Meni Search

Ful nabrijan

Začinjena piletina s tikvom i povrćem

Riba u bijelom umaku
Grill oslić u aromatičnoj korici
Sočna rebarca
Mediteranski kruščić s lovorom
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Meso s repom
Pileći bataci s umakom od luka
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Sendvič s avokadom
Proljetno meso i povrće iz woka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grickalica slanutak iz pećnice
Lignje s povrćem i smokvama
Ražnjići od lososa
Kunić na bijelo
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Povrtni ražnjići
Kobasica u pivu i pecivu
Lungić u sendviču
Belgija - Salade Liégeoise
Grill vratina u sendviču
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Rajčica s kukuruzom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Janjetina na padelu
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Krem juha od tikvica
Sočna pureća rolada
Teleći savici u umaku od grejpa
Grill povrće na salatu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Mini lazanje
Račići na posteljici od povrća
Brusketa s avokadom
Povrtni lonac
Salata s mora
Proljetna janjetina
Vratina sa sezonskim povrćem
Rolice od blitve
Pirjani kunić
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Urbana pola
Čarobna ljetna piletina
Marinirana piletina s roštilja
Ramsteak u seksi umaku
Voćna juha od višanja
Zanimljiva salata s kikirikijem
Zlatna piletina
Blagdanska rolada
Lignje na šumskom rižotu
Fish&Chips u tortilji
Grdobina u pikantnoj šalši
Kroketi od piletine
Popečci od tikvica
Teleći odresci u umaku od višanja
Fini gulaš od gljiva
Piletina sa šafranom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Delikatesna junetina na češki
Rezanci s krušnim mrvicama
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Kuhano meso s umakom od hrena
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Salata od liganja
Prežgana juha
Mediteranski špageti
Dagnje na buzaru
Nadjevene lignje
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fina pikantna piletina
Mesne okruglice
Aromatizirani kruh
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Miješani grill
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Nadjeveni kaneloni u umaku
Vege odresci s marinadom
Brancinovo oko
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Pohani tofu s povrćem
Tjestenina fuži s tartufima
Pečena piletina s limunom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Irska janjetina
Fileti lososa u finom umaku
Mirisna pečenka
Uzbudljivi kolač od blitve
Pizza sirni jastučići
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Bugarska pita od krumpira
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Zabavni kineski ravioli
Janjetina s medom od kadulje
Hrskavi trokuti
Okruglice u umaku od rajčice
Šampinjoni u palačinki
Svinjski file s povrćem
Grdobina s povrćem
Kaštelanski makaruni
Piletina laganini
Meksička party salata
Grill pirjana piletina s roštilja
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Lagana sarma
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Manastirski đuveč
Lungić s povrćem
Pašticada s njokima
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Piletina Kiev
Umak od limete (Molho de limao)
Jabučni krumpirići s cimetom
Roštilj s umakom Romesco
Sočni pureći ražnjići
Ljetni ražnjići
BBQ svinjska rebarca u foliji
Mesne okruglice na ražnjiću
Pizza s tunom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletinu s kurkumom poslužite uz prilog od leće i špinata te pečene tikve.

Sastojci

1 kg pilećih zabataka
1 žlica Vegete
2 žlice Ajvara ljutog Podravka
sok limuna
800 g očišćene butternut tikve
60 g Zelene leće Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 ljubičasti luk
2 češnja češnjaka
1 svježi zeleni chilli
Peršin
maslinovo ulje
½ žličice Kurkume Podravka
200 g blitve ili špinata

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Sjemenke kima popecite na teflon tavi da puste aromu, malo ohladite i zdrobite u mužaru.
  • 2 Ljubičasti luk, češnjak i chilli papričicu sitno nasjeckajte, dodajte kurkumu, 3 žlice maslinova ulja, ajvar, prstohvat soli i promiješajte.
  • 3 Zabatke bez kože namažite pripremljenom pastom, dobro promiješajte i ostavite marinirati 20 minuta, a za to vrijeme ogulite, operite i narežite povrće.
  • 4 Piletinu pecite na 220 °C oko 30 minuta.
  • 5 Tikvu ogulite, narežite na kocke, posolite i popecite na tavi da tikva malo omekša.
  • 6 Leću skuhajte u malo vode, a špinat blanširajte. Pomiješajte, posolite i nakapajte maslinovim uljem.

Savjet

Prilog od leće i špinata možete poslužiti s čvrstim jogurtom, a piletinu prije posluživanja možete nakapati limunovim sokom.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od leće i špinata te pečene tikve.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke