Meni Search

Ful nabrijan

Začinjena piletina s tikvom i povrćem

Irska janjetina
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Aromatizirani kruh
Proljetno meso i povrće iz woka
Pirjani kunić
Vege odresci s marinadom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Lagana sarma
Lignje na šumskom rižotu
Brancinovo oko
Salata s mora
Mirisna pečenka
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Blagdanska rolada
Manastirski đuveč
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Pohani tofu s povrćem
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Lungić u sendviču
Rajčica s kukuruzom
Grickalica slanutak iz pećnice
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Povrtni ražnjići
Pašticada s njokima
Nadjevene lignje
Grill oslić u aromatičnoj korici
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Povrtni lonac
Rezanci s krušnim mrvicama
Riba u bijelom umaku
Jabučni krumpirići s cimetom
Zlatna piletina
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Popečci od tikvica
Dagnje na buzaru
Kuhano meso s umakom od hrena
Račići na posteljici od povrća
Marinirana piletina s roštilja
Grdobina s povrćem
Piletina sa šafranom
Vratina sa sezonskim povrćem
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Prežgana juha
Brusketa s avokadom
Mediteranski kruščić s lovorom
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Ražnjići od lososa
Kunić na bijelo
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Zabavni kineski ravioli
Janjetina na padelu
Teleći odresci u umaku od višanja
Rolice od blitve
Nadjeveni kaneloni u umaku
Proljetna janjetina
Grill vratina u sendviču
Ramsteak u seksi umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Sočna pureća rolada
Salata od liganja
Sendvič s avokadom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grill pirjana piletina s roštilja
Umak od limete (Molho de limao)
Krem juha od tikvica
Mesne okruglice na ražnjiću
Mini lazanje
Fish&Chips u tortilji
Meso s repom
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Sočna rebarca
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Fina pikantna piletina
Teleći savici u umaku od grejpa
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Lungić s povrćem
Urbana pola
Fileti lososa u finom umaku
Kolinjsko zelje s frišketinom
Voćna juha od višanja
BBQ svinjska rebarca u foliji
Tjestenina fuži s tartufima
Mediteranski špageti
Grill povrće na salatu
Belgija - Salade Liégeoise
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Okruglice u umaku od rajčice
Bugarska pita od krumpira
Roštilj s umakom Romesco
Pizza sirni jastučići
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Ljetni ražnjići
Uzbudljivi kolač od blitve
Šampinjoni u palačinki
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Sočni pureći ražnjići
Grdobina u pikantnoj šalši
Piletina laganini
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mesne okruglice
Piletina Kiev
Čarobna ljetna piletina
Svinjski file s povrćem
Kaštelanski makaruni
Lignje s povrćem i smokvama
Pizza s tunom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Delikatesna junetina na češki
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Pečena piletina s limunom
Miješani grill
Janjetina s medom od kadulje
Hrskavi trokuti
Fini gulaš od gljiva
Meksička party salata
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Kroketi od piletine
Kobasica u pivu i pecivu
Pileći bataci s umakom od luka
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletinu s kurkumom poslužite uz prilog od leće i špinata te pečene tikve.

Sastojci

1 kg pilećih zabataka
1 žlica Vegete
2 žlice Ajvara ljutog Podravka
sok limuna
800 g očišćene butternut tikve
60 g Zelene leće Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 ljubičasti luk
2 češnja češnjaka
1 svježi zeleni chilli
Peršin
maslinovo ulje
½ žličice Kurkume Podravka
200 g blitve ili špinata

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Sjemenke kima popecite na teflon tavi da puste aromu, malo ohladite i zdrobite u mužaru.
  • 2 Ljubičasti luk, češnjak i chilli papričicu sitno nasjeckajte, dodajte kurkumu, 3 žlice maslinova ulja, ajvar, prstohvat soli i promiješajte.
  • 3 Zabatke bez kože namažite pripremljenom pastom, dobro promiješajte i ostavite marinirati 20 minuta, a za to vrijeme ogulite, operite i narežite povrće.
  • 4 Piletinu pecite na 220 °C oko 30 minuta.
  • 5 Tikvu ogulite, narežite na kocke, posolite i popecite na tavi da tikva malo omekša.
  • 6 Leću skuhajte u malo vode, a špinat blanširajte. Pomiješajte, posolite i nakapajte maslinovim uljem.

Savjet

Prilog od leće i špinata možete poslužiti s čvrstim jogurtom, a piletinu prije posluživanja možete nakapati limunovim sokom.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od leće i špinata te pečene tikve.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke