Meni Search

Ful nabrijan

Začinjena piletina s tikvom i povrćem

Meksička party salata
Krem juha od tikvica
Teleći savici u umaku od grejpa
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Janjetina s medom od kadulje
Sočni pureći ražnjići
Blagdanska rolada
Grill oslić u aromatičnoj korici
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Dagnje na buzaru
Mini lazanje
Irska janjetina
Zanimljiva salata s kikirikijem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Meso s repom
Lungić u sendviču
Aromatizirani kruh
Piletina laganini
Grickalica slanutak iz pećnice
Lignje s povrćem i smokvama
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Teleći odresci u umaku od višanja
Kolinjsko zelje s frišketinom
Kunić na bijelo
Grill vratina u sendviču
Povrtni ražnjići
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Zlatna piletina
Grdobina s povrćem
Brusketa s avokadom
Uzbudljivi kolač od blitve
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Pašticada s njokima
Hrskavi trokuti
Piletina Kiev
Fina pikantna piletina
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Delikatesna junetina na češki
Rajčica s kukuruzom
Brancinovo oko
Mirisna pečenka
Ražnjići od lososa
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pizza s tunom
Lungić s povrćem
Manastirski đuveč
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Pileći bataci s umakom od luka
Mesne okruglice na ražnjiću
Popečci od tikvica
Pirjani kunić
Fish&Chips u tortilji
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lagana sarma
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sendvič s avokadom
Pohani tofu s povrćem
Sočna rebarca
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Umak od limete (Molho de limao)
Urbana pola
Piletina sa šafranom
Kobasica u pivu i pecivu
Kaštelanski makaruni
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Pizza sirni jastučići
Salata od liganja
Grill pirjana piletina s roštilja
Prežgana juha
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Jabučni krumpirići s cimetom
Mesne okruglice
Rolice od blitve
Proljetna janjetina
Fini gulaš od gljiva
Tjestenina fuži s tartufima
Grdobina u pikantnoj šalši
Bugarska pita od krumpira
Šampinjoni u palačinki
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Rezanci s krušnim mrvicama
Čarobna ljetna piletina
Povrtni lonac
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Riba u bijelom umaku
Grill povrće na salatu
Mediteranski špageti
Proljetno meso i povrće iz woka
Miješani grill
Salata s mora
Okruglice u umaku od rajčice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Roštilj s umakom Romesco
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Belgija - Salade Liégeoise
Lignje na šumskom rižotu
Fileti lososa u finom umaku
Ramsteak u seksi umaku
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Račići na posteljici od povrća
Sočna pureća rolada
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Vratina sa sezonskim povrćem
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Kroketi od piletine
Voćna juha od višanja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Svinjski file s povrćem
Nadjevene lignje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ljetni ražnjići
Pečena piletina s limunom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Vege odresci s marinadom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Zabavni kineski ravioli
Kuhano meso s umakom od hrena
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Mediteranski kruščić s lovorom
Marinirana piletina s roštilja
Janjetina na padelu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletinu s kurkumom poslužite uz prilog od leće i špinata te pečene tikve.

Sastojci

1 kg pilećih zabataka
1 žlica Vegete
2 žlice Ajvara ljutog Podravka
sok limuna
800 g očišćene butternut tikve
60 g Zelene leće Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 ljubičasti luk
2 češnja češnjaka
1 svježi zeleni chilli
Peršin
maslinovo ulje
½ žličice Kurkume Podravka
200 g blitve ili špinata

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Sjemenke kima popecite na teflon tavi da puste aromu, malo ohladite i zdrobite u mužaru.
  • 2 Ljubičasti luk, češnjak i chilli papričicu sitno nasjeckajte, dodajte kurkumu, 3 žlice maslinova ulja, ajvar, prstohvat soli i promiješajte.
  • 3 Zabatke bez kože namažite pripremljenom pastom, dobro promiješajte i ostavite marinirati 20 minuta, a za to vrijeme ogulite, operite i narežite povrće.
  • 4 Piletinu pecite na 220 °C oko 30 minuta.
  • 5 Tikvu ogulite, narežite na kocke, posolite i popecite na tavi da tikva malo omekša.
  • 6 Leću skuhajte u malo vode, a špinat blanširajte. Pomiješajte, posolite i nakapajte maslinovim uljem.

Savjet

Prilog od leće i špinata možete poslužiti s čvrstim jogurtom, a piletinu prije posluživanja možete nakapati limunovim sokom.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od leće i špinata te pečene tikve.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke