Po potrebi posolite i popaprite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke