Meni Search

Ful nabrijan

Začinjena piletina s tikvom i povrćem

Lungić u sendviču
Grill vratina u sendviču
Tjestenina fuži s tartufima
Manastirski đuveč
Uzbudljivi kolač od blitve
Piletina Kiev
Proljetno meso i povrće iz woka
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Fini gulaš od gljiva
Piletina sa šafranom
Grdobina s povrćem
Sočna pureća rolada
Nadjevene lignje
Delikatesna junetina na češki
Voćna juha od višanja
Mirisna pečenka
Povrtni lonac
Grill oslić u aromatičnoj korici
Svinjski file s povrćem
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sočni pureći ražnjići
Teleći savici u umaku od grejpa
Hrskavi trokuti
Mini lazanje
Dagnje na buzaru
BBQ svinjska rebarca u foliji
Marinirana piletina s roštilja
Grickalica slanutak iz pećnice
Proljetna janjetina
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zlatna piletina
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Salata od liganja
Kuhano meso s umakom od hrena
Ljetni ražnjići
Mediteranski kruščić s lovorom
Vege odresci s marinadom
Popečci od tikvica
Pečena piletina s limunom
Pirjani kunić
Fish&Chips u tortilji
Okruglice u umaku od rajčice
Rajčica s kukuruzom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pašticada s njokima
Janjetina s medom od kadulje
Janjetina na padelu
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Nadjeveni kaneloni u umaku
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Bugarska pita od krumpira
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Meksička party salata
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Brancinovo oko
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Šampinjoni u palačinki
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kobasica u pivu i pecivu
Roštilj s umakom Romesco
Lignje na šumskom rižotu
Belgija - Salade Liégeoise
Fileti lososa u finom umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Zabavni kineski ravioli
Jabučni krumpirići s cimetom
Aromatizirani kruh
Krem juha od tikvica
Meso s repom
Kaštelanski makaruni
Kolinjsko zelje s frišketinom
Čarobna ljetna piletina
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rolice od blitve
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Riba u bijelom umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Rezanci s krušnim mrvicama
Piletina laganini
Fina pikantna piletina
Sočna rebarca
Prežgana juha
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Blagdanska rolada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Povrtni ražnjići
Kroketi od piletine
Lagana sarma
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Urbana pola
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mesne okruglice na ražnjiću
Pizza sirni jastučići
Umak od limete (Molho de limao)
Mesne okruglice
Brusketa s avokadom
Pohani tofu s povrćem
Vratina sa sezonskim povrćem
Teleći odresci u umaku od višanja
Mediteranski špageti
Grill povrće na salatu
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Račići na posteljici od povrća
Grdobina u pikantnoj šalši
Lignje s povrćem i smokvama
Pizza s tunom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Miješani grill
Ramsteak u seksi umaku
Irska janjetina
Kunić na bijelo
Lungić s povrćem
Salata s mora
Zanimljiva salata s kikirikijem
Grill pirjana piletina s roštilja
Ražnjići od lososa
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sendvič s avokadom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletinu s kurkumom poslužite uz prilog od leće i špinata te pečene tikve.

Sastojci

1 kg pilećih zabataka
1 žlica Vegete
2 žlice Ajvara ljutog Podravka
sok limuna
800 g očišćene butternut tikve
60 g Zelene leće Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 ljubičasti luk
2 češnja češnjaka
1 svježi zeleni chilli
Peršin
maslinovo ulje
½ žličice Kurkume Podravka
200 g blitve ili špinata

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Sjemenke kima popecite na teflon tavi da puste aromu, malo ohladite i zdrobite u mužaru.
  • 2 Ljubičasti luk, češnjak i chilli papričicu sitno nasjeckajte, dodajte kurkumu, 3 žlice maslinova ulja, ajvar, prstohvat soli i promiješajte.
  • 3 Zabatke bez kože namažite pripremljenom pastom, dobro promiješajte i ostavite marinirati 20 minuta, a za to vrijeme ogulite, operite i narežite povrće.
  • 4 Piletinu pecite na 220 °C oko 30 minuta.
  • 5 Tikvu ogulite, narežite na kocke, posolite i popecite na tavi da tikva malo omekša.
  • 6 Leću skuhajte u malo vode, a špinat blanširajte. Pomiješajte, posolite i nakapajte maslinovim uljem.

Savjet

Prilog od leće i špinata možete poslužiti s čvrstim jogurtom, a piletinu prije posluživanja možete nakapati limunovim sokom.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od leće i špinata te pečene tikve.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke