Meni Search

Ful nabrijana

Začinjena piletina s tikvom i povrćem

Meso s repom
Svinjski kotleti s pireom od bundeve
Kolinjsko zelje s frišketinom
Slana pita s povrćem i hamburgerom
Marinirana piletina s roštilja
Lungić u sendviču
Lungić s povrćem
Umak od limete (Molho de limao)
Grill povrće na salatu
Turske pizze
Lignje na šumskom rižotu
Kobasica u pivu i pecivu
Ražnjići od svinjetine s koprivom
Hrskavi trokuti
Uzbudljivi kolač od blitve
Brancinovo oko
Teleći odresci u umaku od višanja
Mini lazanje
Pirjani kunić
Lazanje s lignjama
Zabavni kineski ravioli
Prosena kaša s kestenom i šljivama u kopunu
Lignje s manistrom u škartocu
Slovačka - Pečena svinjetina s pirjanim crvenim kupusom i knedlima
Waterzooi s piletinom na gantoaški način
Popečci od poriluka, mrkve i krumpira
Ražnjići od lososa
Ljetni ražnjići
Piletina sa šafranom
Martinjska guska s hajdinom kašom
Pohani tofu s povrćem
Zapečeni kruh s mljevenim mesom
Janjetina s medom od kadulje
Grdobina u pikantnoj šalši
Janjetina na padelu
Povrtni lonac
Bugarska pita od krumpira
Grdobina s povrćem
Svinjski file i punjeni šampinjoni
Odresci u umaku s češnjakom
Mediteranski kruščić s lovorom
Krem juha od tikvica
Mesne okruglice s paprikom u crvenom umaku
Čarobna ljetna piletina
BBQ svinjska rebarca u foliji
Šampinjoni u palačinki
Nadjeveni kaneloni u umaku
Hlebinska i pretepena juha
Ossobuco
Aromatizirani kruh
Pikantna piletina s azijskim zeljem
Riba u bijelom umaku
Popečci od tikvica
Manastirski đuveč
Brusketa s avokadom
Kunić na bijelo
Mediteranski špageti
Okruglice u umaku od rajčice
Portugal - Svinjski file na alentejo način
Meksička party salata
Špageti s ribom
Roštilj s umakom Romesco
Fileti lososa u finom umaku
Fina pikantna piletina
Fini gulaš od gljiva
Švedska - Klasične švedske mesne okruglice
Piletina laganini
Hrskava pileća krilca
Račići na posteljici od povrća
Blagdanska rolada
Zlatna piletina
Rezanci s krušnim mrvicama
Mesne okruglice
Salata od liganja
Urbana pola
Grill oslić u aromatičnoj korici
Povrtni ražnjići
Proljetna janjetina
Pečena piletina s limunom
Mesne okruglice na ražnjiću
Grill vratina u sendviču
Piletina Kiev
Tjestenina fuži s tartufima
Jabučni krumpirići s cimetom
Nadjevene lignje
Ramsteak u seksi umaku
Pizza s tunom
Govedina s pireom i umakom od rajčice
Delikatesna junetina na češki
Sočna rebarca
Mirisna pečenka
Litavske okruglice s mesnim nadjevom
Sočna pureća rolada
Belgija - Salade Liégeoise
Kroketi od piletine
Proljetno meso i povrće iz woka
Sočni pureći ražnjići
Zapečeni kotleti od lososa s narančom
Grickalica slanutak iz pećnice
Cupcakes u pršutu i tikvicama
Kapustnica - juha od kupusa i suhog mesa
Teletina s cous-cousom iz pećnice
Sendvič s avokadom
Špageti s umakom od rajčica i crnim maslinama
Ramstek u vrhnju s pireom na irski
Rumunjska - Tochitura s mamaligom
Slovenija - Juha od gljiva na pohorski način
Odresci od morskog psa
Rolice od blitve
Piletina na kijevski način
Souvlaki ražnjići s grčkom Orzo salatom
Lignje s povrćem i smokvama
Voćna juha od višanja
Odresci nadjeveni sirom i orasima
Pogača sa sardinom
Miješani grill
Teleći savici u umaku od grejpa
Irska janjetina
Kaštelanski makaruni
Norveška krem juha od ribe i kozica
Rajčica s kukuruzom
Lagana sarma
Francuska - Tournedos s povrćem na maslacu
Svinjski file s povrćem
Pizza sirni jastučići
Mini shepherd's pie
Pileći bataci s umakom od luka
Viška pogača
Jednostavni bolognese umak sa špagetima
Salata s mora
Kuhano meso s umakom od hrena
Grill pirjana piletina s roštilja
Austrija - Rostbraten a la Esterhazy
Prežgana juha
Fish&Chips u tortilji
Vege odresci s marinadom
Teleći odresci s punjenim šampinjonima
Još recepata vezanih uz ovaj mood

Piletinu s kurkumom poslužite uz prilog od leće i špinata te pečene tikve.

Sastojci

1 kg pilećih zabataka
1 žlica Vegete
2 žlice Ajvara ljutog Podravka
sok limuna
800 g očišćene butternut tikve
60 g Zelene leće Podravka
½ žličice Kima Podravka
1 ljubičasti luk
2 češnja češnjaka
1 svježi zeleni chilli
Peršin
maslinovo ulje
½ žličice Kurkume Podravka
200 g blitve ili špinata

Koristili smo

Vegeta Original

Vegeta Original

Priprema Za ovaj recept bitna je samo mašta!

Srednje zahtjevno 4 osobe70 min

  • 1 Sjemenke kima popecite na teflon tavi da puste aromu, malo ohladite i zdrobite u mužaru.
  • 2 Ljubičasti luk, češnjak i chilli papričicu sitno nasjeckajte, dodajte kurkumu, 3 žlice maslinova ulja, ajvar, prstohvat soli i promiješajte.
  • 3 Zabatke bez kože namažite pripremljenom pastom, dobro promiješajte i ostavite marinirati 20 minuta, a za to vrijeme ogulite, operite i narežite povrće.
  • 4 Piletinu pecite na 220 °C oko 30 minuta.
  • 5 Tikvu ogulite, narežite na kocke, posolite i popecite na tavi da tikva malo omekša.
  • 6 Leću skuhajte u malo vode, a špinat blanširajte. Pomiješajte, posolite i nakapajte maslinovim uljem.

Savjet

Prilog od leće i špinata možete poslužiti s čvrstim jogurtom, a piletinu prije posluživanja možete nakapati limunovim sokom.

Posluživanje

Piletinu poslužite s prilogom od leće i špinata te pečene tikve.

Podijeli s prijateljima

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bi stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički

Postavke