Meni Search

Ful nabrijana

Waterzooi s piletinom na gantoaški način

Grickalica slanutak iz pećnice
Hrskava pileća krilca
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Grill pirjana piletina s roštilja
Rolice od blitve
Sočna rebarca
Pizza sirni jastučići
Voćna juha od višanja
Piletina Kiev
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Piletina laganini
Mirisna pečenka
Bugarska pita od krumpira
Lazanje s lignjama
Fileti lososa u finom umaku
Grill oslić u aromatičnoj korici
Hlebinska i pretepena juha
Fish&Chips u tortilji
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Kuhano meso s umakom od hrena
Kroketi od piletine
Mesne okruglice na ražnjiću
Grdobina s povrćem
Nadjevene lignje
Brusketa s avokadom
Čarobna ljetna piletina
Lagana sarma
Tjestenina fuži s tartufima
Mediteranski kruščić s lovorom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Meso s repom
Račići na posteljici od povrća
Blagdanska rolada
Piletina sa šafranom
Špageti s ribom
Piletina na kijevski način
Hrskavi trokuti
Odresci od morskog psa
Janjetina s medom od kadulje
Mesne okruglice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rezanci s krušnim mrvicama
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Popečci od tikvica
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kobasica u pivu i pecivu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Ramsteak u seksi umaku
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Ražnjići od lososa
Rajčica s kukuruzom
Povrtni ražnjići
Pogača sa sardinom
Pečena piletina s limunom
Lungić s povrćem
Mini shepherd's pie
Viška pogača
Uzbudljivi kolač od blitve
Pirjani kunić
Lignje s manistrom u škartocu
Meksička party salata
Irska janjetina
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pizza s tunom
Mediteranski špageti
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Grdobina u pikantnoj šalši
Nadjeveni kaneloni u umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Kaštelanski makaruni
Ljetni ražnjići
Povrtni lonac
Salata od liganja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pileći bataci s umakom od luka
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Marinirana piletina s roštilja
Grill vratina u sendviču
Fina pikantna piletina
Sočna pureća rolada
Jabučni krumpirići s cimetom
Svinjski file s povrćem
Mini lazanje
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lignje na šumskom rižotu
Sočni pureći ražnjići
Okruglice u umaku od rajčice
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Kunić na bijelo
Martinjska guska s hajdinom kašom
Urbana pola
Roštilj s umakom Romesco
Lungić u sendviču
Ossobuco
Proljetno meso i povrće iz woka
Vege odresci s marinadom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Grill povrće na salatu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lignje s povrćem i smokvama
Zlatna piletina
Brancinovo oko
Proljetna janjetina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Krem juha od tikvica
Teleći savici u umaku od grejpa
Pohani tofu s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Umak od limete (Molho de limao)
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Odresci u umaku s češnjakom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Sendvič s avokadom
Teleći odresci u umaku od višanja
Miješani grill
Delikatesna junetina na češki
Fini gulaš od gljiva
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Šampinjoni u palačinki
Prežgana juha
Janjetina na padelu
Riba u bijelom umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Zabavni kineski ravioli
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Salata s mora
Aromatizirani kruh
Manastirski đuveč
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Turske pizze
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pažnja posvećena u pripremi jela u kojem se isprepliće juha i poprženo povrće u ovoj kulinarskoj priči nagradit će vas ukusnim zalogajima fine piletine, poriluka, umaka s vrhnjem i papra u zrnu.

Sastojci

800 g piletine
1 žlica Vegete
2 lista Vegeta Maestro lovora
1 žličica Vegeta Maestro crnog papra u zrnu
nekoliko grančica timijana
1 manji luk (oko 80 g)
3 klinčića
90 g maslaca
150 g poriluka
100 g mrkve
100 g korijen celera
3 češnja češnjaka
40 g Glatkog brašna Podravka
50 ml vrhnja za kuhanje

Koristili smo

Lovorov list

Lovorov list

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Piletinu očistite, operite i stavite u lonac. Ulijte vode tek toliko da prekrije piletinu, stavite na vatru i pustite da zakuha.
  • 2 Kuhajte 2-3 minute, pokupite pjenu, pa dodajte Vegetu, lovorov list, papar u zrnu, grančicu timijana i luk u koji ste naboli klinčiće. Kuhajte oko 30 minuta ili dok piletina nije kuhana.
  • 3 Piletinu izvadite i pustite da se malo ohladi, a juhu procijedite. Piletini uklonite kožu i kosti, pa ju narežite ili natrgajte na veće komade.
  • 4 U tavi na 30 g zagrijanog maslaca stavite na tanje i manje prutiće narezane poriluk, mrkvu i celer. Pržite nekoliko minuta, dodajte protisnuti češnjak, još popržite i stavite sa strane.
  • 5 U loncu rastopite preostali maslac, dodajte brašno i kratko popržite neprestano miješajući.
  • 6 Ulijte procijeđenu juhu i dobro izmiješajte kako ne bi bilo grudica. Kada zakuha ulijte vrhnje, kratko prokuhajte i umiješajte poprženo povrće.

Savjet

Umjesto vrhnja juhu možete obogatiti holandskim umakom.

Posluživanje

Poslužite tako da u tanjur prvo stavite kuhani krumpir, narezanu piletinu i zatim prelijete juhom. Po potrebi posolite i popaprite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke