Meni Search

Ful nabrijana

Začinjena piletina s tikvom i povrćem

Popečci od tikvica
Martinjska guska s hajdinom kašom
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Hrskava pileća krilca
Odresci u umaku s češnjakom
Proljetno meso i povrće iz woka
Belgija - Salade Liégeoise
Bugarska pita od krumpira
Pizza s tunom
Fini gulaš od gljiva
Umak od limete (Molho de limao)
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Sendvič s avokadom
Mirisna pečenka
Ramsteak u seksi umaku
Grill oslić u aromatičnoj korici
Kroketi od piletine
Fina pikantna piletina
Viška pogača
Mesne okruglice na ražnjiću
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Jabučni krumpirići s cimetom
Delikatesna junetina na češki
Voćna juha od višanja
Ljetni ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Rezanci s krušnim mrvicama
Lungić s povrćem
Šampinjoni u palačinki
Blagdanska rolada
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Kobasica u pivu i pecivu
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Teleći savici u umaku od grejpa
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Okruglice u umaku od rajčice
Turske pizze
Urbana pola
Sočni pureći ražnjići
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Sočna pureća rolada
Miješani grill
Pečena piletina s limunom
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Špageti s ribom
Prežgana juha
Janjetina s medom od kadulje
Riba u bijelom umaku
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Nadjevene lignje
Svinjski file s povrćem
Zlatna piletina
Grill vratina u sendviču
Ossobuco
Grill pirjana piletina s roštilja
Kaštelanski makaruni
Grill povrće na salatu
Mediteranski špageti
Fileti lososa u finom umaku
Piletina laganini
Salata s mora
Pogača sa sardinom
Račići na posteljici od povrća
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Piletina sa šafranom
Pohani tofu s povrćem
Čarobna ljetna piletina
Manastirski đuveč
Lignje na šumskom rižotu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Aromatizirani kruh
Uzbudljivi kolač od blitve
Rolice od blitve
Roštilj s umakom Romesco
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Povrtni lonac
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Mediteranski kruščić s lovorom
Mini shepherd's pie
Zabavni kineski ravioli
Salata od liganja
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Norveška krem juha od ribe i kozica
Brancinovo oko
Kunić na bijelo
Brusketa s avokadom
Sočna rebarca
Lagana sarma
Proljetna janjetina
Krem juha od tikvica
Hrskavi trokuti
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Lignje s povrćem i smokvama
Nadjeveni kaneloni u umaku
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Tjestenina fuži s tartufima
Hlebinska i pretepena juha
Odresci od morskog psa
Teleći odresci u umaku od višanja
Janjetina na padelu
Mesne okruglice
Piletina na kijevski način
Pirjani kunić
Mini lazanje
Irska janjetina
Fish&Chips u tortilji
Ražnjići od lososa
Meso s repom
Lignje s manistrom u škartocu
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Lungić u sendviču
Grdobina u pikantnoj šalši
Pizza sirni jastučići
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Marinirana piletina s roštilja
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Meksička party salata
Kuhano meso s umakom od hrena
Piletina Kiev
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Povrtni ražnjići
Grickalica slanutak iz pećnice
BBQ svinjska rebarca u foliji
Lazanje s lignjama
Pileći bataci s umakom od luka
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Rajčica s kukuruzom
Vege odresci s marinadom
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grdobina s povrćem
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletinu s kurkumom poslužite uz prilog od leće i špinata te pečene tikve.

Sastojci

1 kg pilećih zabataka
1 žlica Vegete
2 žlice Ajvara ljutog Podravka
sok limuna
800 g očišćene butternut tikve
60 g Zelene leće Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 ljubičasti luk
2 češnja češnjaka
1 svježi zeleni chilli
Peršin
maslinovo ulje
½ žličice Kurkume Podravka
200 g blitve ili špinata

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Sjemenke kima popecite na teflon tavi da puste aromu, malo ohladite i zdrobite u mužaru.
  • 2 Ljubičasti luk, češnjak i chilli papričicu sitno nasjeckajte, dodajte kurkumu, 3 žlice maslinova ulja, ajvar, prstohvat soli i promiješajte.
  • 3 Zabatke bez kože namažite pripremljenom pastom, dobro promiješajte i ostavite marinirati 20 minuta, a za to vrijeme ogulite, operite i narežite povrće.
  • 4 Piletinu pecite na 220 °C oko 30 minuta.
  • 5 Tikvu ogulite, narežite na kocke, posolite i popecite na tavi da tikva malo omekša.
  • 6 Leću skuhajte u malo vode, a špinat blanširajte. Pomiješajte, posolite i nakapajte maslinovim uljem.

Savjet

Prilog od leće i špinata možete poslužiti s čvrstim jogurtom, a piletinu prije posluživanja možete nakapati limunovim sokom.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od leće i špinata te pečene tikve.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke