Meni Search

Ful nabrijana

Začinjena piletina s tikvom i povrćem

Sočni pureći ražnjići
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Piletina sa šafranom
Proljetna janjetina
Špageti s ribom
Roštilj s umakom Romesco
Povrtni ražnjići
Mirisna pečenka
Sočna rebarca
Rajčica s kukuruzom
Hrskava pileća krilca
Meksička party salata
Piletina Kiev
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Riba u bijelom umaku
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Kroketi od piletine
Račići na posteljici od povrća
Krem juha od tikvica
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Popečci od tikvica
Grill oslić u aromatičnoj korici
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Šampinjoni u palačinki
Brancinovo oko
Mini lazanje
Povrtni lonac
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Hlebinska i pretepena juha
Teleći savici u umaku od grejpa
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Hrskavi trokuti
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Mediteranski kruščić s lovorom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Fileti lososa u finom umaku
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Lignje na šumskom rižotu
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Blagdanska rolada
Kaštelanski makaruni
Kunić na bijelo
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Svinjski file s povrćem
Grill vratina u sendviču
Pohani tofu s povrćem
Viška pogača
Teleći odresci u umaku od višanja
Meso s repom
Ossobuco
Umak od limete (Molho de limao)
Mesne okruglice na ražnjiću
Tjestenina fuži s tartufima
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Mesne okruglice
Voćna juha od višanja
Pečena piletina s limunom
Grickalica slanutak iz pećnice
Lungić u sendviču
Proljetno meso i povrće iz woka
Grdobina u pikantnoj šalši
Martinjska guska s hajdinom kašom
Belgija - Salade Liégeoise
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Janjetina na padelu
Bugarska pita od krumpira
Turske pizze
Uzbudljivi kolač od blitve
Ražnjići od lososa
Kolinjsko zelje s frišketinom
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Sočna pureća rolada
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Pirjani kunić
Lazanje s lignjama
Fini gulaš od gljiva
Pizza sirni jastučići
Prežgana juha
Grill pirjana piletina s roštilja
Odresci od morskog psa
BBQ svinjska rebarca u foliji
Ramsteak u seksi umaku
Fish&Chips u tortilji
Lignje s manistrom u škartocu
Grdobina s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Miješani grill
Irska janjetina
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Marinirana piletina s roštilja
Nadjeveni kaneloni u umaku
Aromatizirani kruh
Piletina na kijevski način
Pileći bataci s umakom od luka
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Zabavni kineski ravioli
Lagana sarma
Kobasica u pivu i pecivu
Lungić s povrćem
Ljetni ražnjići
Nadjevene lignje
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Salata s mora
Pizza s tunom
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Rolice od blitve
Mediteranski špageti
Okruglice u umaku od rajčice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Odresci u umaku s češnjakom
Delikatesna junetina na češki
Salata od liganja
Piletina laganini
Sendvič s avokadom
Pogača sa sardinom
Vege odresci s marinadom
Janjetina s medom od kadulje
Grill povrće na salatu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Zlatna piletina
Manastirski đuveč
Kuhano meso s umakom od hrena
Rezanci s krušnim mrvicama
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Fina pikantna piletina
Jabučni krumpirići s cimetom
Brusketa s avokadom
Mini shepherd's pie
Lignje s povrćem i smokvama
Urbana pola
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletinu s kurkumom poslužite uz prilog od leće i špinata te pečene tikve.

Sastojci

1 kg pilećih zabataka
1 žlica Vegete
2 žlice Ajvara ljutog Podravka
sok limuna
800 g očišćene butternut tikve
60 g Zelene leće Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 ljubičasti luk
2 češnja češnjaka
1 svježi zeleni chilli
Peršin
maslinovo ulje
½ žličice Kurkume Podravka
200 g blitve ili špinata

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Sjemenke kima popecite na teflon tavi da puste aromu, malo ohladite i zdrobite u mužaru.
  • 2 Ljubičasti luk, češnjak i chilli papričicu sitno nasjeckajte, dodajte kurkumu, 3 žlice maslinova ulja, ajvar, prstohvat soli i promiješajte.
  • 3 Zabatke bez kože namažite pripremljenom pastom, dobro promiješajte i ostavite marinirati 20 minuta, a za to vrijeme ogulite, operite i narežite povrće.
  • 4 Piletinu pecite na 220 °C oko 30 minuta.
  • 5 Tikvu ogulite, narežite na kocke, posolite i popecite na tavi da tikva malo omekša.
  • 6 Leću skuhajte u malo vode, a špinat blanširajte. Pomiješajte, posolite i nakapajte maslinovim uljem.

Savjet

Prilog od leće i špinata možete poslužiti s čvrstim jogurtom, a piletinu prije posluživanja možete nakapati limunovim sokom.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od leće i špinata te pečene tikve.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke