Meni Search

Ful nabrijana

Začinjena piletina s tikvom i povrćem

Portugal - Svinjski file na alentejo način
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Voćna juha od višanja
Lungić u sendviču
Grdobina u pikantnoj šalši
Uzbudljivi kolač od blitve
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci od morskog psa
Piletina laganini
Ražnjići od lososa
Sočna rebarca
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Mediteranski špageti
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Ljetni ražnjići
Krem juha od tikvica
Mesne okruglice na ražnjiću
Meksička party salata
Sočni pureći ražnjići
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Lazanje s lignjama
Popečci od tikvica
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Fina pikantna piletina
Proljetna janjetina
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Proljetno meso i povrće iz woka
Lagana sarma
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kuhano meso s umakom od hrena
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Norveška krem juha od ribe i kozica
Sendvič s avokadom
Ossobuco
Lungić s povrćem
Vege odresci s marinadom
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Piletina sa šafranom
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Belgija - Salade Liégeoise
Fish&Chips u tortilji
Grill pirjana piletina s roštilja
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Grill oslić u aromatičnoj korici
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Aromatizirani kruh
Miješani grill
Odresci u umaku s češnjakom
Bugarska pita od krumpira
Rezanci s krušnim mrvicama
Grill povrće na salatu
Zabavni kineski ravioli
Okruglice u umaku od rajčice
Salata s mora
Pohani tofu s povrćem
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Nadjeveni kaneloni u umaku
Povrtni lonac
Grickalica slanutak iz pećnice
Lignje s povrćem i smokvama
Jabučni krumpirići s cimetom
Šampinjoni u palačinki
Rolice od blitve
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Hrskava pileća krilca
Mediteranski kruščić s lovorom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Kolinjsko zelje s frišketinom
Irska janjetina
Lignje s manistrom u škartocu
Urbana pola
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mini shepherd's pie
Riba u bijelom umaku
Hrskavi trokuti
Pogača sa sardinom
Meso s repom
Umak od limete (Molho de limao)
Mirisna pečenka
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Piletina na kijevski način
Hlebinska i pretepena juha
Nadjevene lignje
Janjetina s medom od kadulje
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Lignje na šumskom rižotu
Povrtni ražnjići
Blagdanska rolada
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Mesne okruglice
Salata od liganja
Pirjani kunić
Delikatesna junetina na češki
Manastirski đuveč
Pileći bataci s umakom od luka
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Brusketa s avokadom
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Prežgana juha
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Janjetina na padelu
Viška pogača
Marinirana piletina s roštilja
Teleći savici u umaku od grejpa
Grdobina s povrćem
Mini lazanje
Pizza s tunom
Špageti s ribom
Svinjski file s povrćem
Fini gulaš od gljiva
Pizza sirni jastučići
Rajčica s kukuruzom
BBQ svinjska rebarca u foliji
Kunić na bijelo
Sočna pureća rolada
Kroketi od piletine
Čarobna ljetna piletina
Teleći odresci u umaku od višanja
Turske pizze
Kobasica u pivu i pecivu
Roštilj s umakom Romesco
Kaštelanski makaruni
Piletina Kiev
Račići na posteljici od povrća
Zlatna piletina
Fileti lososa u finom umaku
Grill vratina u sendviču
Pečena piletina s limunom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Brancinovo oko
Ramsteak u seksi umaku
Tjestenina fuži s tartufima
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletinu s kurkumom poslužite uz prilog od leće i špinata te pečene tikve.

Sastojci

1 kg pilećih zabataka
1 žlica Vegete
2 žlice Ajvara ljutog Podravka
sok limuna
800 g očišćene butternut tikve
60 g Zelene leće Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 ljubičasti luk
2 češnja češnjaka
1 svježi zeleni chilli
Peršin
maslinovo ulje
½ žličice Kurkume Podravka
200 g blitve ili špinata

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Sjemenke kima popecite na teflon tavi da puste aromu, malo ohladite i zdrobite u mužaru.
  • 2 Ljubičasti luk, češnjak i chilli papričicu sitno nasjeckajte, dodajte kurkumu, 3 žlice maslinova ulja, ajvar, prstohvat soli i promiješajte.
  • 3 Zabatke bez kože namažite pripremljenom pastom, dobro promiješajte i ostavite marinirati 20 minuta, a za to vrijeme ogulite, operite i narežite povrće.
  • 4 Piletinu pecite na 220 °C oko 30 minuta.
  • 5 Tikvu ogulite, narežite na kocke, posolite i popecite na tavi da tikva malo omekša.
  • 6 Leću skuhajte u malo vode, a špinat blanširajte. Pomiješajte, posolite i nakapajte maslinovim uljem.

Savjet

Prilog od leće i špinata možete poslužiti s čvrstim jogurtom, a piletinu prije posluživanja možete nakapati limunovim sokom.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od leće i špinata te pečene tikve.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke