Meni Search

Ful nabrijana

Začinjena piletina s tikvom i povrćem

Zabavni kineski ravioli
Aromatizirani kruh
Teleći odresci u umaku od višanja
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Pizza sirni jastučići
Belgija - Salade Liégeoise
Piletina sa šafranom
Pizza s tunom
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Jabučni krumpirići s cimetom
Uzbudljivi kolač od blitve
Kroketi od piletine
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Rajčica s kukuruzom
Lignje na šumskom rižotu
Pohani tofu s povrćem
Špageti s ribom
Janjetina na padelu
Nadjeveni kaneloni u umaku
Grickalica slanutak iz pećnice
Povrtni ražnjići
Manastirski đuveč
Meksička party salata
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Delikatesna junetina na češki
Lazanje s lignjama
Ljetni ražnjići
Kolinjsko zelje s frišketinom
Grill oslić u aromatičnoj korici
Salata od liganja
Irska janjetina
Lignje s manistrom u škartocu
Fish&Chips u tortilji
Mediteranski špageti
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Ražnjići od lososa
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Janjetina s medom od kadulje
Salata s mora
Ramsteak u seksi umaku
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Vege odresci s marinadom
Sendvič s avokadom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Kuhano meso s umakom od hrena
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Kaštelanski makaruni
Piletina na kijevski način
Piletina Kiev
Roštilj s umakom Romesco
Odresci u umaku s češnjakom
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski file s povrćem
Meso s repom
Mini shepherd's pie
Sočna rebarca
Pirjani kunić
Sočni pureći ražnjići
Kunić na bijelo
Proljetna janjetina
Tjestenina fuži s tartufima
Fina pikantna piletina
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Krem juha od tikvica
BBQ svinjska rebarca u foliji
Hlebinska i pretepena juha
Teleći savici u umaku od grejpa
Marinirana piletina s roštilja
Hrskavi trokuti
Prežgana juha
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Miješani grill
Rezanci s krušnim mrvicama
Lungić s povrćem
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Fini gulaš od gljiva
Fileti lososa u finom umaku
Martinjska guska s hajdinom kašom
Sočna pureća rolada
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Proljetno meso i povrće iz woka
Rolice od blitve
Umak od limete (Molho de limao)
Pileći bataci s umakom od luka
Urbana pola
Ossobuco
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Popečci od tikvica
Okruglice u umaku od rajčice
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Pogača sa sardinom
Mesne okruglice
Mini lazanje
Hrskava pileća krilca
Čarobna ljetna piletina
Bugarska pita od krumpira
Pečena piletina s limunom
Blagdanska rolada
Norveška krem juha od ribe i kozica
Mediteranski kruščić s lovorom
Račići na posteljici od povrća
Grdobina s povrćem
Grill vratina u sendviču
Viška pogača
Turske pizze
Piletina laganini
Povrtni lonac
Lagana sarma
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Odresci od morskog psa
Lungić u sendviču
Riba u bijelom umaku
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Brusketa s avokadom
Lignje s povrćem i smokvama
Šampinjoni u palačinki
Grill povrće na salatu
Mirisna pečenka
Mesne okruglice na ražnjiću
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Voćna juha od višanja
Grdobina u pikantnoj šalši
Nadjevene lignje
Kobasica u pivu i pecivu
Brancinovo oko
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Zlatna piletina
Grill pirjana piletina s roštilja
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletinu s kurkumom poslužite uz prilog od leće i špinata te pečene tikve.

Sastojci

1 kg pilećih zabataka
1 žlica Vegete
2 žlice Ajvara ljutog Podravka
sok limuna
800 g očišćene butternut tikve
60 g Zelene leće Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 ljubičasti luk
2 češnja češnjaka
1 svježi zeleni chilli
Peršin
maslinovo ulje
½ žličice Kurkume Podravka
200 g blitve ili špinata

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Sjemenke kima popecite na teflon tavi da puste aromu, malo ohladite i zdrobite u mužaru.
  • 2 Ljubičasti luk, češnjak i chilli papričicu sitno nasjeckajte, dodajte kurkumu, 3 žlice maslinova ulja, ajvar, prstohvat soli i promiješajte.
  • 3 Zabatke bez kože namažite pripremljenom pastom, dobro promiješajte i ostavite marinirati 20 minuta, a za to vrijeme ogulite, operite i narežite povrće.
  • 4 Piletinu pecite na 220 °C oko 30 minuta.
  • 5 Tikvu ogulite, narežite na kocke, posolite i popecite na tavi da tikva malo omekša.
  • 6 Leću skuhajte u malo vode, a špinat blanširajte. Pomiješajte, posolite i nakapajte maslinovim uljem.

Savjet

Prilog od leće i špinata možete poslužiti s čvrstim jogurtom, a piletinu prije posluživanja možete nakapati limunovim sokom.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od leće i špinata te pečene tikve.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke