Meni Search

Ful nabrijan

Začinjena piletina s tikvom i povrćem

Cupcakes u pršutu i tikvicama
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Račići na posteljici od povrća
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Mirisna pečenka
Pečena piletina s limunom
Mesne okruglice
Grill pirjana piletina s roštilja
Grickalica slanutak iz pećnice
Piletina laganini
Vratina sa sezonskim povrćem
Nadjevene lignje
Lignje na šumskom rižotu
Zanimljiva salata s kikirikijem
Grill vratina u sendviču
Manastirski đuveč
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kroketi od piletine
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Belgija - Salade Liégeoise
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Miješani grill
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina sa šafranom
Rolice od blitve
Pašticada s njokima
Meso s repom
Mini lazanje
Grdobina u pikantnoj šalši
Vege odresci s marinadom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Tjestenina fuži s tartufima
Lignje s povrćem i smokvama
Teleći savici u umaku od grejpa
Sočna rebarca
Popečci od tikvica
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Povrtni lonac
Blagdanska rolada
Kuhano meso s umakom od hrena
Fileti lososa u finom umaku
Bugarska pita od krumpira
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Riba u bijelom umaku
Uzbudljivi kolač od blitve
Meksička party salata
Čarobna ljetna piletina
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
BBQ svinjska rebarca u foliji
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Lungić s povrćem
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ljetni ražnjići
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Jabučni krumpirići s cimetom
Pizza s tunom
Proljetno meso i povrće iz woka
Sendvič s avokadom
Voćna juha od višanja
Irska janjetina
Pohani tofu s povrćem
Brusketa s avokadom
Šampinjoni u palačinki
Kaštelanski makaruni
Mesne okruglice na ražnjiću
Svinjski file s povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Delikatesna junetina na češki
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Ražnjići od lososa
Kunić na bijelo
Kobasica u pivu i pecivu
Sočna pureća rolada
Salata od liganja
Piletina Kiev
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Krem juha od tikvica
Umak od limete (Molho de limao)
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Lagana sarma
Brancinovo oko
Rajčica s kukuruzom
Povrtni ražnjići
Mediteranski špageti
Prežgana juha
Marinirana piletina s roštilja
Okruglice u umaku od rajčice
Aromatizirani kruh
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Janjetina na padelu
Mediteranski kruščić s lovorom
Pizza sirni jastučići
Grdobina s povrćem
Fini gulaš od gljiva
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Roštilj s umakom Romesco
Rezanci s krušnim mrvicama
Salata s mora
Urbana pola
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Sočni pureći ražnjići
Fish&Chips u tortilji
Proljetna janjetina
Zabavni kineski ravioli
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zlatna piletina
Ramsteak u seksi umaku
Dagnje na buzaru
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Pileći bataci s umakom od luka
Pirjani kunić
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Janjetina s medom od kadulje
Fina pikantna piletina
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill povrće na salatu
Hrskavi trokuti
Lungić u sendviču
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletinu s kurkumom poslužite uz prilog od leće i špinata te pečene tikve.

Sastojci

1 kg pilećih zabataka
1 žlica Vegete
2 žlice Ajvara ljutog Podravka
sok limuna
800 g očišćene butternut tikve
60 g Zelene leće Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 ljubičasti luk
2 češnja češnjaka
1 svježi zeleni chilli
Peršin
maslinovo ulje
½ žličice Kurkume Podravka
200 g blitve ili špinata

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Sjemenke kima popecite na teflon tavi da puste aromu, malo ohladite i zdrobite u mužaru.
  • 2 Ljubičasti luk, češnjak i chilli papričicu sitno nasjeckajte, dodajte kurkumu, 3 žlice maslinova ulja, ajvar, prstohvat soli i promiješajte.
  • 3 Zabatke bez kože namažite pripremljenom pastom, dobro promiješajte i ostavite marinirati 20 minuta, a za to vrijeme ogulite, operite i narežite povrće.
  • 4 Piletinu pecite na 220 °C oko 30 minuta.
  • 5 Tikvu ogulite, narežite na kocke, posolite i popecite na tavi da tikva malo omekša.
  • 6 Leću skuhajte u malo vode, a špinat blanširajte. Pomiješajte, posolite i nakapajte maslinovim uljem.

Savjet

Prilog od leće i špinata možete poslužiti s čvrstim jogurtom, a piletinu prije posluživanja možete nakapati limunovim sokom.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od leće i špinata te pečene tikve.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke