Meni Search

Ful nabrijan

Začinjena piletina s tikvom i povrćem

Hrskavi trokuti
Rajčica s kukuruzom
Proljetno meso i povrće iz woka
Povrtni lonac
Pizza s tunom
Teleći odresci u umaku od višanja
Lagana sarma
Vratina sa sezonskim povrćem
Uzbudljivi kolač od blitve
Mirisna pečenka
Čarobna ljetna piletina
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rolice od blitve
Sočna rebarca
Marinirana piletina s roštilja
Lungić u sendviču
Ražnjići od lososa
Sendvič s avokadom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Okruglice u umaku od rajčice
Sočna pureća rolada
Grill pirjana piletina s roštilja
Grickalica slanutak iz pećnice
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Salata od liganja
Šampinjoni u palačinki
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Bugarska pita od krumpira
Irska janjetina
Brusketa s avokadom
Povrtni ražnjići
Mesne okruglice
Roštilj s umakom Romesco
Mini lazanje
Nadjeveni kaneloni u umaku
Janjetina na padelu
Brancinovo oko
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Voćna juha od višanja
Grill povrće na salatu
Fish&Chips u tortilji
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Nadjevene lignje
Pohani tofu s povrćem
Zlatna piletina
Sočni pureći ražnjići
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Norveška krem juha od ribe i kozica
Kuhano meso s umakom od hrena
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Zanimljiva salata s kikirikijem
Mediteranski kruščić s lovorom
Zabavni kineski ravioli
Kroketi od piletine
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Piletina Kiev
Umak od limete (Molho de limao)
BBQ rebarca sa zapečenim grahom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grill oslić u aromatičnoj korici
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Dagnje na buzaru
Belgija - Salade Liégeoise
Vege odresci s marinadom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kaštelanski makaruni
BBQ svinjska rebarca u foliji
Meso s repom
Jabučni krumpirići s cimetom
Račići na posteljici od povrća
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Piletina laganini
Ljetni ražnjići
Meksička party salata
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Fileti lososa u finom umaku
Delikatesna junetina na češki
Kunić na bijelo
Urbana pola
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pašticada s njokima
Mediteranski špageti
Pirjani kunić
Grdobina s povrćem
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Piletina sa šafranom
Aromatizirani kruh
Rezanci s krušnim mrvicama
Grdobina u pikantnoj šalši
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mesne okruglice na ražnjiću
Lignje s povrćem i smokvama
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Lignje na šumskom rižotu
Pečena piletina s limunom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Lungić s povrćem
Krem juha od tikvica
Miješani grill
Fini gulaš od gljiva
Salata s mora
Tjestenina fuži s tartufima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Janjetina s medom od kadulje
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Riba u bijelom umaku
Fina pikantna piletina
Proljetna janjetina
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Popečci od tikvica
Manastirski đuveč
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Svinjski file s povrćem
Teleći savici u umaku od grejpa
Ramsteak u seksi umaku
Pileći bataci s umakom od luka
Prežgana juha
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Blagdanska rolada
Kobasica u pivu i pecivu
Grill vratina u sendviču
Pizza sirni jastučići
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletinu s kurkumom poslužite uz prilog od leće i špinata te pečene tikve.

Sastojci

1 kg pilećih zabataka
1 žlica Vegete
2 žlice Ajvara ljutog Podravka
sok limuna
800 g očišćene butternut tikve
60 g Zelene leće Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 ljubičasti luk
2 češnja češnjaka
1 svježi zeleni chilli
Peršin
maslinovo ulje
½ žličice Kurkume Podravka
200 g blitve ili špinata

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Sjemenke kima popecite na teflon tavi da puste aromu, malo ohladite i zdrobite u mužaru.
  • 2 Ljubičasti luk, češnjak i chilli papričicu sitno nasjeckajte, dodajte kurkumu, 3 žlice maslinova ulja, ajvar, prstohvat soli i promiješajte.
  • 3 Zabatke bez kože namažite pripremljenom pastom, dobro promiješajte i ostavite marinirati 20 minuta, a za to vrijeme ogulite, operite i narežite povrće.
  • 4 Piletinu pecite na 220 °C oko 30 minuta.
  • 5 Tikvu ogulite, narežite na kocke, posolite i popecite na tavi da tikva malo omekša.
  • 6 Leću skuhajte u malo vode, a špinat blanširajte. Pomiješajte, posolite i nakapajte maslinovim uljem.

Savjet

Prilog od leće i špinata možete poslužiti s čvrstim jogurtom, a piletinu prije posluživanja možete nakapati limunovim sokom.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od leće i špinata te pečene tikve.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke