Meni Search

Ful nabrijana

Začinjena piletina s tikvom i povrćem

Marinirana piletina s roštilja
Hlebinska i pretepena juha
Fileti lososa u finom umaku
Kaštelanski makaruni
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Pirjani kunić
Grill povrće na salatu
Janjetina na padelu
Lungić s povrćem
Pileći bataci s umakom od luka
Zlatna piletina
Martinjska guska s hajdinom kašom
Mesne okruglice
Salata od liganja
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Čarobna ljetna piletina
Hrskava pileća krilca
Mirisna pečenka
Kolinjsko zelje s frišketinom
Sočna pureća rolada
Brusketa s avokadom
Salata s mora
Meso s repom
Mediteranski špageti
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Brancinovo oko
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Piletina laganini
Pogača sa sardinom
Mesne okruglice na ražnjiću
Vege odresci s marinadom
Povrtni lonac
Ramsteak u seksi umaku
Mini shepherd's pie
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Manastirski đuveč
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Piletina Kiev
Tjestenina fuži s tartufima
Ljetni ražnjići
Grill pirjana piletina s roštilja
Grill oslić u aromatičnoj korici
Blagdanska rolada
Janjetina s medom od kadulje
Fish&Chips u tortilji
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Sočni pureći ražnjići
Odresci u umaku s češnjakom
Meksička party salata
Proljetna janjetina
Miješani grill
Hrskavi trokuti
Sendvič s avokadom
Popečci od tikvica
Zabavni kineski ravioli
Prežgana juha
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Ražnjići od lososa
Teleći odresci u umaku od višanja
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Rajčica s kukuruzom
Ossobuco
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Uzbudljivi kolač od blitve
Belgija - Salade Liégeoise
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Grill vratina u sendviču
Sočna rebarca
Aromatizirani kruh
Pečena piletina s limunom
Okruglice u umaku od rajčice
Kunić na bijelo
Mini lazanje
Lignje s manistrom u škartocu
Račići na posteljici od povrća
Grickalica slanutak iz pećnice
Šampinjoni u palačinki
Lungić u sendviču
Roštilj s umakom Romesco
Fina pikantna piletina
Voćna juha od višanja
Norveška krem juha od ribe i kozica
Pohani tofu s povrćem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Proljetno meso i povrće iz woka
Lignje s povrćem i smokvama
Urbana pola
Delikatesna junetina na češki
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grdobina s povrćem
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Riba u bijelom umaku
Irska janjetina
Turske pizze
Fini gulaš od gljiva
Bugarska pita od krumpira
Umak od limete (Molho de limao)
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Svinjski file s povrćem
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Lagana sarma
Jabučni krumpirići s cimetom
Lazanje s lignjama
Piletina na kijevski način
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rolice od blitve
Teleći savici u umaku od grejpa
Piletina sa šafranom
Kuhano meso s umakom od hrena
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Mediteranski kruščić s lovorom
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Povrtni ražnjići
Pizza sirni jastučići
Nadjevene lignje
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Grdobina u pikantnoj šalši
Špageti s ribom
Rezanci s krušnim mrvicama
BBQ svinjska rebarca u foliji
Viška pogača
Lignje na šumskom rižotu
Krem juha od tikvica
Nadjeveni kaneloni u umaku
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Pizza s tunom
Kobasica u pivu i pecivu
Odresci od morskog psa
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kroketi od piletine
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletinu s kurkumom poslužite uz prilog od leće i špinata te pečene tikve.

Sastojci

1 kg pilećih zabataka
1 žlica Vegete
2 žlice Ajvara ljutog Podravka
sok limuna
800 g očišćene butternut tikve
60 g Zelene leće Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 ljubičasti luk
2 češnja češnjaka
1 svježi zeleni chilli
Peršin
maslinovo ulje
½ žličice Kurkume Podravka
200 g blitve ili špinata

Koristili smo

Vegeta univerzalna

Vegeta univerzalna

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Sjemenke kima popecite na teflon tavi da puste aromu, malo ohladite i zdrobite u mužaru.
  • 2 Ljubičasti luk, češnjak i chilli papričicu sitno nasjeckajte, dodajte kurkumu, 3 žlice maslinova ulja, ajvar, prstohvat soli i promiješajte.
  • 3 Zabatke bez kože namažite pripremljenom pastom, dobro promiješajte i ostavite marinirati 20 minuta, a za to vrijeme ogulite, operite i narežite povrće.
  • 4 Piletinu pecite na 220 °C oko 30 minuta.
  • 5 Tikvu ogulite, narežite na kocke, posolite i popecite na tavi da tikva malo omekša.
  • 6 Leću skuhajte u malo vode, a špinat blanširajte. Pomiješajte, posolite i nakapajte maslinovim uljem.

Savjet

Prilog od leće i špinata možete poslužiti s čvrstim jogurtom, a piletinu prije posluživanja možete nakapati limunovim sokom.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od leće i špinata te pečene tikve.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing, Performanse

Postavke