Meni Search

Ful nabrijana

Začinjena piletina s tikvom i povrćem

Hrskava pileća krilca
Grdobina u pikantnoj šalši
Svinjski file s povrćem
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Brancinovo oko
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Umak od limete (Molho de limao)
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Grill pirjana piletina s roštilja
Blagdanska rolada
Mediteranski špageti
BBQ svinjska rebarca u foliji
Manastirski đuveč
Zabavni kineski ravioli
Odresci u umaku s češnjakom
Mini shepherd's pie
Turske pizze
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Prežgana juha
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Povrtni ražnjići
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Miješani grill
Lignje s povrćem i smokvama
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Fileti lososa u finom umaku
Aromatizirani kruh
Sočna pureća rolada
Sočna rebarca
Lungić u sendviču
Kunić na bijelo
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Ražnjići od lososa
Fish&Chips u tortilji
Pizza s tunom
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Piletina laganini
Irska janjetina
Tjestenina fuži s tartufima
Marinirana piletina s roštilja
Kuhano meso s umakom od hrena
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Nadjeveni kaneloni u umaku
Mirisna pečenka
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Sendvič s avokadom
Špageti s ribom
Ossobuco
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Lungić s povrćem
Viška pogača
Mesne okruglice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Teleći savici u umaku od grejpa
Mediteranski kruščić s lovorom
Okruglice u umaku od rajčice
Riba u bijelom umaku
Belgija - Salade Liégeoise
Salata s mora
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Povrtni lonac
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Krem juha od tikvica
Rolice od blitve
Pogača sa sardinom
Kaštelanski makaruni
Pileći bataci s umakom od luka
Teleći odresci u umaku od višanja
Grill povrće na salatu
Delikatesna junetina na češki
Ramsteak u seksi umaku
Roštilj s umakom Romesco
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Janjetina na padelu
Grill vratina u sendviču
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Lazanje s lignjama
Urbana pola
Ljetni ražnjići
Pirjani kunić
Hrskavi trokuti
Pizza sirni jastučići
Pečena piletina s limunom
Rezanci s krušnim mrvicama
Martinjska guska s hajdinom kašom
Fina pikantna piletina
Grdobina s povrćem
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Jabučni krumpirići s cimetom
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mini lazanje
Kobasica u pivu i pecivu
Kroketi od piletine
Sočni pureći ražnjići
Lagana sarma
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Hlebinska i pretepena juha
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Popečci od tikvica
Nadjevene lignje
Piletina Kiev
Piletina na kijevski način
Uzbudljivi kolač od blitve
Šampinjoni u palačinki
Račići na posteljici od povrća
Meso s repom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Vege odresci s marinadom
Voćna juha od višanja
Meksička party salata
Janjetina s medom od kadulje
Fini gulaš od gljiva
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Salata od liganja
Mesne okruglice na ražnjiću
Lignje s manistrom u škartocu
Zlatna piletina
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Proljetna janjetina
Brusketa s avokadom
Grickalica slanutak iz pećnice
Piletina sa šafranom
Čarobna ljetna piletina
Pohani tofu s povrćem
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Odresci od morskog psa
Lignje na šumskom rižotu
Bugarska pita od krumpira
Proljetno meso i povrće iz woka
Grill oslić u aromatičnoj korici
Rajčica s kukuruzom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletinu s kurkumom poslužite uz prilog od leće i špinata te pečene tikve.

Sastojci

1 kg pilećih zabataka
1 žlica Vegete
2 žlice Ajvara ljutog Podravka
sok limuna
800 g očišćene butternut tikve
60 g Zelene leće Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 ljubičasti luk
2 češnja češnjaka
1 svježi zeleni chilli
Peršin
maslinovo ulje
½ žličice Kurkume Podravka
200 g blitve ili špinata

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Sjemenke kima popecite na teflon tavi da puste aromu, malo ohladite i zdrobite u mužaru.
  • 2 Ljubičasti luk, češnjak i chilli papričicu sitno nasjeckajte, dodajte kurkumu, 3 žlice maslinova ulja, ajvar, prstohvat soli i promiješajte.
  • 3 Zabatke bez kože namažite pripremljenom pastom, dobro promiješajte i ostavite marinirati 20 minuta, a za to vrijeme ogulite, operite i narežite povrće.
  • 4 Piletinu pecite na 220 °C oko 30 minuta.
  • 5 Tikvu ogulite, narežite na kocke, posolite i popecite na tavi da tikva malo omekša.
  • 6 Leću skuhajte u malo vode, a špinat blanširajte. Pomiješajte, posolite i nakapajte maslinovim uljem.

Savjet

Prilog od leće i špinata možete poslužiti s čvrstim jogurtom, a piletinu prije posluživanja možete nakapati limunovim sokom.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od leće i špinata te pečene tikve.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke