Meni Search

Ful nabrijana

Waterzooi s piletinom na gantoaški način

Grill povrće na salatu
Lignje s povrćem i smokvama
Zlatna piletina
Mesne okruglice na ražnjiću
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Ramsteak u seksi umaku
Riba u bijelom umaku
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ljetni ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Grdobina u pikantnoj šalši
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fina pikantna piletina
Lungić s povrćem
Janjetina s medom od kadulje
Miješani grill
Povrtni ražnjići
Rolice od blitve
Teleći savici u umaku od grejpa
Delikatesna junetina na češki
Roštilj s umakom Romesco
Sočna pureća rolada
Piletina Kiev
Pileći bataci s umakom od luka
Turske pizze
Marinirana piletina s roštilja
Špageti s ribom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Grdobina s povrćem
Kobasica u pivu i pecivu
Irska janjetina
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Čarobna ljetna piletina
Mini shepherd's pie
Zabavni kineski ravioli
Grill oslić u aromatičnoj korici
Grill vratina u sendviču
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Aromatizirani kruh
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Uzbudljivi kolač od blitve
Mesne okruglice
Pizza s tunom
Kaštelanski makaruni
Račići na posteljici od povrća
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Sendvič s avokadom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Hrskava pileća krilca
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Viška pogača
Mirisna pečenka
Belgija - Salade Liégeoise
Pizza sirni jastučići
Piletina laganini
Meksička party salata
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Jabučni krumpirići s cimetom
Proljetna janjetina
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata s mora
Brusketa s avokadom
Salata od liganja
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Svinjski file s povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Povrtni lonac
Ražnjići od lososa
Vege odresci s marinadom
Rajčica s kukuruzom
Bugarska pita od krumpira
Umak od limete (Molho de limao)
Blagdanska rolada
Voćna juha od višanja
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Hrskavi trokuti
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Okruglice u umaku od rajčice
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Grickalica slanutak iz pećnice
Odresci od morskog psa
Meso s repom
Kuhano meso s umakom od hrena
Brancinovo oko
BBQ svinjska rebarca u foliji
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Fini gulaš od gljiva
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Odresci u umaku s češnjakom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Fileti lososa u finom umaku
Nadjevene lignje
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ossobuco
Lungić u sendviču
Lazanje s lignjama
Lignje na šumskom rižotu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Janjetina na padelu
Šampinjoni u palačinki
Pirjani kunić
Lagana sarma
Lignje s manistrom u škartocu
Pogača sa sardinom
Kroketi od piletine
Kunić na bijelo
Fish&Chips u tortilji
Piletina sa šafranom
Grill pirjana piletina s roštilja
Proljetno meso i povrće iz woka
Urbana pola
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mediteranski kruščić s lovorom
Hlebinska i pretepena juha
Pečena piletina s limunom
Manastirski đuveč
Mini lazanje
Začinjena piletina s tikvom i povrćem
Mediteranski špageti
Krem juha od tikvica
Sočna rebarca
Pohani tofu s povrćem
Martinjska guska s hajdinom kašom
Sočni pureći ražnjići
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Teleći odresci u umaku od višanja
Popečci od tikvica
Prežgana juha
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina na kijevski način
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Kolinjsko zelje s frišketinom
Tjestenina fuži s tartufima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Pažnja posvećena u pripremi jela u kojem se isprepliće juha i poprženo povrće u ovoj kulinarskoj priči nagradit će vas ukusnim zalogajima fine piletine, poriluka, umaka s vrhnjem i papra u zrnu.

Sastojci

800 g piletine
1 žlica Vegete
2 lista Vegeta Maestro lovora
1 žličica Vegeta Maestro crnog papra u zrnu
nekoliko grančica timijana
1 manji luk (oko 80 g)
3 klinčića
90 g maslaca
150 g poriluka
100 g mrkve
100 g korijen celera
3 češnja češnjaka
40 g Glatkog brašna Podravka
50 ml vrhnja za kuhanje

Koristili smo

Lovorov list

Lovorov list

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe60 min

  • 1 Piletinu očistite, operite i stavite u lonac. Ulijte vode tek toliko da prekrije piletinu, stavite na vatru i pustite da zakuha.
  • 2 Kuhajte 2-3 minute, pokupite pjenu, pa dodajte Vegetu, lovorov list, papar u zrnu, grančicu timijana i luk u koji ste naboli klinčiće. Kuhajte oko 30 minuta ili dok piletina nije kuhana.
  • 3 Piletinu izvadite i pustite da se malo ohladi, a juhu procijedite. Piletini uklonite kožu i kosti, pa ju narežite ili natrgajte na veće komade.
  • 4 U tavi na 30 g zagrijanog maslaca stavite na tanje i manje prutiće narezane poriluk, mrkvu i celer. Pržite nekoliko minuta, dodajte protisnuti češnjak, još popržite i stavite sa strane.
  • 5 U loncu rastopite preostali maslac, dodajte brašno i kratko popržite neprestano miješajući.
  • 6 Ulijte procijeđenu juhu i dobro izmiješajte kako ne bi bilo grudica. Kada zakuha ulijte vrhnje, kratko prokuhajte i umiješajte poprženo povrće.

Savjet

Umjesto vrhnja juhu možete obogatiti holandskim umakom.

Posluživanje

Poslužite tako da u tanjur prvo stavite kuhani krumpir, narezanu piletinu i zatim prelijete juhom. Po potrebi posolite i popaprite.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke